Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
15 november 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Yankee Candle

P1200865Iedere kaarsenliefhebber kent Yankee Candle. Ik hoef je niet meer te vertellen hoe dol ik ben op geurkaarsen; elke dag heb ik er wel een aanstaan en ik heb zo mijn favorieten. Toen vorige week mijn Diptyque Baies kaars opbrandde (snif) wilde ik toch eens een Yankee Candle proberen. En toen gebeurde er iets toevalligs…

Op Twitter vroeg ik jullie om Yankee Candle aanraders. Welke geuren moest ik hebben? Ik twijfelde omdat er zoveel geuren zijn (150!) en ik besloot nog maar even te wachten met bestellen. Iemand vertelde me ook dat er in Amsterdam een winkel is waar je alle geuren kan ruiken, dus ik dacht: ik ga daar wel een keer naartoe. Al jaren wil ik eens Yankee Candles uitproberen, maar het kwam er simpelweg steeds niet van.

Op Twitter kreeg ik een mention van @Sensationalhome. Iets met ’toevallig’ en dat er iets naar me onderweg was… Terwijl ik dat helemaal niet wist! Ik krijg zoals je misschien wel weet voor mijn blog regelmatig producten opgestuurd door merken en webshops. Toen ik afgelopen maandag mijn pakketjes op ging halen, zat daar ineens een doos bij met allerlei verschillende Yankee Candles! Wat een verrassing en hoe onwijs toevallig is dat, want Sensational Home had me dit al eerder verzonden dan toen ik over de kaarsen begon op Twitter…

Yankee Candle is een van de grootste geurkaarsenmerken ter wereld. Ze hebben de grootste collectie geuren, maar liefst 150 om uit te kiezen, in allerlei maten en soorten. Er zijn niet alleen kaarsen, maar ook andere geurproducten zoals autoparfum en tarts voor in oliebranders. Yankee Candle is echt een begrip en eindelijk heb ik als kaarsenliefhebber nu ook wat kaarsen in huis.

P1200854

Dit zat er in mijn pakket van Sensational Home, waaaauw! Sensational Home is een webshop vol Yankee Candle producten. Ze hebben een erg breed assortiment en organiseren ook parties zodat je alle geuren kan ruiken. Met de code misslipgloss krijg je vandaag 20% korting en de rest van deze week 15% korting, toch leuk!

P1200855

De kaars links (Soft Blanket) is een Medium Jar, met 65 – 90 branduren. Deze kost €21,89. Dat is een mooie prijs voor zo onwijs veel branduren. Ik ben groot Diptyque fan en ik heb ook graag Byredo kaarsen in huis en deze kosten zo’n €40 – €50 voor zo’n 50 branduren. Yankee Candle heeft dus veel meer branduren voor een betere prijs én er is meer keuze. De Yankee Candle kaarsen zitten allemaal in potten met een deksel, zodat je hem kan afsluiten wanneer je de kaars niet gebruikt.

P1200856

Dit is de Large Jar met 110 – 150 branduren en deze kost €26,69. Deze is echt groot! Ik heb hem in de geur Beach Walk.

P1200860

Alle Yankee Candle geuren zijn er ook in deze mini kaarsjes, dit zijn votives en deze kosten €2,50. Deze kaarsjes hebben zo’n 15 branduren. Voor een klein bedrag kan je zo de geuren uitproberen, en als het je bevalt, dan kan je een grotere kaars kopen! Handig!

P1200861

Ook heeft Yankee Candle Wax Tarts. Wax Tarts kan je in een oliebrander doen met een kaarsje eronder. Zo smelt de tart en dan ruik je de heerlijke geur door je huis of kamer. Ze hebben ongeveer acht branduren en ze kosten €1,60 per stuk. Op deze manier kan je de geurtjes ook uitproberen! Ik heb nu echt megaveel geuren om uit te proberen en dat vind ik super, zo kan ik mijn favorieten er uit pikken en dan bestel ik daar een grote kaars van.

