Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Drie snelle ooglooks met maar twee stappen

Een ooglook met maar twee stappen. Het is zeker mogelijk, en ook gewoon handig om een paar van deze looks achter de hand te hebben voor de snelle dagen. Ik hoop dat ik je kan inspireren!

Leestijd

Look 1

Deze eerste look is het meest simplistische ooit, maar frist je oog echt even op zonder dat je er heel opgemaakt uit ziet. Een look waar veel mensen naar zoeken, want ook niet iedereen houdt van die opgemaakte look. Ik doe dit echt heel erg vaak, ik draag eigenlijk ook vrijwel nooit meer een complete uitgebreide ooglook. Ik ben zelf ook een beetje afgestapt van dat hele opgemaakte en geniet gewoon wel van een wat frisser hoofdje.

Bij de foto’s hieronder leg ik zo goed mogelijk uit wat ik doe.

Look 2

Voor de tweede look gebruik ik een oogschaduw palette van Makeup Revolution genaamd Prestige. Deze zat in een adventkalender, en ik pak hem zeer regelmatig. Ik gebruike nu de kleur helemaal rechtsboven in en de wittige kleur die je daar links schuin onder ziet.

Look 3

Op deze foto’s ben ik best wel ziek, dus mijn mond hangt soms een beetje raar open. Waarschijnlijk omdat ik anders geen lucht kreeg hahaha. Sorry, maar goed, jullie lezen deze artikel vast niet omdat ik zo’n briljant fotomodel ben :P.

Deze laatste look is ook weer heel gemakkelijk en uiteraard vergt het twee stappen. Dit keer zelfs maar één kwast.

Mocht je toch het fijn vinden om de bovenste rand nog wat beter uit te blenden, wat ik me voor kan stellen omdat je toch product aan de gebruikte kwast hebt zitten, pak dan een schone fluffy kwast en maak dan ruitenwisser bewegingen over de bovenste rand van de aangebrachte oogschaduw. Dan loopt het soms net nog wat mooier over. Ik gebruik bijvoorbeeld dan een Morphe S12.

Met deze drie ideeën kun je natuurlijk variëren. Je kan andere kleuren pakken dan dat ik gebruik, of looks samen voegen. Bij look 3 kun je bijvoorbeeld met een eyeliner kwastje nog wat donkere oogschaduw langs de rand aanbrengen voor extra dimensie. En bij look 2 kun je de lichte kleur met een kwast aanbrengen zonder overlap zodat het kleurcontrast iets groter wordt.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb met deze drie simpele, gemakkelijke, snelle en relatief rustig ogende looks!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)