6 maart 2009 door Cynthia Schultz 37 reacties
 • Oh My Gloss
 • tip
 • uitleg
 • wimper
Een MissLipgloss artikel

Wimperpermanent

Van Jenny kreeg ik een vraag voor Oh My Gloss, die ik een leuke aanleiding vond voor een artikeltje. Ze vertelde me namelijk dat ze haar wimpers altijd krult met een wimperkrultang, maar wanneer ze gaat zwemmen worden haar wimpers weer kaarsrecht. Haar vraag was dus hoe ze er voor kan zorgen dat haar wimpers mooi gekruld blijven…

Nu kan je dat onmogelijk zelf doen. Als je je haar krult met een krultang, zakt dat er ook uit als het nat wordt. Zo werkt het met je wimpers ook! Jaren geleden heb ik een keer wimperpermanent gehad, en dat is de oplossing voor meiden die dit probleem herkennen. Als je bijvoorbeeld extreem rechte wimpers hebt (veel Aziatische meisjes hebben dit) of als je veel in het water bent óf hele korte wimpers hebt, is wimperpermanent een goede optie. Ik krijg ook vaak mailtjes van meisjes die hun wimpers gewoon helemaal niet gekruld krijgen, met geen enkele tang. Oplossing is dus wimperpermanent.

Bij wimperpermanent worden je wimpers gekruld en deze krul blijft ongeveer een maand tot twee maanden zitten. Ze worden dan ook meteen geverfd omdat je wimpers lichter worden van de permanent. Het is heel apart om te laten doen, het voelt heel gek. Er wordt een soort ‘rolletje’ op je wimpers gelegd en je wimpers worden hier om heen gevouwen en dat moet een poosje (iets van een kwartier, ik weet het niet meer precies) blijven zitten. Daarna wordt het geverfd en dan zijn je wimpers voor een maand supermooi gekruld, zonder dat je daar nog maar iets voor hoeft te doen.

Ik heb dit toen bij een schoonheidssalon gedaan, maar ik zag net dat je zelf ook wimperpermanentsetjes kan kopen. Ik zou het zelf niet gauw zelf doen, ten eerste is het vrij lastig om bij jezelf te doen lijkt me, en ten tweede is zo’n setje heel duur (€80+). Ik zou het zelf echt eng vinden om zoiets bij mezelf te doen, ik bedoel, het zijn wel je ogen! Bij de schoonheidssalon kan je het voor ongeveer €30 laten doen, en daar bij in zit dan de wimperkleuring. Dit verschilt wel per salon, bij sommigen zal je meer of minder betalen.

Trouwens, het is niet slecht voor je wimpers! Je wimpers zullen er niet van uitvallen of iets dergelijks. Misschien een leuk idee voor meiden die erg rechte wimpers hebben.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

37 reacties
 1. DEEdoll

  Ik heb mooie gekrulde wimpers van mezelf :love:.

 2. Jeske

  Oh daar had ik echt nog nooit van gehoord.

 3. stefanie

  het lijkt me heel handig maar ik zou het niet zo snel doen

 4. else

  niet verkeert opvatten maar ik vind het eigenlijk behoorlijk nutteloos… :O

  maar de rest van de site vind ik ik wel super 😀

 5. melanie

  hallo,

  waar kon je zo een wimperpermanent kit dan krijgen cinthia?
  ik zou namelijk wel zo een kit willen:)

  groetjes melanie

 6. ikke :P

  kan je ook je wimpers kleuren met zwarte henna? ik kan niet zo goed tegen die chemische dingen, want heb het ooit is laten doen en daar vielen me wimpers van uit 😳

 7. Frauke

  Handig voor meisjes met rechte wimpers, inderdaad. Maar ik vind het het geld bij mij zeker niet waard 😉

 8. ioon

  Daar had ik nou nog nooit van gehoord.

 9. Ginny

  Zeker is dat slecht voor je wimpers!
  Maar wel een goed alternatief voor meisjes die rechte wimpers hebben inderdaad (:

 10. shanice

  omg mijn wimpers zijn echt heel recht.
  misschien doe ik het wel voor de zomer. dan blijven ze tijdens het zwemmen lekker gekrult!

 11. Tjillum

  wow ik wist niet eens dat dat bestond 😛 maar ze worden dus mooi gekruld en niet zo dat je via de zijkant zo’n 90graden hoek ziet? ik ben aziatisch en heb egt mega korte wimpers zou dat dan nog lukken met krullen?

 12. Lucie

  Klinkt goed, is misschien wel een goed idee voor mij om te doen 🙂

 13. kristel

  hmm ja das wel handig

 14. Chantal

  Ik heb van mezelf hele lang en krullende wimpers maar 1 ding; de puntjes van mijn wimpers zijn kleurloos! Echt heel gek! met mascara wordt het wel weer normaal , maar wat kost wimpers kleuren alleen dan?

