Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Dove Shower Foam

Review: Shower Foam

Het eerste wat ik doe als ik wakker word is onder de douche springen. Één van mijn favoriete momenten van de dag. Het liefst gebruik ik onder de douche een lekker vol, rijk schuimend product. Sinds een paar maanden gebruik ik Dove Shower Foam (beter gezegd: er zijn al twee flessen leeg) en ik ben er verzot op.

Merk
Product
Waar
Dove
Shower Foam
Drogist
5,99

Leestijd

Dove Shower Foam - eerste indruk

Dove Shower Foam, €5,99 (200ml, ongeveer 130 pompjes)

Ik heb altijd heel veel verschillende soorten douchegel en -foams in de badkamer staan, maar ik gebruik het allerliefst iets wat echt lekker schuimt. Zo ben ik al jaren dol op de Shower Foams van Rituals omdat die zo’n lekker vol en rijk schuim geven. Douchegel doe ik vaak in een douchepuff zodat het sneller beter gaat schuimen.

Toen ik in februari in New York was met Dove, sprak ik een wetenschapper die had meegewerkt aan deze Shower Foam. ‘Een van de doelen van dit product is dat vrouwen meer contact met hun eigen lichaam hebben. Een douchegel wordt vaak in een puff gedaan, maar dan raak je je eigen lichaam helemaal niet aan! Met de Shower Foam heb je meteen een vol schuim in je handen waarmee je je hele lichaam kan inmasseren.’

De Dove Shower Foam is volgens Dove een zachte manier om je huid te reinigen. De formule bevat de NutriumMoisture technologie, daarin zitten huideigen stoffen die je huid zacht en soepel maken en vochtinbrengend werken. Ook versterkt NutriumMoisture je natuurlijke vochtbarriere.

Er zijn in Nederland drie varianten: Deeply Nourishing, Revitalizing Pear en Pampering Pistachio.

De Dove Shower Foam is dus ontwikkeld om heerlijk aan te voelen, maar ook om niet uit te drogen en je huid juist te verzorgen en versterken. De ingrediënten zien er goed uit: er zitten geen harde reinigers in, maar wel verzorgende bestanddelen. In alle varianten zit een beetje parfum, maar dit staat wel onderaan de lijst (dat betekent dat er maar een heel klein beetje in zit). Als je een hele gevoelige huid hebt, kan het wel zijn dat je huid hier alsnog op reageert.

Dove Shower Foam - het schuim

Zodra je op het pompje drukt, komt er meteen schuim uit. Niet eerst een gel die ontwikkeld tot een schuim, maar meteen een wit, fluffy, rijk schuim. De wetenschappers in New York vertelden me dat ze twee soorten schuim combineren: een schuim met hele kleine bubbeltjes en een schuim met wat grotere bubbeltjes. Hierdoor ontstaat er een stevig en heel fluffy schuim dat lang intact blijft. Het spoelt dus niet meteen weg zodra het in aanraking komt met een vochtige huid of water.

Ik pomp ongeveer drie tot vijf keer voor een douchebeurt, dat vind ik echt genoeg. Dat houdt dus in dat ik zo’n 25 tot 40 keer kan douchen met de Dove Shower Foam. Als ik het elke dag gebruik is dat dus een maand. Dat vind ik wel veel, zo lang doe ik ook ongeveer met 200ml douchegel.

Het schuim is echt heerlijk onder de douche. Het is lekker vol en stevig en dat blijft ook als het in aanraking komt met mijn natte huid. Na het afdrogen voelt mijn huid niet droog of trekkerig aan.

De geuren zijn echt lekker. Deeply Nourishing is de traditionele, bekende Dove geur. Pampering Pistachio ruikt nootachtig en zoet naar pistache. Revitalising Pear ruikt heel fruitig en zoet, echt naar peer. Deze is echt mijn favoriet!

Dove Shower Foam - conclusie

Ik ben echt fan van de Dove Shower Foam. Ik heb al twee flacons opgemaakt, dat zegt genoeg! Als ik een product niet fijn vind, dan gebruik ik het ook niet. Het is gewoon zo’n lekker luxe product en het is ook handig als je haast hebt: je hoeft het niet eerst te laten schuimen, want dat doet het al!

€5,99 is een vrij hoge prijs voor een doucheproduct dat je bij de drogist koopt, maar ik vind het het dubbel en dwars waard.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.