Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favoriete beauty-budget-toppers onder de €10,-

Dure producten kunnen extra toevoegen, maar sommige beautyproducten kun je gewoon ook heel prima in de budgetvariant kopen. Ik laat je vandaag mijn favorieten zien!

Leestijd

Ik gebruik deze Conceal & Define concealer van Makeup Revolution al jaren. Eerst in kleur C4 en nu standaard in de kleur C2. Hij is niet heel goed verkrijgbaar in de winkel zelf hier in de buurt, dus ik moet het wel altijd online bestellen. Ik probeer steeds ook wel andere maar ik blijf toch wel weer terug komen naar deze. Hij is dun, dekt als een grondverf en is gewoon voordelig.

De dag dat ze deze mascara uit de collectie halen wordt een gitzwarte dag voor mij. Essence en Catrice wisselen beide altijd wel graag vlotjes van assortiment maar deze mascara hebben ze gelukkig al jaren. Hij kost geloof ik nog geen €3,00 en is voor mij gewoon één van de fijnste die er is. Ik kan ze ook wel duur vinden hoor, mascara’s. M.A.C. bracht onlangs nog een hele fijne uit. Maar ik ga er door heen alsof het water is en het scheelt me gewoon onwijs veel geld dat ik dit zo voordelig kan kopen. Echt een topper!

Het liefst gebruik ik Anastasia Brow Freeze voor mijn wenkbrauwen maar deze is prijzig. Onlangs zag ik een hack op Instagram waarbij iemand wimperlijm gebruikte en daardoor besloot ik deze Lash Glue van Essence eens te proberen in mijn wenkbrauwen. Het werkt goed! Je moet mega snel werken maar daarna zit het ook als een huis. Wel vind ik het wat plakkerig blijven en je moet het echt met een olie verwijderen aan het einde van de dag. We kunnen niet alles hebben voor dat geld.

Voor lipstick duik ik altijd als eerste de schappen van Essence en Catrice in. Van beide merken draag ik graag lipstick. Daarin wisselen de merken heel snel van collectie dus als ik een fijne heb gevonden koop ik er ook gelijk drie van haha. Ik ben ook gek op duurdere lipsticks hoor, die van Dior zijn echt wel favoriet. Maar ja, daar betaal je €40 euro voor een lipstick en hier net iets meer dan €2. De keuze maak ik dan wel snel haha. En nee, qua houdbaarheid kan ik echt geen verschil ondervinden. Natuurlijk heb je ook bij Essence of Catrice wel eens een lijn die wat eerder van de lippen af is maar dat ligt vaak aan de formule en niet aan het merk of de prijs.

Deze eyeliner van Essence probeerde ik onlangs pas en ik ben echt wel fan. Vroeger gebruikte ik aparte kwastjes en potjes voor eyeliner maar daar werd ik op een gegeven moment gewoon te lui voor. Toen nam ik stiftjes, maar daarbij vind ik het zo irritant dat ze snel uitdrogen én als je langzaam werkt lekt het product uit de stift en moet je hem weer eerst even verticaal op de kop houden om genoeg in de vilt te krijgen. Dit potje heeft een kwastje in een vloeibaar product dus dat geeft me iets meer de kans zelf te bepalen hoeveel product ik gebruik en het werkt wat ‘natter’.

Dit is het fijnste oogpotlood dat ik ken. Hij is van Douglas en blijft heel mooi zitten. Hij is heel romig en laat zich heel mooi vervagen met een stevig klein kwastje. Ook hoef je hem niet te slijpen en dat is voor mij een mega plus. Potloodslijpsel in je make-up la is echt een nachtmerrie haha.

Dit is echt een budgettopper want highlighters kocht ik vaak wél duur. Deze kost ongeveer €4,50 (verschilt per webshop) en heeft me dan toch een partijtje glans! Echt een onwijs mooie fijne, bijna vettige, glans. Ook fijn dat hij ook een roze gedeelte heeft want soms vind ik het fijner om mijn blush iets meer ‘oemf’ te geven en dan breng ik deze daarover aan.

Een heel fijne compact poeder die gewoon erg goed zijn werk doet. Als ik deze aanbreng over mijn foundation en concealer merk ik echt dat ik later glim dan als ik het niet doe. Bovendien is hij fijntjes, heeft hij geen witte waas en is de verpakking lekker mee te nemen! Zo’n giga poeder pot die dan ook nog alle kanten opstuift is geen aanrader voor een vakantie maar deze gooi je zo in je tas. Of in je handtas met een klein kwastje, kun je eventuele glim ook nog door de dag heen wegwerken.

Dit zijn er natuurlijk eigenlijk twee, maar zonder de ene is de ander niks waard. Ik heb tegenwoordig alleen nog maar plaknagels op en die van Action zijn eigenlijk het goedkoopst én zijn heel stevig. Ik hoop dat ze binnenkort wat meer printjes uitbrengen want daar ben ik nu wel een keer doorheen haha. Ik gebruik dan wel de lijm van Essence erbij, want die wat erbij zit is niks. Een gouden budget combo dus!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen, misschien zit er nog wat bij wat je wel uit wil proberen nu!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)