Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Benefit The POREfessional – 4 stappen tegen glans

Benefit is geen budget merk, en zit soms qua prijs vrij hoog. Je krijgt er echter ook wel écht wat voor. Eigenlijk altijd een goede kwaliteit, onwijs leuke verpakkingen en innovatieve producten. Ik test vandaag een 4 stappen plan met The POREfessional producten tegen glanzende snoetjes!

Leestijd

The POREfessional - Het 'no shine plan' van Benefit

Ik krijg de producten in een hele leuke verpakking, een kartonnen hoes die eruit ziet als een camera. Want; met de producten ben je camera-ready. Tenminste, dat is het idee denk ik. Deze producten kan ik niet zo samen in een set vinden online, dus dit is denk ik samengesteld voor pers. Misschien wel prettiger, zo kun je kiezen of je alles wilt of misschien maar een paar onderdelen van dit stappenplan.

Voor een ultiem glansloos resultaat volgens Benefit volg je vier stappen.

  1. Een gel die je over je dagcrème aanbrengt die matteert en je huid ook mat moet houden door de dag heen.
  2. Een primer die je huid gladder moet laten lijken, je poriën optisch zou moeten verkleinen en die een goede basis vormt om make-up mooi te laten versmelten en goed blijvend te laten zitten.
  3. Een vloeibare foundation voor een mooie egale basis.
  4. Een matterend poeder die ontworpen is om ook onderweg mee te nemen en te kunnen gebruiken.

The POREfessional - matte rescue

Hier heb ik ooit een mini review over geschreven in een andere set dus ik kende hem al wel. Het is een gel, die redelijk verkoelend ook aanvoelt op de huid. Hij lijkt blauwig, maar eenmaal uitgesmeerd is hij compleet kleurloos. Je hebt er maar een klein beetje van nodig om je hele gezicht vol te smeren. Ik gebruik hem het liefst lokaal: op mijn neus, iets naast mijn neus, het midden van mijn voorhoofd, en mijn kin. Op mijn wangen is mijn huid ook een stuk gevoeliger en dan sla ik het liefst zoveel mogelijk producten over. Bovendien glim ik alleen op deze plekken, dus alleen daar heb ik dit matterende nodig.

Als je de rest van de producten overslaat en alleen deze gel gebruikt doet het al best veel. Hij werkt op zichzelf als een primer. Ik ben duidelijk matter door de dag heen, maar ik ben niet ultiem mega mat. Ik heb geen vette huid, dus wellicht bij een vettere huid zul je een halve matte dag behalen. Overigens moet je je ook afvragen hoe mat je wilt zijn, een beetje glans vind ik door de dag heen niet zo erg.

De POREfessional shop je gemakkelijk online voor €30,60, er zit 50ml in de tube.

The POREfessional - PRO balm to minimize the appearance of pores

Deze primer heeft een huiskleurtje, maar daar zie je niet heel erg veel van terug. Toch zie je dat het een mooi vervagend effect heeft op mijn hand. De primer smeert heel gemakkelijk uit, ook hier heb je heel erg weinig van nodig.
Ik heb het met mijn handen aangebracht, en ook met een kwast. Met een kwast of spons heb je toch het gevoel dat het in de kwast of spons verdwijnt omdat je niet goed ziet waar het nu aangebracht is. Met je handen kun je dat echter wel heel goed voelen, want het laat een soort fluwelen laagje achter op je huid. Dit zijn de siliconen die je huid lekker glad maken. Ik kan zelf niet heel goed tegen siliconen dus dit is geen product dat ik elke dag opsmeer, maar voor lange dagen of bijzondere dagen pak ik het er zeker bij. Mijn huid ziet er daarna heel erg mat uit, wat op de foto niet zichtbaar is maar dat moet je maar van me aannemen. Hierdoor krijg ik ook echt het gevoel dat een foundation er gemakkelijker op zal gaan. Ook dit product is afzonderlijk van de andere producten goed te gebruiken, je hebt hieraan gewoon een goede matterende primer. Mijn make-up glijdt gemakkelijk over mijn gezicht en het ziet er allemaal net wat mooier versmolten met elkaar uit.

The POREfessional Pro Balm shop je in 2 formaten. €30,60 voor 50ml en €12,95 voor 7,5ml. Bij Douglas is tijdens het schrijven van dit artikel ook een set te koop waarbij je beide formaten krijgt voor €34,68. Echter weet ik niet of dat nog zo is op het moment dat dit artikel online komt.

