24 september 2010 door Cynthia Schultz 175 reacties
 • MAC
 • uitleg
 • winke
 • winkel
Een MissLipgloss artikel

Voor het eerst naar MAC… What to do & what to get?

MAC is mijn favoriete make-upmerk. Ik kan naar de Pro Store in Amsterdam gaan en dan vind ik praktisch alles leuk, mooi, geweldig. Wanneer ik bij de Kruidvat bij Maybelline en L’OrΓ©al sta te kijken denk ik negen van de tien keer ‘Nee, ik spaar het voor MAC.’ MAC staat voor Make Up Art Cosmetics en bestaat sinds 1991, toen opende er een winkel in Greenwich Village in (waar anders) New York. Het begon als een merk uitsluitend voor make up artists maar in de loop der jaren is het ook verkrijgbaar geworden voor ‘gewone’ consumenten.

In Nederland is het te koop bij:

 • de MAC Pro Store aan de Heiligeweg in Amsterdam (dat is een zijstraat van de Kalverstraat). Hier hebben ze alle producten die MAC heeft, omdat het een Pro Store is. Hier krijg je als make up artist ook korting op de producten wanneer je een MAC Pro Card aanvraagt.
 • de Bijenkorf in Amsterdam (Dam 1)
 • de Bijenkorf in Maastricht (Kersenmarkt 10)
 • de Bijenkorf in Rotterdam (Coolsingel 105)
 • de Bijenkorf in Eindhoven (Piazza 1)
 • de Bijenkorf in Den Haag (Wagenstraat 32)
 • de Douglas in Groningen (Guldenstraat)
 • de Douglas in Utrecht (Vredenburg 3)
 • de Douglas in Rotterdam (Lijnbaan 105)

Heel wat verkooppunten dus. De counters (dus in de Bijenkorf en Douglas) hebben minder producten dan in de Pro Store en daar is je Pro pas als je die hebt niet geldig.

MAC is anders dan andere make-up merken. Zowel in de Store als bij de counters moet je vragen naar producten, die kan je zelf niet pakken. Dus onthoud de dingen die je wilt tijdens het shoppen (want als je zes keer een make up artist moet vragen of hij/zij iets voor je wilt pakken wordt het wat vervelend) en vraag aan het einde alles aan een make up artist.

Zo ziet een MAC Pro Store er van binnen uit. Overal ter wereld hebben ze dit interieur. bron foto

Maar… Wat mΓ³et je nou echt hebben als je voor het eerst naar MAC gaat? Natuurlijk zullen de meningen verschillen en zal elke beautyfanaat iets anders zeggen. Waar ik zeker even naar zou gaan kijken:

 • Oogschaduws. MAC heeft er heel erg veel, in veel verschillende kleuren, finishes en soorten. Niet alle oogschaduws hebben evenveel pigment. Ik heb er zelf weinig, een stuk of vier (plus een palet met vier). Aanraders zijn Shroom (de perfecte highlightkleur), Vanilla, Embark, Humid en Retrospeck.
  Heb je een oogschaduw van een ander merk waar je een grote versie van MAC van wilt hebben? Neem die dan mee. Ik neem bijvoorbeeld binnenkort mijn 88 warm palette mee om van een kleur een namaak van MAC te vinden.
  Bij MAC kan je ook losse oogschaduws kopen, dus zonder het doosje. Deze kan je in een los palet van MAC doen, die kan je ook kopen.
 • Lipproducten. Bij MAC hebben ze enorm veel kleuren, ook bijzondere, zoals geel en groen. De lipsticks, Dazzleglasses en Lipglasses vind ik geweldig. Test gewoon wat uit, ze zijn de moeite waard. Mijn favorieten zijn Lipsticks in Chatterbox, Way To Love en Myth, Dazzleglass in Babysparks en Rags to Riches en Lipglass in Underage.
 • Kijk zeker even bij de Viva Glam lipsticks. Van deze lipsticks gaat elke cent naar het MAC Aids Fonds. Daarnaast zijn ze ook gewoon hartstikke mooi πŸ™‚
 • Blushes, bronzers en highlighters van MAC vind ik geweldig en ik zou ze allemaal wel willen. Ze hebben basic matte bronzers, Mineralize Skinfinishes (die kan je dragen als bronzer, blush, highlighter of gewoon als poeder over je foundation, dat ligt maar net aan de kleur), gewone blushes en Mineralize blushes. Je word echt gek van deze producten, ik vind ze geweldig. Kwalitatief heel erg mooi.
 • Kwasten heb ik zelf niet, maar het schijnen de beste kwasten te zijn die er bestaan. Wel even een kijkje waard, dus.
 • MAC heeft geen oogschaduwbasis, daarvoor kan je een Paint Pot gebruiken in een natuurlijke kleur.
 • Verschillende soorten foundations en concealers. Ik vind ze zelf wat aan de dure kant en kan ook prima werken met goedkopere (drogisterij)producten maar als je iets zoekt wat heel erg goed dekt is MAC een goede keus.

Wat je – naar mijn mening – wel voorbij kan lopen is de skincare van MAC, de mascara’s en de vloeibare eyeliners. Hier hoor ik niet veel goeds over, en ik loop er zelf ook altijd langs.

