Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Een rondje langs al mijn tassen

Ik heb vrij veel tassen, 42 om precies te zijn, en het was een rommeltje. Het leek me leuk om ze eens allemaal langs te lopen tijdens het opruimen en te vertellen waar ik het graag mee combineer. Kijk je mee?

Leestijd

Die slierten van de bloesjes heb ik ook allemaal even netjes opgeknoopt waardoor het niet zo lelijk hangt.

Chaos, zoals je ziet. Ik ben een vrij opgeruimd persoon maar mijn tassen hebben eigenlijk net iets te weinig ruimte dus door het proppen wordt het in een haastig moment al snel slordig. Ze krijgen een plankje erbij, de hengseltjes worden weer ingestopt en ik ga ze allemaal weer even netjes neerzetten.

Ik gooi eigenlijk nooit tassen weg (tenzij echt kapot kapot) en gebruik ze allemaal jaren. Voor mij zijn veel tassen vrij tijdloos, of in ieder geval geschikt voor veel jaren aan gebruik. Ik vind het leuk om bij elke outfit een tas(je) te hebben die er echt goed bij past. Ik vind het een beetje simpel om ‘gewoon’ een zwarte of bruine tas overal bij te dragen omdat het neutrale kleuren zijn en ‘altijd kunnen’. Natuurlijk is dat ook zo, maar ik vind het leuker om iets verder te gaan qua combinaties. Een tas kan ook een bepaald gevoel meegeven nog aan de look. Een fancy tasje kan zorgen dat een look wat chiquer wordt geïnterpreteerd of een rotan tasje maakt een look gelijk wat meer ‘70’s of bohemian. Een grote rietentas associeer je al snel met een zomerjurk en rugtas maakt een look al snel heel casual. Ik vind het altijd heel erg zonde als ik een vrouw zie met een prachtige zakelijke outfit, en als ik die dan een oude versleten rugtas op haar rug zie slingeren. Dan vind ik een grotere handtas toch meer passend. Dit klinkt nou allemaal heel pretentieus, ik ben ook niet perfect en het zijn allemaal geen zaken van leven of dood. Toch is het wel een hobby van me om dingen lekker door te stylen, en daar hoort een tas ook bij!

Ik heb ze allemaal uit de kast gehaald, een neutrale outfit aangedaan om alles te showen en loop ze even met je langs voor ik ze weer netjes terug zet. Van de meeste tassen weet ik niet meer waar ik ze heb gekocht. Op een paar na, zijn ze ook niet meer te koop. Daardoor heeft het ook niet veel zin om te vertellen waar ze vandaan komen. Ik geef niet veel geld uit per tas, ik heb geen enkele designer tas bijvoorbeeld.

De grote ruimte helemaal op de bodem lijkt nog wat slordig, maar netter dan dit krijg ik het niet opgestapeld. Rechts daarvan zijn er drie smallere plankjes boven elkaar in deze hoekkast waar ik nu tasjes netjes heb neergezet. Hiervoor had ik daar twee plankjes voor. De tasjes die ik minder vaak draag liggen meer achterin, en de lievelingetjes voorin. Links op de bodem van de kast nog wat handtassen. De hengsels stop ik in de tasjes, zodat die niet overal los bungelen.

Dat waren ze! Natuurlijk pak ik ook wel eens een katoenen shopper, maar ik geniet er echt van om een outfit zo helemaal af te kunnen maken. Hoe doe jij dat?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)