Dove 0% Deodorant

Review: 0% Deodorant

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een deodorant zonder aluminiumzouten, en steeds meer merken spelen hierop in. Ik gebruik altijd de Dove Original Anti-Transpirant Roller en nu heeft ook Dove een 0% Deodorant, vrij van aluminiumzouten. Werkt dat net zo goed als mijn vertrouwde roller? Ik vertel het je.

Merk
Product
Waar
Dove
0% Deodorant
Drogisterij
4,39
prijs
Koop dit product

Leestijd

Dove 0% Deodorant

Dove 0% Deodorant, Roller €4,39 en €4,19

Zoals je gewend bent  van Dove heeft ook de 0% variant een kwart hydraterende creme. Zo is de deodorant verzorgend voor je gevoelige okselhuid. Volgens Dove houdt de deodorant je 24 uur lang fris, zonder alcohol en zonder aluminiumzouten. Aluminiumzout is normaal gesproken het actieve bestanddeel in anti-transparant, het zorgt dat je minder zweet en dat je (minder snel tot) geen zweetgeur ruikt.

In deze deodorant is dit bestanddeel dus weggenomen, omdat steeds meer mensen dit ingrediënt vermijden. Persoonlijk doe ik dat niet omdat ik genoeg onderzoeken heb gelezen dat aluminiumzouten niet schadelijk zijn en geen kanker veroorzaken. Mocht jij het liever wel vermijden, dan weet je nu dat Dove ook deodorant heeft zonder aluminiumzout.

Dove 0% Deodorant Roller

De roller kost €4,39 en ziet er praktisch hetzelfde uit als mijn vertrouwde Original anti-transpirant. De geur is ook hetzelfde.

Je ziet hier de bestanddelen. En inderdaad, geen aluminiumzouten, geen alcohol, en ook geen parabenen. De verzorgende bestanddelen zijn onder andere glycerine, zonnebloemolie en niacinamide. Parfum staat vrij hoog op de lijst, want hier zit er meer van in dan in de anti-transpirant. Ook wel logisch: dit maskeert een eventuele zweetlucht.

Dove 0% Deodorant Spray

Dove 0% Deodorant Spray

De spray deodorant is qua samenstelling vrijwel hetzelfde, alleen zitten er natuurlijk wat drijfgassen in omdat het een spuitbus is.

Ik heb zowel de spray als de roller gebruikt. De geur is precies hetzelfde als de gewone Dove Original Anti-Transpirant, en het ‘voelt’ ook hetzelfde – als in dat de textuur van het product hetzelfde aanvoelt. Toch merkte ik wel dat ik mezelf sneller ging ruiken. Niet dat ik op de helft van de dag ineens verschrikkelijk naar zweet stonk, maar ik merk wel dat het geen echt ‘werkzaam bestanddeel’ heeft en vooral de boel maskeert. Persoonlijk merk ik geen verschil in de hoeveelheid zweet, maar ik zweet ook niet snel heel veel.

Dove 0% Deodorant - conclusie

Ik vind het goed dat Dove met een 0% variant van hun producten komt, het is ideaal voor mensen die liever een deodorant zonder aluminiumzouten gebruiken. Maar ik merk toch wel dat het minder goed werkt en dat is natuurlijk ook heel logisch: het actieve bestanddeel is nu weg. Ik ruik mezelf na een werkdag (waarop ik vrij actief ben, ik wandel veel en fiets naar afspraken) en dat vind ik toch niet heel prettig.

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

24 reacties
 1. Karlijn

  Klopt helemaal wat ik lees in het review.
  Ik heb me laten verleiden tot het kopen van 3 van deze bussen omdat ze zo goedkoop (1,26 per stuk) waren. Maar ze werken echt een stuk minder of liever gezegd helemaal niet.. Voel me een stuk minder fris en was me zelfs tussendoor nog een keer extra. Weggegooid geld dus. Helaas.
  De deo brandde bij mij ook in het begin, je moet erg veel gebruiken en idd geeft het geen witte poeder af. Dit laatste is dan wel een voordeel. Maar het doel van een deo moet toch zijn dat het transpiratiegeur tegenhoudt en dat kan ik van dit product niet zeggen.

