Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn favoriete geuren najaar 2017

Geur blijft mij betoveren. Ik kan de hele dag genieten van een parfum waar ik gek op ben en als ik verliefd raak op een geur móet ik hem hebben. Al een paar jaar heb ik wat favoriete parfums die ik graag draag, maar er zijn ook een aantal nieuwe bij gekomen. Vandaag: mijn favoriete geuren van dit moment.

Leestijd

Ik heb geen top ‘zoveel’ gemaakt omdat ik het echt té lastig vind de parfums in een volgorde te zetten. Het zijn in ieder geval echt favorieten, die wat mij betreft allemaal op een gedeelde eerste plek staan.

LUSH - Sikkim Girls

Begin dit jaar was ik in Londen voor de LUSH Summit en daar kocht ik de geur Sikkim Girls. Ik kende de geuren van LUSH al, maar deze had ik nog nooit geroken en ik was er meteen verzot op. De vier dagen in Londen droeg ik Sikkim Girls non-stop en inmiddels is het dus ook een leuke herinnering aan die trip geworden.

Sikkim Girls is een heel warm, sexy, bloemig en kruidig parfum. De geurnoten zijn tuberoos, frangipani en jasmijn. Zelf ruik ik er ook kruiden in, zoals vanille en iets peperachtigs. De geur ruikt heel stevig en is de hele dag echt aanwezig, daar houd ik van.

€27,95 voor 10ml, €55,95 v00r 30ml en €15,95 voor 12gr solid perfume.

Juliette Has a Gun Mad Madame

Over Mad Madame heb je me al vaker gehoord: dit is echt een winnaar. Én nog een geur met een herinnering: deze rook ik voor het eerst toen ik met Debbie op Terschelling was en tijdens die vakantie kocht ik hem ook. Mad Madame is een hele opvallende geur, met heel veel bloemen. Maar dan ook echt hele sterk ruikende, aanwezige bloemen. Het is een zoete, sterke bloemengeur en daar houd ik van.

Topnoten: roos, ambroxan (amber), zwarte bes en fresia

Hartnoten: pioenroos, patchouli, tuberoos, mos, jasmijn

Basisnoten: witte musk, tolu balsem, vanille en castoreum

50ml kost €86,45, 100ml €111,85.

Eight & Bob Memoires de Mustique

Nog een geur die ik op Terschelling kocht: Eight & Bob Memoires de Mustique. Ik rook eraan bij Pand26 en de dag erna ben ik teruggegaan om hem te kopen. Ik ben helemaal verzot op alles wat met oranjebloesem te maken heeft en deze geur staat volledig in het teken van oranjebloesem.

De geur begint heel bloemig en fris met bergamot, petitgrain (stengels en blaadjes) en oranjebloesem. Allemaal citrus, al is de oranjebloesem heel bloemig en wat poederig. Het hart rujikt naar oranjebloesem, Arabische Jasmijn (Sambac) en schijnhulst (Osmanthus). Deze noten ruiken heel zoet en bloemig, maar op een kruidige manier. De basis bestaat uit amber, houtachtige noten en musk. Dat klinkt als mijn geur: aromatische bloemengeuren gecombineerd met het warme van hout, amber en musk.

Vlak na het aanbrengen is de geur heel fris en poederig en dan voert de oranjebloesem de boventoon. Na eventjes dragen wordt de geur wat warmer en kruidiger, al blijft oranjebloesem heel duidelijk aanwezig.

€130 voor 100ml.

Escentric Molecules Molecule 01

Mijn eerste geur van Escentric Molecules kocht ik tijdens een weekendje Groningen met Jorien, bij Skins. Molecule 01 werd het, een van hun populairste geuren. Het is de eerste geur die werd ontwikkeld door parfumeur Geza Schoen. Deze geur ruikt 100% naar Iso E Super (C16H26O), een aromamolecuul dat heel veel in parfums wordt gebruikt – maar nooit op zichzelf.

Iso E Super is een ingrediënt dat niet zo sterk ruikt op zichzelf. Als het in aanraking komt met de huid ontwikkelt het zich – en daardoor ruikt het ook bij iedereen anders. De geur is het beste te omschrijven als licht, hout, amberachtig. In parfums versterkt Iso E Super vaak het houtachtige karakter van andere bestanddelen, maar in bloemige geuren versterkt hij juist de meer bloemige geuren.

Pas op de huid komt dit parfum tot leven. Het ruikt eigenlijk alsof ik geen parfum draag, maar of ik zo lekker van mezelf ruik. Alsof mijn huid gewoon een erg lekker geurtje van zichzelf heeft. Molecule 01 is licht houtachtig (waar ik erg van houd), niet zwaar, maar juist natuurlijk, sexy. Als ik hem aanbreng ruik ik hem al snel niet meer zo goed, maar gedurende de dag ruik ik ineens een soort ‘vlaag’ van de geur. Lekker! En bijzonder.