Ik hoor van veel meiden dat ze het eng vinden om naar MAC te gaan. Dat begrijp ik wel, want je moet eigenlijk alles vragen aan de medewerkers (de make up artists). Mijn tip: ga gewoon. Test lekker uit wat je testen wilt, overal zijn testers van, die staan gewoon in de winkel. Die testers zijn ook erg schoon trouwens, door de make up artists worden ze na elk gebruik ontsmet. Dat is wel een fijn idee, toch?
Je kan best tegen een mua zeggen dat je er voor het eerst bent en dat je nog niet zo goed weet wat je hebben wilt. Of laat juist een lijstje zien van dingen die je op het oog hebt en even wilt uitproberen. Jij bent een klant voor ze, vergeet dat niet! Zij willen dingen verkopen. Ze zien er misschien wat ‘intimiderend’ uit in hun prachtige zwarte outfits en geweldige make-up, maar je zal merken dat ze heel aardig zijn. Ik ben in New York bij meerdere MAC winkels en counters geweest, en net als in Nederland zijn ze super aardig. Ze hebben een passie voor make-up en ze weten zoveel!
Bij MAC vind ik het heel erg fijn dat de make up artists altijd wel even iets bij je uit willen proberen. Een nieuwe foundation brengen ze dan even aan, net als concealer, bronzer… Maar een ooglook willen ze ook wel maken, mits het niet te druk is natuurlijk. Het zijn echt hartstikke goede visagisten dus het is heel leuk om eens te kijken wat zij doen met een product op jou. Vraag het gewoon, wat heb je te verliezen? Niks, toch? Vraag advies, vraag om tips, vraag of ze je op willen maken. Nee heb je, ja kan je krijgen, zeg ik altijd maar. Natuurlijk is dat een beetje eng, zeker als je nog niet zo heel veel ‘verstand’ hebt van make-up, maar het is goed om leergierig te zijn.

Vergeet niet dat een bezoekje aan MAC gewoon heel erg leuk is en niks is om bang voor te zijn! Ga gewoon lekker er heen, maak r een dagje uit van, of ga als je toevallig in de buurt bent. Enjoy en word net zo verslaafd als ik!

Bron bovenste foto


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

175 reacties
 1. Anna

  Zie dat Enschede geen Mac verkoopt in de Bijenkorf. Jammer… wij lopen altijd achter… Dan maar bestellen via internet!

 2. BeautyMan

  Leuk artikel! De Douglas in Amstelveen heeft ook een MAC counter.

 3. lautjuh

  ik heb gister voor het eerst iets gekocht bij mac!! van te voren heb ik er echt heel goed over nagedacht of ik de mac face and body in het wit zou kopen. maar toen ik voor de winkel stond dacht ik: ik ga gewoon naar binnen vraag of ze de face and body in het wit verkopen en betaal en hup weg ben ik.
  ik heb totaal geen spijt dat ik hem heb gekocht en de make up artist die mij hielp was aardig maar het leek alsof ze een uitleg wilde waarom ik een witte foundation zou kopen. dus ik zei tegen haar dat ik hem wilde mengen met andere foundations om de goede kleur te krijgen. blijkbaar vond ze dat wel een goede uitleg want toen gaf ze me de foundation en kon ik afrekenen!!

 4. Elwing

  Ik vond dit een leuk artikeltje, want ook al ben ik 23, ik durfde toch niet zo goed bij MAC naar binnen…. dit weekend was ik op vakantie in Madrid, ik zag de counter in een groot warenhuis, en ik dacht: weet je wat, ik ga gewoon iets kopen! Uiteindelijk ben ik voor de Lipglass in Viva Glam V gegaan. Ik heb me laten adviseren en de artists waren inderdaad heel aardig (al was de taal een beetje stroef, omdat zij haast geen Engels spraken en ik geen Spaans). Binnenkort ga ik weer, de lipglass is echt prachtig, een my lips but better kleur met veelkleurige glitters.

 5. Inge

  Ik ben ook heel tevreden van MAC, ah, ik mag er gewoon niet binnenkomen.
  De mascara vind ik ook wel heel leuk werken!

 6. wendy

  Een paar dagen geleden liep ik voorbij de MAC Pro Store. Ik gluurde even naar binnen en het was echt duk. Ik zag dat er mensen werden opgemaakt enz. Uiteraard ben ik maar niet naar binnen gegaan…

 7. Jana

  Is er ook zo’n winkel in BelgiΓ«? ik kan het nergens vinden op internet?

  -xxx- Jana

  • Chiara

   Er is een MAC PRO store in Antwerpen (Schrijnwerkersstraat, daar werk ik) en er is ook een flagshipstore in Gent (Brabantdam)

 8. ilse

  ik ben in miami voor het eerst naar een mac store geweest.
  de artist warten idd heel aardig.
  ik heb uiteindelijk de carbon oogschaduw gekocht. (ik gebruik elke dag zwart, dus wilde ik daar een keer een goede van hebben) en ik ben nog steeds elke keer blij als ik hem gebruik. ik heb ook een dazleglass getest, maar di vind ik echt super irritant. ik voel ‘m de hele tijd zo aan mn lippen plakken en ik vond ‘m gewoon vervelend zitten (maar ik ben dan ook echt een muts met lipglossjes) jammer, want de kleuren zijn idd wel echt super

 9. Eline

  Ohhh lijkt me zo geweldig. Later koop ik de hele Mac leeg.

