Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Bloomr Coconut Charcoal voor wittere tanden

Op Instagram en Youtube zie ik vaak voorbij komen dat er tanden worden gepoetst met actieve kool, vooral om de tanden witter te maken. Bloomr heeft een 100% natuurlijke variant met fijnere deeltjes dan normale actieve kool, waardoor ik het toch graag eens wilde testen!

Leestijd

Wat is actieve kool?

Het is wellicht handig eerst even uit te leggen wat actieve kool precies is. Actieve kool is eigenlijk het restant van verkoolde materialen die een speciale behandeling hebben ondergaan. Dus niet zomaar de kool die je krijgt uit je open haard. Door deze behandeling krijgen de deeltjes een groot oppervlak en grote ‘poriën’. Je kunt eigenlijk zeggen dat de deeltjes door de behandeling in staat zijn andere producten op te nemen. Deze worden als een soort magneet aangetrokken. Daarom wordt het ook ingezet op verschillende gebieden, zoals bijvoorbeeld lucht- en waterfilters, of bij vergiftiging.
Normale actieve kool is vaak geen steenkool, wat veel mensen wel denken. Steenkool is namelijk een fossiel materiaal (ook plantenresten) dat duizenden jaren nodig heeft om gevormd te worden,  maar het proces kan wel worden nagebootst door onder hoge druk en met hoge temperaturen materiaal te verbranden.

Waarom is Bloomr Coconut Charcoal anders?

Bloomr Coconut Charcoal is anders omdat dit 100% van biologisch geteelde kokosnoten is gemaakt, en de deeltjes een stuk fijner zijn dan van normale actieve kool.
Bij normale actieve kool weet je eigenlijk niet wat er in zit. Daarom vind ik het ook altijd best heftig als iemand dit inneemt tijdens het detoxen. Vaak zit er turf in, pindadoppen, suiker, hout maar ook vaak beenderen. Dat laatste wil je toch weten als je vega of vegan eet. Bij Bloomr weet je dat het 100% biologische kokosnoot is, en geen andere toevoegingen heeft. Palmplantages hebben ook een grote impact op het milieu, waardoor het biologische aspect me ook wel aanspreekt hierin.

Wat doet Bloomr Coconut Charcoal?

Mooie vormgeving!

Je kunt de charcoal, laten we dit vanaf nu gewoon even actieve kool noemen, gebruiken in plaats van je tandpasta. Dat klinkt een beetje eng, om zomaar de tandpasta weg te laten. Zo gek is het eigenlijk niet, als je bedenkt dat tandpasta ook veel chemische bestanddelen bevat. Vaak ook nog best controversiële, zoals fluoride of microbeads. Bovendien werken whitening tandpasta’s in mijn optiek niet werkelijk dus ik vond het tijd om iets anders te testen. Bloomr poeder kun je gebruiken om je tanden elke dag 2 a 3 keer mee te poetsen, net zoals jij gewend bent. De actieve kool hecht vuil en verkleuringen aan zich en na het reguliere 2 a 3 minuten poetsen heb je een schoon eethoekje.

Ik lees online veel verhalen van mensen die dan ineens witte tanden hebben, maar uit die droom help ik je gelijk even. Als jij weinig oppervlakkige verkleuringen hebt, dan valt er ook weinig weg te poetsen. Soms komt kleur van binnenuit. Als jij rookt, koffie drinkt en rode wijn drinkt dan wordt het anders. Dan heb je waarschijnlijk wel wat verkleuringen, en kun je die hiermee beter weg poetsen en zul je op de lange termijn ook wittere tanden hebben. Als jij vervolgens net zo hard elke dag nog rookt, koffie drinkt en rode wijn drinkt, zul je dit natuurlijk ook weer tegen werken.

Bloomr Premium Bamboe Tandenborstel

Ik ontving bij het poeder ook een tandenborstel die volledig van bamboe is gemaakt, zelfs de haartjes. Dit betekent geen plastic tandenborstel in de plastic soep. Doordat de haartjes zwart zijn, krijg je ook niet zo’n gore verkleurde tandenborstel van het zwarte poeder. De haartjes van gevlochten bamboe helpen het proces om verkleuringen van de tanden weg te poetsen.

