Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Benefit Brow Contour Pro

Review: Brow Contour Pro

Wat wenkbrauwproducten betreft zijn er twee grote merken die echt voorlopen op de trends: Anastasia Beverly Hills en Benefit. Benefit heeft weer een nieuw product om je wenkbrauwen fleeky te maken, de Benefit Brow Contour Pro. Deze pennen bevatten vier kleuren voor gedefinieerde, gecontourde brows. Ik testte ze.

Merk
Product
Waar
Benefit
Brow Contour Pro
Parfumerie & Benefit webwinkel
35
prijs
Koop dit product

Leestijd

Benefit Brow Contour Pro

Jeugdsentiment. Meteen. Toch? Vroeger had ik altijd van die balpennen met meerdere kleuren die je in en uit kon klikken. Dit wenkbrauwpotlood van Benefit heeft hetzelfde principe: er zitten vier verschillende tinten wenkbrauwpotlood in één pen. Dit is wat Benefit er zelf over zegt:

Definieer en highlight je wenkbrauwen met dit 4-in-1 wenkbrauwpotlood. Ons multitasking wenkbrauwpotlood bevat een lichtbruine tint, een donkerbruine tint, een definer voor de hoek en een highlighter voor de boog om strakke, prachtig gevormde wenkbrauwen te creëren met diepte en dimensie. Verander vormloze, saaie wenkbrauwen in direct in gedefinieerde, gecontourde wenkbrauwen. Verkrijgbaar in 5 kleuren voor verschillende haarkleuren en huidtinten!

  • Eenvoudig wenkbrauwen contouren
  • 4-in-1 wenkbrauwpotlood
  • Blendbare formule
  • Blijft 24 uur zitten* waterproof**

Het klinkt goed, maar mijn eerste gedachte is: heb ik vier kleuren potlood nodig? Ik gebruik er altijd maar één… En: er zit 0,03 gram in. Dat is echt weinig. Maar: in een Anastasia wenkbrauwpotlood (de Brow Wiz) zit maar 0,085 gram. De Brow Contour Pro is ook prijzig: maar liefst €35 kost hij. Dan moet het wel iets heel bijzonders zijn wil het dat waard zijn.

Er zijn vijf tinten (van blond tot heel donker), waarvan ik er vier opgestuurd heb gekregen om te testen.

Benefit Brow Contour Pro Swatches

Je ziet hier het ‘systeem’ en het potlood. De punt van de potloden is vrij dik. Het systeem werkt wel goed: ze klikken makkelijk in en uit en als je aan de pen draait, komt er meer potlood. Je hoeft ze dus niet te slijpen.

De kleuren die ik heb zijn Blonde Light, Brown Light, Brown Medium en Brown-Black Light. De kleur die ik niet heb is Brown-Black Deep, die is dus nog wat donkerder.

Blonde Light, Brown Light, Brown Medium en Brown-Black Light. In elk potlood zit een highlighter, een definer, een donkere tint en een lichtere tint. De potloden zijn vrij vettig, persoonlijk houd ik daar niet van, ik wil liever een wat droger, steviger wenkbrauwpotlood. De kleuren ogen prima zo op mijn huid, al vind ik de highlighter en definer bij Brown Medium erg aan de gele kant.

Benefit Brow Contour Pro Test

Tijd voor de test. Op de foto’s hieronder draag ik links niks in mijn wenkbrauwen, rechts de Benefit Brow Contour Pro in Brown Medium.

Ik houd er niet van om producten helemaal af te kraken, maar ik ben bang dat ik het vandaag toch ga doen. Ik vind dit persoonlijk geen fijn product. Om allerlei redenen.

  • de potloden zijn te dik, het is lastig er precies mee te werken. Ik ben de Anastasia Brow Wiz gewend, dat vind ik een betere dikte.
  • de potloden zijn te vettig van textuur, het gaat er snel wat viezig uitzien.
  • de lichte kleuren in de Brown Medium pen zijn te geel.
  • de highlighter en definer zijn lastig te blenden doordat ze zo vettig zijn, ik krijg er geen mooi highlight resultaat mee.
  • ik vind het resultaat ook gewoon niet zo mooi door bovenstaande redenen, mijn wenkbrauwen zien er wat rommelig en niet strak uit.

De kleurkeuze van de andere pennen vind ik goed, ik denk dat er voor de meeste wenkbrauw/huidstinten wel een goede kleur bij zit. Als je van wat vettere wenkbrauwpotloden houdt is dit misschien wel wat voor jou, voor mij werkt dit niet. En: het antwoord op de vraag of ik vier kleuren nodig heb voor mijn wenkbrauwen is nee. Één kleur is voor mij genoeg.

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.