Full lips blush tattoo

Het tatoeëren van wenkbrauwen en lippen is een tijd echt not-done geweest, maar dit is nu weer helemaal terug. Waar (semi)permanente wenkbrauwen een wat meer gezien beeld zijn, zijn lippen nog een beetje eng voor de meesten. Ik ging mee bij het zetten van een Full Lip Blush Tattoo!

Leestijd

Wat is het?

Chloe Morello net na haar lip tattoo behandeling. Uit eindelijk trekt het heel zacht weg van kleur.

Ik volg al eeuwen Chloe Morello op Youtube. Zij is een van de grotere Youtubers in Australie. Zij liet haar lippen gedeeltelijk inkleuren doormiddel van tatoeage en dat ziet er super mooi uit. Een vriendin van mij, Diana, vond dat zo mooi dat ze besloot dat zij dat ook wilde. En dus volgde ik haar proces om voor jullie eens te inspecteren hoe dat ging.

Diana heeft vrij bleke lippen van zichzelf, en als ze zich opmaakt tekent ze eigenlijk altijd haar lippen met lipliner iets op de rand, zodat haar lippen voller lijken. Dat doet ze hartstikke mooi. Maar ze heeft niet elke dag make-up op, en op die dagen wil ze ook iets meer kleur dan alleen haar bleke lippen. Haar wenkbrauwen liet ze al doen bij hetzelfde adres anderhalf jaar geleden, dus daardoor had ze er ook iets meer vertrouwen in.

Je kunt ervoor kiezen om je volledige lippen in te laten kleuren, maar Diane kiest ervoor om vanuit de rand een natuurlijke kleur naar binnen te laten vervagen. Hierdoor krijg je zonder make-up op je lippen een soort natuurlijk ombré effect waardoor je lippen voller lijken.

De behandeling

We gaan naar T’is BeauTi in Enschede. Dit is een kleine schoonheidssalon aan huis met een specialisatie voor permanente make-up. Theodora vertelt dat nog niet heel veel vrouwen het aandurven om hun lippen te tatoeëren. Ze hebben het akelige jaren ’90 beeld in hun hoofd (denk aan Pamela Anderson). Nu het wat bekender wordt maken steeds meer vrouwen de keuze om het wel te doen. Bij T’is Beauty werkt ze met een tatoeëerpen speciaal voor permanente make-up. Dit gaat ongeveer 2 huidlagen diep. Dat is minder diep dan een gewone tattoo, en blijft dan ook ongeveer 2,5 jaar zitten. Daarna kan er iets overblijven, maar soms verdwijnt het ook compleet. Als je het wilt behouden moet je het dus wel elke 1,5 jaar bij laten werken.

Het is voor mij ook wel leuk om dit proces mee te krijgen omdat ik zelf ook semi-permanente wenkbrauwen zet. Ik gebruik echter geen tatoeëerpen maar microbladingmesjes waarbij je met de hand haartjes tekent/krast in de wenkbrauwen. Ik heb bewust voor dit proces gekozen omdat ik dit mooier (de haartjes zijn fijner en dunner) vind bij wenkbrauwen, en omdat dit nog een huidlaag minder diep gaat. Daardoor heb ik natuurlijk niet de mogelijkheid om ook lippen te doen. Daardoor was ik extra nieuwsgierig hoe dit dan zou verlopen.

Vooraf is Diana een beetje nerveus over de eventuele pijn en de kleurkeuze. Dit kan Theodora gedeeltelijk wegnemen door een verdovende crème op te smeren. Er wordt uitgebreid bepaald welke kleur geschikt is voor Diana, en ze komen samen tot de beslissing dat het niet te roze moet worden. De kleur is moeilijk in te schatten voor een klant, dus dit vergt wel een beetje vertrouwen. Het is belangrijk dat de persoon wie jou tatoeëert inzicht heeft in wat bij een gezicht past. Gelukkig zit dat bij Theodora goed.

Theodora begint met tekenen, dat doet ze met een rood potlood omdat zo goed de vorm te zien is. Hiervoor wordt echt goed de tijd genomen want dit is natuurlijk een cruciaal onderdeel. Na lang checken en dubbel checken kan het echte tatoeëren dan beginnen.

