13 januari 2017 door Cynthia Schultz 22 reacties
 • hydra face cream
 • zarqa
Een MissLipgloss artikel

Zarqa Hydra Face Cream + 3 stappen plan

AdvertorialZarqa Hydra Face CreamEind 2015 vertelde ik je al over het driestappenplan van Zarqa, een fijne en zachte manier om je huid te reinigen en te verzorgen. ZARQA is zuiver, zonder je huid te belasten met dingen die het niet nodig heeft, zoals parfum, allergenen of conservering. Een mooie aanvulling op dit stappenplan is de nieuwe Zarqa Hydra Face Cream die ideaal is voor de vochtarme en gevoelige huid.

Vandaag vertel ik je graag meer over de Zarqa Hydra Face Cream, en laat ik je ook nog even de andere producten zien die ik op dit moment gebruik van Zarqa.

Zarqa ken je misschien al: het is zuiver, natuurlijk en mild ontwikkeld om risico op allergieën zo klein mogelijk te maken. De producten bevatten geen parfum, conserveringsmiddelen, paraffine, kleurstoffen en parabenen. Zarqa maakt gebruik van natuurlijke en plantaardige werkstoffen en de verpakkingen zijn zo ontwikkeld dat de werkstoffen stabieler  blijven.
Ook wel erg prettig: als je de producten gaat gebruiken en je vindt ze niet fijn, dan krijg je gewoon je geld terug.

Ik kende de producten al en gebruikte ze eind 2015, maar ben tussendoor weer andere producten gaan testen voor reviews. Sinds november gebruik ik weer een aantal Zarqa producten in mijn huidverzorgingsroutine en dat bevalt goed. Vandaag wil ik je vooral wat meer vertellen over de nieuwe Hydra Face Cream, een mooie aanvulling op het driestappenplan van Zarqa.

Zarqa Hydra Face Cream

Zarqa Hydra Face Cream

Zarqa Hydra Face Cream, €15,75

In deze tube is de Hydra Face Cream verpakt. Het is geen chique, maar wel een erg makkelijke, handige en hygiënische verpakking. Ik heb dit zoveel liever dan een pot! Dit zegt Zarqa zelf over de Hydra Face Cream:

ZARQA Hydraterende Dagcrème bevat een 24-uur hydratatie complex en is ideaal voor de verzorging van de gevoelige, vochtarme gezichtshuid. De gezichtscrème heeft een beschermende werking tegen de negatieve invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld UV-A en UV-B straling. De mineralen uit de Dode Zee, het natuurlijk hydrateringscomplex, Sheabutter, Allantoine, Macadamia olie en Vitamine E werken vochtregulerend, verzachtend en voedend voor de huid. Daarnaast bevat de Zarqa Hydraterende dagcrème een uniek polysaccharide dat bestaat uit Fucose. Deze fucose suikers dringen in de huid en hydrateren de diepere huidlagen.

Sheabutter komt van de noot van de Afrikaanse shea boom en voedt en hydrateert de huid dankzij vitamines (A, D, E en F) en oliën. De macadamia-olie in deze crème zorgt voor de nodige aanvulling van vetzuren in de opperhuid. Deze hydraterende dagcrème is ook goed als nachtcrème te gebruiken. Breng de Zarqa Hydraterende Dagcrème aan op een goed gereinigde huid voor de meest optimale werking van de werkzame stoffen in deze dagcrème. Om de gezichtshuid goed en mild te reinigen, kun je bijvoorbeeld de Zarqa Soft Cleansing Foam gebruiken. De SPF10 in de hydraterende dagcrème van Zarqa beschermt tegen veroudering van de huid door Uv-straling.

Hoe herken je een gevoelige, vochtarme huid?
Een gevoelige, vochtarme huid kan trekkerig en droog aanvoelen, vooral na reiniging van het gezicht. De huid kan schilferen, geïrriteerd raken en jeuken. Het huidoppervlak ziet er dof en niet vet uit. De poriën van een vochtarme huid zijn fijn en klein.