 15. brigitte

  Interessant!

  Je hoeft dus ook geen mascara meer op je wimpers te doen of dat wel?

 16. Veur

  Dit is echt wat voor mijn moeder! ik heb zelf lange wimpers maar mn moeder heeft echt zuuulke kleine. zo klein dat ik me afvraag of er wel wat te krullen valt 😉

 17. ilse

  Op m’n stage deden ze dat ook.
  Het is eigenlijk hetzelfde spul wat er gebruikt word als voor permanent in je haar. Het is wel degelijk slecht voor je haren, niet dat je wimpers mee uitvallen ofzo. Alleen als je dit heel vaak doet dan zul je wel degelijk dunnere, of zelfs minder, wimpers krijgen.

  Mijn wimpers krullen wel met een krultang, jammer dat het niet heel de dag blijft zitten.. Misschien toch maar is zo’n permanent doen. =D

 18. michèle

  handig maar zou het zelf niet laten doen. mijn wimpers krullen niet echt maar ik vind ze goed zo ^^ is ook beetje te veel geld voor mijn klein budget, voor die 30 euro koop ik dan liever een mooie oogschaduwpallette ofzo :p

 19. Annet.

  Ik wist niet dat dat bestond zo iets!

 20. Shazz

  ik heb mn wimpers een paar keer laten kleuren, ze waren zo mooi zwart toen.
  Ik heb van die blonde puntjes zeg maar, dus ze zagen er gelijk langer uit, geweldig.
  Wimperpermanent heb ik gelukkig niet nodig, maar het klinkt als een geweldige optie voor meisjes met rechte wimpers =]

 21. Jenn

  niet verwacht dat een simpel vraagje een heel artikel zou worden, maar heel erg bedankt! 😀 dit lijkt mij idd erg handig! ga het een keer proberen.

 22. Sanne.x

  Oh dit is echt een goed artikel want hier heb ik zelf namelijk last van. Zoals je zegt aziatische meisjes (ik dusxD) En als je je mascara eraf haalt met remover, blijven ze dan ook gekruld? of moet je dat op een speciale voorzichtige manier doen ofzo.. ?

 23. Eef

  handig inderdaad als je kaarsrechte wimpers hebt, maar ik heb t niet nodig gelukkig, mascara volstaat! 😀

 24. Donna

  Gelukkig heb ik mooie, gekrulde en lange wimpers van mijzelf.

 25. Mademoiselle

  Ik heb gelukkig lange wimpers van mezelf die redelijk gekruld zijn. Lijkt me toch wel raar om zo met een rolletje in je wimpers te zitten. 😛

 26. ais

  woah wat cool! : ) hoef je tenmisnte niet meer met die vreselijke tang in de weer s’ochtends!

 27. Mandy

  Dat is echt super handig! Ga ik maar eens uitproberen denk ik!

  Was je trouwens gisteren in Veenendaal Cynthia?
  Ik dacht dat ik je zag, of het was een meisje dat heeeel veel op je lijkt.

 28. Sidhe

  Ik erger me aan mijn eigen typfouten. o_0

 29. Sidhe

  Oh ik wist niet dat dat kon. Gelukkig krullen mijn wimpers vanzelf (gebruik dan ook nooit een wimperkruller), maar het lijkt me inderdaad handig voor sommigen.

  Maar je wimpers nat worden zullen ze wellicht hun eigen vorm weer aannemen denk ik zo. Want ik had vroeger nog een permanent ik mijn haar en wanneer mijn haar nat werd, nam het terug zijn natuurlijke kaarsrechte vorm aan.

  Wimpers kleuren op zicht lijkt me eigenlijk ook wel nog een goed idee :hihi:

 30. milou

  Wow, dat wil ik wel! 😀
  Trouwens, die setjes zijn niet altijd 80 euro hoor… bij de Douglas heb je ook wimperkleuring setjes voor 12 euries 😉

 31. Shanna

  Wimperkleuring is wat anders dan een wimperpermanent!

 32. Miss Lipgloss

  Nee, ik geloof het dus niet, dat ze recht worden als het nat wordt…

 33. Sidhe

  Oh handig dan 🙂 Zouden ze ook moeten toepassen bij permanenten voor het haar 🙂

 34. Miss Lipgloss

  Nee hoor, je kan gewoon met je wimpers omgaan zoals je normaal ook doet! 🙂

 35. ilse

  Ik heb ook n permanent gehad en als dat nat werd dan ging het juist meer krullen??

 36. Miss Lipgloss

  Nou, door wimperpermanent (en kleuring) worden je wimpers niet dikker en voller, alleen gekruld en gekleurd. Ik gebruikte zelf wel altijd mascara.