CoCoCare Cocoskin

Review: CocoSkin

Al jaren gebruik ik erg graag olie voor mijn huid, om te verzorgen en om te reinigen. Het is zacht en erg effectief, ik houd ervan. Wist je dat kokosolie ook top is voor je huid? De laatste weken heb ik Cocoskin getest.

Merk
Product
Waar
CoCoCare
CocoSkin
Cococare.nl
9,95 (10
Koop dit product

Leestijd

Advertorial

Cocoskin

Cocoskin, €9,95 voor 2 x 50ml (twee keer een potje als deze)

Je kent kokosolie vast, je vindt het in de supermarkt en je kan het goed gebruiken om te koken en te bakken. Cocoskin is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op je huid, al kan je gewone kokosolie daar ook voor gebruiken. Natuurlijk heb ik nagevraagd wat er anders is aan Cocoskin: het bevat minimaal 50% laurinezuur. Laurinezuur is een vetzuur dat antibacterieel werkt.

Cocoskin zit in een kunststof potje met een wit deksel. Het is handig om een spateltje te gebruiken om de kokosolie er uit te krijgen, dat gaat makkelijker dan met je vingers.

Dit zegt Cocoskin zelf over hun product:

 • Stukken rijp kokosvlees worden middels koude persing uitgeperst tot extra vierge kokosolie. Zonder verhitting en zonder chemicaliën.
 • COCOSKIN is een 100% natuurlijke kokosolie, zonder toevoegingen, geur-, kleur- of smaakstoffen.
 • COCOSKIN bevat de belangrijkste vitamines voor je huid: krachtige antioxidanten en omega vetzuren en het is 100% natuurlijk.
 • COCOSKIN is niet gearomatiseerd en heeft een natuurlijke kokosnoot geur.
 • COCOSKIN heeft een vaste vorm bij kamertemperatuur.
 • Als huidverzorging bij een droge huid of huiduitslag. Naast het feit dat kokosolie de huid voedt en beschermt, heeft kokosolie ook verschillende antibacteriële eigenschappen.
 • COCOSKIN kan als haarmasker gebruikt worden en geeft het haar een prachtige glans.
 • COCOSKIN kan ook als een ‘hot oil behandeling’ voor droog haar gebruikt worden.

De vele gezondheidsvoordelen van kokosolie hebben voornamelijk te maken met de korte vetzuurketens. Je huid neemt kokosolie gemakkelijk op, tot in de diepere huidcellen. Droge huid wordt gevoed en je huid wordt soepeler en elastischer.

Verder bestaat kokosolie voor 50% uit laurinezuur, een vetzuur met antibacteriële eigenschappen. Met name in het geval van huidproblemen zoals huiduitslag brengt COCOSKIN verlichting: het ontsmet de huid, voedt de huid en biedt bescherming.

Je kan de kokosolie dus op verschillende manieren gebruiken, ik gebruik hem het liefst om ’s avonds mijn gezicht te reinigen én om te verzorgen. Dat eerste doe ik als volgt:

 • ik pak een klein beetje Cocoskin, dat verdeel ik tussen mijn handen tot het helemaal vloeibaar wordt.
 • dit masseer ik in op mijn hele gezicht, ook over mijn ogen. Ik concentreer me op mijn wimpers zodat de mascara ook goed loslaat.
 • ik maak een washandje nat met wat warm water en hiermee verwijder ik alles. Boenen is niet nodig, door de olie is alle make-up al van mijn huid verwijderd.
 • ik eindig met een natuurlijke toner (het liefst LUSH Breath of Fresh Air) en daarna kan ik mijn verzorging aanbrengen.

’s Ochtends reinig ik mijn huid alleen met een beetje toner. Na het reinigen gebruik ik een klein beetje Cocoskin om mijn huid te verzorgen. Ik maak dit ook weer warm tussen mijn vingers zodat het een olie wordt en dit verdeel ik over mijn hele gezicht. Het is wat vettig, het is nou eenmaal olie, maar het trekt snel in en de truc is gewoon om echt maar een klein beetje te gebruiken.

