Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

1 maand zonder kunstnagels

Inmiddels ben ik een maand van mijn kunstnagels af. Naar aanleiding van mijn blogpost daarover, kreeg ik veel vragen en opmerkingen. Ik vind het leuk je even te updaten hoe mijn nagels er nu aan toe zijn en of ik stiekem alweer verlang naar een nieuwe set acryl…

Leestijd

Na het laten verwijderen van mijn kunstnagels zagen mijn nagels er zo uit. Kort, vooral! Ze waren vrij dun doordat ze telkens bij het zetten van de kunstnagels vrij plat waren gevijld en dat heeft ze geen goed gedaan. Ze zijn heel voorzichtig verwijderd, bij het verwijderen is er niks meer van de oppervlakte afgehaald, daar heb ik zelf ook erg goed op gelet (ik zat er met mijn neus bovenop, haha). Daarna heb ik een week niks op mijn nagels gehad en heb ik ze goed verzorgd met zowel nagelverharder als avocado-olie.

Omdat ik het zo fijn vond om elke drie tot vier weken bij de nagelsalon te komen en daardoor altijd verzorgde, mooi handen en nagels te hebben besloot ik om een week daarna gelnagellak te laten aanbrengen. Ik wilde gewoon eens kijken of dat wat zou zijn in plaats van kunstnagels en ik wilde ook graag gewoon weer een mooie kleur op mijn nagels. Natuurlijk kon ik ook zelf lakken, maar mijn nagels waren zo dun, dat zou er na een dag alweer afliggen #geenzinin.

Ik ging voor de kleur Suzi Needs A Loch-Smith van de OPI Scotland collectie. De nagelstyliste gebruikte als basecoat een nagelverharder (die heeft OPI dus in gellak-vorm, heel fijn). Dit bleef aardig goed zitten, maar na anderhalve week kreeg ik een scheurtje in één nagel en liet het bij mijn duim los. Ik heb in het verleden ook weleens OPI gellak gehad en ik denk dat het nu echt kwam doordat mijn nagels wat dunner waren.

De keer daarna ging ik voor OPI Things I’ve Seen In Aber-Green, ook uit de Scotland collectie. Wat een waanzinnige kleur, he? Ik merkte deze keer dat mijn nagels al veel steviger waren geworden dan drie weken daarvoor.

Dit is na twee weken dragen, vlak voor ik een nieuwe manicure en kleurtje deed. (Normaal doe ik het om de drie weken, maar omdat ik anderhalve week Curacao voor de deur had staan besloot ik iets eerder te gaan). Alles zit er nog perfect op en je ziet dat mijn nagels alweer wat langer worden. Ik voel nu ook dat ze niet meer zo makkelijk ombuigen en dat ze ook niet meer zomaar inscheuren.

 

Hierboven zie je hoe mijn nagels er ‘kaal’ uitzien, na het verwijderen van de gelnagellak in de salon.

En hier ben ik weer voor een nieuw kleurtje gegaan voor vertrek naar Curacao.

Ik was vooraf een beetje bang voor dit proces, of nou ja, niet echt báng, maar ik was wel een beetje bezorgd over hoe mijn nagels er aan toe zouden zijn en of ik wekenlang met afgekloven beschadigde stompjes rond moest lopen. Niet dat dat nou het einde van de wereld is, maar ik houd natuurlijk wel van verzorgde nagels (anders ga ik niet telkens naar de salon voor kunstnagels of gelnagellak).
Het is me enorm meegevallen. Het enige was dat mijn nagels meteen na het verwijderen echt wel dun waren, maar dat kwam gewoon door hoe mijn nagels telkens zo dun waren gevijld bij het zetten en bijwerken van de kunstnagels. Nu ik iets meer dan een maand verder ben, zijn mijn nagels in goede, gezonde staat en voelen ze stevig aan. Er zit ook alweer wat lengte aan wat ik wel mooi vind en zeker met gelnagellak er op ziet het er netjes en verzorgd uit.

Tot zover Cynthia’s nagelavonturen. 😉

Ik heb de behandelingen in deze blogpost gewoon zelf betaald.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.