Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
29 december 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Weg met glim!

Glimmen. Als een kerstbal. Je wilt alles met je make-up, behalve dát. En toch gebeurt het elke keer weer. Op je neus, je voorhoofd, je kin. Een gezonde glans is mooi, maar glimmen van de vettigheid, zo wil je nog niet dood gevonden worden. Ik geef je tips om de glim te verslaan!

Op de Miss Lipgloss Facebook kwam Monnie met het idee voor deze blogpost. Dankjewel Monnie! Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt.

 

Voor je gaat make-uppen…

Voor je überhaupt naar een make-up kwast kíjkt kan je al een heleboel doen om glim te voorkomen. Als je huid glimt, hoeft dat niet per se te betekenen dat je een vette huid hebt. Ik heb zelf ook snel een glimmende neus, maar ik heb een gemengde huid. Vettige neus, kin en voorhoofd (T-zone) en wat drogere wangen. Als je een beetje glimt hoef je niet meteen naar producten voor een vette, acne gevoelige huid te grijpen. Pak producten die bij je hele huid passen, laat je hier eventueel in adviseren bij een huidcoach of schoonheidsspecialiste.

Ik gebruik zelf producten die niet per se voor een huidtype bedoelt zijn – dat zie je ook steeds minder. Ik gebruik vooral producten voor een gevoelige huid en ik pas het aan op wat mijn huid nodig heeft. Misschien kan je dat zelf al aanvoelen, het kan ook wat tijd kosten voor je dat goed kan merken en aanvoelen.

Het helpt sowieso als je niet al te rijke en vettige producten gebruikt. Als je huid dit niet nodig heeft, dan hoef je het ook niet te gebruiken, dat zal alleen maar gaan ‘glijden’ op je gezicht. Als je een los product met SPF gebruikt, let er dan ook op dat deze niet te vettig is.

Qua reiniging is het belangrijk dat je geen facewash gebruikt die je huid heel heftig reinigt. Je hebt facewashes met SLS of SLES er in, een vrij heftige reiniger, die je huid squeaky schoon achter laten. Dit is niet goed voor je huid, sterker nog, het zorgt er alleen maar voor dat je huid op den duur nog meer talg gaat aanmaken. Gebruik dus gewoon milde reinigers.

Je kan ook af en toe diepreinigende maskers gebruiken, eventueel alleen op je vette t-zone. Dit soort maskers reinigen je huid diep, dat maakt je huid iets minder vettig.

Anti-Glim Make-Up

De basis zit nu wel goed, met je make-up kan je het grootste verschil maken. Mijn belangrijkste tips:

  • Als je echt een mega vettige huid hebt, gebruik dan een poederfoundation. Dit kan een minerale natuurlijke foundation zijn, maar dat hoeft niet per se.

  • Gebruik een matte primer, zoek er het liefst een die glimmen tegengaat. De primer zorgt er ook nog eens voor dat je make-up langer blijft zitten.
  • Ga het liefst voor een BB Cream of foundation zonder olie. Test verschillende producten uit in de winkel en ga voor diegene die het minst vettig aanvoelt en het minst glanst op je huid. Als je een heel gemengde huid hebt kan je gerust twee aparte BB Creams of foundations gebruiken: de matte op je T-zone, de wat vettigere op de rest van je gezicht. Wel goed blenden natuurlijk, zodat je geen verschil ziet.
  • Gebruik niet teveel. Hoe meer product je gebruikt, hoe meer het kan gaan glimmen en glijden.

  • Poeder! Poeder is mijn redder in nood. Poeder je hele gezicht goed af, op die manier ben je meteen mat. Gebruik het liefst een poeder zonder talk (dit maakt wel mat maar stimuleert uiteindelijk de talgproductie) en eentje die niet té poederig is op je gezicht.

  • Op het einde kan je nog een fixing spray gebruiken, ik gebruik er speciaal één tegen glimmen van Urban Decay. Deze zorgt ervoor dat mijn make-up nog langer blijft zitten en het gaat glimmen tegen. Dat werkt echt!

Vergeet niet: gebruik van elk laagje maar een beetje. Anders heb je een dikke plakkaat make-up op je gezicht en dat maakt niemand mooier!

Anti-glim overlevingspakket

Als je snel glimt, kunnen bovenstaande tips je een heel eind de dag door helpen. Bij mij is mijn neus altijd de boosdoener, wat ik ook doe, die gaat toch altijd heel iets glimmen… Al is het wel een stuk minder als ik mijn eigen anti-glim tips opvolg.
In mijn tas neem ik compact poeder mee met een kwast als ik een lange dag met afspraken heb, zo kan ik tussendoor toch nog even poederen en dan ziet mijn make-up er meteen weer fris en mat uit. Geen poeder bij je? In een toilet kan je ook even met een stukje toiletpapier op je gezicht deppen, dan verwijder je in ieder geval het vettige laagje. Niet vegen, want dan ‘beschadig’ je je make-up!

Het scheelt dat het nu lekker koud is, dan glim je ook minder snel! Als het warm weer is ga je toch sneller glanzen. Dankjewel, Nederland, voor deze kou.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.