Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Budget kwasten review: EcoTools

Review: Bioblender & kwasten

Een jaar of twaalf geleden viel ik in New York voor het kwastenmerk EcoTools. Betaalbaar, milieuvriendelijk en het belangrijkste: kwalitatief megagoed. Sinds kort zijn deze kwasten ‘gewoon’ bij Kruidvat te koop. Vandaag review ik de Bioblender make-up spons en twee kwastensets.

Merk
Product
Waar
EcoTools
Bioblender & kwasten
Kruidvat
7,99
vanaf
Koop dit product

Leestijd

Goed om te weten:

 • De EcoTools producten zijn vegan, er worden dus geen dierlijke materialen gebruikt.
 • De producten zijn heel duurzaam gemaakt en er wordt zo min mogelijk plastic gebruikt.
 • Sommige verpakkingen en producten zijn helemaal biologisch afbreekbaar.
 • EcoTools is nu bij Kruidvat te koop.

EcoTools Bioblender

De EcoTools Bioblender kost €7,99 en is een 100% biologisch afbreekbare make-up spons. Ik ben zelf echt weg van zulke sponzen, ik gebruik ze elke dag om mijn concealer en foundation mooi te laten blenden. Mooie bijkomstigheid bij deze spons is dus dat ‘ie helemaal ‘natuurlijk’ is.

Op het doosje staat 1 keer per week reinigen en elke 30 dagen vervangen, persoonlijk doe ik dat niet hoor, met mijn sponzen. Ik was ze een keer in de twee weken en vervang ze zo’n beetje om de twee maanden.

Voor je zo’n spons gebruikt, maak je hem even goed nat onder de kraan. De spons wordt daardoor een stuk groter en het resultaat wordt er veel natuurlijker van. Even uitknijpen in een handdoek en sponzen maar.

Deze spons is echt top. De vorm is praktisch: je kan er zowel grote oppervlakken mee ‘bouncen’ en je kan ook goed bij hoekjes komen door de puntjes. Ik vind hem erg fijn in gebruik! Tip: zo’n spons gebruik je deppend. Als je gaat vegen, krijg je strepen. Deppend krijg je het mooiste resultaat!

Op de foto rechtsonder heb ik de Full Blush kwast gebruikt uit de Start The Day Beautifully kit, die zie je straks.

Klik hier om de EcoTools Bioblender te kopen.

EcoTools On-The-Go Style Kit

Deze on-the-go style kit kost €13,99 en bevat vier kwasten voor onderweg. Wat dat inhoudt, is dat ze wat compacter zijn. Ze zijn verpakt in een etuitje (handig voor in je handtas of toilettas) en de kartonnen verpakking kan je in je tuin planten. Water geven en dan zullen er binnenkort bloemen bloeien! Hoe geinig.

In de set zitten vier kwasten:

 • Complexion Blending: dit is een kleine, wat compacte kwast. Deze vind ik zelf ideaal voor blush, bronzer of highlighter.
 • Multitasking Blush: Deze is net wat groter en is ‘multitasking’, je kan hem prima voor poeder gebruiken, maar ook voor blush, bronzer of highlighter. Deze is qua haren wat minder compact dan de eerste kwast.
 • Micro Crease: deze is geweldig! Een klein rond kwastje om extra kleur in je arcadeboog aan te brengen.
 • Angled Liner: een schuin, compact stevig kwastje voor eyeliner of wenkbrauwpoeder.

Dit zijn ideale kwasten als reissetje, maar ook prima om thuis te gebruiken, natuurlijk. Het is geen ‘complete set’, maar wel net wat je nodig hebt voor je poeder en je oogschaduw.

Klik hier om de EcoTools On- The-Go Style Kit te kopen.

EcoTools Start The Day Beautifully

Als laatste de ‘Start The Day Beautifully’ kit, met vijf kwasten. Deze set kost €16,99 en is verpakt in een metalen bakje met deksel, die kan je dus hergebruiken. Voor je kwasten, of voor wat anders.

Ook op deze verpakking staat dat je de kwasten elke 3 maanden zou moeten vervangen – ik doe dat niet, hoor! Ik heb kwasten in mijn collectie die ik al wel tien jaar heb. Als je ze goed reinigt, kunnen kwasten enorm lang meegaan. Niet zomaar weggooien 🙂

De kwasten in deze set:

 • Angled Liner: Dit is een vergelijkbaar kwastje als die in de on the go style kit zit, ideaal om eyeliner aan te brengen, of oogschaduw langs je wimperrand. Of wenkbrauwpoeder.
 • Defined Crease: Dit is een goede blendingkwast voor je arcadeboog.
 • Full Blush: Kan je voor alles gebruiken: blush, poeder, highlighter, bronzer… Ik vind hem vooral voor poeder fijn. Deze kwast zie je in actie op de foto’s van de BioBlender.
 • Blurring: Dit vind ik een heel fijne kwast om veel kleur in mijn arcadeboog aan te brengen en meteen goed uit te blenden. Je kan hem ook alleen als blender gebruiken.
 • Angled Foundation: Dit is een heel compacte kwast met stevige haren die foundation wat dekkende aanbrengt. Ik gebruik liever een spons, maar hij is ook erg handig voor highlighter!

Je ziet hier de Blurring en Angled Liner in actie.

Met de Multitasking Blush (uit de On The Go kit) heb ik mijn foundation afgepoederd en ook mijn blush aangebracht. Met de Angled Foundation maakte ik de look af met wat highlighter.

Ook dit is een hele prima set kwasten. Ze doen gewoon wat ze moeten doen en zien er ook nog eens mooi uit.

Klik hier om de EcoTools Start The Day Beautifully set te kopen.

 

EcoTools conclusie

Twaalf jaar geleden was ik al enthousiast over EcoTools en dat ben ik nog steeds. Goede kwasten voor goede prijzen, en dan ook nog eens milieuvriendelijk en vegan. Bijvoorbeeld bij de Start The Day Beautifully set betaal je gemiddeld €3,40 per kwast en dat is eigenlijk geen geld voor zo’n goede kwaliteit.

Én gewoon bij Kruidvat te koop! Ik kan ze je van harte aanraden.

Klik hier om jouw EcoTools kwasten te bestellen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.