Ps: Mooie oogschaduw heeft Diana op hè? Die komt uit het Flawless palette van Makeup Revolution, dat check ik dan gewoon even voor je 😉

Nadat de crème is ingewerkt gaat ze beginnen met de lijn. Diana wil dat het iets op de liplijn wordt gezet zodat ze datzelfde effect krijgt als een lipliner. Als ze begint met die lijn ziet dat er mega eng uit. Ik schrik ook een beetje van de kleur maar er wordt mij verteld dat dit wel 80% lichter wordt. Vanuit die lijn kleurt ze de lip gedeeltelijk in, maar ze zorgt er dus voor dat er aan de buitenkant de meeste kleur zit.

Tijdens de behandeling hoor ik Diana nauwelijks over pijn, de crème doet goed zijn werk. Ik weet dat Diana wel een vrij hoge pijngrens heeft, maar ik denk niet dat je bang hoeft te zijn voor extreem veel pijn. Ze probeert het uit te leggen hoe het voelt: ‘Aan de buitenlijn voelt het alsof je een naaldje in de huid drukt (dat is het natuurlijk ook) maar geen pijn. Als ze stopt met tatoeëren dan brand het een beetje, vergelijkbaar met een brandwondje. Op een schaal van 1 tot 10 is het nu ongeveer een 4.’

Na de eerste behandeling

Net na de behandeling ziet het er nog niet mooi uit. Dit duurt even een goede week. Het pigment is veel donkerder, en je lippen zijn natuurlijk geïrriteerd. Na een tijdje wordt het vanzelf lichter van kleur. Gelijk na de behandeling voelt het als een brandwondje aan vertelt Diana. Dat trekt na een paar uur grotendeels al weg, en na een paar dagen is dat ook echt compleet verdwenen. Het is heel belangrijk om je echt te houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt, omdat je op deze manier er ook zelf voor zorgt dat het resultaat zo mooi mogelijk wordt. Er kan een koortslip optreden, en dat gebeurt bij Diana ook. Daarop komt een korstje, en dat kan iets pigment meenemen. Er zit altijd een touch-up bij de prijs in, dus je kunt gewoon terug komen om het bij te laten werken na 6 weken als je dat nodig acht. Als je het vet en schoon houdt zoals voorgeschreven wordt, komen er bijna geen korstjes op.

Diana gaat na 6 weken terug om het nog een beetje bij te werken, en dan staat er weer 6 weken genezingstijd voor. In die weken mag je geen make-up op je lippen dragen, alleen vaseline. Diana houdt zich er aan, maar vond dit nog het moeilijkst van de hele behandeling. Voor de rest zou ze het zo over doen. De pijn en het genezingsproces op zich vielen haar mee. Het is niet pijnloos, maar ook geen helse pijn. Als je het graag wilt, dan moet je het er maar voor over hebben zeg maar haha.

Eindresultaat

Een paar weken na de touch-up kunnen we het eind resultaat goed zien. De kleur is een stuk lichter geworden, en dat zal door het jaar heen ook langzaam aan nog wel een beetje lichter worden maar dat gaat heel langzaam. Het is uiteindelijk een beetje een natuurlijke koraalkleur geworden, waardoor haar lippen er zonder make-up echt voller uit zien. Met lipstick bedek je het in principe omdat het zo licht is, dus je kunt nog steeds varieren met make-up en kleuren. Op de foto’s heeft ze niks op haar lippen.

Theodora legt alles heel goed uit, is vriendelijk, neemt uitgebreid de tijd, en je kunt merken dat ze er echt goed verstand van heeft. Ik zou me bij haar comfortabel voelen om het te doen. Voor mij is het nog een stapje te ver, mede omdat ik het niet erg vind om elke dag make-up te dragen. Bij Diana staat het super, en ik kan me voorstellen dat ze er blij mee is. Als jij dit ook wilt, raad ik je aan contact op te nemen met Theodora. Haar contact gegevens staan op haar Facebook pagina.

De behandeling, lipliner met uitschaduwen, kost €270,00 incl. een nabehandeling.


