Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Dove Shower Mousse

Review: Shower Mousse

Zoals je weet ben ik gek op alles wat met mousse te maken heeft voor onder de douche. Een lekker rijk schuim dat ook nog eens lekker ruikt: ik ben er weg van. Dove heeft sinds kort een nieuw product, de Dove Shower Mousse. Ik review het vandaag!

Merk
Product
Waar
Dove
Shower Mousse
Drogist
6,99
prijs
Koop dit product

Leestijd

Dove Shower Mousse

Dove Shower Mousse, €6,99

De Dove Shower Mousse is een verzorgende mousse met essentiële oliën die een heel rijk, vol en stevig schuim geeft dat je ook als scheerschuim kan gebruiken. De mousse zorgt volgens Dove voor een gehydrateerde huid die 24 uur lang zacht aanvoelt. De Dove Shower Mousse bevat geen parabenen en sulfaten. Er zijn drie varianten: Argan Oil, Rose Oil en Coconut Oil.

Vorig jaar lanceerde Dove een soortgelijk product, de Dove Shower Foam. Je kan hier mijn review daarover lezen. Qua samenstelling lijken de twee producten op elkaar, maar het grote verschil zit in de textuur: de Shower Mousse geeft een veel steviger schuim dan de Shower Foam. De Shower Foam blijft in het assortiment.

Dove Rose Oil Shower Mousse

Ik vind de verpakking van de Shower Mousse erg mooi! Fris, stijlvol en rustig. De Shower Mousses kosten €6,99 wat iets duurder is dan de andere doucheproducten van Dove (die zijn rond de €4 – €5), maar dan heb je ook wel écht een product met een andere ervaring. Als je op de knop drukt, komt er meteen een heel stevig schuim uit de verpakking, vergelijkbaar met mousse voor je haar. Het is echt zo’n ‘bolletje’ en het spoelt niet zomaar weg als er water bij komt.

De geur van de Rose Oil variant is precies hoe je die verwacht: hij ruikt naar rozen. Ik ben niet altijd gek op rozengeur, deze bevalt me wel omdat hij vrij fris is en niet zo muf.

Dit zijn de ingrediënten. De formule bevat geen parabenen en sulfaten. Ik vind het vooral prettig dat er geen sulfaten inzitten, want die drogen de huid vaak toch wat uit. Er zit natuurlijk wel parfum in, ongeveer op de helft van de ingrediëntenlijst. Daarachter staat een sterretje, en achter dat sterretje staat ‘with rose oil’. Ik vraag me dus wel af of er zoveel rozenolie inzit dat het ook daadwerkelijk verzorgend is voor je huid… Glycerine is dat trouwens wel – wat er ook in zit. De schuimende en reinigende bestanddelen zijn Sodium Lauroyl Glycinate, Cocamidopropylbetaïne en Sodium Laurate, welke mild zijn voor de huid.

 

Dove Coconut Oil Shower Mousse

De Coconut Oil variant ruikt naar kokos en heeft ook iets fris, het ruikt in de verte een beetje naar versgemaaid gras. Lekker! Het schuim is hetzelfde als de rozenvariant, enorm vol en rijk. Na het douchen voelt mijn huid trouwens niet zo droog als met een ‘normale’ douchegel waar wel SLES of SLS (sulfaat) in zit. Ik moet nog wel smeren met olie of lotion, maar dat heb ik bij alle doucheproducten.

De bestanddelen van de Coconut Oil Shower Mousse. Hierin zit wel echt ‘los’ kokosolie, en vrij hoog in de ingrediëntenlijst! Parfum staat daar nog een stukje onder. De lijst is verder hetzelfde als de andere soorten.

Dove Argan Oil Shower Mousse

De derde en laatste soort is de Argan Oil Shower Mousse. Deze ruikt licht zoet, warm en nootachtig, maar het zoete overheerst.

Ook in deze variant zit olie, namelijk arganolie (dat is natuurlijk geen verrassing). De lijst is verder hetzelfde als bij de andere shower mousses.

Als je net als ik houd van een vol, rijk schuimend, romig en lekker ruikend product voor onder de douche, dan kan ik de Dove Shower Mousse écht aanraden. De geur blijft alleen niet echt lang op je huid hangen, maar dat is persoonlijk ook niet waar ik een douchegel voor gebruik. Voordeel is wel dat de Shower Mousse erg zuinig is, je hoeft maar héél kort op de knop te drukken voor erg veel schuim waar je je hele lijf mee kan inzepen. Aanrader dus, wat mij betreft!

Kruidvat en Albert Heijn hebben deze week een actie met de Dove Shower Mousse: bij Kruidvat krijg je 50% korting, bij Albert Heijn krijg je de tweede gratis. Graag gedaan 😉 

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.