Bijna een halfjaar gelnagellak: review

Oktober 2019 besloot ik te stoppen met kunstnagels en over te stappen op gelnagellak. Dus elke maand een nieuwe laag stevige nagellak die ik bij de nagelsalon laat aanbrengen. Ik heb er al een keer over geüpdatet en het is tijd voor de ‘final review’: hoe bevalt het? Blijft de gelnagellak telkens mooi zitten? Ga ik tóch weer terug naar kunstnagels?

Leestijd

Lees hier mijn eerdere blogs over dit onderwerp:

In deze blogposts kan je ook lezen hoe de gelnagellak beviel zo na het dragen van kunstnagels, en ook hoe mijn nagels eraan toe waren na het verwijderen.

Inmiddels zijn we alweer bijna een halfjaar verder en laat ik ongeveer elke drie weken mijn nagels doen. De oude laag gelnagellak wordt verwijderd en er komt weer een nieuw laagje op.

Hoe bevalt de gelnagellak?

Ik zou het natuurlijk niet al een halfjaar dragen als het niet zou bevallen, dus: goed! Het bevalt echt goed. Ik heb nog geen moment overwogen om weer over te stappen naar kunstnagels. Het ziet er altijd verzorgd uit en het heeft voor mij niet de nadelen die kunstnagels wel hebben. Die nadelen zijn voor mij persoonlijk dat het er toch altijd wat ‘dik’ uit ziet, hoe dun het ook is gezet, en dat ik met kunstnagels een aantal dingen niet goed kon. Zoals kleine dingen oppakken (kaartjes, bonnetjes, muntstukken) en dat voelde dan altijd zo suf… Maar ook een sticker van een boek afpulken bijvoorbeeld, haha. Dat lukte me gewoon niet met die nagels.

Hoe lang blijft het mooi zitten?

Op de eerste foto is de gelnagellak net aangebracht, op de tweede foto draag ik het ongeveer anderhalve week.

Op deze foto zit de lak er ongeveer twee, drie weken op.

Bij mij blijft het altijd twee, drie weken mooi zitten. Daarna komen er kleine beschadigingen in of breekt er altijd ergens wel een klein stukje af. Bij lichte kleuren, zoals zo’n nude tint, ga je na een week of twee ook kleine ‘barstjes’ in de kleur zien. Dat heb ik met donkere tinten niet. De glans blijft wel lang mooi.

Ik laat het zelf dus altijd na ongeveer drie weken bijwerken. Ik heb het ook weleens vier weken laten wachten, maar dan merkte ik toch dat de lak op meerdere plekken begon te beschadigen. En als er eenmaal ergens een plekje loslaat, dan komt daar viezigheid onder, of dan blijf je ergens achter steken (bijvoorbeeld als je je hand door je haar haalt). Dus drie weken is voor mij altijd wel de max. Daar ben ik ook heel tevreden over, trouwens! ‘Mijn’ salon gebruikt OPI Gelcolor en zij ‘garanderen’ twee weken mooi gelakte nagels. Dus drie weken is echt top.

Zijn je nagels nog zwak of dun?

Nee, maar we zijn inmiddels dus ook al bijna een halfjaar verder. Ze scheuren en breken niet meer zo snel als in het begin. Ik heb nu ook wel het idee dat het grootste deel van mijn nagels al ‘nieuw’ is. Bij ‘mijn’ salon verwijderen ze de gelnagellak voorzichtig en op licht opruwen na vijlen ze niet op het oppervlak van de nagels waardoor deze ook niet dunner worden.

En de kosten?

Ik betaal per keer ongeveer €50, dat is inclusief verwijderen en een manicure. Per maand ben ik er dus ongeveer dat bedrag aan kwijt. Dat is niet goedkoop, er zijn zeker plekken waar je het voor minder kan laten doen, maar ik ben op dit moment erg tevreden met de salon waar ik nu heen ga. Ik zit er ook altijd zeker een uur omdat ze ook echt aandacht besteden aan de manicure, dus ik ga altijd met mooie verzorgde nagels en handen weer weg.

Ik heb het zeker over voor altijd verzorgde handen en nagels, ik word daar dus echt elke dag een beetje blij van. En soms ben ik de kleur na een week of twee zat en dan lak ik er gewoon een ander kleurtje nagellak overheen. Kan gewoon. Alleen wel even opletten dat je nagellakremover zonder aceton gebruikt bij het verwijderen.

Laat het me weten als je nog vragen hebt!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

23 reacties
 1. Suzanne

  Ik zet bij mijzelf gellak en ik ben zelf nog steeds super tevreden! En het ziet er altijd netjes uit.

 2. Annet

  Op basis van jouw eerdere review heb ik ook een half jaar lang opi gellak laten doen maar helaas blijft het bij mij maar een week mooi. Volgens de Nagelstudio kan dat door vet/water verhouding komen in mijn nagels. Nu dus weer terug naar infinite shine en dat lak ik dan zelf elke 3 dagen. Op mijn tenen laat ik wel nog steeds opi gellak doen en dat blijft wel goed.

 3. Rachel

  Hallo allemaal wat leuk te lezen de blog maar ook alle reacties.. Ik heb jaren lang acrylnagels gehad nu sinds paar maanden heb ik een lamp gekocht en ik doe nu zelf gelnagels zetten zonder een tip of nagellijm erop.. Of ik doe alleen een gellak… Naar een salon is super duur en ben zelf met training bezig gaat vooral om goed verzorgen en goed weten hoe je nagels te gebruiken

 4. Anna

  Je schrijft niet over de uitgroei. Hoe vind jij die na drie weken? Voor mij is dat het grootste probleem met gellak. Met donkere kleuren zie je dat echt heel goed. Weerhoudt me ervan om het altijd te doen, denk ik.