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

65 reacties
 1. Fenna

  Ik vind het eindresultaat eigenlijk niet zo mooi. Ik ben zelf voor een lipfiller behandeling gegaan naar Amstelzijde Kliniek, en ik heb daar nu meer natuurlijke lippen. Ook omdat ik toch vaak van lipstift switch vond ik dat veel fijner. Mijn lippen zien er natuurlijker uit dan die van haar nu… 💋

 2. Priscilla

  Full Lips Incl. Lipliner, hoe duur is dat?

 3. Mir

  Ten eerste… wauw wat ben jij mooi Diana!! Vind het erg mooi geworden! Ik heb het zelf ook laten doen. Eerste keer schrok ik mij rot toen ik mezelf in de spiegel zag. Opgezette lippen en gigantisch donker. Nu ben ik er ontzettend blij mee. Ik heb zelf de kleur baby rose van biotek. Mag ik vragen welke kleur jij hebt gekozen?

 4. Christel

  Ik kan het ook echt niet mooi vinden. Alsof ze alleen lipliner opheeft en de lipstick is vergeten. En voor dat geld kun je een hoop lipsticks kopen. Jammer!

 5. simone

  Het is een prachtige vrouw maar het eind resultaat is echt niet mooi. Ik zou echt terug gaan!! En dat voor zo’n prijs… daar heb je veel lipliners voor.

 6. Anne

  Oh nee dit vind ik echt niet mooi! Volgens mij is het ook niet goed gezet, want ik heb anderen met liptattoos gezien en dat was wel heel mooi natuurlijk. Maar dit ziet eruit als je lippen na een avondje drankjes en stappen. Lijntje staat er nog, maar de rest is weggevaagd. Lijntje zelf is trouwens ook niet strak gezet. En dan ook nog zo duur…

 7. Sandra

  Zo zonder lipkleur ziet het er wat vreemd uit, maar als je toch iedere dag lipstick draagt kan ik me voorstellen dat het juist hartstikke handig is en er uiteindelijk heel mooi uit ziet!

 8. Jana

  In het begin was het even schrikken, maar achteraf vind ik het resultaat enorm mooi 😀 x

 9. Romy

  Oei.. nee dit kan ik ook niet mooi vinden. Het ziet er ook niet mooi egaal uit en de kleur vind ik ook geen goede match. Ben wel benieuwd wat ze er zelf van vind en of ze het nogmaals zou doen?

 10. Suus

  Wat apart… qua vorm vind ik het resultaat nog wel mooi maar die kleur, het is een soort koraalrood randje op een hele bleke lip… neemt niet weg dat ze een prachtige vrouw is maar ik vind de lipliner slecht gezet

 11. Jessica

  Wow… ik vind het echt niet mooi!! Zo zonde…

 12. Yvonne

  De 1e foto van het eindresultaat vind ik mooi, de 2e ontzettend lelijk. Dus het kan aan de foto’s liggen. En dan weet ik eigenlijk nog niet echt wat ik er van vind.

 13. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wat leuk dat je dit zo hebt laten zien! Het resultaat vind ik niet helemaal mijn ding, maar dat is natuurlijk heel erg persoonlijk 🙂 Ik heb dunne lippen, maar heb ondertussen geaccepteerd dat het zo is. Ik denk dan maar zo: het maakt me uniek! 🙂

 14. rachel

  Ieder zijn ding maar niet mijn ding. vind het persoonlijk niet zo mooi

 15. Jonna@burgertrutjes

  Dit is niks voor mij….. wel interessant om een uitgebreidverslag van de behandeling te lezen. Erg informatief maar het resultaat vind ik toch wel minder natuurlijk dan verwacht

 16. Bo

  Ik weet het niet hoor….

 17. anna

  Wat bijzonder! Ik zou het zelf niet zo snel doen, puur omdat je dit effect ook kunt creëren met een lipliner. Persoonlijk vind ik dat niet zoveel moeite… Mijn wenkbrauwen elke dag doen kost mij meer tijd en moeite haha! Zoiets zou ik misschien nog wel eens laten doen.

 18. Ier

  Ik vind het nog een erg hoog Pamela Anderson gehalte hebben. Het lijkt toch gewoon alsof ze alleen een lipliner heeft gebruikt?