 10. lin

  :inlove: Hmm, ben vandaag voor het eerst naar mac geweest in Rotterdam! en inderdaad aardig personeel. Ik werd geholpen door een man die er ook echt super veel van wist, heb 1 nude kleurtje lipstick gekocht + bronzer

 11. paulien

  leuk artikel, jammer ik woon in het verste hoekje van gelderland tegen de duitse grens hahaha. als ik een keer in 1 van die steden ben ga ik er zeker langs en koop ik een mooie oogschaduw!!

 12. Jacqueline

  Ik heb een vraagje over Mac winkels in een Douglas. Kan je de MAC-producten met een Douglas cadeaubon betalen?

  • Sylvia

   Dat denk ik niet, je Douglascard geeft ook geen korting op MAC producten.

 13. Elke

  De M.A.C. skincare producten en mascara zijn echt wel goed hoor, je moet niet altijd geloven wat iedereen zegt. Ik heb een zeer gevoelige en droge huid, kan tegen niet veel producten, maar die van M.A.C. hebben mijn huid enkel maar beter gemaakt! Ze hebben een geweldige cleans off oil (die verandert in een melk als je je gezicht afspoelt, het laat dus helemaal geen vettige boel achter) en hun eyecream en moisturisers zijn echt enorm verzorgend en hydraterend!

  • Elke

   Oh, en die mascara is gewoon de beste, zeker als je er hun prep+prime mascara er onder gebruikt!

 14. Marieke

  Ik ging vandaag naar de MAC, alleen ik wist niet zo goed wat ik wilde dus ik keek een beetje, De MUA glimlachte wel naar me maar verder zei ze niks. Nouja, opzich niet erg, maar ik ben nog maar 13 en mischien denken ze wel,:”Wat doet die hier nou?!” maar ja dat weet ik natuurlijk niet zeker πŸ˜‰

  Maar verder, MAC heeft zoveel mooie producten en de MUA’s hebben er gewoon verstand van, ze gaan heel goed met hun producten op en nouja, ik vind het gewoon leuk om naar de MAC te gaan.

  De eerste keer dat een MAC counter zag was in Barcelona, en ik dacht echt zo: ”MAAAAAACCC”. Ik had er namelijk al zoveel over gelezen en toen kon ik er eindelijk naar toen πŸ˜€ Ik heb toen een TLC gekocht, gebruik ik elke dag πŸ˜€

  Leuk artikel verder! πŸ™‚

 15. Noor

  Ooh, nu ik dit artikel lees denk ik dat ik ook een keer moet gaan! Dit is echt een sΓΊperleuk artikel vind ik. :$ Origineel en je hebt er iets aan. Want ik denk dat heel veel mensen het niet durven om zomaar binnen te stappen (ik in ieder geval niet). Als ik binnenkort naar een stad ga met een counter ga ik zekers.
  Thanks, Cynthia!

 16. Esther

  Als het goed is heeft MAC wel een oogschaduwbasis, mijn moeder heeft die volgens mij xD
  Maar ik hou van MAC!

 17. liesbeth

  In de Mac winkels zijn ze idd wel wat elitair bezig… Nu, mijn eerste ervaring was in de Mac van Antwerpen. Heb daar echt geklaagd dat ze hun prijzen niet aanduiden! Elk item dat ik vastnam heb ik gevraagd wat het kost! Dat is mijn RECHT! Ik heb me over niets te schamen, ik verdien veel meer dan wat zij verdienen hoor… Tevens had die artist mijn producten aan de kassa gelegd, dus ik wist totaal niet meer wat ik allemaal had gekozen! Vond ik ook uiterst arrogant, heb ik ook recht in het gezicht gezegd! In Maastricht was ik supergoed geholpen… Heel toffe man! Maar de beste is nog steeds deze uit Lille (Frankrijk), daar ga ik vaak, één meisje die er werkt is zo hulpvaardig! De anderen staan daar maar wat… Je moet hun aanspreken… Want het zijn meestal geen mensen met sociaal inlevingsgevoel… πŸ™‚ Het personeel van eender welke counter of store die met makeup te maken heeft, moeten DRINGEND sociale vaardigheidstrainingen geven, want makeupscholen doen dat naar mijn mening ondermaats! πŸ™‚ En Cyn, toffe items op je site! πŸ™‚

 18. Teddy

  leuk artikel! Vooral in Maastricht is de counter nogal ‘vervelend’ aangezien het personeel zo verveelt overkomt.

 19. Cher

  Ik ben tot nu toe 2x in de mac store in amsterdam geweest en ik werd daar heel vriendelijk behandeld! De eerste keer zocht ik een foundation en ik werd echt goed geholpen! Eerst werd m’n foundation er helemaal afgehaald enzo, dat meisje had 2 kleuren geprobeerd en me helemaal opnieuw opgemaakt. Inclusief blush enzo, haha. Tot nu toe dus alleen nog maar goede ervaringen ermee (ook met de make up natuurlijk πŸ˜€ ).

