Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette

Review: That Precious Copper Eyeshadow Palette

Ik ben dól op koper. In huis, qua sieraden, maar al helemaal op mijn ogen. Kopertinten staan me op een of andere manier heel goed en ik heb dan ook heel wat paletjes met koper- en roodtinten. Ik spotte laatst het Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette. Kost maar €4,99. Ik testte hem!

Merk
Product
Waar
Catrice
That Precious Copper Eyeshadow Palette
Kruidvat & Trekpleister
4,99
Koop dit product

Leestijd

Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette

Op het eerste gezicht word ik echt blij van dit palet – daarom koos ik hem ook uit voor een review. Het ziet er gewoon zo mooi uit! De vormgeving is strak en simpel, het palet heeft een handige vorm en is niet al te groot. Hij is gemaakt van stevig transparant kunststof. Dat maakt hem handig om mee te nemen én ik vind het ideaal dat je meteen kan zien welke kleuren je voor je hebt.

Er zit geen spiegel en geen kwast in dit palet, maar dat vind ik niet erg. Ik gebruik sowieso altijd mijn eigen kwasten en een grote spiegel.

Catrice legt uit dat je met dit palet je ogen perfect kan contouren doordat er een matte contour-kleur inzit en een highlight-kleur.

Dit ziet er mooi uit! Alleen waar is de matte kleur om mee te contouren? Die kleur rechts bovenin is zeker niet mat. Mooi, maar niet mat. Ik vind de kleurencombinatie mooi, het is een mooie balans van warm koper met wat meer koel paars (al vind ik dat niet per se thuishoren in een palet dat draait om kopertinten). Zo in het palet lijken de kleuren wel erg metallic, ik ben benieuwd hoe dat is op de swatches.

Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette - swatches

Hierboven zie je de swatches van het Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette. Die zien er goed uit! De pigmentatie is in orde. Wel zijn de kleuren allemaal wat metallic, wat ik al had verwacht. Dat oogt snel een tikje goedkoop, een combinatie met meer matte tinten vind ik meestal wel mooi(er). Maar aan de andere kant: koper is een soort metaal, dus ik snap ook de keuze voor een metallic finish wel.

Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette - look

Hierboven een look die ik maakte met het palet. Op de ogen valt de pigmentatie toch wel een beetje tegen. Door de metallic finish pakt het net niet zo lekker. Toch ziet het er wel mooi uit! Ik kan er een prima geschikte ooglook mee maken. Het is alleen niet helemaal wat ik verwacht van een koper palet. Ik wil toch wat intensere kleuren, meer écht koper en meer diepe tinten om alles net wat meer smokey en donker te maken.

In combinatie  met een oogschaduwbasis blijft de oogschaduw de hele dag perfect zitten.

Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette - conclusie

Het Catrice That Precious Copper Eyeshadow Palette krijgt van mij drie van de vijf sterren omdat ik hem wél mooi vind, en omdat hij goed van kwaliteit is, maar omdat het toch net niet is wat ik verwachtte. Ik had wat intensere oogschaduws verwacht, en net wat meer opties om de look wat dieper en donkerder te maken.

Al met al is het wel echt een mooi palet met mooie wat meer subtiele kopertinten. En de verpakking is top!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

16 reacties
 1. Josine

  Helaas zijn de meeste palettes / kleuren tegenwoordig metallic en ik met echt een matte meisje. Mooie looks, maar vind ze inderdaad iets te licht. Liefs, Josine

 2. Anne

  Het palette ziet er mooi uit! Ik vind het zelf ook altijd wel iets fijner als er ook wat matte tinten in zitten. Ik gebruik altijd matte tinten dus nu moet ik er óók nog een ander palette bij halen. Dat hadden ze misschien wel iets handiger kunnen doen. Maar al met al vind ik die eerste 4 kleuren er echt mooi uitzien!

 3. Shana

  Mooi palette, en mooie kleurtjes! Mooie look ook die je gemaakt hebt 🙂 Voor zo’n zacht prijsje zou ik hem zeker ook meenemen!

 4. Loes | Gewoon iets met Loes

  Mooi! De prijs-kwaliteit verhouding klopt hier op zich wel. Ben het met je eens dat het misschien wat sprankelender had gekund, maar voor 5 euro vind ik het lang niet gek!

 5. Kimberly

  Ik vind hem wel erg mooi zeg! En zeker voor dat geld. Bij Catrice vind ik het vaak alleen jammer dat de kleuren nooit zo mooi overkomen op de ogen als op swatches en in het palette zelf, dat zie ik bij deze helaas ook wel een beetje. Toch vind ik de look die je ermee hebt gemaakt mooi!

 6. Susan

  Ik vind hem mooi, helemaal voor 4 euro! Niks mis mee.

 7. mirjam

  8 swatches maar 9 kleurtjes? Welke mist er?

 8. Claire

  Geen spiegel vind ik dan wel weer een kleine tegenvaller, ook ik doe vaak mijn make-up netjes voor de spiegel maar dat is niet altijd en overal even goed mogelijk natuurlijk.

 9. Annika – Mrs. Marvelous

  Koperkleuren zijn niet echt mijn ding, maar de andere paletten die ik ken uit deze lijn zijn prima. Vaak een goede prijs-kwaliteit verhouding.

 10. Eva

  Ja, ik vind hem toch wel mooi hoor! Een prima budget optie als je zoiets nog niet hebt.

 11. rachel

  vind de look mooi ermee maar loop er niet warm van eerlijk gezegd van het pallet

 12. Britt

  Ziet er op zich niet slecht uit, maar overall vind ik het toch een beetje tegenvallen inderdaad!

 13. Laura

  Swatches zien er echt veel belovend uit! Maar de look vind ik niet heel spannend en dat zal wss niet aan je skills liggen! Denk dat het inderdaad een donkere kleur voor meer diepte mist, jammer! Vind ook jammer dat alles metallic is. Ik combineer liever ook glanzend met mat.

 14. Mariëlle

  Ik vind de swatches wel heel mooi! Ik vrees alleen dat het palette niet vegan is, dat zou anders leuk zijn haha!