 19. Kathy

  Grappig! Ik denk zelf een paar jaar over na om mijn lippen permanent te laten inkleuren zodat ik niet met make- up hoef. De prijs en het eindresultaat houd me vaak tegen. Bij persoon op de foto vind ik het er te onnatuurlijk uitzien. Duidelijke liplinerrand. Eind mij laat ik mijn wenkbrauwen permanent ‘inkleuren’ op basis daarvan kijk ik verder.

 20. Annika – Mrs. Marvelous

  Niks voor mij. Ik vind de stap naar wenkbrauwen op dit moment ook nog te groot. Ik zou niet zo snel aan mijn lippen laten knutselen.

 21. Merel

  Ik vind het resultaat prachtig! Ik zou me dood schrikken na die behandeling met die vuurrode opgezwollen lippen ?. Haar wenkbrauwen zijn ook super mooi!

 22. Ingrid

  Mooi hoor!
  Ik wil zelf nog een keer permanente wenkbrauwen. Ben ’s ochtends zo lang bezig om daar nog iets van te maken.. Helaas vroeger te fanatiek geplukt 🙂

 23. marleen

  Oh dit kende ik helemaal nog niet! Niks voor mij maar staat haar helemaal prima hoor!

 24. Merel

  Heel interessant artikel. Wat leuk dat bij op deze manier bij het proces van de lip tattoo een beetje mee mogen kijken. Persoonlijk vind ik de kleur een beetje gek en onnatuurlijk staan, maar het geeft wel prachtig volle lippen. Leuk artikel in ieder geval 🙂

 25. Amelie

  Persoonlijk vind ik het er onnatuurlijk uit zien maar als je vriendin het zelf maar mooi vindt!

 26. Laura | LvanR

  Eerlijk gezegd vind ik het eindresultaat beetje tegenvallen. Het lijkt nu iets te veel op een vervaagd liplijntje waarbij de rest van lippenstift al versleten is na ’t eten oid. Bij die vlak na t tatoeëren is er echt zoveel meer kleur en ombre effect, vond dat er mooier uitzien op het opgezwollen na natuurlijk. Verwachtte een iets lichtere variant daarvan. Ik mis een beetje echt dat ombre effect naar binnen toe, nu zie ik alleen een liplijntje. Ik houd het in ieder geval maar lekker bij lippenstift. Maar zolang je vriendin er blij mee is, is de missie geslaagd natuurlijk! Mooie vrouw is het trouwens!

 27. Evelien

  Ik reageer never nooit, maar bij dit artikel wilde ik dat wel even doen. Ik vind het concept heel fijn, stel je wil geen lipfillers, je natuurlijke “shape” behouden, maar toch iets extra’s voor een lange periode dan is dit iets waar je naar kunt kijken. Echter vind ik niet dat de kleur vakkundig is uitgezocht. Het ziet er niet natuurlijk of netjes uit. Ik weet niet of zij zelf de kleur heeft uitgezocht of dat de specialist hierbij echt een ferme stempel op drukt.

  De behandeling is mooi en ik zou het best overwegen, maar ik zou absoluut voor iets natuurlijkers kiezen. (Misschien komt het ook omdat ze zulke bleke lippen heeft, ik weet het niet?)

 28. Marjolijn

  Persoonlijk vind ik het absoluut niet mooi.Het ziet er een beetje “viezig”uit.Alsof je lippenstift uitgelopen is op een lelijke manier.

  • Bb

   Ik vind het ook niet mooi. Net alsof je met lippotlood je lippen hebt bijgetekend maar nog vergeten bent ze verder in te kleuren met lipstick. Wel een duidelijk blog.

 29. Heleen

  Hi Emmy,
  Jij zet op dit moment ook geen permanente eyeliner toch?

  • Emmy Bovenhorst

   Hi Heleen, nee dat doe ik inderdaad op dit moment niet 🙂

 30. Jannike

  Interessant om te zien hoe dat gaat, maar ik houd het liever bij lipstick en lipliner

 31. Karima

  Waar doe jij je wenkbrauwen Emmy? Bewonder ze altijd in elk artikel! Ik had echt geen idee dat je microblading deed! ???