Waarom de Zarqa Hydraterende Dagcrème?
-intensieve 24 uurs-hydratatie
-met voedende macadamia-olie
-bevat SPF 10
-hygiënische tube met klikdop
-vrij van parfum, allergenen en conservering

 

Dit klinkt als een verzorging die doet wat ik nodig heb: hydratatie en verzorging zonder te irriteren. Dit zijn de ingrediënten:

AQUA, OCTOCRYLENE, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, DICAPRYLYL ETHER, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, CETEARYL ALCOHOL, ARACHIDYL ALCOHOL, BETAINE, BEHENYL ALCOHOL, CAPRYLYL GLYCOL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, GLYCERYL STEARATE, PEG 100 STEARATE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, TOCOPHERYL ACETATE, CETEARYL GLUCOSIDE, P-ANISIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, ALLANTOIN, CITRIC ACID, XANTHAN GUM, TOCOPHEROL, BIOSACCHARIDE GUM-1, SODIUM HYDROXIDE, POLYSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM ANISATE, SODIUM LEVULINATE, MARIS SAL, GLUCOSE
De bestanddelen zien er goed uit. Er zit dus geen parfum in, geen parabenen, geen paraffine, geen conserveringsmiddelen: geen dingen die je huid kunnen irriteren. De ingrediënten besproken in de omschrijving zitten er ook daadwerkelijk in. De alcoholsoorten die je ziet, zijn vette soorten alcohol die juist hydraterend en verzorgend werken in plaats van uitdrogend. Heel hoog bovenaan de lijst staan macadamie-olie en sheaboter, mega hydraterend!
Zarqa Hydra Face Cream
Wat vind ik er van na meer dan een maand dagelijks gebruiken in combinatie met het serum dat ik hieronder bespreek? Ik ben enthousiast. Het is een op het eerste gezicht hele romige creme die vrij snel intrekt. Je hebt ook maar een beetje nodig, waardoor je echt lang met een tube doet. Die tube vind ik echt prettig, ik doe hem ook zo in mijn toilettas als ik een paar dagen wegga. Dat doe ik met een pot niet, dat neemt teveel ruimte in en dat vind ik maar onhandig.
De Hydra Face Cream heeft niet echt een geur, dat vind ik prettig, dan weet ik tenminste dat er ook echt geen parfum in zit (al kunnen natuurlijke ingrediënten ook ergens naar ruiken). Mijn huid wordt heel soepel en gehydrateerd, zeker nu het buiten koud is kan ik die extra verzorging wel gebruiken en dat geeft deze creme ook echt.
De prijs is natuurlijk ook prettig: net iets meer dan vijftien euro voor een tube waar je echt lang mee doet.

Zarqa Skin Calming Serum

Zarqa Hydra Face Cream

Zarqa Hydra Face Cream

Zarqa Skin Calming Serum, €16,95

Het serum van Zarqa kende ik al en is een fijne aanvulling op de Hydra Face Cream. Dit is echt een boost voor je huid met rijstkieomolie, olijfolie extract, provitamine B5 en betaïne, dit werkt heel hydraterend. Deze verpakking vind ik ook zo fijn, het is een luchtdichte pompflacon die lekker hygiënisch werkt en makkelijk mee te nemen is. Dit zijn de bestanddelen:

 

AQUA, SQUALANE, PROPYLENE GLYCOL, METHYLPROPANEDIOL, BETAINE, SODIUM POLYACRYLATE, DIPROPYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, ORYZA SATIVA BRAN OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, CITRIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CHONDRUS CRISPUS POWDER, PANTHENOL, PHENYLPROPANOL, BOSWELLIA SERRATA GUm, UREA, XANTHAN GUM, GLUCOSE, BISABOLOL, GLYCYRRHIZA GLABRA ROOT EXTRACT, OLEA EUROPAEA LEAF EXTRACT, BHT
Het serum is heel licht en dun en trekt razendsnel in, ideaal dus om onder je dag- en nachtverzorging te gebruiken.

Zarqa Calming Face Mask

Zarqa Hydra Face Cream

Zarqa Hydra Face Cream

Zarqa Calming Face Mask, €12,95

Gezichtsmaskers kunnen soms wat heftig zijn, zeker als het om kleimaskers gaat, maar deze variant is heel zacht en reinigend. Hij is op basis van kaolin (klei) en sheaboter. Ik gebruik deze een keertje per week en waar kleimaskers mijn gezicht vaak wat uitdrogen en geïrriteerd achterlaten, zorgt deze juist voor een zachte, rustige en schone huid.