 2. Georgette

  Ik gebruik al ongeveer 20 jaar dezelfde Deo, namelijk altijd de spuitbus van Dove Go Fresh met komommergeur
  Gewoonweg omdat ik deze deo erg fijn vind en niet ruik, en als ik dan een keertje een andere deo gebruik dan ruik ik die wel en dat vind ik niet fijn..
  Maar ik lees de laatste tijd ook steeds vaker dat de aluminium bestanddelen in deo kankerverwekkend zouden zijn enz..
  Dus nou zag ik toevallig dezelfde Deo van Dove staan maar dan met 0% aluminium salts..
  En ik dacht laat ik die eens proberen en nu hier mijn ervaring ermee delen;

  Als ik mijn vertrouwde deo opspuit, dan heb ik wanneer ik het opspuit geen nat gevoel onder mijn oksel en ook geen brandend gevoel, wel spuit je als het ware een wit spul onder je oksel, en als je bijv. teveel spuit dan kan het wel eens zo zijn dat er wat witte stukjes onder je oksel vandaan vallen..
  Ook moet je dus, vooral als je zwart draagt, wel echt eerst je shirtje aandoen voordat je de deo opdoet, anders krijg je witte strepen.

  Wat ik merkte met deze nieuwe deo is;
  Als ik het opspuit dan voelt deze erg nat aan onder mijn oksel wat ik niet zo prettig vind, en ook brandde het ontzettend, vooral de eerst paar keren..
  Wat deze deo niet heeft, is dat witte laagje wat de andere deo wel heeft..

  Maar behalve dat.. bied deze nieuwe deo bij mij absoluut geen bescherming tegen een zweet lucht.. binnen no time begin ik mijzelf al te ruiken, dus mijn conclusie is; dat ik absoluut niet tevreden ben over deze nieuwe versie van de Dove Go Fresh
  Ben benieuwd wat andere ervan vinden!

 3. Tio

  Sommigen gebruiken al jaren de zelfde deodorant. Niet de goedkoopste maar gebruiken die naar volle tevredenheid. Dan ga je niet zo maar over op een ander merk ook al staat er bij dat het zonder alminiumzouten is. Het is bangmakerij zodat ze weer iets nieuws op de markt kunnen brengen. Men gaf ook geen wetenschappelijke onderbouwing of het echt wel zo was. .

 4. Marielle

  Jammer maar de ingrediëntenlijst is echt niet goed! Deze laat ik staan.

 5. Michelle

  Dank je wel voor de link Cynthia. Fijn om te lezen dat gewone deo toch niet schadelijk is.

 6. Anneke

  Ik smeer al jaren baking soda onder mijn oksels. Werkt bij mij super goed!

 7. Emma

  Oh, mooi om te weten. Ik mijd gewone deo’s met aluminiumzouten omdat ze vreselijke vlekken in mijn kleding veroorzaken die er niet uit te krijgen zijn. Ik doe het al jaren zo: ik gebruik eens per paar dagen zo’n enorm sterke deo met aluminiumchlorohydraat die je ’s avonds op moet spuiten en dan enkele dagen werkt (er zijn verschillende merken, ik gebruik Odorex). Dan ga ik slapen dus eventuele vlekken komen alleen in pyjama’s. De volgende ochtend even de oksels opfrissen en dan doe ik vervolgens een gewone deo op met alleen parfum (gebruik nu Fa).
  Ik vind de geur van Dove erg lekker alleen hadden ze tot nu toe geen deo zonder aluminiumzouten.

 8. Loes

  Wat goed dat je het geprobeerd hebt, jammer dat het niet werkt. Dit zou voor mij ook niets zijn: ik gebruik al jaren L’Oreal Men Expert, omdat dat de enige deo is waar ik niet bij ga stinken. Natte oksel hou ik, met welke deo (of alternatief) dan ook.

 9. ShalaLee

  Ik denk er eigenlijk niet over na of er iets in mijn deo zit wat kankerverwekkend zou kunnen zijn. Irriteert het niet en ruikt het lekker dan is het voor mij al gauw prima
  Ik zag van de week een item op tv ( kassa of radar) dat een bedrijf die deo’s maakte juist inspeelde op bangmakerij…vreselijk. Helemaal naar voor vrouwen die borstkanker (gehad) hebben.

 10. Sara

  Wat jammer dat deze deo niet goed werkt! Heb je de deo van Loveli al geprobeerd? Van Nederlandse bodem en werkt echt super goed en helemaal vrij van aluminium.

