Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Full lips blush tattoo

Het tatoeëren van wenkbrauwen en lippen is een tijd echt not-done geweest, maar dit is nu weer helemaal terug. Waar (semi)permanente wenkbrauwen een wat meer gezien beeld zijn, zijn lippen nog een beetje eng voor de meesten. Ik ging mee bij het zetten van een Full Lip Blush Tattoo!

Leestijd

Wat is het?

Chloe Morello net na haar lip tattoo behandeling. Uit eindelijk trekt het heel zacht weg van kleur.

Ik volg al eeuwen Chloe Morello op Youtube. Zij is een van de grotere Youtubers in Australie. Zij liet haar lippen gedeeltelijk inkleuren doormiddel van tatoeage en dat ziet er super mooi uit. Een vriendin van mij, Diana, vond dat zo mooi dat ze besloot dat zij dat ook wilde. En dus volgde ik haar proces om voor jullie eens te inspecteren hoe dat ging.

Diana heeft vrij bleke lippen van zichzelf, en als ze zich opmaakt tekent ze eigenlijk altijd haar lippen met lipliner iets op de rand, zodat haar lippen voller lijken. Dat doet ze hartstikke mooi. Maar ze heeft niet elke dag make-up op, en op die dagen wil ze ook iets meer kleur dan alleen haar bleke lippen. Haar wenkbrauwen liet ze al doen bij hetzelfde adres anderhalf jaar geleden, dus daardoor had ze er ook iets meer vertrouwen in.

Je kunt ervoor kiezen om je volledige lippen in te laten kleuren, maar Diane kiest ervoor om vanuit de rand een natuurlijke kleur naar binnen te laten vervagen. Hierdoor krijg je zonder make-up op je lippen een soort natuurlijk ombré effect waardoor je lippen voller lijken.

De behandeling

We gaan naar T’is BeauTi in Enschede. Dit is een kleine schoonheidssalon aan huis met een specialisatie voor permanente make-up. Theodora vertelt dat nog niet heel veel vrouwen het aandurven om hun lippen te tatoeëren. Ze hebben het akelige jaren ’90 beeld in hun hoofd (denk aan Pamela Anderson). Nu het wat bekender wordt maken steeds meer vrouwen de keuze om het wel te doen. Bij T’is Beauty werkt ze met een tatoeëerpen speciaal voor permanente make-up. Dit gaat ongeveer 2 huidlagen diep. Dat is minder diep dan een gewone tattoo, en blijft dan ook ongeveer 2,5 jaar zitten. Daarna kan er iets overblijven, maar soms verdwijnt het ook compleet. Als je het wilt behouden moet je het dus wel elke 1,5 jaar bij laten werken.

Het is voor mij ook wel leuk om dit proces mee te krijgen omdat ik zelf ook semi-permanente wenkbrauwen zet. Ik gebruik echter geen tatoeëerpen maar microbladingmesjes waarbij je met de hand haartjes tekent/krast in de wenkbrauwen. Ik heb bewust voor dit proces gekozen omdat ik dit mooier (de haartjes zijn fijner en dunner) vind bij wenkbrauwen, en omdat dit nog een huidlaag minder diep gaat. Daardoor heb ik natuurlijk niet de mogelijkheid om ook lippen te doen. Daardoor was ik extra nieuwsgierig hoe dit dan zou verlopen.

Vooraf is Diana een beetje nerveus over de eventuele pijn en de kleurkeuze. Dit kan Theodora gedeeltelijk wegnemen door een verdovende crème op te smeren. Er wordt uitgebreid bepaald welke kleur geschikt is voor Diana, en ze komen samen tot de beslissing dat het niet te roze moet worden. De kleur is moeilijk in te schatten voor een klant, dus dit vergt wel een beetje vertrouwen. Het is belangrijk dat de persoon wie jou tatoeëert inzicht heeft in wat bij een gezicht past. Gelukkig zit dat bij Theodora goed.

Theodora begint met tekenen, dat doet ze met een rood potlood omdat zo goed de vorm te zien is. Hiervoor wordt echt goed de tijd genomen want dit is natuurlijk een cruciaal onderdeel. Na lang checken en dubbel checken kan het echte tatoeëren dan beginnen.

