BrowGal Convertible Brow

Review: Convertible Brow

The BrowGal is een merk van Tonya Crooks, die in Hollywood bekend is geworden als ‘The Brow Gal’. Ze zorgt ervoor dat elke celeb Hollywood waardige wenkbrauwen heeft, en heeft zelf een productlijn om dat thuis ook te kunnen. Ik test The BrowGal Convertible Brow.

Merk
Product
Waar
The BrowGal
Convertible Brow
Skins
35,00
Koop dit product

Leestijd

The BrowGal Convertible Brow

De paletten zijn in 3 kleuren verkrijgbaar. Elk bevatten ze een warme, neutrale en een as tint.

Het mooie aan deze paletten is dat je ze droog én nat kunt gebruiken. Het idee hierachter is dat pommades snel uitdrogen. Op het moment dat het poeder weer opdroogt, is het gewoon een poeder en dat droogt dus niet uit. Hierdoor kun je veel langer met het product doen. Ook heb je dus eigenlijk zes type wenkbrauwproducten in één palet, want nat zijn de kleuren een stuk intenser.

The Convertible Brow Brush

Ook kreeg ik dit wenkbrauw kwastje erbij, The Convertible Brow brush. Deze kost €13,00 wat ik een schappelijke prijs vind voor een kwalitatief goede kwast. En dat is het. Het kwastje is heel mooi stevig en klein, vandaar ook de foto op mijn pink zodat je het in verhouding kunt zien. Wat ook fijn is, is dat er aan de andere kant ook een spoolie zit. Een teveel aan wenkbrauw product kun je altijd het beste wegkammen met een spoolie. Ook kun je het product er mooi mee verdelen en tussendoor de wenkbrauwhaartjes de gewenste kant op kammen. Eigenlijk zijn dit dus twee producten in een, waardoor de prijs in mijn ogen nog iets aantrekkelijker wordt.

 

01. Dark Hair

02. Brown Hair

03. Light Hair

BrowGal Convertible Brow palet heeft dus een warme, neutrale en as tint. Naast dat je echt moet kijken naar wat er het beste in je gezicht staat, is het soms ook een kwestie van smaak. Ik houd persoonlijk heel erg van astinten en vind warm getinte wenkbrauwen niet snel mooi. Wel goed dat er in elk palet dus opties zijn. Laten we even wat swatches bekijken.

Op de linkse foto zie je alle droge poeder swatches, die ik maakte met de Convertible Brow brush. Ik kan ze wel met mijn vinger maken, maar uiteindelijk ga je ze met een kwast aanbrengen dus dan kunnen we maar beter gelijk naar dat resultaat kijken.
Ik vind ze bijzonder goed gepigmenteerd, en ze brengen echt super prettig aan. Het poeder is heel zacht waardoor je ook niet veel losvliegende pigment korrels hebt die overal landen behalve op je wenkbrauw. Nee, dit werkt super. Klein puntje van kritiek: omdat ze zo gepigmenteerd zijn, zal het voor sommige dames te intens worden. De lichtste kleur is nog best aanwezig, en ik denk dat er dames zijn waarvoor de kleur nog te donker is.
Op de rechtste foto zie je onder de laatste swatches ook de natte swatches. Je ziet dat het hiervan een stukje donkerder en intenser wordt.

Ik heb hier de middelste kleur uit het 01 Dark Hair palet aangebracht. Voor in mijn wenkbrauw heb ik het poeder droog gebruikt, en in het staartje heb ik hem nat gebruikt. Dit is dus de ‘neutrale’ kleur.

Het resultaat is mooi vind ik. Strak, maar je ziet nog wel haartjes zitten, waardoor het geen egaal blok wordt.

