1 maand zonder kunstnagels

Inmiddels ben ik een maand van mijn kunstnagels af. Naar aanleiding van mijn blogpost daarover, kreeg ik veel vragen en opmerkingen. Ik vind het leuk je even te updaten hoe mijn nagels er nu aan toe zijn en of ik stiekem alweer verlang naar een nieuwe set acryl…

Leestijd

Na het laten verwijderen van mijn kunstnagels zagen mijn nagels er zo uit. Kort, vooral! Ze waren vrij dun doordat ze telkens bij het zetten van de kunstnagels vrij plat waren gevijld en dat heeft ze geen goed gedaan. Ze zijn heel voorzichtig verwijderd, bij het verwijderen is er niks meer van de oppervlakte afgehaald, daar heb ik zelf ook erg goed op gelet (ik zat er met mijn neus bovenop, haha). Daarna heb ik een week niks op mijn nagels gehad en heb ik ze goed verzorgd met zowel nagelverharder als avocado-olie.

Omdat ik het zo fijn vond om elke drie tot vier weken bij de nagelsalon te komen en daardoor altijd verzorgde, mooi handen en nagels te hebben besloot ik om een week daarna gelnagellak te laten aanbrengen. Ik wilde gewoon eens kijken of dat wat zou zijn in plaats van kunstnagels en ik wilde ook graag gewoon weer een mooie kleur op mijn nagels. Natuurlijk kon ik ook zelf lakken, maar mijn nagels waren zo dun, dat zou er na een dag alweer afliggen #geenzinin.

Ik ging voor de kleur Suzi Needs A Loch-Smith van de OPI Scotland collectie. De nagelstyliste gebruikte als basecoat een nagelverharder (die heeft OPI dus in gellak-vorm, heel fijn). Dit bleef aardig goed zitten, maar na anderhalve week kreeg ik een scheurtje in één nagel en liet het bij mijn duim los. Ik heb in het verleden ook weleens OPI gellak gehad en ik denk dat het nu echt kwam doordat mijn nagels wat dunner waren.

De keer daarna ging ik voor OPI Things I’ve Seen In Aber-Green, ook uit de Scotland collectie. Wat een waanzinnige kleur, he? Ik merkte deze keer dat mijn nagels al veel steviger waren geworden dan drie weken daarvoor.

Dit is na twee weken dragen, vlak voor ik een nieuwe manicure en kleurtje deed. (Normaal doe ik het om de drie weken, maar omdat ik anderhalve week Curacao voor de deur had staan besloot ik iets eerder te gaan). Alles zit er nog perfect op en je ziet dat mijn nagels alweer wat langer worden. Ik voel nu ook dat ze niet meer zo makkelijk ombuigen en dat ze ook niet meer zomaar inscheuren.

 

Hierboven zie je hoe mijn nagels er ‘kaal’ uitzien, na het verwijderen van de gelnagellak in de salon.

En hier ben ik weer voor een nieuw kleurtje gegaan voor vertrek naar Curacao.

Ik was vooraf een beetje bang voor dit proces, of nou ja, niet echt báng, maar ik was wel een beetje bezorgd over hoe mijn nagels er aan toe zouden zijn en of ik wekenlang met afgekloven beschadigde stompjes rond moest lopen. Niet dat dat nou het einde van de wereld is, maar ik houd natuurlijk wel van verzorgde nagels (anders ga ik niet telkens naar de salon voor kunstnagels of gelnagellak).
Het is me enorm meegevallen. Het enige was dat mijn nagels meteen na het verwijderen echt wel dun waren, maar dat kwam gewoon door hoe mijn nagels telkens zo dun waren gevijld bij het zetten en bijwerken van de kunstnagels. Nu ik iets meer dan een maand verder ben, zijn mijn nagels in goede, gezonde staat en voelen ze stevig aan. Er zit ook alweer wat lengte aan wat ik wel mooi vind en zeker met gelnagellak er op ziet het er netjes en verzorgd uit.

Tot zover Cynthia’s nagelavonturen. 😉

Ik heb de behandelingen in deze blogpost gewoon zelf betaald.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

8 reacties
 1. Sandra

  Ik doe mijn nagels zelf, en heb 1 keer polygel geprobeerd met dualforms. Het eraf krijgen is een hele klus, zelfs met nagelfrees. Daarna waren mijn nagels zeer dun en gevoelig. Eens maar nooit weer! Je moet sterke nagels hebben om dat te dragen. Ik hou het bij gellak, met een rubber basislaagje, na 2 dagen kan het er zo weer af.

 2. Maaike

  Ik als enorme nagelbijter, ben 4 weken geleden voor het eerst naar een nagelsalon geweest. Voor gellak, hierdoor stopte ik met bijten omdat ik het zonde vond van het geld. Nu net vorige week voor de 2e keer geweest, mijn nagels zijn een stuk langer & steviger! (ook mede door de gellak) En elke keer blij als ik er naar kijk!! Zeker het geld waard. 🙂

  • Beautilina.nl

   Je hebt van die bittere top coats. Die smaken echt smerig. Misschien handig mocht je van het bijten af willen.

 3. Jessica J.

  Things I’ve Seen In Aber-Green blijft toch echt een prachtige kleur, hoor! Ik blijf voorlopig nog wel van de gelnagels, maar kijk toch een beetje op tegen het ooit laten verwijderen ervan. Mijn nagels waren vroeger al ontzettend dun, dus nu is het vast echt een drama. 🙈

 4. Marloes

  Ik gebruik al jaren de gellak van Pink Polish en kan eerlijk gezegd ook niet meer zonder. Mijn nagels zijn nooit beschadigd omdat ik ze nooit plat vijl en na twee weken kan ik de gellak er zo afhalen, ideaal!

 5. Mieke

  Na jaaaaaren denken dat ik het écht veel leuker vind om zelf mijn nagels te lakken, heb ik me deze zomer voor de vakantie eens aan gellak gewaagd. Nu ben ik om. Ik heb een fantastische salon in Utrecht gevonden (@thehappytoko, absolute aanrader) en vind het heerlijk om eens in de drie/vier weken aan te schuiven. Ik kies heel graag voor nailart en merk dat de gellak mijn nagels stevig maakt en beschermt. Ik ben elke keer zó blij als ik naar mijn nagels kijk. Dat is me het geld meer dan waard.

  Ik ga eens kijken of ze volgende keer een kleurtje in de richting van Things I’ve Seen In Aber-Green hebben, want die vind ik prachtig!

  • Linnes

   Ik lak mijn nagels sinds een jaar zelf met gellak!!! Ik begin met Catrice Power Gel 2in1, daarna een laagje Douglas Stay & Care gel (kleur naar keuze), daarna nog een laagje Douglas Stay& Care gel (of the Timeless versie, beiden goedkoop en regelmatig in aanbieding), als laatste eindig ik weer met een laagje van de Catrice Power Gel 2in1. Dit bevalt me zo goed, nooit meer scheurende nagels en de lak blijft wel 2 tot 3 weken bij mij zitten. Mocht dit niet zo zijn of ik heb een beschadiging door hard stoten, dan haal ik de lak er snel af met Nailpolish Remover Pads van Kruidvat bij bijv. maar 1 hand en dan ziet het er weer verzorgd uit. Goedkoop, best snel gedaan en leuke trendy kleuren! Voorwaarde is wel dat je elk laagje goed! laat drogen!!!