 20. Linda

  De gelliners van MAC zijn wel geweldig :D…

 21. Myrna

  Ik vind het een super fijn merk maar lang niet alles vind ik het geld waard. Oogschaduws vind ik echt way te duur, er zijn genoeg oogschaduws die even goed zijn en veel goedkoper. Zo ook met de bronzers!

  Lipsticks, lipgloss en blushes vind ik dan wel weer heel erg fijn!

 22. wendy

  De kwasten zijn idd supper goed!
  En de mac is een paradijs voor makup liefhebbers

 23. Liz

  Ik moet zeggen dat ik het aardigste personeel toch in de Pro Store vind staan. In Utrecht wisselt het.
  Moet ook zeggen dat ik vooral de mannelijke MUA’s aardiger vind dan de vrouwen.

  Ik ben fan van MAC en vooral van de lipproducten. Heb zelf 10 lipsticks en volgens mij net zoveel lipglasses. Ook ben ik zeer tevreden met de oogschaduw, de paintpot (ik heb painterly, hele neutrale kleur) en de blushes.

  De nagellak vind ik crap.

 24. Claudia

  Leuk stukje!!!
  Ben zelf erg fan van MAC, heb er van alles van. Heb een make-over laten doen in New York (waar ik trouwens niet voor hoefde te betalen) Ik gebruik al jaren een vloeibare eyeliner van Mac en ik vind deze geweldig! Trekt een prachtige donker zwarte lijn, ik ben fan!
  :inlove:

 25. Christine

  cynthia, ik heb je trouwens ook een keertje op het station in zwolle gezien, haha. ik woon zelf in nieuwleusen dus ik ben daar heel vaak en ik had al heel vaak zoiets van (wetende dat jij in zwolle woont en ook mensen uit nieuwleusen kent) ik MOET haar een keer zien in zwolle ofzo, dat kan niet anders haha. en toen was het zover en toen wilde ik eigenlijk wel iets zeggen maar ik durfde het niet :blush: want je was ook in gesprek met een vriendin geloof ik en je had toen iets zwarts (iets heel leuks) aan en je haar was halfblond half bruin geloof ik. en het was lekker weer πŸ™‚ en ik stond bij de laatste halte van de streekbussen op lijn 29 te wachten en toen zag ik je ineens lopen, je liep me voorbij zegmaar richting die fietsenstalling maar toch ging je daar niet heen maar je liep verder. HAHA al die details slaan nergens op maar ik dacht, misschien herinner je die dag weer ofzo :*) denk het niet maarja, ik vond het wel even grappig om te vertellen, haha.

  • Miss Lipgloss

   Awwwww! Nieuwleusen kwam ik vroeger heeeel vaak, ik had daar een vriendje, Christine πŸ˜€ Ik ken wel veel mensen uit Nieuwleusen. Volgens mij weet ik al welke dag je bedoeld, ik ging met een vriendin (Madelon denk ik dan?) mee naar huis, zij woont daar verderop bij de streekbussen.
   Zeg, ren volgende keer even achter me aan en praat tegen me, ja?! Hihi!!! Leuk dat je me zag πŸ˜€

 26. Rebecca

  ik ben een keer in Berlijn bij de MAC counter geweest, dat was de allereerste keer, ik kende het merk nog helemaal niet.. En de mua’s waren zo aardig.. Toch vind ik het hier in Nederland een beetje eng om op af te stappen.. Echt raar :p

 27. josianne

  Ik reageer niet vaak maar ik wil even zeggen dat ik dit echt een leuk artikel vind!

  Ik heb zelf nog nooit iets van MAC gekocht omdat ik het ook een beetje eng vind om ernaar te vragen, maar misschien moet ik het toch maar gewoon gaan doen haha!

 28. Ilse

  Hee,

  Ik ging laatst ook voor het eerst naar de MAC. Ik ging een brush cleanser halen, ik vond het ook best eng om alleen te gaan. Er kwam meteen iemand vragen of ze mij kon helpen maar niet op een intimiderende manier! Ik was snel klaar, ze vroeg nog of ik er vragen over had qua gebruik dus heeft ze me het even uitgelegd en daarna vroeg ze ook nog eens of ze nog iets anders voor me kan doen. Echt een betere service kan bijna niet!

  X

 29. DianaAPBL

  Ik ben 2x naar de MAC geweest… Ik heb telkens een kwartier zitten treuzelen voor ik uiteindelijk naar binnen ging. Zo intimiderend! Maar ze waren inderdaad heel vriendelijk πŸ™‚ Toch wéét ik wat ik wil, ik ga daar niet zitten testen en weet ik veel wat, ben er veel te verlegen voor :p

  • Chrissie

   Dat heb ik ook bij MAC. Ben vandaag ook nog es geweest, voor de tweede keer. Wist wel wat ik wilde (een blush) maar er stonden geen namen bij, ik wist niet of ik mocht swatchen (mag dat uberhaupt? omdat ze er alles zo ontsmetten met alcohol etc). De MUA was druk bezig met andere klanten en er was er maar eentje aanwezig…..dus ben maar weer weggegaan πŸ™

 30. Emma

  Hoi Cynthia,
  Ik hoopte echt op een soort short-list…
  Ik denk dat iedereen iets kan met bijvoorbeeld: schroom highlighter, of de sharkskin shadestick… Maar eigenlijk heb je alles aangeraden behalve de eyeliners en mascara…
  Ik hoopte van jou een lijst met echt de musthaves te krijgen!!