Dit zit in het masker:

AQUA, KAOLIN, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PEG-20 GLYCERYL STEARATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, GLYCERYL STEARATE, DIPROPYLENE GLYCOL, DISTARCH PHOSPHATE, DICAPRYLYL ETHER, CAPRYLYL GLYCOL, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, CI 77891, OLEYL ERUCATE, CITRONELLYL METHYLCROTONATE, CETYL PALMITATE, COCOGLYCERIDES, BOSWELLIA SERRATA GUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LACTIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, PHENYLPROPANOL, POLYSORBATE, SORBITAN ISOSTEARATE, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, BIOSACCHARIDE GUM-1, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM ANISATE, SODIUM LEVULINATE, TOCOPHEROL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE

Zarqa Ultra Soft Face Peeling

Zarqa Hydra Face Cream

Zarqa Hydra Face Cream

Zarqa Ultra Soft Face Peeling, €12,95

Gezichtspeelings kunnen heel heftig zijn voor je huid, net als scrubs en andere methoden om dode huidcellen te verwijderen. De Ultra Soft Face Peeling is juist een hele zachte, op basis van papaja enzymen. Ik gebruik de peeling een keer per week, als ik tijd heb (of neem) gebruik ik daarna het masker.

Dit zit in de peeling:

 

 

AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, OLEYL ERUCATE, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-3 DICITRATE/STEARATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, LANOLIN, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, MALTODEXTRIN, CAPRYLYL GLYCOL, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, PANTHENOL, LEVULINIC ACID, P-ANISIC ACID, PAPAIN, SODIUM LEVULINATE, CHONDRUS CRISPUS POWDER, XANTHAN GUM, CITRIC ACID, GLYCINE SOJA OIL, LECITHIN, GLUCOSE, SODIUM HYALURONATE, SODIUM HYDROXIDE, ASCORBYL PALMITATE, TOCOPHEROL, BHT, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE

Toen ik de peeling voor het eerst gebruikte moest ik even wennen: ik was gewend dat een peeling ging prikken en daardoor had ik het gevoel dat het werkte. Ik masseerde de peeling een minuutje in op mijn gezicht en verwijderde het daarna met een nat washandje. Ik dacht dat er niks was gebeurd, tot ik mijn serum en dagcreme ging aanbrengen: mijn huid voelde een stuk gladder en zachter. Effectief zonder te irriteren en uit te drogen, dus.

 

Wat ik zelf vooral zo prettig vind aan de Zarqa producten is dat ze goed werken, maar ook dat er zo weinig poespas bij komt kijken. Ze hebben geen lijn met duizend producten, maar een duidelijke collectie van goed werkende en zachte verzorging, in hygiënisch werkende en makkelijke verpakkingen voor een hele goede prijs.

Kortingscode bij Zarqa

Ik heb voor jou een kortingscode voor de Zarqa Hydra Face Cream! Als je de code CsMissL2016 gebruikt in de webshop van Zarqa, betaal je niet €15,60 voor de creme, maar €12,50. Deze actie loopt tot en met 31 maart 2017. Je krijgt er geen spijt van als je hem eens probeert 🙂 Ik heb deze producten gekregen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

22 reacties
 1. Juliette – Tjuly

  Het serum en de peeling zijn hier echt favoriet, ik vind het heel fijne producten waar ik nog nooit irritatie door heb gehad..

 2. Juliette

  Ik heb ook een aantal producten van Zarqa maar blijkbaar net niet de goede!
  In de anti-roos en everyday shampoo zit volgens mij behoorlijk wat S(e?)LS, echt ik had haar als een vogelverschrikker. De treatment conditioner deed vrijwel niks eigenlijk, hoewel ik hem wel blijf gebruiken in de hoop dat mijn hoofdhuid het stiekem heel fijn vind. De peeling heb ik een aantal keer gebruikt, de de eerste keren prima resultaat maar de afgelopen twee keer kreeg ik echt hele lelijke puistjes. Echt ontstekinkjes waar helemaal niks in zit, die alleen verschijnen om je te pesten. Dus ik heb Zarqa opgegeven en blijf braaf bij La Roche Posay.