Hoe gebruik je het product?

Natuurlijk wil je nu weten hoe ik het product vond! Eerst vertel ik je hoe je het product gebruikt.

  1. Je moet je natte tandenborstel in het poeder dippen.
  2. Dan poets je rustig voor 2 tot 4 minuten.
  3. Je spuugt de hele boel uit.
  4. Je kunt dan het product nog even laten inwerken.
  5. Dan spoel je je mond heel grondig.
  6. Je kunt nu eventueel nog even met water na poetsen.

 

Het product ruikt en smaakt nergens naar. Ik had op de een of andere manier verwacht dat het muffig zou smaken, maar het is echt smaakloos. Het poeder voelde een beetje als een sterke whitening tandpasta tussen je kiezen, licht schurend. Als je eenmaal aan het poetsen bent, voelt het niet schurend maar gewoon zoals een andere tandpasta voelt. Alleen dan zonder schuim. Ik moest wel genoeg water gebruiken, anders is het wat droog. Je ziet er wel echt mega nasty uit tijdens het poetsen, maar dat is niet zo belangrijk. Mijn mond voelde heel school naderhand, en ik had voor mijn gevoel ook een fijne neutrale adem.
Het zwarte spoelde gelukkig snel weg! Bij het uitspugen moet je wel een beetje uitkijken want de zwarte druppels vliegen alle kanten op als je iets te enthousiast spuwt. Had ik natuurlijk weer, dat snap je wel. Motorisch gestoord enzo.

 

Resultaat

Eigenlijk dacht ik dat er geen verschil was na die eerste poetsbeurt, tenminste dat dacht ik niet te zien in de spiegel.  Echter nu ik deze foto’s zie, zie ik dat mijn tanden toch wel wat lichter zijn geworden. Het lijkt wel of de kleur van de tanden ook wat koeler is, en dat het daardoor lichter lijkt. Ik dacht eerst dat het misschien ook lichtinval kon zijn, maar mijn huidskleur is op de foto’s wel gelijk aan elkaar dus dan zit het verschil toch echt in de tandkleur. Impressed!

Conclusie

Ik vind het wel heel tof dat het een natuurlijk en goed werkend alternatief is voor tandpasta. De vormgeving vind ik ook erg mooi. Ik gebruik toch liever mijn elektrische tandenborstel dan de bamboe tandenborstel van Bloomr, dat voelt wat zachter aan aan mijn tandvlees. Dit is verder ook geen probleem, alleen zit je dan wel met plastic opzetstukken die uiteindelijk ook weer weggegooid moeten worden, en verkleurt waarschijnlijk je borstelkop. Wat ik nu doe, is regulier poetsen en dan na poetsen met de actieve coconut charcoal van Bloomr. Op de manier waarop ik het doe, ben ik dus niet persé milieubewuster bezig, maar alleen cosmetisch. Eigenlijk moeten ze dus bamboe opzet stukjes gaan maken voor de elektrische tandenborstel, en dan ben ik dolgelukkig en kan ik serieus gewone tandpasta achterwege laten.

Ik heb het product nu zo’n 5 keer gebruikt, maar heb het gevoel dat de eerste keer de echte verkleuringen weg zijn gehaald en ik het nu gewoon bij houd want ik zie niet nog een extra verschil. Ik heb een jaar of 4 geleden mijn tanden laten bleken bij zo’n 1 uurs salon maar dat doe ik never nooit meer. Ik kreeg zulke zere tanden daarna, veel te gevoelig en dat bleef nog wel een jaar. Ik had eigenlijk gelijk spijt van mijn ijdele beslissing. Dit is een mooie oplossing om het thuis minder agressief te doen. Naast een stuk veiliger, is dat ook een stuk voordeliger.

Bloomr Coconut Charcoal koop je op hun website, en kost €39,95 voor 30 gram poeder. Daar kun je ongeveer 120 keer mee poetsen. Ook heb je voordeelpaketten op de website, waar de tandenborstel al bij in zit. Los kost de Premium Bamboe borstel €8,00.

Wat vind je ervan?

Dit artikel bevat gekregen producten.

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)