23 juni 2016 door Cynthia Schultz 37 reacties
 • deodorant
 • natuurlijk
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

We Love The Planet Deodorant

We Love The PlanetNatuurlijke deodorant is steeds makkelijker verkrijgbaar. Moest je jaren geleden zelf nog aan de slag met kokosolie en baksoda, kan je nu steeds meer soorten ‘gewoon’ in de (online) winkel kopen. Laatst reviewde ik de sticks van Schmidt, vandaag wil ik wat aandacht geven aan de blikjes natuurlijke deo van We Love The Planet.

Ik ben zeker geen anti-synthetische-beautyproducten-meisje, maar ik vind het wel erg leuk om natuurlijke producten te testen. Wat kan er allemaal natuurlijk en werkt dat dan nog wel net zo fijn? Zeker over deodorant van de drogist wordt veel gesproken. Ik gebruik het zelf wel ‘gewoon’, maar begrijp dat veel dames het niet prettig vinden om allerlei synthetische ingrediënten onder hun oksels te smeren. Daarom: natuurlijke deo.

We Love The Planet

We Love The Planet is een Nederlands merk, opgericht door Eva. Opgegroeid in een supergezond en fit gezin was ze altijd al bezig met zo groen mogelijk consumeren. Uit liefde voor de natuur en voor deze aarde begon ze met het ‘eerlijk’ en groen ontwikkelen van geurdiffusers voor in huis en deze natuurlijke deodorant. Ze werkt met een fabriek in Azië die compleet zelfvoorzienend is, waar de werknemers eerlijke lonen en goede maaltijden krijgen.

De We Love The Planet Deodorant is een 100% natuurlijke en eerlijk gemaakte deo in een blikje. Ik vind ze er erg vrolijk uitzien! Wel vraag ik me meteen af of zo’n blikje wel zo milieuvriendelijk is? Wellicht als je hem zelf opnieuw gebruikt. Dit zegt Eva zelf over haar deo:

We Love Deodorant. Mits 100% natuurlijk! Onze deodorant in crèmevorm bevat geen synthetische, vervuilende ingrediënten die slecht zijn voor jouw huid en onze planeet.

De natuurlijke ingrediënten in onze deodorants werken verzachtend en hydraterend. De zachte crème wordt snel opgenomen in je huid en verstopt de poriën niet. Het helpt je fris te blijven op een natuurlijke manier!

De Werking
Elke deodorant heeft als basis een combinatie van onder andere bijenwas, kokosolie en maiszetmeelpoeder die de deodorant goed smeerbaar maken en je huid fluweel zacht. De ontgeurende werking komt van zuiveringszout, dat op natuurlijke wijze geurtjes neutraliseert. Iedere deodorant kent een eigen geur door de toevoeging van verschillende natuurlijke ingrediënten.

Inhoud en gebruiksadvies
Iedere deodorant heeft een inhoud van 48 gram, waar je bij dagelijks gebruik c.a. 2 tot 3 maanden mee kunt doen. Eenmaal daags een kleine hoeveelheid smeren is voldoende voor 24 uur frisheid. Transpireer je wat meer, of heb je een actieve dag? Smeer dan gerust extra; het is immers 100% natuurlijk!

Een blikje kost €11,50 voor 48 gram, dat is wat duurder dan de Schmidt’s sticks die ik eerder reviewde (€13 voor 75 gram). Laten we even naar de bestanddelen kijken.

We Love The Planet

Ik heb twee soorten van de vijf, Forever Fresh en Original Orange.

We Love The Planet

In beide (en alle andere) deo’s zit:

 • kokosolie
 • baksoda/zuiveringszout
 • maïszetmeel
 • bijenwas
 • caprylic/capric triglyceride (komt uit kokosolie en werkt als een verdikker)
 • olijfolie
 • sint-janskruidextract
 • limonene
 • linalool

In de Original Orange zit ook nog sinaasappelschilolie, in de Forever Fresh zit patchouli olie, zo bevat elke variant een andere olie voor de geur.

In zo’n natuurlijke deodorant werkt zuiveringszout ‘actief’ tegen zweet en geurtjes. Maïszetmeel absorbeert vocht en vettigheid en de oliën werken antibacterieel. Daarnaast verzorgen ze je huid ook nog eens! Zachte oksels, dus 😉 Limonene en linalool zijn trouwens geurstoffen.

Qua ingrediënten lijkt deze deo wel op die van Schmidt’s maar is qua samenstelling wel anders, zo is in de Schmidt’s deo pijlwortelpoeder het hoofdingrediënt en dat zit in deze van We Love The Planet helemaal niet.

We Love The Planet

We Love The Planet

Zodra je met je vinger(s) over de harde substantie in het blikje gaat, smelt het snel een beetje en belandt er wat deodorant op je vingers. Je hebt niet veel nodig, ik gebruik zelf twee vingers zoals op de foto per oksel. Het voelt eerst vettig aan.

