Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De salon is dicht, wat nu?! – Gelnagellak zelf verwijderen

First world problems, maar toch problems. Je hebt gelnagellak op of acrylnagels en je salon is nu gesloten. Hoe haal je ze er zelf af zonder dat het een ravage wordt? We got you.

Leestijd

Foto van Ilona Smit, @030nailbar op Instagram.

Gelnagellak afpeuteren is verleidelijk maar doe dit niet. Dit laat je nagel echt beschadigd achter. De gemakkelijkste manier is weken in aceton. Ook acrylnagels kun je weken, maar omdat dit een stuk vaster zit en we hier beide geen ervaring bij hebben geven we hiervoor opties om dit te verbergen.

Ik heb op dit moment geen gelnagellak en geen acrylnagels. Cynthia had aan het begin van de quarantaine haar gelnagellak er al af gehaald, zonder foto’s te maken. Ik heb daarom Ilona Smit een bericht gestuurd, zij heeft een salon in Utrecht en maakt echt de mooiste designs. Ik vind het nog steeds jammer dat ik niet in Utrecht woon of er vaker ben want dan was ik vaste klant geweest.
Je vindt Ilona op Instagram onder @o3onailbar, klik hier om haar account te bekijken!

Wat je echt nodig hebt:

 • Watjes of speciale folies waar al een watje aan zit.
 • Een vijl
 • Aluminiumfolie
 • Pure aceton of gelpolish remover
 • Een bokkepootje, metaal of hout (of iets wat erop lijkt in geval van nood)

Wat handig is om daarnaast ook te hebben:

 • Een glansvijl
 • Nagelverharder
 • Nagelriemolie of een goede handcreme

Bereid het volgende voor:

 • Maak de watjes op maat van je nagel. Hierdoor voorkom je dat er veel aceton op je huid komt. Leg ze op maat klaar, heb er voldoende.
 • Maak strookjes aluminiumfolie, maak ze niet te groot want dan zit je met te veel folie. Ongeveer 3 bij 10 cm is perfect. Zorg dat je iets meer dan 10 strookjes hebt zodat je een extra optie hebt als er iets mis gaat.
 • Schenk wat aceton in een schaaltje zodat je gemakkelijk een watje erin kunt onderdompelen of zorg voor een pomp flesje waar je gemakkelijk een watje op kunt drukken.

Ilona heeft voor ons een filmpje opgenomen van de stappen die je moet volgen om je gelnagellak te verwijderen. Klik hier voor de link naar Youtube als je de video niet kunt zien.

Stappen:

 1. Vijl met een gewone vijl de bovenkant van de gelnagellak of acryl ‘open’. Hierdoor kan de aceton goed doordringen.
 2. Vervolgens leg je een watje met aceton op elke nagel, en hierom heen wikkel je strak de aluminiumfolie. Bij hand een dit aanzienlijk beter te doen dan bij hand twee, dus wellicht kun je je partner of huisgenoot vragen om te helpen. Ik heb het ook wel eens zelf gedaan, dus wees gerust als je geen partner in crime hebt.
 3. Laat dit 20 minuten zitten. Kijk dan voorzichtig bij je laatst gedane nagel of het al loslaat. Zo ja, dan kun je met het bokkepootje voorzichtig de restjes van je nagel af krabben.
 4. Je nagels zullen hierna wat dof en droog zijn. Een glansvijl lost het gedeeltelijk op, visueel dan. Je kunt ook wat nagelverharder aanbrengen. Je handen vervolgens insmeren met een fijne handcreme en/of nagelriem olie zorgt ervoor dat alle vetten zich weer een beetje kunnen herstellen. Herhaal dit elke dag tot je nagels weer zichzelf zijn.

Omdat ik zelf nog nooit acryl (gelnagels) op deze manier heb verwijderd, zou ik zelf misschien gaan voor een alternatieve optie. Wat je namelijk kunt doen is je nagel zo kort als je wil knippen of vijlen, en over de gel of acryl (inclusief uitgroei) een laagje gekleurde nagellak aanbrengen. Hierdoor groeit je gelpolish of acryl langzaam uit en valt het wat minder op. Uiteraard heb je wel iets een hoogteverschil, maar hey, het is quarantaine tijd. Ook bestaan er producten die ‘ridge fillers’ heten. Essence heeft ook zo’n product dus het hoeft niet duur te zijn. Dit is dikker en hiermee kun je die uitgroei dus opvullen en kun je de boel aftoppen met een dekkend lakje. Je zou ook je acryl of gel op de oppervlakte van je nagel dunner kunnen vijlen, maar kijk uit dat je niet je nagelplaat beschadigd.

Ik hoop dat dit je geholpen heeft, goodluck!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)