Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
6 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
  • tip
  • uitleg
  • wimper
Een MissLipgloss artikel

Wimperpermanent

Van Jenny kreeg ik een vraag voor Oh My Gloss, die ik een leuke aanleiding vond voor een artikeltje. Ze vertelde me namelijk dat ze haar wimpers altijd krult met een wimperkrultang, maar wanneer ze gaat zwemmen worden haar wimpers weer kaarsrecht. Haar vraag was dus hoe ze er voor kan zorgen dat haar wimpers mooi gekruld blijven…

Nu kan je dat onmogelijk zelf doen. Als je je haar krult met een krultang, zakt dat er ook uit als het nat wordt. Zo werkt het met je wimpers ook! Jaren geleden heb ik een keer wimperpermanent gehad, en dat is de oplossing voor meiden die dit probleem herkennen. Als je bijvoorbeeld extreem rechte wimpers hebt (veel Aziatische meisjes hebben dit) of als je veel in het water bent óf hele korte wimpers hebt, is wimperpermanent een goede optie. Ik krijg ook vaak mailtjes van meisjes die hun wimpers gewoon helemaal niet gekruld krijgen, met geen enkele tang. Oplossing is dus wimperpermanent.

Bij wimperpermanent worden je wimpers gekruld en deze krul blijft ongeveer een maand tot twee maanden zitten. Ze worden dan ook meteen geverfd omdat je wimpers lichter worden van de permanent. Het is heel apart om te laten doen, het voelt heel gek. Er wordt een soort ‘rolletje’ op je wimpers gelegd en je wimpers worden hier om heen gevouwen en dat moet een poosje (iets van een kwartier, ik weet het niet meer precies) blijven zitten. Daarna wordt het geverfd en dan zijn je wimpers voor een maand supermooi gekruld, zonder dat je daar nog maar iets voor hoeft te doen.

Ik heb dit toen bij een schoonheidssalon gedaan, maar ik zag net dat je zelf ook wimperpermanentsetjes kan kopen. Ik zou het zelf niet gauw zelf doen, ten eerste is het vrij lastig om bij jezelf te doen lijkt me, en ten tweede is zo’n setje heel duur (€80+). Ik zou het zelf echt eng vinden om zoiets bij mezelf te doen, ik bedoel, het zijn wel je ogen! Bij de schoonheidssalon kan je het voor ongeveer €30 laten doen, en daar bij in zit dan de wimperkleuring. Dit verschilt wel per salon, bij sommigen zal je meer of minder betalen.

Trouwens, het is niet slecht voor je wimpers! Je wimpers zullen er niet van uitvallen of iets dergelijks. Misschien een leuk idee voor meiden die erg rechte wimpers hebben.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.