 31. sanne

  haha, ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook altijd een beetje eng vind. Vooral zo’n eerste keer, krijg je al snel het gevoel een n00b te zijn… πŸ˜‰

 32. PinkFairy

  Nee!!! Vloeibare eyeliners van de Felines collectie zijn juist super!!! De beste eyeliners die ik tot nu toe heb gehad… maar ja, wel een LE… πŸ™‚

  • Chiara

   Nee, de formule wordt permanent! Er zullen enkel nog limited edition kleuren verschijnen πŸ™‚

 33. nathalie

  personeel van de mac store en de bijenkort in a’dam is geweldig, maar ik ben meerdere keren naar de douglas in utrecht geweest en voelde me er totaaal niet op mijn gemak !

 34. Eleonore

  Ik ben best jong, 15 jaar en ik heb vaak liever betere kwaliteit make-up. En als ik in een MAC store kom, dan is het eigenlijk heel verschillend, want sommige make up artists hebben zo iets van: ‘Wat doet zij hier? Zij is veelste jong’. Terwijl andere dan juist heel behulpzaam zijn.. Tja, ze komen inderdaad nogal intimiderend over. In de Bijenkorf in Amsterdam zijn ze altijd wel aardig tegen me πŸ˜‰

 35. Suzanne

  Als je al foundation op hebt en je wilt advies voor foundation, dan zorgen ze wel dat je gezicht schoon wordt. Ik kreeg een paar doekjes met reinigingsmiddel in mijn handen gedrukt, ondertussen ging Erwin wat testers pakken en uitgeproberen op mijn inmiddels schone gezicht.
  De minerale skinfinish is echt super!

 36. milana

  way to love is helaas een limited lijn a rose romance collectie,, dus daar zou ik niet naar op zoek gaan. Voor de rest inderdaad hele goede producten

 37. Jolanda

  Dit artikeltje heb je leuk in elkaar geflanst πŸ˜€ ’t is ook geen punt wanneer je binnenkomt met foundation op, wanneer je graag wilt dat er een andere foundation op je getest wordt ? Ik ben wel erg benieuwd naar de foundations van MAC.

 38. Wieke

  Is Mac in alle bijenkorfs te koop? Zoja, je bent Enschede vergeten, zonee, zal ik ver moeten reizen voor mijn eerst Mac…

  • Miss Lipgloss

   Nee het is niet in alle Bijenkorfs te koop helaas.

 39. kimmiejjjjj

  al jouw favo lipproducten heb ik ook haha

 40. Chiara

  Ik werk sinds kort in de PRO store in Antwerpen ! Als je langsgaat, vraag je maar naar Chiara :blush:

  • Miss Lipgloss

   Dat ga ik onthouden voor de volgende keer als ik daar weer ben πŸ˜€

 41. Frauke

  Handig artikel! Ik kom niet vaak bij mac omdat het zo ver weg zit :s

 42. Sharon

  Leuk artikel, echt handig! Ik heb zelf alleen een foundation van MAC. Die heb ik toen in de Bijenkorf gekocht in Amsterdam. Echt superlieve mensen en ze helpen je geweldig! Ze hebben de foundation ook aangebracht en om het wat minder saai te maken ook nog even een blush aangebracht πŸ™‚ Ben trouwens heel erg tevreden over de foundation (SS Foundation), goede dekking en de goede kleur. Da’s ook zo handig aan MAC: zoveel kleuren! Zit (bijna) altijd wel de goede kleur tussen! πŸ™‚

 43. Melissa

  Leuk artikel! Ik heb toevallig een paar weken terug in Parijs mijn eerste MAC product gekocht: een lipstick! Een hele felle, namelijk Saint Germain. Vind hem erg mooi! Ik zou echt nog meer lipsticks willen en misschien wel een mooie blush/oogschaduw. Maar ook naar de foundations/oogschaduwprimers/gelliners ben ik benieuwd! Ik heb er al zoveel goede dingen over gehoord en gelezen…

 44. Delilah

  ik ga altijd naar de MAC counter in Groningen en ik vind de mua’s echt super aardig en behulpzaam. Ze zijn ook niet te opdringerig, als ik zeg dat ik even wil rond kijken wordt ik niet meteen scherp in de gaten gehouden, want daar kan ik dus echt niet tegen :P. En de make-up is gewoon LOVE! Ik ben zo blij dat er sinds februari hier een counter zit.

 45. Anoniem

  Ik vind het qua personeel erg verschillen van winkel tot winkel. Ik heb inderdaad ook meegemaakt dat ze echt een attitude hadden, jammer is dat. De leukste verkoopsters die ik tegen ben gekomen waren overigens op luchthavens in Spanje en Denemarken. Plus het is belastingvrij, joehoe! Dat maakt een vriendje in het buitenland toch iets minder erg πŸ˜‰
  Ik kan de gel liners trouwens heeeeel erg aanraden!!

