Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

What to do in Tokyo


Wat heb ik ongelooflijk veel fijne, handige, bruikbare en leuke tips gehad op mijn stukje over Tokyo. Omdat ik jullie natuurlijk op de hoogte wil houden over wat ik daar ga doen heb ik een lijstje gemaakt van dingen die ik graag wil doen. Een echte planning ga ik nog maken, dit is nog een grove lijst van wat ik wil gaan doen daar. Ook heb ik vast een wishlist van dingen die ik daar wil kopen.


Wishlist

 1. Een Japanse kimono. Ik ben niet van plan om deze te gaan dragen, maar misschien kan ik hem ophangen in mijn huis, of gewoon bewaren. Als aandenken.
 2. Kokeshi dolls. Deze poppen worden van hout gemaakt, met de hand, in Noord-Japan. Wist je dat de Wii Mii-poppetjes zijn gebaseerd op deze Kokeshi’s? Ze doen me denken aan de Russische matroesjka’s, waarvan ik er een set op mijn bureau heb staan (gekregen van Mascha).
 3. Een Maneki Neko, een traditionele Japanse gelukskat. Dit brengt geluk aan de eigenaar. De Maneki Neko is een kat die één pootje omhoog houdt en een slab en een bel draagt. Deze staan voor overvloed en rijkdom. De munt die de Maneki Neko draagt, dit is een gouden munteenheid die vroeger een fortuin waard was. Er zijn verschillende soorten, maar de gevlekte kat is het meest populair omdat deze het gelukkigst schijnt te zijn. Het is leuk om van deze Maneki Neko en de Kokesi Dolls de geschiedenis te lezen, achter zo’n simpel beeld zit een heel verhaal.
 4. BEAUTY! Ik heb hiervan nog geen concrete wishlist en ik denk ook niet dat ik die ga maken, ik ga daar gewoon lekker op zoek naar leuke beautyspulletjes. Make-up, verzorging, accessoires… Hieronder een lijstje met winkels waarvoor ik mijn ogen open ga houden.
 5. Japanse (beauty)tijdschriften.Volgens jullie moet ik naar Muji, dat is de Japanse Hema, en er zitten hele grote filialen van Shu Uemura. Daar moet ik dus ook heen. Verder:

 • Matsumoto KiYoshi (drogisterij die overal zit, met merken als Shiseido, Kanebo, Skii en Kose)
 • Daimaru, Takashimaya en Isetan (grote warenhuizen). Leuk is dat ze hier heel veel Japanse merken hebben, zoals Watosa, Love Clover, Makemania, Anuenue, Vecua… En het prachtige merk Jill Stuart.
 • Shiseido & Shu Uemura winkels
 • RanKing RanQueen (een winkel met o.a. cosmetica die alles reviewt en ranked, heel grappig)
 • Ainz & Tuspe schijnt een megagroot warenhuis vol cosmetica te zijn.
 • Chidoriya World (winkel met veel traditionele Japanse beautyproducten voor o.a. Geisha’s)
 • Op blogs lees ik dat ik ook echt bij 100yen shops moet kijken voor cute goedkope make-upjes.
 • Omotesando, de ‘Fifth Avenue’ van Tokyo. Om rond te kijken en naar de Oriental Bazaar te gaan voor souvenirs.

In dit artikel lees ik veel bruikbare informatie over waar ik heen moet om beauty te shoppen.


Verder:


 • Naar het Tokyo Metropolitan Building of het World Trade Center Building om over Tokyo te kijken van grote hoogte. In New York was op het Empire State Building staan echt een hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) en dus wil ik dit in Tokyo ook graag doen. Oh enne, zie je die Eiffeltoren? Ze hebben die nagemaakt in Tokyo, hij is zelfs hoger dan de Franse versie. Er is ook een Vrijheidsbeeld (gotta see!).

 • ’s Avonds naar Shibuya of Shinjuku om de grote verlichte billboards te zien. Ik vergeleek het zelf eerst met Times Square (NY) maar het schijnt echt vele maren groter en indrukwekkender te zijn.
 • Op zondag naar Harajuku Station om de uitgedoste tieners te zien.

 • Naar de Imperial Palace East Gardens, dit is een typisch Japans park en echt adembenemend mooi. En midden in de stad!

 • Asakusa bezoeken, dit is een stadsdeel waar de boeddhistische tempel Senso-Ji staat. Op de foto’s ziet het er heel indrukwekkend (en erg Japans :D) uit, lijkt me heel gaaf om in het echt te zien.

 • Ik wil heel graag een keer de Tsukiji Fish Market meemaken, een van de grootste vismarkten ter wereld. Ze verhandelen 2000 ton vis per dag. Om 5.00u begint deze markt en duurt tot 14.00u ’s middags en ik lees overal dat je als toerist daar echt een keer moet ontbijten. Met sushi. Daar kan ik gewoon heel vroeg ’s ochtends een keer heen gaan.


Ik weet zeker dat ik niet al deze dingen kan gaan doen, maar ik vind het wel heel erg leuk om me alvast te verdiepen in wat er allemaal te doen valt in Japan. Omdat ik er zo kort ben en niet veel tijd voor mezelf heb zou ik het zonde vinden als ik daar ben en geen idee heb waar ik moet beginnen. Nu heb ik voor mezelf al een overzichtje gemaakt 🙂 Misschien kan ik één dag winkelen en één dag de culturele dingen doen zoals naar het park, naar de tempel… Ik moet natuurlijk ook filmpjes en foto’s bewerken en hier op de site zetten dus daar moet ik wel rekening mee houden. Weinig slaap, veel Red Bull 😉 Letterlijk en figuurlijk.

Ik ga trouwens volgende week donderdag al, zo snel! Ik heb al een Tokyo Moleskine City Notebook, ik heb zoveel plezier gehad van die ik voor New York had gekocht. We vliegen donderdag rond een uur of 10, en maandag terug rond die tijd. Ik vind het zo spannend!!! Ik heb op aanraden van Twittermensen al melatonine gehaald om goed te kunnen slapen in het vliegtuig en minder last te hebben van de jetlag. Nog meer tips? We komen vrijdag ochtend aan, ik ga dus proberen in het vliegtuig goed te slapen. Daarna is het meteen aan het werk. Vrijdag is een persdag bij de BC One, zaterdag overdag heb ik vrij, zaterdagavond is de BC One, zondag heb ik vrij en maandag gaan we weer terug naar Nederland. Ik wil mijn tijd zo goed mogelijk benutten, maar ik wil ook gewoon genieten en niet teveel willen doen. Natuurlijk ga ik daar de site updaten, filmpjes en foto’s maken en Twitteren voor zover dat allemaal kan. Ik heb er zoveel zin in!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.