The Brow Gal Convertible Brow - conclusie

De conclusie is wel duidelijk, ik ben fan. Het zijn geen goedkope producten, maar je doet er super lang mee. Feitelijk heb je in elk palet 6 tinten (drie droog, drie nat), en er is goed nagedacht over hoe je een wenkbrauw product nog weer iets innovatiever maakt door er deze twee opties aan te geven. Hierdoor wordt de houdbaarheid verlengd en heb je gewoon meer opties per kleurtype. Ook kun je iets preciezer werken, omdat je hiermee de outline van een wenkbrauw heel scherp neer kunt zetten met de natte versie. Eventuele kale plekjes kan je wat subtieler in kunt kleuren met de poederversie. Het palet is handzaam, plat en klein, wat het een fijn reismaatje maakt. Ook prettig voor visagisten, ik heb dit palet zelf al gebruikt op een bruidje onlangs en dat werkte ook super. Het pigment is extreem goed, maar tegelijkertijd ook weer goed weg te kammen mocht je ergens iets minder intensiteit willen.
Kijk wel goed of jouw kleur er bij zit, want als je hele lichte wenkbrauwen hebt en dit niet veel tinten donkerder wil maken dan kan het zijn dat je net pech hebt. Of je gaat gewoon wel een keer voor die intense wenkies, dat kan natuurlijk ook 😉


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

16 reacties
 1. Lenneke

  Voel me altijd zo’n groupie maar, wauw – wat ben jij mooi.

 2. Eva

  Goede review! En klinkt als fijne wenkbrauw producten!

 3. Loes | Gewoon iets met Loes

  Fijne review! ik vind de kleuren overigens allemaal best wel donker, ook de lichtste variant. Wel leuk dat je het nat en droog kunt gebruiken. Ik snap wel dat je hier enthousiast over bent 🙂

 4. Syl

  Even off-topic, op de pc staan de foto’s wel naast elkaar, maar op mijn telefoon komen ze onder elkaar staan.
  Nu schrijf je de ‘linker’ en ‘rechter’ foto…. zelf zou ik de eerste en tweede foto schrijven.

 5. Melissa

  Wat een super leuk en goed review! Echt mijn complimenten 🙂 Ben heel enthousiast geworden van deze paletten 🙂

 6. Britt

  Mooie krachtige wenkbrauwen, maar nog wel steeds natuurlijk, ik houd ervan!

 7. Loes

  Wat een fijn review, vind het een mooi product! Ik ben zelf een beetje aan het uitproberen wat ik nu met mijn wenkbrauwen wil, heb tot nu toe alleen nog een potloodje gebruikt. Misschien ook eens kijken naar een poeder!

 8. rachel

  zo ik zeg ook wauw!! heel mooi en ja ach de prijs….weet je als iets goed is en je er lang mee doet who not 😉

 9. Anna

  Wauw, wat een mooi resultaat! Ik denk dat er ook wel een paar tinten bij zitten die ik kan hebben. Alleen de prijs houdt me een beetje tegen!

 10. Henriëtte

  Hoi Emmy, hoe is de houdbaarheid van deze ‘browgal’? Zit het er ’s avonds nog goed op?
  En is er dan nog verschil met of je het droog aanbrengt of nat?

 11. Samantha

  Voor mij zit er denk ik geen geschikte kleur bij en ik ben al heel tevreden met het product wat ik nu voor mijn wenkbrauwen gebruik, maar het klinkt heel fijn!

 12. Mieke | mieksmind

  ziet er goed uit al zou ik niet alle drie de kleuren gebruiken. dat is dan weer zonde vd prijs.. ga ik toch liever voor mijn catrice kitje

 13. Amelie

  Mooi product al vind ik persoonlijk deze kleur te donker voor jouw wenkbrauwen, het maakt eeen beetje streng.

 14. Ibrich

  Wat een mooi resultaat!
  Zelf heb ik nog nooit iets dergelijks geprobeerd, maar misschien ga ik het er toch eens op wagen :-). Mooie winged liner ook trouwens.
  Welke foundation draag je hier?

 15. Manon

  Ik vind het er echt heel erg mooi uitzien en wow wat een mooie wenkbrauwen heb je.

 16. Juliette

  Oh dit vind ik best een heel mooi product zo op het eerste gezicht! Ik vind vaak juist dat te veel wenkbrauw poeders te licht zijn qua pigmentatie, maar dit ziet er wel echt top uit! Slim ook om 3 tinten in het palette te gebruiken, dan kan je een beetje spelen met de intensiteit.. 🙂