  • Karima

   Ooh jij zet! Sorry verkeerd gelezen! Heb je een website?

  • Emmy Bovenhorst

   Hoi Karima, op http://www.studio-mint.nl kun je meer lezen, en als je vragen hebt over microblading kun je altijd mailen 🙂

 32. Matanja

  Ik vind het er heel mooi uitzien maar ik zou het zelf niet doen omdat ik vaak verander van kleur lippenstift.

 33. Haydée

  Het resultaat is veel mooier dan wat ik eerst in gedachten had toen ik me getatoeëerde lippen voorstelde. Toch zou ik het zelf niet doen, want ik vind het veel te leuk om zelf creatief bezig te zijn met make-up. Al hoeft dit je natuurlijk niet tegen te houden.

 34. Yvonne

  Ik heb een nichtje die dat heel mooi doet, en ze zit bij mij op de hoek. 🙂 Ze heeft ook mijn wenkbrauwen gedaan, maar dat is alweer een tijd geleden. De kleur loopt inderdaad altijd sterk terug. De eerste keer deed het bij mij wel pijn (veel tranen en niezen), maar de tweede keer niet zo! Volgens mijn nichtje is het bij de lippen gevoeliger, dus ik durf het ook nog niet zo goed. Ik zou het ook wel willen, want ik heb ook van die bleke lippen en draag graag lipliner, maar doe het vaak niet omdat het zo’n gedoe is om bij te werken. Alleen lipstick bijwerken is wat makkelijker. Maar ja, dan zijn mijn lippen ook wat dunner. 😉

 35. Ilona

  Ik vind deze behandeling iets minder goed uitgepakt dan ik van te voren had gehoopt. De onderlip vind ik nog wel mooi geworden, maar de rand van de bovenlip ziet er op de foto’s helaas uit alsof er af en toe een lijntje mist. Ik was altijd heel benieuwd, omdat ik zelf al permanente make up op wenkbrauwen en eyeliner heb. Bedankt voor dit artikel.

  • Yvonne

   Ik zie het ook, maar misschien was dat het plekje waar de koortslip is ontstaan. Denk dat dit per persoon verschilt.

  • Miek

   Ik vind de bovenlip inderdaad ook niet zo mooi. Het ziet er naar mijn idee een beetje uit als mijn eigen lippen tijdens een enorme verkoudheid, met schrale plekken op mijn bovenlip van het vele neus snuiten. Maar dan zonder de rode neus.

 36. Didi

  Ik vind het niet zo mooi. Je ziet duidelijk een rand alsof je vergeten bent je lipstick op te doen na de lipliner. Ik had verwacht dat de hele lip wat meer gekleurd zou zijn.

  • Anna

   Ik vind precies hetzelfde! Je ziet een hele duidelijke lijn om haar lippen heen (op deze foto’s tenminste) en het lijkt inderdaad net of het vergeten is verder in te kleuren. Niet mooi vind ik persoonlijk…

 37. Elles

  Het eindresultaat mag er wel zijn! Zulke dingen laten tatoeëren lijkt me best eng, wat nou als er ineens een hele andere trend verschijnt waar je aan mee wilt doen. Dan kun je dat niet zomaar veranderen. Of is dat een verkeerde gedachtegang?
  Liefs,
  Elles

 38. Eveline Fleur

  Het eindresultaat is erg mooi geworden, alhoewel ik het zelf niet zou doen. Ik vraag me dan af wat je na de eerste behandeling moet doen om het te bedekken.. of je moet het in je vakantie doen haha. Ik ga toch liever voor de naturel look. 🙂

 39. kirsten

  Leuk artikel, weer eens wat anders. fijn dat je het proces zo uitgebreid beschrijft en de foto’s zijn ook erg goed gelukt. Het is niets voor mij, maar desalniettemin leuk en interessant om hierover te lezen.

 40. msevairene

  Wauw super mooi resultaat ! Valt helemaal niet zo op en Diana haar lippen lijken inderdaad voller !

 41. Margot

  Interessant om te lezen en en zien hoe zo’n proces gaat!

