23 juni 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • deodorant
 • natuurlijk
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

We Love The Planet Deodorant

We Love The PlanetNatuurlijke deodorant is steeds makkelijker verkrijgbaar. Moest je jaren geleden zelf nog aan de slag met kokosolie en baksoda, kan je nu steeds meer soorten ‘gewoon’ in de (online) winkel kopen. Laatst reviewde ik de sticks van Schmidt, vandaag wil ik wat aandacht geven aan de blikjes natuurlijke deo van We Love The Planet.

Ik ben zeker geen anti-synthetische-beautyproducten-meisje, maar ik vind het wel erg leuk om natuurlijke producten te testen. Wat kan er allemaal natuurlijk en werkt dat dan nog wel net zo fijn? Zeker over deodorant van de drogist wordt veel gesproken. Ik gebruik het zelf wel ‘gewoon’, maar begrijp dat veel dames het niet prettig vinden om allerlei synthetische ingrediënten onder hun oksels te smeren. Daarom: natuurlijke deo.

We Love The Planet

We Love The Planet is een Nederlands merk, opgericht door Eva. Opgegroeid in een supergezond en fit gezin was ze altijd al bezig met zo groen mogelijk consumeren. Uit liefde voor de natuur en voor deze aarde begon ze met het ‘eerlijk’ en groen ontwikkelen van geurdiffusers voor in huis en deze natuurlijke deodorant. Ze werkt met een fabriek in Azië die compleet zelfvoorzienend is, waar de werknemers eerlijke lonen en goede maaltijden krijgen.

De We Love The Planet Deodorant is een 100% natuurlijke en eerlijk gemaakte deo in een blikje. Ik vind ze er erg vrolijk uitzien! Wel vraag ik me meteen af of zo’n blikje wel zo milieuvriendelijk is? Wellicht als je hem zelf opnieuw gebruikt. Dit zegt Eva zelf over haar deo:

We Love Deodorant. Mits 100% natuurlijk! Onze deodorant in crèmevorm bevat geen synthetische, vervuilende ingrediënten die slecht zijn voor jouw huid en onze planeet.

De natuurlijke ingrediënten in onze deodorants werken verzachtend en hydraterend. De zachte crème wordt snel opgenomen in je huid en verstopt de poriën niet. Het helpt je fris te blijven op een natuurlijke manier!

De Werking
Elke deodorant heeft als basis een combinatie van onder andere bijenwas, kokosolie en maiszetmeelpoeder die de deodorant goed smeerbaar maken en je huid fluweel zacht. De ontgeurende werking komt van zuiveringszout, dat op natuurlijke wijze geurtjes neutraliseert. Iedere deodorant kent een eigen geur door de toevoeging van verschillende natuurlijke ingrediënten.

Inhoud en gebruiksadvies
Iedere deodorant heeft een inhoud van 48 gram, waar je bij dagelijks gebruik c.a. 2 tot 3 maanden mee kunt doen. Eenmaal daags een kleine hoeveelheid smeren is voldoende voor 24 uur frisheid. Transpireer je wat meer, of heb je een actieve dag? Smeer dan gerust extra; het is immers 100% natuurlijk!

Een blikje kost €11,50 voor 48 gram, dat is wat duurder dan de Schmidt’s sticks die ik eerder reviewde (€13 voor 75 gram). Laten we even naar de bestanddelen kijken.

We Love The Planet

Ik heb twee soorten van de vijf, Forever Fresh en Original Orange.

We Love The Planet

In beide (en alle andere) deo’s zit:

 • kokosolie
 • baksoda/zuiveringszout
 • maïszetmeel
 • bijenwas
 • caprylic/capric triglyceride (komt uit kokosolie en werkt als een verdikker)
 • olijfolie
 • sint-janskruidextract
 • limonene
 • linalool

In de Original Orange zit ook nog sinaasappelschilolie, in de Forever Fresh zit patchouli olie, zo bevat elke variant een andere olie voor de geur.

In zo’n natuurlijke deodorant werkt zuiveringszout ‘actief’ tegen zweet en geurtjes. Maïszetmeel absorbeert vocht en vettigheid en de oliën werken antibacterieel. Daarnaast verzorgen ze je huid ook nog eens! Zachte oksels, dus 😉 Limonene en linalool zijn trouwens geurstoffen.

Qua ingrediënten lijkt deze deo wel op die van Schmidt’s maar is qua samenstelling wel anders, zo is in de Schmidt’s deo pijlwortelpoeder het hoofdingrediënt en dat zit in deze van We Love The Planet helemaal niet.

We Love The Planet

We Love The Planet

Zodra je met je vinger(s) over de harde substantie in het blikje gaat, smelt het snel een beetje en belandt er wat deodorant op je vingers. Je hebt niet veel nodig, ik gebruik zelf twee vingers zoals op de foto per oksel. Het voelt eerst vettig aan.

We Love The Planet

Wat me opvalt is dat deze natuurlijke deodorant eenmaal aangebracht op de huid niet meer vettig voelt. Mijn huid voelt gehydrateerd en soepel, maar het is niet alsof ik pure kokosolie onder mijn oksel smeer. Dat voelt toch wel wat beter dan de Schmidt’s – ik blijf toch vergelijken. Fijn is dat ‘ie niet korrelig is maar juist heel glad en dun waardoor je echt makkelijk kan smeren. Ja, wel met je vingers, maar op schone oksels is dat geen probleem. En als je het wel een probleem vindt, kan je je handen wassen 🙂

De Original Orange ruikt subtiel en natuurlijk naar sinaasappel, Forever Fresh ruikt fris en licht kruidig, maar eenmaal onder je oksel ruik je dit niet meer.

En, werkt het? Jep. Het werkt. Ik heb het getest op gewone dagen, op dagen dat ik ging sporten, en ik stink niet als ik We Love The Planet Deodorant gebruik. Ik zweet niet overmatig, maar ik heb wel het idee dat hij er ook voor zorgt dat ik wat mínder zweet.

Dus. ’t Werkt. Het is zuinig. Het is 100% natuurlijk. Het wordt eerlijk gemaakt. Ik ben fan. Je kan We Love The Planet hier kopen, en hier vind je de fysieke verkooppunten. Ben jij al om naar natuurlijke deodorant?

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer. We Love The Planet


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.