De salon is dicht, wat nu?! – Je eigen wenkbrauwen epileren en verven

Je favoriete beautysalon is dicht en een unibrow is niet de look waar je voor wilt gaan waarschijnlijk, ook niet als je in quarantaine bent! Ik vertel je vandaag stap voor stap hoe je dat zelf aanpakt.

Leestijd

Morning! Ik begin gelijk even met een tip. Je wenkbrauwen epileren kun je het beste niet ‘opsparen’ maar elke dag een beetje doen. Als je ze dan ook echt mooi hebt, dan kun je het ook bijhouden in plaats van elke paar weken je hoofd breken op de vorm.
Ik heb het echt onderdeel van mijn make-up routine gemaakt om elke dag even te speuren naar haartjes die weg mogen en dan ga ik met mijn make-up bezig. To be fair, op make-uploze dagen kijk ik er echter niet naar, waardoor er nu in quarantainetijd wel wat meer wordt ‘opgespaard’.

Dit doe ik zelf nooit, maar dit kun jij wel doen als je het gemakkelijk vindt. Je kunt namelijk met een oogpotloodje even wat lijnen trekken voor je begint met plukken. Dan stel je een letterlijke grens voor jezelf en kun je eerst de vorm even beoordelen voordat er wat weggehaald wordt.

Begin dan met de bovenkant, vanuit het hoekje naar het puntje wordt je eerste streep. Eigenlijk heeft iedereen zo’n hoekje, alleen bij sommigen is de wenkbrauw wat rechter dan bij de ander. Soms groeit er ook veel dons boven, probeer dan even een rechte lijn te bedenken die logischer wijs van het hoekje naar de punt loopt met nadruk op RECHTE lijn ;).

Trek dan een lijn, weer aan de bovenkant, van de voorkant van de wenkbrauw, naar het hoekje waar de andere streep begint.

Trek dan een rechte lijn onder de wenkbrauw, van het begin tot ongeveer waar het puntje ook zit. Daardoor creëer je een recht blokje eigenlijk aan het begin van de wenkbrauw. Dan teken je de eerste ronde lijn, namelijk van deze rechte lijn naar het puntje toe.

Dit werkt het beste als je je wenkbrauwen eerst laat uitgroeien. Minstens 4 weken maar het liefst 8. Dat kun je nu mooi doen nu je thuis zit haha. Veel vrouwen hebben namelijk veel te veel weggeplukt door de jaren heen, en omdat haartjes in groei en rustfases zitten duurt het even voordat je alles terug hebt, bij mij duurde dat toen echt maanden. Het was het zeker wel waard, want ik vind mijn wenkbrauwen nu veel natuurlijker qua vorm.

Dan nog een opmerking, soms zijn wenkbrauwen zo lang in een bepaalde vorm geplukt, bijvoorbeeld in ronde boogjes, dat je niet meer genoeg haartjes krijgt om deze vorm te creëren. Ik zou dan toch zoveel mogelijk in deze richting laten groeien en epileren, en vervolgens een beetje bijkleuren waar nodig met make-up.

Dit trucje heb je ook vast vaker voorbij zien komen maar ik herhaal hem toch nog even. Als je een recht object pakt (oogpotlood bijv.) kun je je wenkbrauwen intekenen op de manier waarop het voor jouw gezichtsverhouding het meest klopt.

Vanuit de neusvleugel recht omhoog, dat is het punt waarop de wenkbrauw idealiter minimaal begint. Je ziet dat mijne iets dichter op elkaar staan, dat is een kwestie van smaak, en ik heb een vrij brede neus onderin. Ik vind het optisch zo mooier.

Dan van je neusvleugel langs je ooghoek en dan kom je bij het puntje van de wenkbrauw uit. Zo weet je ook hoeveel langer je hem kan tekenen.

Dan van je neusvleugel door het midden van je pupil, en dan kom je als het goed is uit bij dat hoogste hoekje waar ik je eerder over vertelde. Dit is ook gelijk het hoogste punt aan de onderkant van je wenkbrauw.

