Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Douglas Collection Privée mixbare parfums

Douglas kennen we allemaal wel, en voornamelijk van alle verschillende merken die je er kunt kopen. Ik heb al eerder make-up gereviewd van het eigen merk van Douglas, en dat beviel erg goed. Ik probeer vandaag drie van de zes verschillende betaalbare geuren van het eigen merk van Douglas, die je ook nog kunt mixen en matchen.

Leestijd

Het concept

Het idee achter zes verschillende geuren is dat je voor zes verschillende stemmingen een andere geur op kunt doen. Ik merk aan mezelf dat ik ook niet elke dag hetzelfde geurtje op doe. De ene dag heb ik zin in een zachte geur, de andere dag ub een frisse fruitige geur en weer een andere dag wil ik wat krachtiger ruiken. Ook match ik het wel eens met mijn kleding. Als ik in pastelkleurtjes gehuld ben, dan kies ik eerder voor een poederachtige geur. Als ik helemaal in het zwart ben, dan kies ik ook voor een wat krachtigere geur. Ook het tegengestelde kun je doen, door juist wat kracht toe te voegen aan die liefelijke outfit bijvoorbeeld. Het is maar net wat jij wil, en zo ziet Douglas dat ook. Ook kun je de geuren met elkaar mixen om zo je parfum echt op je persoonlijkheid, stijl of stemming af te stemmen. Dat sprak me al heel erg aan, en daarnaast zijn de geuren ook nog eens super voordelig.

De geuren bestaan in twee maten, waarvan de kleine echt voor onderweg ontworpen is.

15 mililiter voor €8,99
50 milliliter voor €19,99

De grotere is natuurlijk veel voordeliger, maar de kleine is zo vriendelijk geprijsd dat wanneer je een geur bevalt, deze ook nog wel gemakkelijk erbij koopt om in je tas te doen. Een grote fles parfum is best zwaar om mee te zeulen.

The looks

De verpakking is simpel en doeltreffend. Elke geur heeft een eigen kleur en naam, die ook wel erg slaan op de essentie van de geur. De flacons vind ik mooi. Hoewel ik het niet zo belangrijk vind, weet ik dat sommige mensen het toch leuk vinden al die mooie flesjes uit te stallen. Bij deze lijn zien alle geuren er hetzelfde uit, maar ze wisselen met kleuren die terug komen in het lintje en de onderkant. Daardoor zie je goed welke je pakt, en doordat er niet teveel poespas op en aan zit gooi je ze ook nog wel gemakkelijk in je tas.

De geuren

SPICY charm

Douglas zegt zelf over deze geur: ‘Geheimzinnige, kruidige mix van sinaasappel, en een vleugje roos, jasmijn en iris.’

De parfumeur zegt over deze geur: ‘Een raadselachtige geur met levendige, warme noten.’

De geur in 1 woord volgens de makers:
 Fruitig

Kleur: Paars

Topnoten: Bergamot, sinaasappel, perzik, grapefruit.
Hartnoten: Rozen, jasmijn, iris, patchoeli.
Basisnoten: Cederhout, vanille, amber, musk.

Leuk dat je op deze manier al de interpretatie op de geur al van een aantal kanten krijgt. Daardoor krijg je wel een goede beleving zonder dat je de geur echt al hebt geroken. Ik vond de omschrijving en naam heel treffend. Het woord Fruitig vond ik vooral slaan op de bergamot. De perzik en sinaasappel vond ik er moeilijker uit te halen.
De geur vind ik zelf vooral kruidig, maar op de achtergrond ruik je ook echt die bloemengeuren die goed bij dat kruidige passen zoals rozen en patchoeli. Cederhout versterkt dat warme ‘geurgevoel’ vind ik, en door de musk maakt het het niet té kruidig vind ik. Het is niet mijn geur, grappig want paars is ook niet mijn kleur, maar ik ken een paar mensen die dit wel heel erg lekker zouden vinden.