We Love The Planet

Wat me opvalt is dat deze natuurlijke deodorant eenmaal aangebracht op de huid niet meer vettig voelt. Mijn huid voelt gehydrateerd en soepel, maar het is niet alsof ik pure kokosolie onder mijn oksel smeer. Dat voelt toch wel wat beter dan de Schmidt’s – ik blijf toch vergelijken. Fijn is dat ‘ie niet korrelig is maar juist heel glad en dun waardoor je echt makkelijk kan smeren. Ja, wel met je vingers, maar op schone oksels is dat geen probleem. En als je het wel een probleem vindt, kan je je handen wassen 🙂

De Original Orange ruikt subtiel en natuurlijk naar sinaasappel, Forever Fresh ruikt fris en licht kruidig, maar eenmaal onder je oksel ruik je dit niet meer.

En, werkt het? Jep. Het werkt. Ik heb het getest op gewone dagen, op dagen dat ik ging sporten, en ik stink niet als ik We Love The Planet Deodorant gebruik. Ik zweet niet overmatig, maar ik heb wel het idee dat hij er ook voor zorgt dat ik wat mínder zweet.

Dus. ’t Werkt. Het is zuinig. Het is 100% natuurlijk. Het wordt eerlijk gemaakt. Ik ben fan. Je kan We Love The Planet hier kopen, en hier vind je de fysieke verkooppunten. Ben jij al om naar natuurlijke deodorant?

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer. We Love The Planet


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

37 reacties
 1. Mia

  Leuk geschreven artikel! Ik gebruik dezer deodorant al een tijdje en ik ben echt fan.

 2. Cathy

  Ik ben fan ❤ en vind het juis heerlijk dat het een crème is, want een spuitbus dat ‘hangt’ zo in de kamer vind ik helemaal niet fijn en een roller daar komt vaak niets uit, dus hier ben ik helemaal blij mee. En geen last van geurtjes hoor, ook niet ha een half uur hardlopen.

 3. j Oosting

  Helaas deze deo viel mij erg tegen kreeg rood gezwollen oksels en was erg pijnlijk. Dus niet voor n
  mij helaas

 4. Elize

  Ik gebruik m nu 2 weken.. Met lavendelgeur!! Echt een superdeo! Je blijft echt fris

 5. Julie Tina

  Helaas staat baking soda erom bekend dat het op termijn de huid erg irriteert.. Ik hou het gewoon bij mijn aluminium deo, ben nog geen natuurlijke deo tegengekomen die geen irriterende ingrediënten bevat én dan ook nog eens goed werkt.

 6. Renske

  Het lijken me prettige deo’s. Ik ben nog op zoek naar een dierproefvrije deodorant maar kan niet zo goed vinden of deze dat ook zijn. Weet iemand dit?

  • Anna

   Douglas eigen merk verkoopt ook deo… biologisch en dierproefvrij!

 7. Aboutsbstyle

  IK heb nooit natuurlijke deodorant geprobeerd, erg leuk om te lezen wie weet stap ik ook een keertje over. Liefs soraya

 8. Vera

  Wat een super fijn product lijkt me dit! Ik ben geen fan van spray deodorant met veel parfum etc. Dit lijkt me echt eens leuk om te proberen.

 9. manon

  Ben hier best nieuwsgierig naar, heb nog nooit natuurlijke deodorant gebruikt!

 10. Sanne

  Ik ben niet gierig qua cosmetica maar wel als het gaat om producten die je dagelijks gebruikt 😛 (tandpasta, dagcreme, deo, douchezeep..). Vind normale deo al vrij duur 3 of soms 4 euro haha. Zeikerd ben ik.

 11. Samantha

  Jammer van de dierlijke producten (bijenwas, linalool…) anders had ik ‘m zeker willen proberen!

 12. Mariëlle

  Mmm ik zweet helaas wel snel en veel, ik ben benieuwd wat ik er van zou vinden! Fijne review 🙂

  • Hilde

   Ik zweette eerder ook erg snel en met behoorlijk wat zweetgeur. Geen chemische deo was daar tegenop gewassen. Sinds ik we love the planet gebruik ruik ik nooit meer naar zweet en kan mijn jurken wel 3 a 4 dagen achter elkaar aan (eerder 1 dag). je moet er even aan wennen. Je ‘oude zweetgeur’ moet eerst helemaal verdwijnen en dat duurde bij mij een week of 4 (niet dat ik in die tijd steeds liep te stinken hoor, maar net als bij de chemische deo). Sindsdien noit meer last van zweetgeur gehad en ik gebruik het nu 2 jaar. Ben er echt superblij mee!!! En nooit meer prikkende oksels na het scheren 🙂

 13. Beauty en gezondheid

  Klinkt als een fijn product! Ik krijg altijd vlekken van een spuit deo dus ik ga dit ook even proberen!

