De schaar erin

Al een paar maanden geleden had ik foto’s opgeslagen van een bobkapsel, en de afgelopen keer bij de kapper had ik er echt zin in: een stuk eraf. Zo kort heb ik het in jaren niet gehad, en al vind ik het enorm wennen, ik ben er zo blij mee!

Leestijd

Al een tijdje geleden nam ik afscheid van mijn rode haar. Ik was wel klaar voor wat anders en ik ging voor een soort bruin-blonde ombre look met hier en daar wat subtiele highlights. Het was meteen ‘goed’: de kleur past bij me en ik heb de rode kleur (nog) niet gemist.

Toen het een paar maanden geleden geverfd werd, wilde ik eigenlijk meteen de schaar erin maar ik besloot eerst eventjes te wennen aan de nieuwe kleur. En nu was ik er dus wel echt klaar voor: korter!

[De foto links maakte ik voor het geverfd, gewassen en gestyled werd, hierna ging er nog heel iets van de lengte af. De foto rechts is na wassen en stylen]

Het is echt wennen, dat ik geen haar meer over mijn schouders heb hangen en dat ik het niet meer in een ‘lange’ staart kan doen. Maar ik ben er zo blij mee! Het is fris, licht, er zit enorm veel volume in omdat het veel minder zwaar is. Daarnaast is het fijn dat de punten eraf zijn gezien die wel echt heel dood en gespleten waren door het ontkleuren.

Dus weer eventjes wat anders, en ik ben er heel blij mee! Ik ga trouwens altijd naar Föhn in Zwolle.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

40 reacties
 1. Judith

  Super mooi! Staat je ook erg goed!

 2. Jessica

  Geweldig leuk!! Staat je echt erg goed! 🧡

 3. Mirjam

  Staat mooi! Ik heb het twee weken geleden ook allemaal af laten knippen tot ongeveer dezelfde lengte en mijn afgeknipte haar gedoneerd aan een haarstichting (eentje die ook gekleurd haar aannam). Ik verwacht dat jij dit niet hebt gedaan (anders had je het denk ik wel genoemd :-)), maar mochten mensen geinspireerd raken door jouw artikel om hun haren te laten afknippen, kan ik hen hierbij hopelijk overhalen om het ook te doneren!

  Ik ben voor een artikel hoe je halflang haar kan stylen! 🙂

  • Cynthia Schultz

   Ja, dat is een supergoed idee! Mijn haar was alleen niet lang genoeg om te doneren, en het is gebleekt/geverfd dus daardoor helaas ook niet geschikt.

 4. maria

  Dit is zo leuk en staat je zo goed!

 5. Maureen

  Zo zo gaaf! Ik ben wel benieuwd hoe je het styled (met de Dyson en welke producten). Wil je daar een filmpje over maken?

 6. Rosa

  Het staat je zo mooi!

 7. Nicole

  Wauw, staat je erg mooi!! Op sommige foto’s heb je iets weg van Emilia Clarke. Ben benieuwd naar hoe je het zo volumineus krijgt.

 8. Jasmijn

  Echt prachtig! Ondanks dat er een flink stuk af is, heel vrouwelijk!

  • Lisa

   Wat staat dit je goed! Super mooi. En toffe foto’s.

 9. heartOSoundtracks

  Ontzettend mooi zeg, Cynthia! X

 10. Maaike

  Heel mooi!

 11. Saskia

  Staat je echt leuk! Ergens heel stoer, maar juist ook fris en classy.

 12. Aukje

  Wat een mooie bob!

  Het staat je echt supergoed.

 13. Lisette

  Wat staat je dat prachtig!
  Wel heel grappig, ik ben al tijden bezig m’n haar te laten groeien, met jouw (vorige) coupe als inspiratie! Nu is mijn haar ineens langer dan dat van jou, maar ik spaar nog even door!

 14. Kelly

  Wauw! Staat je onwijs mooi zeg! Je hebt ook meteen een heel smal koppie zo! Vind de kleur even wennen bij jou maar wel heel mooi en nog steeds warm! Ik ga morgen om mijn uitgroei bij te werken maar nu ik jouw korte haar zo zie, denk ik dat ik meteen de schaar erin laat zetten…hahaha

 15. Bianca

  Heel leuk!

 16. Margrieta

  Staat je super Cynthia.

 17. Josianne

  Staat je goed dit! Zoals ik op Instagram al zei: ik ben heel benieuwd hoe je korte haar nu ‘werkt’ icm de Dyson Airwrap. Ik heb zelf ook redelijk kort haar (langer dan wat jij hebt nu, maar ik wil er wel een stuk af), dus voordat ik de Dyson koop hoop ik dat je tips kunt geven over kort haar 😀

  • JokeVDH

   Ja, daar ben ik ook wel benieuwd naar 🙂

 18. R

  Wauw staat je goed

 19. Jasmina

  Heel mooi!

 20. Agnes

  Staat je heel erg goed!

 21. Simone

  Dit staat je echt heel erg goed! Super leuk 😀

 22. Desiree

  Wat ben je mooi! Frisser, vrolijker, minder haar en meer focus op je gezicht en je prachtig opgemaakte ogen.

 23. Eva

  Super leuk! Staat je echt heel mooi!

 24. Renée

  Ik vind dit je zooooo gaaf staan! Ik heb volgende week een afspraak bij de kapper en je hebt me helemaal geïnspireerd met de lengte. Heel leuk!

 25. rachel

  ik vond je lange lokken mooi maar dit knalt er weer even lekker uit 😀 staat je goed cynth!!

 26. Leonoor

  Het staat je echt fantastisch!

 27. Niek

  Superleuk! Van welk merk is het roze jasje op de eerste foto?

 28. Deborah

  Staat echt supermooi!!!

 29. Shirley

  Ik vind het echt fantastisch! Ben wel benieuwd naar hoe je dit stylet. Ik doe zelf vrij weinig aan mijn haar maar heb wel dezelfde lengte. Vind het zo heel tof zitten!

 30. Eveline

  Heel mooi! Wil je eens tonen hoe je je haar in model brengt?

 31. Matanja

  Staat je echt goed, is gelijk voller ,leuk kort koppie heb je zo!!

 32. Audrey

  O wow, dit zag ik niet aankomen! Ik vind het wel heeeeeel tof staan!

 33. Rosalie

  Mooi Cynthia🙂

  • Beautyjuf

   Wat een tof kapsel! De haarkleur staat je ook goed, meid!

 34. Ivy

  Staat je super! Ik vond je korte kapsel van jaren geleden trouwens ook erg leuk. Ik heb het zelf ook heel lang kort gehad, maar nu met corona en ik liever niet al te vaak maar de kapper wil, ben ik via je combover techniek ook naar wat langer gegaan. Helaas superstijl haar van mijzelf, dus er moet flink wat beach spray in voor wat volume.

 35. B

  Mooi! Staat frisser 🙂