The POREfessional - pore minimizing makeup

Ik wil eerst even aandacht voor het innovatieve design van het product. Make-up merken proberen het vaker, maar innovatie moet wel functioneel wat toevoegen, wat vaak niet zo is. In tegenstelling tot dit product! Het is een mooie flacon met een siliconen ‘knopje’ aan de achterkant. Als je hierop drukt komt de foundation uit de flacon. Onderuit de flacon draai je een sponsje, die zo gek nog niet is. Ik verkies absoluut mijn kwasten of andere sponzen, maar voor wat bijwerk momentjes onderweg is dit meer dan geschikt. De kleur (2) matcht ook nog eens heel lekker met mijn smoelwerkje, maar voor mijn smaak is hij te dun. Je ziet ook dat hij heel snel wegliep op mijn hand. Doordat hij zo dun is, en op waterbasis, heb je natuurlijk veel minder kans op glans. Hij dekt absoluut nog wel medium, hieronder zo een foto. Er zijn heel veel meiden en vrouwen die juist op zoek zijn naar een minder dekkende foundation en dan is dit wel echt een mooi product. Ik ga hem er zomers zeker nog eens bijpakken, voor nu pak ik liever een iets dekkender foundation.

De foundation kost €33,66 voor 15ml.

The POREfessional - agent zero shine - shine vanishing PRO powder

Dit poeder vind ik het aller leukste en handigste uit deze lijn. De verpakking vind ik onwijs innovatief. Hier heb je nou écht wat aan. het is een langwerpig buisje/flacon. Onderuit draai je een kwastje, die je iets fluffy’er kunt maken door het plastic nog naar beneden te duwen. Boven zit een draaidop die je er af draait. Dan draai je aan de bovenkant waardoor er drie gaatjes vrij komen waaruit je een los poeder kunt strooien. Ik doe dit in het dopje, want daar past het kwastje ook precies in. Het poeder is (voor mij huidkleurig), en heel erg fijntjes van structuur. Hierdoor ligt het ook niet op de huid, maar matteert het mooi en je zet er je foundation ook mooi mee op z’n plek. Wat ik zo fijn vindt, is dat dit perfect is om in je tas te gooien. Je hebt geen extra kwast nodig wat je bij een compact poeder wel hebt. Het kan ook niet breken wat een compact poeder ook heeft. Het grootste nadeel van losse poeders vind ik het knoeiwerk, en dat is bij dit product ook geëlimineerd. Geweldig! Dit poeder ga ik zeker opnieuw aanschaffen als het op is. Ik zou er zelfs wel een compact poeder van bij willen om s’ ochtends met een grote kwast aan te brengen, dan houd ik deze in mijn tas. Maar die bestaat nog niet. Uuh Benefit, listen up!

Dit poeder kost €33,66 voor 7 gram.

Resultaat

Op deze foto heb ik alle 4 de producten aangebracht, maar je ziet dat de foundation niet mega dekkend is. Ik snap dat het moeilijk te zien is op een foto, maar wellicht zie je verschil met de volgende foto. Wel zie je dat mijn huid mooi gematteerd is, waar deze lijn natuurlijk volledig op inspeelt.

Hier heb ik mijn eigen foundation aangebracht met de rest van de producten uit deze POREfessional lijn. Dit werkt voor mij het fijnst. Mijn eigen foundation is wel olieachtiger, dus daarmee werk ik het effect iets tegen. Ik heb echter geen vette huid, dus voor mij kan dat prima.

Zo ziet het eruit met alle andere make-up erbij. Dit blijft voor een medium lange dag mooi zitten, en ik hoef ook niet bij te poederen. Als ik een dag heb waarbij ik vroeg weg ga en pas laat ’s avonds thuis kom moet ik rond etenstijd wel even bij poederen. Heel acceptabel.

Conclusie

The POREfessional vind ik een leuke lijn. Ik vind 4 producten wel wat veel, ik had liever de eerste balm gecombineerd met de primer gezien maar toch werkt het wel zo. De verpakkingen zijn ge-wel-dig, zoals we ook niet anders gewend zijn van Benefit. De lijn is goed verkrijgbaar, bijvoorbeeld online bij Douglas. De prijzen vind ik pittig, maar je krijgt er ook wel een innovatief product voor terug. Vooral de poeder vind ik heel mooi uitgevonden, en bovendien maakt hij zijn beloftes ook waar. Ik ben enorm enthousiast over de mogelijkheid om dit zo in je tas te knikkeren. Ik vind dat mijn foundation mooi over de primers heen glijdt en mijn huid fijner en gladder lijkt. De lijn doet wat hij beloofd, ik blijf mooi gematteerd door de dag heen. Ik vermoed dat je met een vettere huid wellicht een keertje moet bijpoederen, maar ik weet zeker dat je langer gematteerd blijft.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)