 14. Griet

  Klinkt fijn! Ik ben nog op zoek naar een goede natuurlijke deodorant. Hopelijk komen ze ooit met een stick variant aan, lijkt me toch net wet makkelijker en hygiënischer

 15. Carina

  ‘smeer gerust extra want het is 100& natuurlijk’.. Dat wil niet zeggen dat het niet schadelijk,kan zijn.. Zijn genoeg natuurlijke stoffen te vinden die niet goed voor je zijn. Ik ben geen fan van deo’s op basis van zuiveringszout want dat is enorm slecht voor je huid. Ook vind ik het onhygienisch omdat het in een blikje zit. En als laatste punt, Sint Janskruid kan je huid gevoeliger maken voor o.a. Zon al heb je daar bij je oksels waarschijnlijk niet zoveel laat van.

 16. Nicole

  Klinkt als een fijn product. Alleen zou ik zelf deo niet zo snel met mijn vingers aanbrengen.

 17. Chantalle

  Ik heb ze al eens voorbij zien komen op blogs, ik zou het wel eens willen proberen! Maar ik denk toch dat ik een spuitbus fijner vind werken.

 18. Mariska

  Het klinkt allemaal wel erg goed moet ik zeggen, maar ik twijfel of dit voor mij werkt. Denk dat ik het gewoon bij een spuitbus hou, die werkt toch het fijnste voor mij.

 19. Anne

  Ik vind dit echt heel leuk maar durf het zelf niet te gebruiken. Straks ga ik halverwege de dag stinken :|….

 20. Loes | Gewoon iets met Loes

  Ik ben wel heel erg benieuwd of dit voor mij wel werkt. Heb nog nooit een deo gevonden waar ik echt droog bij blijf. Zelfs niet die odorex depdingen enzo. Ik weet alleen nog niet of ik dit wel durf te proberen.

 21. Ingrid

  mwah nee, ik ben niet om 😉 Ik hou het bij mijn deo’s die ik gewoon in de drogisterij voor een paar euro kan kopen.
  Ik zie (nog) niet de toegevoegde waarde van een natuurlijke deo.

 22. Lindsey Beljaars

  Hmm lijkt me grappig om te proberen maar ik denk niet dat dit voor mij gaat werken.

 23. Martine

  Hier een grote fan van natuurlijke deo’s.
  Wanneer je erover nadenkt wat er in reguliere deo’s zit en dat je dat dan net op die plek smeert waar de huid dun is en waar lymfeklieren zitten……nou, doe mij dan maar een natuurlijke versie 😉
  Ik heb in het verleden soapwalla gebruikt, ik gebruik nu True Organic (is een roller) en ik zou deze ook wel willen proberen.
  Dank je wel voor de review!

 24. Svenja

  Wat fijn dat er steeds meer natuurlijke deo’s op de markt komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een natuurlijke deo heb gebruikt/getest, maar ik begin nu wel heel erg nieuwsgierig te worden. Dit merk klinkt erg fijn en prettig. Alhoewel ik er denk ik wel heel erg aan zou moeten wennen om de deo met mijn vingers aan te brengen!

 25. Matanja

  Ik wist niet dat dat te koop was maar ik ga het zeker proberen.

 26. Liset – Beautydagboek

  Als het werkt dan ben ik voor natuurlijke deo’s! Enig nadeeltje is dat sommige niet zo lekker ‘fris’ ruiken als de gewone deodorants. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar de geur vond ik soms te kruidig of niet genoeg aanwezig om me fris te voelen. Deze geuren die je reviewt, spreken me aan, maar dan vind ik het weer onhandig dat ik met m’n vinger in het blikje moet :). Haha, kritisch hè?

 27. Femke

  Ik kan mezelf goed voorstellen dat steeds meer meiden bezig zijn om een ‘natuurlijk’ goedje onder hun oksels te smeren. Zelf ben ik daar nog niet mee bezig en zie ik het ook niet zo zitten.. geen idee waarom. Toch ben ik wel nieuwsgierig geworden naar dit product!

 28. Suzanne

  Ik ben hier nu wel benieuwd naar geworden. Ik wil het best wel eens gaan uit proberen

 29. Fleur

  Lijkt me wel interessant om eens te gaan proberen. Natuurlijke deo is tenslotte wel bereik heb ook wel eens natuurlijke deo getest en was niet ontevreden. Deze (vooral de Orange) lijkt me bedt fijn prettige review! Het is wat duurder dan normale deo (de mijne kost minder dan €5) maar als het gezonder is…

 30. marije

  Ik ben daar niet echt mee bezig hoewel deze deo’s wel goed klinken. Alleen het met je vingers opsmeren staat mij op een of andere manier tegen.

 31. Mama Lifestyle Blog

  Het lijkt me wel even wennen om het product op je oksel te smeren. De meeste mensen zijn denk ik gewend om hun deo te sprayen of te rollen. Goed dat er ook natuurlijke deo’s zijn, maar ik houd het toch bij mijn Odorex extra dry. Deze hoef ik maar 1 x per week of 1 x per 2 weken te gebruiken.

 32. Marije

  Ik heb nog nooit erover nagedacht een natuurlijke deo te gebruiken. Sterker nog, volgens mij gebruik ik nu de slechtste variant die er te vinden is: Lady Speed Stick. Toch maar eens kijken naar deze deodorant, want het klinkt wel goed.