Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Dove Nourishing Secrets

Overal ter wereld, in elk werelddeel of land, hebben vrouwen zo hun eigen beautygeheimen. Dove raakte daardoor geïnspireerd en lanceerde Nourishing Secrets. De producten zijn onderverdeeld in vijf verschillende lijnen, naar de vijf locaties waar ze beautygeheimen vandaan haalden. Ik wil je er vandaag graag kennis mee laten maken!

Leestijd

Dove Nourishing Secrets is een uitgebreide collectie met vijf productlijnen. Elke productlijn is geïnspireerd op een beautygeheim uit een bepaald gebied. Overal waar je ter wereld komt vindt je unieke beautygewoontes en Dove haalt die met de Nourishing Secrets producten naar jouw badkamer.

De vijf lijnen zijn:

 • Relaxing: met lavendel en rozemarijn. Geïnspireerd door de beauty geheimen van vrouwen uit Frankrijk
 • Glowing: met rijstmelk en lotusbloem. Geïnspireerd door de beauty geheimen van vrouwen uit Japan
 • Restoring: met kokosmelk, kurkuma en amandelolie.  Geïnspireerd door de beauty geheimen van vrouwen uit India
 • Invigorating: met avocado-olie en calendula.  Geïnspireerd door de beauty geheimen van vrouwen uit Midden-Amerika
 • Replenishing: met marula-olie en mangoboter.  Geïnspireerd door de beauty geheimen van vrouwen uit Afrika

Je vindt hier op de website van Dove alle informatie over de ingrediënten.

Dove Nourishing Secrets Relaxing

 • Dove Nourishing Secrets Relaxing Shampoo €3,89
 • Dove Nourishing Secrets Relaxing Conditioner €3,89
 • Dove Nourishing Secrets Relaxing Bodywash €3,59

Ik begin met mijn favoriet, de Relaxing lijn. Deze producten zijn geïnspireerd op beautygeheimen van de Franse vrouwen. Françaises hebben volgens Dove een ongedwongen naturelle look, en hierachter schuilt het geheim van lavendel en rozemarijn. De geur werkt kalmerend en vult de hele badkamer met een geur waar je echt even van kan genieten.

 

De geur van de Relaxing producten vind ik echt waanzinnig: een mix van lavendel en rozemarijn. Heel kruidig, licht zoet en mijn hele badkamer vult zich met deze geur als ik de producten onder de douche gebruik. Ik word er écht heel relaxed van: lavendel heeft deze uitwerking van nature. Even diep ademhalen dus, en zennnnnn.

In de shampoo zit SLES en parfum. In de conditioner zitten siliconen en parfum. De shampoo reinigt mijn haar goed en de conditioner laat het zacht en vol achter na het wassen.

De bodywash geeft een enorm romig schuim! Er zit geen SLES in en is heel zacht voor je huid. Na het douchen voelt mijn huid zacht en verzorgd aan, en ik ruik zó lekker!

De formules van de producten wisselen iets per productlijn omdat in de ene collectie bijvoorbeeld avocado-olie of rijstmelk wordt gebruikt, maar de basis komt overeen.

Dove Nourishing Secrets Glowing

De Dove Nourishing Secrets Glowing lijn bevat de volgende producten:

 • Dove Nourishing Secrets Glowing Shampoo €3,89
 • Dove Nourishing Secrets Glowing Conditioner €3,89
 • Dove Nourishing Secrets Glowing Body Wash €3,59
 • Dove Nourishing Secrets Glowing Body Lotion €6,49

Japanse vrouwen staan bekend om hun enorm gladde en mooie huid en hun prachtige glanzende haar. Zij gebruiken vaak rijstmelk. Deze melk bevat veel vitamines en hydrateert intens: heel goed voor je huid en haar. Lotusbloem heeft kalmerende en verzorgende eigenschappen.

De Glowing producten ruiken heel bloemig. Hoe lotusbloem ruikt weet ik niet, maar als het zo ruikt als deze producten is het mijn nieuwe favoriete bloem! Verder ruikt de Glowing lijn heel zacht en wat poederig. Een meisjesachtige geur, vind ik!