HAPPY juice

Douglas zegt zelf over deze geur: ‘Geluksgevoel? Zeker weten! Appel, mandarijn, sinaasappelbloesem en viooltjes zijn reden voor een vreugdedansje. Patchoeli geeft het geheel een exotische touch.’

De parfumeur zegt over deze geur: ‘Een opwindende combinatie van fascinerende geuren.’

De geur in één woord volgens de makers:
 Fijnproever

Kleur: Rood

Topnoten: Mandarijn, appel, amandel.
Hartnoten: Rozen, oranjebloesem, violette.
Basisnoten: Patchoeli, sandelhout.

Ook hier klopt de omschrijving vind ik. Ik vind het gepassioneerd ruiken, en daarbij klopt de rode kleur ook wel. Dat frisse van de citrusnoten ruik ik echt terug en dat vind ik heel erg lekker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet goed weet waar violette naar ruikt dus dat kan ik ook niet meteen herleiden. Rozen ruik ik wel heel goed terug en daarmee krijgt het voor mij een schone associatie omdat mij moeder altijd rozenzeep had. Het sandelhout maakt het wat ‘grondiger’, wat een beetje een rare terminologie is. Ik bedoel daarmee iets aardser, het geeft een ‘natuurachtig’ gevoel mee. Patchoeli ruik ik niet al te sterk, waar ik blij mee ben, want ik ben persoonlijk geen patchoeli fan. Het maakt de geur nét iets kruidiger, waardoor de geur ook wel iets meer body krijgt. Door de basisnoten onderscheidt deze geur zich van een geur die bijvoorbeeld ook aan een douchegel had kunnen zitten. Lekker deze!

SUNNY fruit

Douglas zegt zelf over deze geur: ‘De zon is er niets bij. De fruitige mix van mandarijn, zwarte bes en vleugje groene thee laat uw stralen.’

De parfumeur zegt over deze geur: ‘Een frisse geur om wat smaak aan je dag toe te voegen.’

De geur in één woord volgens de makers:
 Citrus

Kleur: Koraal

Topnoten: Mandarijn, perzik, zwarte aalbes.
Hartnoten: Groene thee, cyclaam, pioenroos, oranjebloesem.
Basisnoten: Witte muskus, cederhout, mos.

Door de koraalachtige kleur en de omschrijving ga je eigenlijk al heel bevooroordeeld ruiken met de verwachting van een zomergeur. Dat ruik ik ook zeker terug door de combinatie van al die lichte, frisse luchtige noten. Oranjebloesem is mijn lievelingsnoot, dus dit vond ik gelijk lekker. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet blind de mandarijn, perzik en aalbes zo apart had kunnen identificeren. Ik ruik vooral citrus met een wat aardser randje door de basisnoten. Wat ik leuk vind aan deze geur is ook de groene thee. Groene thee maakt scherpe geuren namelijk iets ‘doffer’, en dat vind ik juist het component wat deze geur niet alleen een zomergeur maakt maar het hele jaar door draagbaar.

FUNKY flower

Douglas zegt zelf over deze geur: ‘Fruitig, bloemig en bevlogen. FUNKY flower is de geur voor iedereen die onconventioneel en vol lust in het leven staat. Een exotische cocktail van mango en ananas gemixt met de geur van elegante rozen.’

De parfumeur zegt over deze geur: ‘Ik houd van de frisheid van het exotische fruitnoten in funky flower!’

De geur in 1 woord volgens de makers: 
Bloemig

Kleur: Mintgroen

Topnoten: Mango, mandarijn, magnolia, ananas.
Hartnoten: Rozen
Basisnoten: Cederhout, muskus, sandelhout

De kleur gekozen voor deze geur is mintgroen waardoor de uitstraling mij gelijk wel aanspreekt, evenals de omschrijvingen. Ik ben benieuwd hoe die mango en ananas terug te ruiken zijn, dus hier duik ik de Douglas nog even voor in.

JAZZY dream

Douglas zegt zelf over deze geur: ‘Voor droomachtig mooie momenten: een verleidelijke combinatie van bloeiende rozen, frisse groene appel en bergamot.