€75 voor 30ml, €110 voor 100ml.

Love, Chloé

Een van mijn ‘oudste’ geuren uit dit rijtje en ook al heel lang mijn favoriet: Love van Chloé. Ik draag hem nog graag en vaak. Een hele poederige, zachte en romantische geur die ontzettend herkenbaar is. Als iemand langsloopt die Love opheeft, ruik ik dat altijd meteen. Hij blijft na al die jaren nog steeds fantastisch en echt een favoriet.

Topnoten: talk, rijstpoeder, iris, heliotroop
Hartnoten: oranje bloesem, roze peper, hyacint, lelie, sering, blauweregen
Basisnoten: muskus

€60 voor 30ml, €83,95 voor 50ml, €106,85 voor 75ml.

Thierry Mugler Alien & Aura

Alien van Thierry Mugler ontdekte ik ongeveer tien jaar geleden toen ik met Nikkie in New York was. Zij droeg die geur constant en ik viel er als een blok voor. Daar kocht ik hem voor het eerst bij Saks Fifth Avenue en sindsdien ben ik er gek op. Alien is een vrij uitgesproken oriëntaalse geur die je uit duizenden herkent, vrij zoet en aanwezig, maar ook bloemig en wat kruidig. De geurnoten in Alien zijn jasmijn en andere bloemen, mos, hout, amber, vanille, sandelhout, citrus, meloen, perzik en pruim.

Thierry Mugler Alien kost zo’n €69 voor 30ml en zo’n €100 voor 60ml.

Dit jaar kwam een nieuwe geur van Thierry Mugler uit waar ik inmiddels ook helemaal gek op ben: Aura. Deze geur is volgens Mugler gemaakt rondom drie ‘harten’. Het instinctieve hart bevat tijgerliaan, wat de belangrijkste geurnoot in dit parfum is. Hij ruikt fris, groen, licht zoet en ook wat ‘rokerig’, mij doet het een denken aan whiskey. Het botanische hart bestaat uit groene en bloemige noten met een mix van rabarberblad en oranjebloesem. Het dierlijke hart is een combinatie van bourbon vanille en ‘wolfwood’, een nieuw zijde-achtig soort hout. Aura is fris, mysterieus, licht zoet maar ook wat kruidig en rokerig.

Mugler Aura kost zo’n €71 voor 30ml, zo’n €96 voor 50ml en zo’n €127 voor 90ml.

 

Narciso Rodriguez Eau de Parfum Poudrée

Begin 2016 verscheen een nieuwe geur van Narciso Rodriguez: Eau de Parfum Poudrée. Alleen de flacon en de naam spraken me al aan, want ik ben gek op poederachtige zachte geuren.

Topnoten: Bulgaarse roos, witte jasmijn

Hartnoten: musk

Basisnoten: vetiver, zwart en wit cederhout

De combinatie van de bloemige jasmijn en musk vind ik echt heerlijk en de geur is gewoon zó poederachtig: ik vind dat geweldig. Het is een vrij subtiele geur die niet erg overheersend is en dat vind ik zelf erg lekker overdag.

Narciso Eau de Parfum Poudrée kost €53,84 voor 30ml, €80,25 voor 50ml en €102,60 voor 90ml.

Combinatie van Jo Malone Wood Sage & Sea Salt en Jo Malone Orris & Sandalwood

De geuren van Jo Malone zijn uitermate geschikt om met elkaar te combineren en dat doe ik dan ook graag. ‘Mijn’ combinatie van Wood Sage & Sea Salt met Orris & Sandalwood vind ik zelf een sublieme en die draag ik dan ook graag.

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt is een héle lichte geur die me doet denken aan het strand en de duinen. Hij is heel subtiel en zacht en doet me denken aan zo’n gezonde buitenlucht.
Jo Malone Orris & Sandalwood is totaal anders van karakter, zwaar bloemig in combinatie met sandelhout. En dan deze twee sámen… Dat is echt waanzinnig. Ze vullen elkaar heel erg aan en worden samen bijna een totaal andere geur. Kruidig, sterk, poederachtig en bloemig tegelijk. Echt heerlijk vind ik het.

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt Cologne kost €54 voor 30ml en €108,10 voor 100ml.

Jo Malone Orris & Sandalwood Cologne Intense kost €87,70 voor 50ml (is niet verkrijgbaar in 30ml) en €134,50 voor 100ml.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.