Olie is gewoon zo fijn om mee te reinigen en te verzorgen. Het is veelzijdig (je kan het ook in je haar gebruiken, eigenlijk gewoon over je hele lijf!) en het is erg geconcentreerd. En een zachtere manier van reinigen bestaat volgens mij niet, terwijl het toch heel effectief is. Het verschil tussen Cocoskin en kokosolie uit de winkel is volgens henzelf dus dat er meer laurinezuur inzit, wat erg goed is voor je huid. Cocoskin is zuinig in gebruik, een potje gaat bij mij ongeveer twee tot drie maanden mee en voor een tientje koop je twee potjes. Dat is goedkoper dan veel andere soorten natuurlijke huidverzorging.

100ml Cocoskin kost €9,95 en je kan het hier online kopen. Met de kortingscode CYNTHIA krijg je 10% korting.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

16 reacties
 1. Liza

  Interessant! Nu heb ik ooit gehoord dat als je kokosolie voor je gezicht gebruikt je er puistjes van kan krijgen? Weet jij precies hoe dat zit?

 2. Mary

  ik heb twee potjes ( met korting, waarvoor dank:) besteld. ben benieuwd. Ik vind het heerlijk om mijn make up te verwijderen met olie . heb nu van Kruidvat uit de rode lijn de olie en die is ook fijn. Afnemen met lauwwarm water is heerlijk.

 3. Tricia McCoy

  De prijs vind ik echt meevallen! Ik heb een vettige huid dus weet ik niet of ik deze in de zomer zou gebruiken, maar misschien in de winter!

 4. Liset

  Dit klinkt heel erg fijn! Kokosolie gebruik ik inderdaad voor mijn eten, maar als gezichtsverzorging heb ik het nog niet geprobeerd. En wat een fijn budgetprijsje!

 5. Laura

  Klinkt wel een beetje als gewone natuurlijke 100% kokosolie producten.. Ik gebruik dat ook voor al de dingen die hier genoemd worden. Vooral als haarmasker super fijn, mis er verder niks aan.

 6. rachel

  wij gebruiken hier veel van cocos olie voor onze huid dus deze nemen we mee

 7. Claudia

  Ik mis wel een beetje jouw mening in dit verhaal? Hoe enthousiast ben je? Merk je verschil met of zonder gebruik? Is het voor alle huidtypen geschikt?

 8. Suzanne

  Hoe krijgen hun meer laurinezuur in pure kokosolie? Vind ik knap.
  En idd een advertorial want een tientje voor 100 gram kokosolie is vrij prijzig.
  Neemt niet weg dat kokosolie in t algemeen prima is voor de huid/haar.

  • CoCoCare

   Meer laurinezuur in het product krijgen gaat niet nee. Het gaat om de Laurinezuur die in iedere kokosolie zit en bij veel producten wordt verwijderd. Daardoor het verschil met andere producten omdat het er bij COCOSKIN wel in zit

  • Cococare

   Laurinezuur voeg je ook niet toe dat zit in kokosolie. Maar bij de meeste producten wordt dit verwijderd

 9. Im

  Klinkt goed, maar is dit nu een advertorial of niet?

  • christine

   Ja! Staat onder het gekleurde blokje!

   Zelf geef ik dan toch de voorkeur voor “gewone” kokosolie, die doet het ook prima

  • Mandy

   Boven het artikel staat ‘advertorial’ dus ik neem aan van wel!

  • IM

   Thanks! Ik zag het woord wel staan, maar het was zo subtiel en het stond onder de reclame, dus ik wist niet zeker of het over dit artikel ging. Nu ik weet dat het een advertorial is kijk ik er op een andere manier naar.

 10. Yvonne

  Klinkt goed! Op deze manier reinig ik ook elke avond mijn gezicht, maar dan met Clinique Take the day off cleansing balm of The Body Shop Cleansing oil. Deze wil ik ook eens proberen!