De parfumeur zegt over deze geur: ‘In deze geur is de roos sterk en direct, maar ook sensueel.’

De geur in 1 woord volgens de makers:
Rozen

Kleur: Roze

Topnoten: Bergamot, plantaardig, appel, viooltjes
Hartnoten: Witte bloemen, rozen, ylang, violette
Basisnoten: Sandelhout, vetiver, mos, muskus

Ik denk dat ik deze geur te rozig vind, maar de toevoeging van vetiver (een grassoort) vind ik wel vaak lekker.

WOODY mirage

Douglas zegt zelf over deze geur: ‘In voor een sprookjesachtig avontuur? Jasmijn en citrusfruit, omhuld door oriëntaalse vanille-, amber- en houttoetsen.’

De parfumeur zegt over deze geur: ‘Een oriëntaalse geur met de spirit van avontuur.’

De geur in 1 woord volgens de makers: 
Oriëntaals

Kleur: Geel

Topnoten: Mandarijn, bergamot.
Hartnoten: Patchoeli, Egyptische jasmijn.
Basisnoten: Sandelhout, vanille, amber, musk.

Oriëntaalse geuren zijn over het algemeen niet mijn lievelings, maar het lijkt me wel een hele interessante door de combinatie van citrus, hout en vanille.

Het mixen van de geuren

De geuren zijn ook te mixen. Nu is dat wel heel erg moeilijk omdat wij als leken vaak geen kijk hebben op wat voor geuren goed samen gaan, maar toch heb ik even wat combinaties geprobeerd met de drie geuren die ik heb ontvangen.

Ik heb Sunny Fruit en Happy Juice als eerst gecombineerd en dit gaat prima. Beide geuren zijn vrij licht en fruitig en ik vind vooral het zoetige nu overheersen. Ik denk dat dat komt door de combinatie van rozen en fruit. Als je dat zoete net mist bij alle geurtjes, dan is dit een mooie combi voor jou.

Daarna probeerde ik Spicy Charm met Sunny Fruit om te zien of ik het kruidige van Spice Charm kon beheersen met het frisse van Sunny Fruit. Dat lukt niet zo goed, ik ruik nog steeds vrij intens de patchoeli en Sunny Fruit ben ik een beetje kwijt geraakt.

Daarna heb ik ze ook alle drie gemixt en dit vond ik ook geen succes, omdat het nu een beetje goedkoop ruikt. Een allegaartje met kruiden, hout, fruit en bloemen. Ik denk dat wanneer je mixt, je er ook maar twee moet kiezen.

Conclusie

Ik vind het een hele leuke lijn van Douglas. De geuren zijn super voordelig, en er is echt nagedacht over de praktische kant van het dragen van een geur, namelijk: wanneer draag je nou wat voor geur. Ook is er nagedacht over het meenemen van een geur doordat ze een extra kleine variant hebben. De geuren die ik heb ontvangen vond ik zeker niet te simpel, iets wat je misschien wel verwacht als je een ‘goedkopere’ geur koopt. Complex zou ik ze daarentegen weer niet kunnen noemen, en daardoor zijn het wel echt ‘geuren voor overdag’ voor mij. De noten vind ik goed bij elkaar gezocht. Spicy Charm was niks voor mij, maar Happy Juice en Sunny Fruit spreken me aan en blijf ik ook zeker wel dragen. Funky Flower spreekt me van de geuren die ik niet kon testen ook aan, Woody Mirage en Jazzy Dream iets minder. Ik merk dat Sunny Fruit wat sneller vervaagt, maar vaak is het ook zo dat kruidige noten langer blijven plakken. Ik heb ook een vrij droge huid en daardoor vervliegen parfums snel bij mij. Happy Juice bleef beter hangen, ik ruik het ook nog in mijn sjaal, maar spray ik nog wel een keer bij als ik er zeker van wil blijven.

Wat vind jij ervan? Ga jij de Douglas in om eens te sniffelen aan deze leuke budget parfums?

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)