Omdat ik goed mijn weg weet rondom mijn wenkbrauwen werk ik ook de bovenkant bij. Bij twijfel, niet doen! Ik heb daar veel donkere donshaartjes die ik ontsierend vind en daarom haal ik ze weg. Je kunt echter heel veel aan de verhouding van je gezicht verpesten als je bijvoorbeeld je hoekje weg epileert of niet een rechte lijn aanhoudt en een hapje uit de bovenkant haalt. Je verandert dan je complete gezichtsuitdrukking en dat wil je echt voorkomen.

Sowieso zou ik je aanraden om een haartje eerst te laten zitten als je twijfelt om hem weg te halen. Weghalen kan altijd nog, terugroeien kan maanden duren. Als je eerst lijnen tekent, laat dan ook de haartjes zitten die OP de lijn vallen. Kijk er een paar dagen naar en als je je ergert kun je hem altijd nog weghalen.

Ik heb wat dingen klaar gezet, en als ik wenkbrauwen ga verven leg ik daar altijd wat onder zoals hier een tissue.
Ik verf mijn eigen wenkbrauwen nooit, maar ik help vriendinnen en familie hier wel mee en daarom heb ik deze producten in huis.

Even een opsomming van de producten en wat echt nodig is en wat optioneel.
– Verf – deze heb je uiteraard echt nodig
– Oxidant ontwikkelcrème – deze heb je ook echt nodig
– Micellair water – je kunt ook gewoon watjes met water gebruiken.
– Vlekverwijderaar – haal foutjes gelijk weg en je hebt de vlekverwijderaar niet nodig. Sowieso slijten vlekjes vrij snel weg.
– Een mengschaaltje – dit kan ook een klein ander schaaltje zijn.
– Een roze microbrush – je kunt ook wat pluis van een wattenstaafje halen zodat je een dunner staafje krijgt. Je kunt ook een wenkbrauwkwastje gebruiken van synthetische haartjes die je daarna weer uitwast.
– Wattenstaafjes – deze zijn wel heel handig voor foutjes.

Wat ik nu niet in huis is heb is de lichtere variant van deze wenkbrauw verf. Dit is ‘natuur bruin’ maar je hebt ook ‘licht bruin’. Dit haal ik even aan, want ik heb natuurlijk hele donkere wenkbrauwen van mezelf. Als je lichtere wenkbrauwen hebt, (als je bijvoorbeeld producten pakt die blonde of taupe heten om bij te tekenen) pak dan de licht bruine verf. Als je dit te licht vind kun je altijd nog de donkerbruine gebruiken!

Als je op het merk Refectocil googled kom je al snel genoeg webshops tegen die het verkopen.

Als je nagellak op hebt die je wilt beschermen, draag dan even handschoentjes. Als je de verf namelijk op gelnagellak, acryl of nagellak krijgt dan zit de vlek er gelijk in.

Je meet de verf uit in centimeters. Druk daarom twee keer ongeveer een centimeter naast elkaar uit de tube in een schaaltje. Dan doe je er 10 druppels van de ontwikkelcrème bij en dit roer je goed en lang door elkaar.

Breng de verf aan waar haartjes zitten. Doe dit in een dikke laag, maar met kleine beetjes tegelijk zodat er geen klodders van je kwastje of wattenstaafje afvallen. De lijnen die je eerder hebt getekend helpen nu ook om letterlijk binnen de lijntjes te blijven.

Let op dat er geen plukjes hoofdhaar in de verf kunnen vallen, anders heb je één bijzonder donker plukje haha.

Als je uitschiet of een foutje maakt, haal dit dan gelijk weg. En dan bedoel ik ook echt gelijk. Ik had dit foutje expres gemaakt voor de foto, daarna gelijk weggehaald en je ziet op de tweede foto dat er onder mijn wenkbrauw al een vlekje zit. No worries als dit gebeurt, de dag erna is dit echt wel weer weggesleten van je huid. Je kunt ook wat vaseline rondom de wenkbrauw smeren zodat de verf minder hecht als je uitschiet.