 3. Danielle

  Leuk artikel, maar de foto’s vallen mij echt tegen.. Weer dezelfde achtergrond (we snappen het trucje inmiddels wel..) en de letters van de producten zijn slecht/niet leesbaar. Vooral de laatste lijkt me vrij belangrijk bij een productreview. Misschien tijd om eens wat anders te proberen!:-)

 4. rachel

  die peeling lijkt mij heel erg fijn en die ga ik proberen!

 5. Kimberly

  Hee Cynthia! Fijn dat je dit reviewd, ik was er toevallig al benieuwd naar. Wel even een opmerking over de fotografie, als je het niet erg vind. Ik vind deze foto’s niet erg duidelijk, aangezien ik niet echt goed kan lezen wat er op de tubes staat en het licht erg weerkaatst. Dat komt misschien door de producten zelf en de zon oid, maar ik zie het wel vaker met deze ondergronden die je tegenwoordig vaak gebruikt (verschillende kleuren karton). Het product komt niet altijd even goed tot zijn recht en dat is jammer! Ik vind het super dat je variatie probeert in te brengen in de fotografie, maar wilde wel even zeggen dat het product het belangrijkste is, haha. Neem dit alsjeblieft op als opbouwende feedback van een trouwe bezoeker en niet als negatieve kritiek! 🙂

 6. Daisy

  Helaas ben ik juist wel allergisch voor de meeste producten van zarqa 🙁

 7. Mariëlle

  Ik heb nu echt nog genoeg staan, maar ik wil dit merk zeker wel proberen!!

 8. Fie

  Die peeling klinkt goed! Misschien is het wel wat voor mij..

 9. Kitty

  wat vervelend, ik ben allergisch voor papaja.

 10. Eva

  De peeling gebruik ik ook en ik vind hem heel fijn! Top!

 11. Manon

  Misschien zou je iets aan de instellingen van je camera kunnen veranderen, de foto’s zijn allesbehalve scherp. Jammer, want de setting is wel erg mooi!

 12. Syl

  Ik ben benieuwd naar de peeling! Die klinkt goed.

 13. mieke | mieksmind

  Ik ken het merk helemaal niet maar het lijken me allemaal fijne producten en prima prijzen! vooral de facial cream en serum spreken me erg aan,

 14. Arletta

  Ik ben de Zarqa hydra face Cream gaan gebruiken sinds de vorige blogpost en het is zo’n fijne gezichtsverzorging! Zacht en trekt snel in en meteen zacht voor mijn huid en heel fijn in een tube. Ben ook wel benieuwd naar de overige producten uit deze lijn…

 15. Mar

  Klinkt wel heel goed! Ik vind alleen soms je foto’s niet zo duidelijk de laatste tijd. Zoals de eerste foto nu, ik zag eigenlijk maar 2 producten. Ik las in de titel dat het er 3 moesten zijn en ging daardoor ‘op zoek’ naar de 3e. Die viel helemaal weg in die kleur. Valt me wel vaker op laatste tijd. Jammer!

 16. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wat fijn dat je zo enthousiast bent, ik kende deze producten nog niet. Ik ben best wel op zoek naar een fijne creme voor mijn gezicht. Ik ga ‘m dus zeker bestellen met korting voor 31 maart! Vet goed geregeld!

 17. Malou | Blonde Blossom

  Ik heb ook Zarqa producten gebruikt en vond ze heel fijn. Je hebt me nu erg benieuwd gemaakt naar de peeling en het masker. Deze lijn kende ik niet! Malou x

 18. Tessa

  Dit lijken mij erg fijne producten, maar ik ben bang dat deze niet geschikt zijn voor mijn gecombineerde huid.. Heel erg jammer aangezien mijn huid, naast gecombineerd te zijn, ook gevoelig en vochtarm is.
  Wel fijn dat ze voor jouw huid wel wat doen!

  • Eva

   Ik heb ook een gevoelige gecombineerde huid en gebruik ook zarqa. Ik gebruik nu de blauwe dagcreme (pure skin? Van de young lijn van zarqa, tegen onzuiverhen. Werkt goed!) Maar deze lijkt me nog net wat fijner. Zeker eens uitproberen!
   De foam cleanser is heel zacht om je huid te reinigen en mijn holy grail is de ultra soft face peeling. Hemels!

 19. femketje

  oehh ik ken dit merk zelf nog helemaal niet 😮