Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 november 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • batterij
  • gadget
  • mobiele oplader
  • oplader
Een MissLipgloss artikel

Xiaomi 20.000 mAh powerbank

p2090936Ik sleep altijd powerbanks mee omdat mijn telefoon en iPad razendsnel leeggaan en ik ze onderweg wil kunnen opladen. Ik heb alleen wel vooral kleine powerbanks waardoor ik al snel met drie units in mijn tas zit. Ik ging eens Googlen wat de grootst verkrijgbare en betaalbare powerbank is en ik kwam uit op die van Xiaomi. Ik kocht de Xiaomi 20.000 mAh powerbank bij Bol.com en iedereen heeft dit nodig.

p2090936

Kijk, ik kan er dus gewoon niet tegen als mijn batterij leeg is. En dan heb ik ook nog vaak mijn iPad bij me. En ik reis veel en in het vliegtuig gebruik ik mijn telefoon constant voor muziek. Sowieso gebruik ik mijn iPhone echt veel en daardoor gaat hij zo snel leeg dat ik er gek van word.

Ik had al powerbanks voor mijn telefoon en die nam ik dan ook altijd mee, maar ik stopte er altijd een stuk of vier in mijn tas omdat ik met de meeste mijn telefoon nog niet eens één keer kon opladen. De grootste die ik heb is 12.000 mAh waar ik al heel blij mee was, maar ik besloot ook een 20.000 mAh variant te kopen.

Het werd deze van Xiaomi, een Chinees merk.

 

p2090924

De reden dat ik voor deze van Xiaomi ging is meervoudig. Ten eerste omdat ik hem betaalbaar vond: bijna €40. Prima voor 20.000 mAh als je kijkt naar gemiddelde prijzen van powerbanks. Ten tweede omdat de batterijen van Xiaomi gemaakt worden door LG én ze hebben negen verschillende ingebouwde beveiligingsmechanismen. Denk aan temperatuurbescherming en bescherming tegen kortsluiting. De kans dat deze powerbank oververhit raakt, ontploft of kortsluiting krijgt is dus nihil. Dat risico loop je wel wat meer bij goedkopere powerbanks.

Daarnaast las ik heel goede reviews over deze variant, dus na even researchen besloot ik hem te bestellen.

p2090926

p2090932

Dit zijn de specificaties:

• Batterij capaciteit: 19020/20000mAh 68.47/72Wh (MIN/TYP)
• Interface: Micro USB(input), USB(output)
• Input: DC 5V/2A 9V/2A 12V/1.5A
• Output: 2*DC 5.1V/2A MAX 3.6A
• Oplaad tijd: ongeveer 7 uur
• Formaat: 141.9X73X21.8 mm
• Gewicht: 338g

Hij is aardig zwaar, maar prima om gewoon in je tas te gooien. Het formaat bevalt me ook, hij is ongeveer even groot als mijn iPhone, maar dan een heel stuk dikker.

Je ziet bij batterij capaciteit wat verschillende cijfers staan. In deze review op Tweakers krijg ik daar wat uitleg over. Daar staat dat die 20.000 mAh nooit is wat je er daadwerkelijk uithaalt. Dat is niet alleen bij deze powerbank, dat is bij praktisch alle powerbanks. Waarom? Met zo’n batterij laad je je telefoon of tablet op, die gaan op 5.1 Volt in plaats van 3.7 Volt (het voltage waarbij je 20.000 mAh zou kunnen halen). Op 5.1 Volt heb je 12.700 mAh. Daar kan ik nog steeds mijn telefoon, die een batterij van 1715 mAh heeft, 7,5 keer mee opladen.

 

p2090928

De Xiaomi powerbank is van wit kunststof met een subtiel reliëf. Ligt lekker in de hand, al heb ik hem niet zo vaak in mijn hand dus het maakt ook niet echt uit.

p2090930

Met een micro-USB kabel laad je de powerbank op. Dit duurt lang! Zo’n zeven tot tien uur. Iets om rekening mee te houden. De micro-USB kabel is meegeleverd. Dan zie je twee USB-ingangen waarmee je je apparaten kan opladen met hun eigen kabels. Dit kan van alles zijn: telefoons, tablets, e-readers en de nieuwe MacBooks met USB-C ingang.

p2090934

Op de zijkant zit een knopje. Als je daarop drukt gaan er lampjes branden, deze geven een indicatie van hoe vol de powerbank nog zit. Vier lampjes is helemaal vol, drie lampjes 75%, twee lampjes 50%, en nou ja, je snapt het.

p2090936

Ik ben erg blij met m’n nieuwe mega powerbank. Mijn andere powerbanks zijn al zoveel van pas gekomen en sinds ik deze heb, zit hij standaard in mijn tas. Ik vind het ideaal om niet afhankelijk te zijn van stopcontacten. Met deze batterij kan je zelfs een week weggaan zonder een stopcontact nodig te hebben om je telefoon op te laden. Vind ik superhandig.

De Xiaomi 20.000 mAh powerbank heb ik voor €39,83 bij Bol.com gekocht.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.