Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Bijna een halfjaar gelnagellak: review

Oktober 2019 besloot ik te stoppen met kunstnagels en over te stappen op gelnagellak. Dus elke maand een nieuwe laag stevige nagellak die ik bij de nagelsalon laat aanbrengen. Ik heb er al een keer over geüpdatet en het is tijd voor de ‘final review’: hoe bevalt het? Blijft de gelnagellak telkens mooi zitten? Ga ik tóch weer terug naar kunstnagels?

Leestijd

Lees hier mijn eerdere blogs over dit onderwerp:

In deze blogposts kan je ook lezen hoe de gelnagellak beviel zo na het dragen van kunstnagels, en ook hoe mijn nagels eraan toe waren na het verwijderen.

Inmiddels zijn we alweer bijna een halfjaar verder en laat ik ongeveer elke drie weken mijn nagels doen. De oude laag gelnagellak wordt verwijderd en er komt weer een nieuw laagje op.

Hoe bevalt de gelnagellak?

Ik zou het natuurlijk niet al een halfjaar dragen als het niet zou bevallen, dus: goed! Het bevalt echt goed. Ik heb nog geen moment overwogen om weer over te stappen naar kunstnagels. Het ziet er altijd verzorgd uit en het heeft voor mij niet de nadelen die kunstnagels wel hebben. Die nadelen zijn voor mij persoonlijk dat het er toch altijd wat ‘dik’ uit ziet, hoe dun het ook is gezet, en dat ik met kunstnagels een aantal dingen niet goed kon. Zoals kleine dingen oppakken (kaartjes, bonnetjes, muntstukken) en dat voelde dan altijd zo suf… Maar ook een sticker van een boek afpulken bijvoorbeeld, haha. Dat lukte me gewoon niet met die nagels.

Hoe lang blijft het mooi zitten?

Op de eerste foto is de gelnagellak net aangebracht, op de tweede foto draag ik het ongeveer anderhalve week.

Op deze foto zit de lak er ongeveer twee, drie weken op.

Bij mij blijft het altijd twee, drie weken mooi zitten. Daarna komen er kleine beschadigingen in of breekt er altijd ergens wel een klein stukje af. Bij lichte kleuren, zoals zo’n nude tint, ga je na een week of twee ook kleine ‘barstjes’ in de kleur zien. Dat heb ik met donkere tinten niet. De glans blijft wel lang mooi.

Ik laat het zelf dus altijd na ongeveer drie weken bijwerken. Ik heb het ook weleens vier weken laten wachten, maar dan merkte ik toch dat de lak op meerdere plekken begon te beschadigen. En als er eenmaal ergens een plekje loslaat, dan komt daar viezigheid onder, of dan blijf je ergens achter steken (bijvoorbeeld als je je hand door je haar haalt). Dus drie weken is voor mij altijd wel de max. Daar ben ik ook heel tevreden over, trouwens! ‘Mijn’ salon gebruikt OPI Gelcolor en zij ‘garanderen’ twee weken mooi gelakte nagels. Dus drie weken is echt top.

Zijn je nagels nog zwak of dun?

Nee, maar we zijn inmiddels dus ook al bijna een halfjaar verder. Ze scheuren en breken niet meer zo snel als in het begin. Ik heb nu ook wel het idee dat het grootste deel van mijn nagels al ‘nieuw’ is. Bij ‘mijn’ salon verwijderen ze de gelnagellak voorzichtig en op licht opruwen na vijlen ze niet op het oppervlak van de nagels waardoor deze ook niet dunner worden.

En de kosten?

Ik betaal per keer ongeveer €50, dat is inclusief verwijderen en een manicure. Per maand ben ik er dus ongeveer dat bedrag aan kwijt. Dat is niet goedkoop, er zijn zeker plekken waar je het voor minder kan laten doen, maar ik ben op dit moment erg tevreden met de salon waar ik nu heen ga. Ik zit er ook altijd zeker een uur omdat ze ook echt aandacht besteden aan de manicure, dus ik ga altijd met mooie verzorgde nagels en handen weer weg.

Ik heb het zeker over voor altijd verzorgde handen en nagels, ik word daar dus echt elke dag een beetje blij van. En soms ben ik de kleur na een week of twee zat en dan lak ik er gewoon een ander kleurtje nagellak overheen. Kan gewoon. Alleen wel even opletten dat je nagellakremover zonder aceton gebruikt bij het verwijderen.

Laat het me weten als je nog vragen hebt!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.