Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

YouTube audiorechten

Ja hoor,  mijn filmpjes zijn ook gekaapt door YouTube. Even uitleg: als je bij een filmpje op YouTube bepaalde muziek doet, pikt YouTube ze er uit en kan je filmpje niet meer bekeken worden. Dat heeft te maken met rechten van de maker (uitgever) van de muziek. Je kan dan op YouTube ‘audioruil’ doen: andere muziek er onder zetten. MAAR: bij de filmpjes praat ik, en dan hoor je dus mijn uitleg ook niet meer. Als ik dat doe, worden mijn filmpjes dus nutteloos.

Ik ga dus de muziek onder de filmpjes die YouTube geclaimd heeft weghalen, en dat is vrij veel werk. In Windows Movie Maker moet ik dan het Windows Movie Maker bestand gaan wijzigen (de muziek weghalen), opnieuw publiceren (opslaan op mijn computer zeg maar, duurt vrij lang) en uploaden op YouTube (duurt ook lang). Ik ga dit wel doen, want ik vind het echt zonde als mijn filmpjes niet meer bekeken kunnen worden.

Wanneer ik het precies ga doen, weet ik nog niet, maar jullie hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat jullie de filmpjes nu nooit meer kunnen bekijken. Er wordt aan gewerkt! 🙂 Het kost veel tijd (waarvan ik niet zoveel heb, haha), dus het zal niet meteen vandaag gebeuren.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.