Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 juni 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Zonkracht

Je weet natuurlijk dat je snel kan verbranden in de felle zon, maar hoe snel verbrandt je dan eigenlijk? En is het echt wel nodig om jezelf in te smeren? Dat kan je zien aan de zonkracht. Op deze site kan je zien wat de zonkracht waar is. Zonkracht is trouwens de kracht van de UV-straling die je huid kan laten verbranden. Zonkracht is afhankelijk van de hoogte van de zon en het varieert met de seizoenen en het moment van de dag. Zoals je wel zou denken, is zonkracht niet afhankelijk van de temperatuur! Ook al is het fris door wind of iets dergelijks, de zonkracht kan dan nog hoog zijn.

Ik ga volgende week naar Spanje en wanneer ik daar ben is de zonkracht 9 à 10. Dat is echt het maximum zonkracht en dat houdt in dat ik in minder dan 10 minuten verbrand als ik onbeschermd in de zon ga!! Ik ben er zelf gewoon verbaasd over. Het hangt natuurlijk af van je huidtype (als je rood haar en sproeten hebt, zal je na 5 minuten al rood zijn). Houd dit dus in de gaten als het een warme dag met veel zon wordt of als je (net als ik) op vakantie gaat. Ga meteen smeren, smeren, smeren met minimaal zonnefactor 20 en zeker niet met een snelbruiner.

Overzicht:

Zonkracht Omschrijving Niet-langer onbeschermd in de zon dan … minuten Huid verbrandt
1 – 2 vrijwel geen 100 – 50
3 – 4 zwak 35 – 25
5 – 6 matig 25 – 15 gemakkelijk
7 – 8 sterk 15 – 10 snel
9 – 10 en hoger zeer sterk minder dan 10 zeer snel

Binnenkort meer over zonnebrand en hoe je het gebruikt!

En… ik sta vandáág in de Girlz op blz. 56- 59! Ik ben zelf echt heel erg benieuwd dus ik ren straks meteen naar de winkel om te kijken. Hoop dat ik een béétje leuk op de foto’s sta!!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.