Snowflake Cookie sprong er voor mij trouwens uit, lekker zoet en foodie, ruikt echt naar een zoet koekje. Christmas Eve is ook lekker, heel warm en kruidig.

P1200862

Dit is Soft Blanket in Medium. Soft Blanket is de populairste geur van Sensational Home en deze vind ik ook heerlijk, het is een hele zachte, poederige geur die ook warm is. Ik houd niet van mega frisse geuren, maar deze is echt heel erg lekker en niet te fris.

P1200865

Als je je kaars aanzet, is het het verstandigst om hem zo lang aan te laten dat ‘ie helemaal vlak gesmolten is. Als je hem eerder uitblaast en hem daarna weer aandoet, zullen de randen niet meesmelten en dan heb je veel minder lang plezier van je kaars.

P1200867

P1200877

Ik deed Camomile Tea in mijn oliebrander. Binnen een paar minuten is je wax tart gesmolten en dan gaat je kamer heerlijk ruiken naar de geur. Je kan trouwens ook je tart doormidden breken zodat je de helft gebruikt, dan kan je vaker afwisselen.
Als je je gesmolten tart er uit wilt halen, moet je hem eerst even helemaal laten afkoelen (echt even wachten dus). Dan doe je het kaarsje héél even aan zodat de onderkant een tikje smelt. Dan blaas je het kaarsje uit en dan kan je de tart zo uit je brander schuiven. In een zakje of folietje, en dan kan je hem later weer opnieuw gebruiken. Er zitten geen bakjes bij de tarts, wel een beetje onhandig.

P1200870

De ‘votives’ moet je zelf in een glaasje doen. Ik had deze van Bolsius toevallig in huis, ze passen in de meeste gangbare kaarsenglaasjes. Clean Cotton ruikt naar vers gewassen kleding en Crhistmas Tree naar… ja, kerstbomen! Deze zijn ideaal om ‘eventjes’ aan te steken (de grotere kaarsen moet je wat langer branden zodat ze mooi gelijkmatig smelten), voor in kleine ruimtes (bijvoorbeeld de badkamer of de wc als je gasten hebt, of voor in je slaapkamer) óf gewoon voor als je Yankee Candle geurtjes wilt testen.

P1200872

P1200874

De ‘votives’.

  P1200879 copy

Wat ben ik toch gek op kaarsen, zeker in het najaar kan ik er weer helemaal frenzy mee gaan!

  P1200882

Dit is de grootste, de Large, in Beach Walk.

  P1200888

Oh, ik ben zo blij met mijn kaarsen! Ik kan er niet over uit hoe toevallig het allemaal is. Het fijne aan de kaarsen is dat ze lekker ‘aanwezig’ ruiken. Na een uurtje branden kan je ze ook prima uitblazen, dan ruikt je hele woning naar de lekkere geur. Het zijn ook geen standaard geuren, dat vind ik leuk. Vaak vind ik van die standaard vanille geur kaarsjes niet zo lekker ruiken, te synthetisch of zo, deze geuren ruiken wat ‘natuurlijker’ en subtieler.

In vind de prijs-kwaliteit verhouding van Yankee Candles erg goed, de brandduur van de kaarsen is echt indrukwekkend. Die allergrootste brandt gewoon zo’n 150 uur, dat is toch bizar lang?! Ik was al onder de indruk van mijn Diptyque kaarsen die 40 uur branden. In april kreeg ik voor mijn boeklancering zo’n kaars en die is nu net op, moet je nagaan, en die brand ik bijna elke dag wel even. Ik ben benieuwd hoe onwijs lang ik plezier ga hebben van de Yankee Candles, maar dat zal je ongetwijfeld langs zien komen op Instagram en in de Sneak Peek.

Op Sensationalhome.nl krijg je vandaag dus 20% korting met de code ‘misslipgloss’ en de rest van de week krijg je 15% korting. Toch erg leuk, misschien ook leuk als sinterklaas- of kerstcadeautjes?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.