 42. Syl

  Owja en ik hoor vaak dat mensen van rode tatoeage inkt opeens na een half jaar allergische reacties krijgen. En dat de delen waar rode inkt zit echt als een schijf naar buiten komt zetten. Ik ben benieuwd of dat met deze inkt ook is… of dat het allergisch opzwellen juist de bedoeling is als een soort plumping effect.
  (Nu nog niet te zien bij Diane hoor)

  • Ilona

   Ik heb zelf mijn wenkbrauwen laten doen met permanente make-up. Dit wordt met hele andere inkt gezet dan een tatoeage (gelukkig). Net als de eyeliner die ik heb. Het is eigenlijk ook semi-permanent: afhankelijk van je eigen huid moet je dit 1 a 2 keer per jaar ook weer laten bijwerken. De eyeliner blijft bij mij gelukkig veel langer zitten. Dat is heel anders dan een tatoeage.

  • Emmy Bovenhorst

   Hoi Syl,
   De inkt is zoals Ilona zegt inderdaad anders. Ook is het niet zo diep als een reguliere tatoeage. Allergisch opzwellen is nooit een doel bij permanente make-up. Bij Diana was het alleen net na het zetten wat opgezet, maar dat trok snel weer weg. 🙂

 43. Syl

  Hoe kan het dat er na deze behandeling een koortslip kan optreden?
  Heeft Diane dat eerder gehad of komt het echt door de behandeling?

  • Vera

   Nou, daar ben ik ook best benieuwd naar!

  • Yvonne

   Dat virus heb je altijd bij je zodra je het hebt opgelopen (via zoenen bijv.) Als je weerstand omlaag gaat komt het soms weer naar boven. Zo’n behandeling zal dat virus weer prikkelen om zich te laten zien, vermoed ik.

  • Emmy Bovenhorst

   Hi Syl,
   Het is inderdaad zoals Yvonne zegt, dat het alleen kan als je al eens een koortslip hebt gehad. Dat virus blijft helaas altijd in je lichaam. Een koortslip kan naar buitenkomen als de weerstand van de huid achteruit gaat. Op het moment dat je dat gebied dus ‘beschadigt’ kan het naar buiten komen. Ook krijgen mensen er vaak last van als ze veel in de zon zijn geweest, omdat dan de huid ook iets beschadigt.

 44. Judith

  Heel mooi!! Lijkt me ideaal 🙂 maarre… zit er echt geen filler in de lip?

  • Emmy Bovenhorst

   Zeker weten geen fillers!

  • Brigitta

   Chloe Morello heeft wel een filler gebruikt, die zie je duidelijk zitten 😉

 45. Hilde

  Heel mooi geworden, ik vind het een betere oplossing dan dat je er fillers/botox in laat spuiten. Nu wordt de natuurlijke vorm behouden wat je van jezelf hebt.

 46. Susan

  Oh wow! Ik kende dit helemaal niet. Wat een leuk artikel. Ik vind het best mooi geworden zeg! Tof dat dit nu ook kan.

 47. Hanan

  Wat bijzonder om het proces zo te zien, dank hiervoor Emmy. Ikzelf zou het nooit doen maar bij je vriendin ziet het er mooi uit, vooral die ene met lipstick erop dan is het effect het mooist. Zonder iets op haar lippen lijkt t voor mijn gevoel alsof ze haar ze haar lippen moet bijwerken aan einde vd dag.

  • Mollie

   Er is geen eindresultaat foto met lipstick op de lippen??
   Ik persoonlijk vind het echt niet mooi, meer alsof ze wel een lipliner heeft gezet maar lipstick is vergeten ofzo.. Maargoed, ieder z’n ding natuurlijk!

 48. Ness

  Het resultaat is mooi (nog redelijk natuurlijk), maar ik denk dat dit enkel geschikt is voor vrouwen met een mooie lip vorm. Want de vorm wordt alleen maar geaccentueerd door de permanente make up. Op mijn ogen heb ik permanente make up, mijn lippen zou ik nooit doen. Een leuk artikel!

  • Emmy Bovenhorst

   Hi Ness, thanks! Met permanente make-up kun je de vorm van de lippen ook iets corrigeren. Niet al teveel, maar iets kan wel. Het kan voor sommigen juist de reden zijn om het te doen. 🙂