Laat de verf vijf minuten zitten als je het voor het eerst doet. Als je het resultaat niet donker genoeg vindt kun je het de volgende keer wat langer laten zitten. Hoe droger je huid, hoe meer de verf ook aan de huid hecht. De een vindt het mooier als de verf nog een beetje op de huid zit en de ander kan niet wachten tot je een paar dagen verder bent en het alleen nog op de haartjes zit. Probeer het daarom ook uit met lichte verf en korte inwerktijden. Uitbouwen kun je altijd nog doen, je doet mega lang met zo’n tube dus desnoods doe je het twee keer achter elkaar.

Zoals ik al zei verf ik mijn wenkbrauwen nooit. De kleur die je op de eerste foto van dit artikel ziet is mijn echte kleur. Ik heb de verf er na het opbrengen daarom gelijk afgehaald, en toch zie je dat het wat gedaan heeft! Alsof ik ze wat bij heb getekend. Je kunt voor het verwijderen gewoon watjes met micellair water of watjes met water gebruiken. Boen even goed door de wenkbrauw heen, en vouw watjes snel dubbel als er verf aan zit anders zit je binnen no time onder.

Het resultaat met de rest van mijn make-up. Ik heb alleen wat wenkbrauwgel gebruikt om ze netjes te kammen.

Wat denk je, kun je het aan na dit artikel? Ik denk het wel, YOU GOT THIS!


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

21 reacties
 1. Leny

  Ik had al een hele tijd een tube refectocil liggen maar nog steeds niet gebruikt. De reden hiervoor was dat ik het toch ergens wel spannend vond, en omdat er het gemak van de schoonheidsspecialiste was. Dit artikel heeft me het laatste setje gegeven om het daadwerkelijk te gaan doen. Ik heb vanmiddag mijn wenkbrauwen geverfd en het is hartstikke goed gelukt. Bedankt!

 2. Inge

  Inspirerend bericht, ik heb direct zelf ook deze verf besteld in lichtbruin!
  Hoe kom je aan zo’n microbrush? Ik kan hem niet online vinden..

 3. Marloes

  Bedankt Emmy! Nog een tip van mij: ik heb juist geleerd dat je niet de buitenkant van de neusvleugel neemt als uitgangspunt, maar het midden van de neusvleugel. Volgens mij klopt het dan bij jou ook precies.

 4. Lisa

  Duidelijk artikel! Ik vind je wenkbrauwen prachtig van vorm, staat je goed. Verfen hoeft van mij ook niet. Wel nog een vraag: wat doe ik aan krul in m’n wenkbrauw haartjes?

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Kun je niet heel veel aan doen, als je hele volle wenkbrauwen hebt kun je de haartjes iets korter knippen, en je kunt proberen om een heel waxig product te gebruiken. Bijvoorbeeld dat zeep achtige spul, moet je even googlen op soap eyebrows!

 5. Lucinda

  Ik teken mijn wenkbrauwen meestal bij met een potloodje en dan vind ik het wel prima, maar om heel eerlijk te zijn draag ik al weken geen make-up. Kom toch amper het huis uit, dus het maakt mij niet zoveel meer uit. Wat ik wel mis is de kapper. Eigenlijk had ik ruim voordat ze dicht gingen al heen gemoeten, maar nu wordt het toch wel extra duidelijk dat mijn haar een schaar nodig heeft, maar dat ga ik echt niet zelf doen.

  Reageren
 6. Tamara

  Wat een goeie, heldere uitleg! Ik heb wel wat dingen bijgeleerd bij het epileren (eerlijk: ik deed maar wat). Maar weet niet of ik zou durven verven!

  Reageren
 7. Lenneke

  Hahaha, omg, ik durf dit écht niet! Looove jouw wenkbrauwen wel echt. Ik ga na deze crisis mooi voor permanente make-up, want ik mis mijn eigen strakke wenkies.