 46. Eline

  Sinds kort heeft MAC een oogschaduwbasis. Die vind ik zelf niet fijn. Voor mij werken de paintpots als oogschaduwbasis echt peeeeeeeeeeeerefecto! πŸ˜€

 47. Marcella

  Ik woon in gelderland πŸ™ De eerste keer vond ik het niet zo eng, want toen kwam ik hem gewoon tegen :blush: De 2e keer vond ik het wel wat enger omdat die wel gepland was!

 48. Lisa

  Wat een leuk en handig artikel!

  Ik wil ook een keertje naar MAC in Nederland, ik was in Amerika geweest maar daar stond keiharde muziek op. Ik wil sowieso nog een keer een MAC blush kopen, maar dan moet ik eerst een bijbaantje nemen denk ik.:P

 49. Bernadette

  Wat ik altijd vervelend vind is dat er geen prijs bij staat, en dat je dus bij alles moet vragen wat kost het?
  Zou je misschien een prijslijst kunnen maken? Zou errrg handig zijn!

 50. Josephine

  Serieus, ik zie gewoon aan je artikels dat je echt heel goed je best doet Cynthia! Dit is weer zo’n origineel artikel, applausje! Als ik ooit naar een MAC winkel ga dan houd ik dit in mn achterhoofd, maar mac is alleen zo ver weg voor mij πŸ™

  • Miss Lipgloss

   Aw thanks Josephine, dat vind ik echt heel erg leuk om te horen!!! πŸ˜€

 51. Puck

  super fijn artikel! Als ik weer eens in A’dam ben, moet ik naar binnen. Ben er een keer snel langs gerend, en even snel naar binnen gekeken. Helaas moest ik mijn trein halen. maar ik wil daar echt een keer naar binnen. En zeker een keer een MSF kopen! En een oogschaduw en brush cleanser. oja en ook nog een lakje! eigenlijk ook nog een bronzer, blush en foundation (wil ik wel proberen). haha, ik moet er maar snel even naar toe gaan.

 52. sel

  ik ga er waarschijnlijk in november heen met me moeder. dus ik ga al sparen ! HEB ER NU AL ZIN IN ! :love:

 53. Sherida

  Wat ik wel heel fijn vond toen ik mijn mac foundation kocht was dat ze me verschillende heeft opgedaan en me toen met een spiegel naar buiten stuurde om te kijken hoe ik het bij daglicht vond. Zo wist ik meteen welke te zwaar dekten en welke goed was

 54. Sherida

  Ik denk dat je er wel bij moet zetten dat Shroom de ideale highlighter is voor JOUW gezicht. Je hebt een vrij bleke huid en je gebruik veel lichte kleuren die naar wit neigen. Bij veel anderen is Shroom echt te licht en staat het vaak minder mooi bij huid en haar. Iemand met een warme tint en bruin haar is beter gebaat bij bijv. Vanille of Brulee. Sowieso is advies vragen altijd heel belangrijk want Mac is een prijzig merk en je wilt geen miskoop doen op basis van advies van anderen dat mooi bij hen staat. Zou heb ik ooit een mac lippenstift gehaald die prachtig stond op mijn vriendin maar mij veranderde in een zombiemeisje dat eruit zag of ze was opgegraven en vervolgens griep kreeg. Just saying..

 55. Kashmira

  Cyn, wat een ontzettend handig artikeltje! Zelf heb ik er niet veel aan omdat ik al een tijd een trouwe Mac fan ben, maar echt een geweldig stukje voor de beginners! Toppie :*)

 56. Stephanie

  Ik ben laatste voor het eerst naar een MAC counter geweest. Ik had zoiets van ‘ik wil een product van MAC en ik ga gewoon wat vragen’. Aangekomen vroeg ik wat ik ongeveer wilde. Ze gaf me 1 ding, deze is goed voor jou zei ze.. toen ik naar andere kleuren vroeg was het echt zo van ‘nee, niet doen’ zo kwam ze over.. niet dat ze ff keek welke kleur het beste bij mij stond. Het was zo van ‘whatever’, terwijl ze tijd zat had om wat meer tijd aan klanten te besteden.. ik was tenslotte de enigste bij de counter en ze stonden met z’n 2e. Ik ga volgende keer wel naar een andere counter.

 57. Denise

  YES!!
  Ik ga volgende week naar Maastricht dus dat wordt dan mijn eerste keer Mac ! πŸ˜€

 58. Marjolein

  Hahah oh men ik vind het doodeng om naar de pro store in A’dam te gaan XD Ben er al tientallen keren langsgelopen, maar ik durf nooit naar binnen te gaan haha. Heel stom, maar je wordt altijd zo aangekeken bij dat soort winkels. Wel fijn om te lezen dus dat ze wel degelijk heel aardig zijn πŸ™‚
  Wil eigenlijk weleens een mooie blush en/of lip erase daar kopen, dus wie weet de volgende keer!