 11. Lotje

  Dit zou dan niks voor mij zijn als het er geen aluminiumzouten in zit! Wel zou het goed zijn voor mijn gevoelige huid denk ik!

 12. VWillemse

  Ik had het ook gecheckt van die aluminiumzouten en de gevolgen ervan. Gewoon bang makerij zodat ze weer iets nieuws op de markt kunnen brengen voor mijn gevoel. Dus deze deo last ik lekker staan en hou het bij de normale variant.

 13. rachel

  ik heb geen zweet haha ja nooit eigenlijk maar ben wel verzot op deo!! ik gebruik ook dove en dan altijd een spray want een roller vind ik niks persoonlijk

 14. Claudia

  Vanwege overmatige transpiratie laat ik mijn oksels al jaren behandelen met Botox. Gelukkig hoef ik inmiddels helemaal geen deo meer te gebruiken.

 15. Kim

  Ik gebruik altijd de Rexona Maximum protection. Werkt als een tierelier. Voorheen rook ik zelf niet, maar shirtjes wel, maar dat is met die rexona deodorant verleden tijd! Kan m’n shirtjes nu zelfs twee dagen dragen

 16. femketje

  op zich fijn dat de keuze er nu is 🙂 ik ga deze wel eens een keertje proberen om te kijken of ik zo snel verschil merk!

 17. Ryanne

  Hoi Cynthia,

  Ik ben even benieuwd hoe lang je dit geprobeerd hebt? Ik was zelf eerst ook sceptisch over het gebruik zonder aluminiumzouten maar ik zou nu niet anders meer willen. Het heeft bij mij ongeveer 1 week geduurd voor mijn lichaam er aan gewend was. Zelf gebruikte ik ook altijd dove deodorant. Nu sanex 0% of een kristaldeodorant.
  In het begin had ik ook het idee dat ik iets meer ging transpireren. Na een weekje was dit helemaal weg, alsof mijn huid/zweet zich ‘aanpaste’. Misschien heb je dus niet lang genoeg geprobeerd? Ik zweet nu, ook in zomer, echt nauwelijks nog.

  My 2 cents: waarom zou je een product gebruiken waar ingrediënten in zitten die mogelijk slechter zijn voor de huid als het ook zonder kan?

  • Lotte

   Ik vind de keuze kunnen maken erg belangrijk, maar ik ben juist erg blij dat deze ‘bangmaaktactiek’ bij Cynthia geen stand houdt tegenover wetenschappelijk bewijs dat er geen correlatie is tussen aluminiumzouten en carcinogeneciteit. Er wordt vaak op onderliggende angst in gespeeld zonder dat daar bewijs voor is, zo kunnen merken hun spullen voor meer geld verkopen onder het mom ‘better safe than sorry’, terwijl er eigenlijk geen risico is, die maken ze zelf via marketing.

  • Ryanne

   Daarom zei ik natuurlijk ook ‘mogelijk’ stoffen kunnen bevatten 🙂
   Maar het was vanuit mij of course geen aanval, het was meer een vraag: of ze het langer geprobeerd had, want dat kan het verschil nog weleens maken namelijk.

  • Cynthia Schultz

   Hey Ryanne, ik denk een week, anderhalf, zoiets? Aluminiumzouten zijn voor zover ik weet niet slecht voor je huid of lijf, én ze werken effectief tegen zweten en zweetgeur, dus daarom gebruik ik dat gewoon. Ik kan me voorstellen dat het gewenning is, iets waar je doorheen moet, ik ken ook mensen die helemaal geen deo meer gebruiken en niet meer stinken…

 18. Lou

  Wat goed dat je die onderzoeken waarnaar je verwijst hebt gelezen, en dat je de onterechte onrust over deo helpt wegnemen. Welk van de studies vond jij het meest overtuigend en zou je aanraden als best te begrijpen voor jonge meiden die nog niet goed weten hoe ze wetenschappelink werk lezen? En via welke database ben je aan de studies van Darbre gekomen?

  • Lou

   * wetenschappelijk, sorry. Vroeg 🙂

  • Caro

   Ik vermoed dat die bij het Dove probeerpakketje zaten 😉

  • Cynthia Schultz

   Nee, ik heb ze van de website van het KWF, waar ik ook naar link in het artikel.