  Reageren
 8. Ria

  Goed uitgelegd Emmy! Wat ik zelf bij klanten doe is de huid tegen de verf beschermen. Dus met een wattenstaafje rondom de wenkbrauwen vaseline smeren. En dan pas verven. Zo voorkom bij foutjes je dat je Ook de verf wegveegt bij de haartjes

  Reageren
 9. Amélie

  Ik vind persoonlijk je wenkbrauwen de donker in vergelijking met je haarkleur en huid maar dat zal wel een kwestie van smaak zijn.

  Reageren
  • Johanna

   Ik vind persoonlijk dat uw negatieve commentaar niks toevoegt, maar dat zal ook wel kwestie van smaak zijn 🙂

  • Amélie

   Ik mag toch gewoon mijn mening geven als ik dat zoals bovenstaand op een nette manier doe. Dus jouw negatieve commentaar Johanna is niet nodig.

  • Emmy Bovenhorst

   Ik heb in het artikel volgens mij drie keer verteld dat dit mijn natuurlijke kleur is, en dit dus van moeder natuur heb gekregen. Gezien je ook iemand niet afvalt over de vorm van iemands neus mag deze belediging ook achterwege blijven 😉

  • Joke

   Ik ben het met Amélie eens. Maar dat mogen we toch gewoon zeggen? Waarom zou dat “negatief” commentaar zijn? Het is gewoon een mening. Ik vind het jammer, maakt het gezicht onnodig hard. Aan de andere kant moet Emmy het zelf weten. Ik ga niet zeggen wat ze wel of niet moet doen, ik zeg alleen dat ik het zonde vind van haar mooie gezicht. Dat zou zoveel zachter kunnen zijn.

  • Joke

   Ooh ik lees nu pas de reactie van jou Emmy. Het al helemaal niet als belediging bedoeld! Ik snap nu dat dit je natuurlijke kleur is, maar omdat je je haar zoveel lichter kleurt is het jammer dat je wenkbrauwen nu zo afsteken. Maar nogmaals, als je het zelf mooi vindt (en dat doe je neem il aan) moet je dat uiteraard helemaal zelf weten

 10. rachel

  hier gelukkig geen drama maar wel een fijne uitleg emmy!!

  Reageren
 11. Jenny

  Bij de action hadden ze ook van die wenkbrauwverfkitjes. Wilde dat toch eens proberen. Vond het zelf wel makkelijk en prima resultaat. Dus voor de mensen die het misschien eens willen proberen een tip😊

  Reageren
 12. Matanja

  Mijn wenkbrauwen scheer ik altijd in vorm met zo,n klein scheerapparaatje daar zitten ook 2 kammetjes bij om ze op lengte in te korten, in 2 verschillende lengtes , dat vind ik wel handig en mijn wenkbrauwen kleur ik altijd met Anastasia Brow Powder met Anastasia wenkbrauw kwastje, super handig vind ik dat.
  Ik ben zo klunzig af en toe dat mijn wenkbrauwen verven niet aan mij besteed is haha

  Reageren
 13. Saskia

  Ik durf dit echt niet aan haha

  Teken m’n wenkbrauwen gewoon met een potloodje bij

  Reageren
  • Imke

   Hi Saskia,

   Ik eerst ook niet en het lijkt serieus veel enger dan dat het is. Als je dat stappen volgt en een goede kleur uitkiest kan er vrijwel niks mis gaan. Ik zou willen dat ik het veel eerder had gedaan, het scheelt zoveel. Bij de Douglas heb je ook wenkbrauw verf en die hoef je niet in een potje te mengen. De gel gaat direct op je wenkbrauw en de verf daarna ook. Dit is helemaal misluk-proof zeg maar!

 14. Patricia

  Wat een fijn en duidelijk artikel.
  Epileren hou ik nu zelf “bij” omdat het anders echt geen gezicht is en ik voor mijn werk nog gewoon naar kantoor moet en ik me met “nette” wenkbrauwen toch iets fijner voel. Hoe raar dat ook klinkt.
  Het verven laat ik echt over aan mijn schoonheidsspecialiste en tot ik daar weer na toe mag teken ik mijn wenkbrauwen wel lichtjes bij.

  Reageren