 59. Sharon

  Super leuk artikel! Hier had ik echt wat aan gehad toen hier een MAC in Groningen kwam.. Ik kom nu zelf vaker in de counter en nog steeds vind ik ze soms intimiderend idd, maar daar moet je gewoon over heen helaas πŸ™‚

 60. Nina

  Wauw, ik wil eens naar die Pro Store! Normaal gezien ga ik altijd naar Maastricht, maar het is daar erg beperkt, en het personeel mag een opfris cursus ”Hoe ben ik beleefd?” krijgen.

 61. Lonneke

  Leuk artikel!!

  Ik vind trouwens de laatste tijd dat je echt onwijs leuke artikelen schrijft!! Echt van die leuke ‘lees’ artikelen, met lekker veel info en tips :blush:

 62. HD15

  Ik vind trouwens de mac in de bijenkorf rotterdam zoooo verschrikkelijk. Bij de douglas zijn ze echt veel aardiger en hebben ze veel meer geduld

 63. Katinka

  Heel toevallig ben ik gisteren voor het eerst in de bijenkorf in Rotterdam even bij de MAC langgegaan. Ik was al een tijdje opzoek naar een goede foundation en daarbij direct een goede poeder.
  Toen ik mijn vraag stelde wat ik nu het beste kon gebruiken mocht ik gelijk plaats nemen in een visagie stoel. De make-up artist begon heel enthousiast te vertellen en ga mij tips en trucs. Twintig minuutjes later kwam ik van die stoel af. Had ik een mooie foundation, concealer, poeder, blush en lipstick op.
  Van de week ga ik denk ik toch daar in iedergeval de poeder halen!

 64. Misslanghaar

  Vroeger wou ik altijd zo graag eens naar mac omdat ik er zoveel over hoorde, wou er eigenlijk vooral heen omdat het een hype was. Nu weet ik dat er veel goedkopere producten zijn die vaak even goed zijn, ik heb het geld er dus niet meer voor over πŸ™‚

 65. Corinne

  Ik ben het niet helemaal met je eens wat de eye liners betreft, want ik ga zelf altijd speciaal naar de MAC voor de fluid liner, die mij mij super goed werkt en erg goed blijft zitten.
  De mevrouw door wie ik geholpen werd, was erg aardig trouwens (Frasers, Glasgow).

 66. Caroline

  Ik kan niet wachten!
  Wij gaan samen toch? Ik durf niet alleen LOL n00b in da house staat er dan op mijn rug in grote letters!

  • Miss Lipgloss

   Jaaaaa, we gaan samen naar MAC Lien πŸ˜€

 67. Suzanne

  Leuke post, zelf kom ik nooit in de buurt van een Mac, en ben ik er eigenlijk ook nooit naar binnen geweest, eerst maar eens goed sparen, want ik denk dat ik te verliefd wordt op de spulletjes om met lege handen naar buiten te gaan! :love:

  Trouwens, ik denk dat ik je gister bij de xenos gezien heb? rond een uur of 3 bij de kassa?
  Volgens mij kocht je mandjes? Als je het was, leuk om je eens in het echt te zien, en je ziet er in het echt net zo leuk uit als op de fotoΒ΄s! πŸ™‚

  • Miss Lipgloss

   Jaaaa, dat was ik πŸ˜€ Wat leuk dat je me hebt gezien!!! dankjewel, wat superlief dat je dat zegt πŸ™‚

 68. Sanne

  Ik ga altijd naar de Douglas in Groningen en hier hebben ze een MAC counter. Ik word altijd heel netjes en goed geholpen en ze nemen echt even de tijd voor je. Ik ben vooral gek op de foundations van MAC. De oogschaduws vind ik ook wel heel goed, maar ook wel heel duur en dat heb ik er niet altijd voor over.

 69. Marion

  Afgelopen maand heb ik mijn eerste Mac concealer gekocht in Amsterdam ze waren erg aardig
  Liefs marion

 70. Ruby-Leigh

  Hey!
  Mac heeft wel een oogschaduwbasis, prep + prime eyes! In dark, medium en light. Ik heb zelf de light versie en die is heel fijn!

  x

 71. lautjuh

  Ik ben een keer met mijn nichtje langs de counter in amsterdam geweest, het was superleuk om te kijken! maar er was verder geen klant te bekennen dus ik vond het echt eng om als enige in de winkel te staan en dan iets te vragen

 72. Eline

  In Eindhoven werken er 2 MUA die fantastisch zijn en 1 door wie ik niet geholpen wil worden. Ik ga dan ook altijd als ik weet dat die ene er niet is :’)

 73. Peggy

  Mij vinden ze vast raar bij de Pro Store, want ik weet precies door wie geholpen wil worden.
  Mijn collectie bestaat voor 90% uit dit merk.
  Ik zelf vind het fijn om door dezelfde MA geholpen te worden.
  Ik houd van herkenbaarheid.
  Niet dat de andere MA’s niets weten, als dat zo zou zijn zouden ze er niet eens werken!
  Tis gewoon makkelijker, vooral omdat ik dan niet iedere keer hoef te zeggen “nee dankje, die kleur heb ik al”.
  XOXO