  • Cynthia Schultz

   Na drie weken vind ik die nog oké en dan laat ik het dus bijwerken. Vier weken vind ik te lang qua uitgroei.

 5. Jessica J.

  Ik heb zelf gelnagels en zou niet meer zonder kunnen. Ik vind het zo fijn (vrijwel 😅) altijd verzorgde nagels te hebben. Vijftig euro voor gellák vind ik wel ongelooflijk duur, maar iedereen beslist natuurlijk zelf wat hij of zij eraan wil geven. 🙂

 6. Ilona

  Hier ook al drie jaar fan van gellak! Ik gebruik gellac van cnd (primer, base en top), maar heb voor de kleuren een uitgebreide set van shellac4u. Ongeveer 1 a 2 keer per jaar maak ik eens een afspraak bij een schoonheidssalon, omdat ze daar dan net even iets andere kleuren hebben en nailart. Is leuk voor de vakantie of kerst. Ik zou het iedereen aanraden om zelf een set aan te schaffen. Scheelt in jouw geval ook nog eens 600 euro per jaar 🙂

 7. Jaxx

  Ik ben ook wel benieuwd tussen het verschil van gellak aan laten brengen vs zelf doen. Er was een tijd terug zo’n hype dat heel veel (drogisterij) merken ook lampen en lakken uitbrachten. Zeker kost-wise is dat een stuk bereikbaarder voor velen, maar ik vraag me af of het bij een salon echt beter is?

  • Ilona

   Mijn ervaring is wel dat als je goed de tijd neemt als je het zelf doet (nagels goed voorbereiden, opruwen, ontvetten) en de juiste laktechnieken toepast (dunne laagjes!) en de kopse kanten meeneemt van je nagel dat je het net zo netjes krijgt als een nagelsalon. Ook blijft het net zo lang zitten. Wel merk ik dat ik liever de basis en topcoat van een goed salonmerk gebruik.
   Als je echter minder handig bent in gellak lakken of het te dik erop doet dan kun je beter naar een salon gaan. Of goed afkijken of eens een basiscursus doen 🙂

  • sanne

   Mijn zusje doet mijn nagels eens in de zoveel tijd met gellak. Alles komt van Ali en in het begin was het even zoeken qua techniek en welke merken lakjes goed waren, maar de laatste paar keer was het echt top en bleef het heeeeel lang zitten!

 8. femke

  Hoe verwijderen ze de gellak bij jou? Bij mij vijlen ze dat er af en mijn nagels zijn, denk ik, echt wel dunner geworden, want soms doet het er af vijlen een beetje pijn. Ik denk er nu over om het er af te laten halen en dan een maand of vier geen gellak meer te laten aanbrengen.

  • Ingrid

   OPI wordt niet er af gevijld maar middels een soak verwijderd als het goed is. Ik heb het nu ook een paar jaar en mij bevalt het prima.

  • Beautilina.nl

   Vraag of ze bij jou in de salon Shellac hebben van CND. Nadat deze even is ingeweekt met een speciale remover (of aceton), laat het zo los. Doe vooral voorzichtig met je nagels, dan heb je er meer plezier van 🙂

  • Cynthia Schultz

   Ze ruwen het oppervlak op en daarna wordt het eraf geweekt met aceton. Dat doet geen pijn 🙂

 9. Marloes

  Ja gellak is echt top! Ik kan ook echt niet meer zonder. Zelf heb ik een set van Pink Gellac aangeschaft waar ik erg tevreden over ben.

 10. Amélie

  Ik vind het heel mooi maar veel te duur. Dan lak ik ze zelf wel elke week!

 11. rachel

  je handen zijn je visite kaartje en moeten er altjid goed uitzien vind ik, en ja dat mag wat kosten 😀 ik lak ze gewoon zelf of de meiden laten hun nagels doen bij een kennis van ons die en salon heeft en zelf ook overwogen om een laagje over mijn eigen nagels te zetten maar why ze zijn hard en lang van zich zelf dus nee ik laat het bij mijn eigen nagels 😀

 12. Eline

  Prachtig! Ik heb over een uur toevallig weer een gel manicure afspraak 🙂 Cynthia een vraagje over iets anders… het lukt me niet meer om jouw (zeer geliefde!) structuurjunkie paklijst te downloaden, er staat iedere keer: URL not found. Ik ga vrijdag op vakantie en ik mis hem! Wat kan ik hieraan doen?

  Liefs! x

 13. Angela

  Ik vind het zo mooi! Heb het ook wel eens overwogen, maar kan het mij helaas op dit moment nog niet veroorloven…

 14. Lucinda

  Mijn nagels zijn echt afgekloven stompjes, wat er niet uit ziet, vooral als je wel aandacht besteed aan de rest. Nagellak op de korte nagels draag ik dus ook niet. Vaak denk ik na over kunstnagels of ze toch een keer proberen uit te groeien voor wat jij hebt. Ondanks dat ik het super mooi vind staan, de prijs en tijd die ik er aan kwijt ben staan mij tegen. Toch begin ik steeds meer te twijfelen.

  • Ilona

   Bij veel salons hebben ze speciale technieken om jouw stompjes weer mooi te maken. Bovendien worden je nagels door de stevigheid en dikte van de laagjes gellak minder aantrekkelijk om er stompjes van te maken 😉

 15. Marjolein

  Dit lijkt me echt fijn! Ik lak mijn nagels met gewone nagellak maar na een week ziet dat er vaak al slecht uit (ik heb zwakke nagels) dus dat is altijd een beetje jammer. Maar vind gelnagellak wel erg prijzig en ook lastig als je niet overdag langs kunt voor een afspraak. Zou het wel een keer willen proberen!