De bodylotion heeft een hele lichte textuur en trekt snel in. Er zitten veel verzorgende bestanddelen in als vette soorten alcohol, zonnebloemolie, aminozuren en natuurlijk de rijstmelk en lotusbloem. De bodylotion bevat minerale olie, wat helpt de huidbarriere te versterken. Ik ben me trouwens de laatste tijd meer aan het verdiepen in minerale olie: het heeft een hele slechte naam, maar de laatste jaren blijkt steeds vaker dat het juist erg goed kan werken voor de droge huid.

Dove Nourishing Secrets Invigorating

De Invigorating lijn bestaat uit de volgende producten:

 • Dove Nourishing Secrets Invigorating Shampoo €3,89
 • Dove Nourishing Secrets Invigorating Conditioner €3,89
 • Dove Nourishing Secrets Invigorating Body Wash €3,59
 • Dove Nourishing Secrets Invigorating Body Lotion €6,49

Ik ben zo gék op avocado! Om te eten natuurlijk, het is heerlijk en gezond, maar het is ook heel erg goed voor je huid en haar omdat er zoveel goede vetten inzitten. De Maya’s gebruikten al eeuwen geleden het vruchtvlees van avocado’s om hun haar en huid te verzorgen. Ook herstellen de essentiële vetzuren in calendula bloemen je huid en haar.

Hoe is de geur? Avocado’s ruiken natuurlijk niet zo sterk, dus in de Invigorating lijn ruik je vooral calendula. Het is een hele frisse, oppeppende geur.

In alle producten is de verzorgende avocado en calendula verwerkt.

Dove Nourishing Secrets Restoring

De Dove Nourishing Secrets Restoring lijn bestaat uit de volgende producten:

 • Dove Nourishing Secrets Restoring Body Cream €7,49
 • Dove Nourishing Secrets Restoring Shampoo €3,89
 • Dove Nourishing Secrets Restoring Conditioner €3,89
 • Dove Nourishing Secrets Restoring Body Wash €3,59
 • Dove Nourishing Secrets Restoring Body Lotion €6,49

Indiase vrouwen hebben enorm sterk en gezond haar en een verzorgde, gladde huid. Dove raakte geïnspireerd door het gebruik van kokosolie, kurkuma en amandelmelk. Kokosolie wordt al ruim 4000 jaar gebruikt in beautyproducten. Kokos helpt bij veel haar- en huidproblemen, zoals een droge huid of beschadigd haar. Amandelmelk is goed voor een droge huid en kurkuma reinigt en ontgift.

De geur: kokos! Maar niet zo intens als je soms meemaakt bij beautyproducten. Het is een vrij zachte kokosgeur met een vleugje amandel. Erg lekker, en het blijft na het gebruiken ook zo lekker hangen, bij alle producten. Fijn dus om je van top tot teen met de producten van één lijn te verzorgen, dan is parfum echt overbodig!

De body cream in deze lijn is lekker vol en romig en ideaal voor als je een wat drogere huid hebt. Zeker in het najaar vind ik dit soort producten lekker, dan stap ik vaak over van body lotion naar body cream of body butter. De body cream is op basis van minerale olie en bevat – net zoals de rest van de producten in deze lijn – intensief verzorgende kokosolie en amandelolie.

De body cream is heel rijk en romig.

Dove Nourishing Secrets Replenishing

De Dove Nourishing Secrets Replenishing collectie bestaat uit:

 • Dove Nourishing Secrets Replenishing Body Lotion €6,49
 • Dove Nourishing Secrets Replenishing Body Cream €7,49

Het beautygeheim van veel Afrikaanse vrouwen is marula-olie en mangoboter. Mangoboter heeft enorm voedende eigenschappen: het stearinezuur in deze botersoort verzacht, hydrateert en maakt de huid glad. Het houdt je huid elastisch. Deze olie en boter zijn verwerkt in zowel de body lotion als de body cream, waardoor ze je huid intensief voeden en hydrateren. De geur is heel fruitig, mango ruik ik absoluut, maar er zit ook iets anders fris en zoets in. Misschien is dat de marula?

Mijn favoriete geur is absoluut die van de Relaxing lijn, ik ben gewoon zo gek op rozemarijn en lavendel! Ik ben zelf het meest dol op de body washes, dat gebruik ik het meest en ik vind het altijd zo’n heerlijk moment: ’s ochtends onder de douche even genieten van de lekkere geuren en zo’n fijn schuim. Je kan mij echt altijd blij maken met doucheproducten – ik geniet daar onwijs van!

De Dove Nourishing Secrets collectie met maar liefst achttien verschillende producten is nu bij de drogist te koop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.