Ps: Mooie oogschaduw heeft Diana op hè? Die komt uit het Flawless palette van Makeup Revolution, dat check ik dan gewoon even voor je 😉

Nadat de crème is ingewerkt gaat ze beginnen met de lijn. Diana wil dat het iets op de liplijn wordt gezet zodat ze datzelfde effect krijgt als een lipliner. Als ze begint met die lijn ziet dat er mega eng uit. Ik schrik ook een beetje van de kleur maar er wordt mij verteld dat dit wel 80% lichter wordt. Vanuit die lijn kleurt ze de lip gedeeltelijk in, maar ze zorgt er dus voor dat er aan de buitenkant de meeste kleur zit.

Tijdens de behandeling hoor ik Diana nauwelijks over pijn, de crème doet goed zijn werk. Ik weet dat Diana wel een vrij hoge pijngrens heeft, maar ik denk niet dat je bang hoeft te zijn voor extreem veel pijn. Ze probeert het uit te leggen hoe het voelt: ‘Aan de buitenlijn voelt het alsof je een naaldje in de huid drukt (dat is het natuurlijk ook) maar geen pijn. Als ze stopt met tatoeëren dan brand het een beetje, vergelijkbaar met een brandwondje. Op een schaal van 1 tot 10 is het nu ongeveer een 4.’

Na de eerste behandeling

Net na de behandeling ziet het er nog niet mooi uit. Dit duurt even een goede week. Het pigment is veel donkerder, en je lippen zijn natuurlijk geïrriteerd. Na een tijdje wordt het vanzelf lichter van kleur. Gelijk na de behandeling voelt het als een brandwondje aan vertelt Diana. Dat trekt na een paar uur grotendeels al weg, en na een paar dagen is dat ook echt compleet verdwenen. Het is heel belangrijk om je echt te houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt, omdat je op deze manier er ook zelf voor zorgt dat het resultaat zo mooi mogelijk wordt. Er kan een koortslip optreden, en dat gebeurt bij Diana ook. Daarop komt een korstje, en dat kan iets pigment meenemen. Er zit altijd een touch-up bij de prijs in, dus je kunt gewoon terug komen om het bij te laten werken na 6 weken als je dat nodig acht. Als je het vet en schoon houdt zoals voorgeschreven wordt, komen er bijna geen korstjes op.

Diana gaat na 6 weken terug om het nog een beetje bij te werken, en dan staat er weer 6 weken genezingstijd voor. In die weken mag je geen make-up op je lippen dragen, alleen vaseline. Diana houdt zich er aan, maar vond dit nog het moeilijkst van de hele behandeling. Voor de rest zou ze het zo over doen. De pijn en het genezingsproces op zich vielen haar mee. Het is niet pijnloos, maar ook geen helse pijn. Als je het graag wilt, dan moet je het er maar voor over hebben zeg maar haha.

Eindresultaat

Een paar weken na de touch-up kunnen we het eind resultaat goed zien. De kleur is een stuk lichter geworden, en dat zal door het jaar heen ook langzaam aan nog wel een beetje lichter worden maar dat gaat heel langzaam. Het is uiteindelijk een beetje een natuurlijke koraalkleur geworden, waardoor haar lippen er zonder make-up echt voller uit zien. Met lipstick bedek je het in principe omdat het zo licht is, dus je kunt nog steeds varieren met make-up en kleuren. Op de foto’s heeft ze niks op haar lippen.

Theodora legt alles heel goed uit, is vriendelijk, neemt uitgebreid de tijd, en je kunt merken dat ze er echt goed verstand van heeft. Ik zou me bij haar comfortabel voelen om het te doen. Voor mij is het nog een stapje te ver, mede omdat ik het niet erg vind om elke dag make-up te dragen. Bij Diana staat het super, en ik kan me voorstellen dat ze er blij mee is. Als jij dit ook wilt, raad ik je aan contact op te nemen met Theodora. Haar contact gegevens staan op haar Facebook pagina.

De behandeling, lipliner met uitschaduwen, kost €270,00 incl. een nabehandeling.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)