Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Dove 0% Deodorant

Review: 0% Deodorant

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een deodorant zonder aluminiumzouten, en steeds meer merken spelen hierop in. Ik gebruik altijd de Dove Original Anti-Transpirant Roller en nu heeft ook Dove een 0% Deodorant, vrij van aluminiumzouten. Werkt dat net zo goed als mijn vertrouwde roller? Ik vertel het je.

Merk
Product
Waar
Dove
0% Deodorant
Drogisterij
4,39
prijs
Koop dit product

Leestijd

Dove 0% Deodorant

Dove 0% Deodorant, Roller €4,39 en €4,19

Zoals je gewend bent  van Dove heeft ook de 0% variant een kwart hydraterende creme. Zo is de deodorant verzorgend voor je gevoelige okselhuid. Volgens Dove houdt de deodorant je 24 uur lang fris, zonder alcohol en zonder aluminiumzouten. Aluminiumzout is normaal gesproken het actieve bestanddeel in anti-transparant, het zorgt dat je minder zweet en dat je (minder snel tot) geen zweetgeur ruikt.

In deze deodorant is dit bestanddeel dus weggenomen, omdat steeds meer mensen dit ingrediënt vermijden. Persoonlijk doe ik dat niet omdat ik genoeg onderzoeken heb gelezen dat aluminiumzouten niet schadelijk zijn en geen kanker veroorzaken. Mocht jij het liever wel vermijden, dan weet je nu dat Dove ook deodorant heeft zonder aluminiumzout.

Dove 0% Deodorant Roller

De roller kost €4,39 en ziet er praktisch hetzelfde uit als mijn vertrouwde Original anti-transpirant. De geur is ook hetzelfde.

Je ziet hier de bestanddelen. En inderdaad, geen aluminiumzouten, geen alcohol, en ook geen parabenen. De verzorgende bestanddelen zijn onder andere glycerine, zonnebloemolie en niacinamide. Parfum staat vrij hoog op de lijst, want hier zit er meer van in dan in de anti-transpirant. Ook wel logisch: dit maskeert een eventuele zweetlucht.

Dove 0% Deodorant Spray

Dove 0% Deodorant Spray

De spray deodorant is qua samenstelling vrijwel hetzelfde, alleen zitten er natuurlijk wat drijfgassen in omdat het een spuitbus is.

Ik heb zowel de spray als de roller gebruikt. De geur is precies hetzelfde als de gewone Dove Original Anti-Transpirant, en het ‘voelt’ ook hetzelfde – als in dat de textuur van het product hetzelfde aanvoelt. Toch merkte ik wel dat ik mezelf sneller ging ruiken. Niet dat ik op de helft van de dag ineens verschrikkelijk naar zweet stonk, maar ik merk wel dat het geen echt ‘werkzaam bestanddeel’ heeft en vooral de boel maskeert. Persoonlijk merk ik geen verschil in de hoeveelheid zweet, maar ik zweet ook niet snel heel veel.

Dove 0% Deodorant - conclusie

Ik vind het goed dat Dove met een 0% variant van hun producten komt, het is ideaal voor mensen die liever een deodorant zonder aluminiumzouten gebruiken. Maar ik merk toch wel dat het minder goed werkt en dat is natuurlijk ook heel logisch: het actieve bestanddeel is nu weg. Ik ruik mezelf na een werkdag (waarop ik vrij actief ben, ik wandel veel en fiets naar afspraken) en dat vind ik toch niet heel prettig.

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.