 74. Bella

  Ik wil zo graag een keertje naar een macstore! En dan gewoon DE lipstick laten aanmeten ofzo πŸ™‚ Lijkt me echt een geweldig uitje πŸ™‚

 75. ingrid

  wou dat er in Breda een MAC store was :love:

 76. sara

  Ik vond het ook altijd een beetje intimiderend, al die mooie meiden (en mannen πŸ˜‰ ) die daar werken en dan kom ik daar zo.. voelde mij altijd gelijk onzeker over mijn eigen make up, maar ze zijn echt heel erg aardig. Je moet gewoon van alles vragen en uitleggen wat je precies wilt hebben en dan helpen ze je met alle liefde. Ik heb inmiddels aardig wat producten van mac en wil eigenlijk niets anders meer, ik spaar veel liever voor een blush of lipstick van mac dan dat ik van een drugstore merk koop.

 77. Ann

  De MAC heeft wel echt mooie spullen, tis wel duur maarja je krijgt er ook iets goeds voor terug :).

 78. Michelle Kaiser

  WOUW volgens mij is dit de droom van iedere vrouw. Echt geweldig gewoon!!!
  Ik hoor (nou ja, lees) altijd zulke mooie dingen over M.A.C. dat ik gewoon denk: HEBBE HEBBE HEBBE AAAAAAAH. :blush:
  Maarja, ik ben ook al heel blij met Kruidvat en Etos enzo.
  Gister bij een super grote Kruidvat in Elst geweest, wouw; ze hebben er Catrice, 2B, wouw gewoon… ik was helemaal in me nopjes.!!!
  Heb echt Catrice en Essence spullen gekocht, was ik gewoon al zo lang op internet naar op zoek en kon het maar niet vinden, en nu heb ik gewoon :inlove: :love: πŸ˜†
  Mijn dag kon niet meer stuk πŸ˜€
  I Love Make-up

 79. Kiwi

  Ik ga voornamelijk naar de MAC counter in Utrecht en ook naar de Pro Store in Amsterdam.

  Ik Utrecht werkt een dame (met die prachtige groene ogen) die me altijd herkent. Al na het eerste bezoek herkende ze me al en maakte ze een praatje. Dat vond ik heel lief en ik vind het altijd leuk daar.
  En in de Pro Store is t altijd gewoon heel gezellig, er hangt een gezellige sfeer.

  En lieve meiden die niet durven πŸ™‚ Tis gewoon een winkel, hoor πŸ™‚ Don’t worry! They are there to help you!

 80. Lisanne 22

  Voor meiden die vlakbij Belgie of in Belgie wonen, in Antwerpen zijn ze ook heeeel aardig. Je mag alles uitproberen, geven je goed advies zelfs als het druk is. Het is alleen wel wat klein…..

  Ik zit nu voor 4 maanden in Frankrijk en jep er zit er een in Toulouse :love: Ik moet mezelf echt tegenhouden om er vaak heen te gaan, maar afgelopen keer 2 oogpotloden gekocht en die zijn super! Aan het einde van de dag geen 2e randje tegen je oogleden πŸ˜€ ( iets wat ik heel vaak heb… )
  Misschien ga ik volgende week nog eens even langs ….. πŸ˜‰

 81. sammi

  mac heeft wel een oogschaduwbasis, namelijk de prep + prime eye.. maar de paintpot’s werken wel fijner πŸ˜‰

 82. Eline

  Ik heb hele verschillende ervaringen met MAC. In Maastricht (zoals velen hierboven al zeggen) voel je je niet echt welkom. In Eindhoven helpen ze vaak wel goed, maar eigenlijk ook alleen als het niet te druk is. Anders wordt het snel snel uit de lades geplukt, afrekenen en wegwezen. In Rotterdam daarentegen ben ik altijd goed geholpen, nooit problemen gehad. En de aller-aller-aller beste service krijg je toch in USA :blush: . Alleen ik snap ook wel dat niet iedereen nu ineens een ticket gaat kopen voor de service die je daar krijgt.
  Al met al.. MAC, IK HOU VAN JOU! :love:

 83. Esmay

  Ik ben nog nooit naar een Counter geweest, maar het lijkt me echt prachtig!
  Ik heb wel 1 ding van MAC maar die heb ik besteld :P!
  Toch wil ik nog wel graag een keer naar de Pro Store in Amsterdam!

 84. angela

  Ik heb nog niet zoveel van mac, maar kom er wel eens. Ook vaak met een vriendin van me. Ze zijn altijd aardig als ik er kom en helpen me altijd.

 85. Amy

  Ik ben tot nu toe in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven geweest, en ze zijn stuk voor stuk echt zeer vriendelijk!
  Ik ga juist voor de MUA’s naar MAC (en voor de kwaliteit natuurlijk), dan sta ik zelf niet te sukkelen om de goede kleur te vinden of 20 lipsticks op mij te smeren voor een leuk kleurtje (clownsface guaranteed).
  Zelf kan ik de mineral foundations erg aanraden. Samen met de #188 stippling brush en de prep+prime skin base, krijg je echt een perfect egaal resultaat.
  Ook Fix+(spray die je over je gezicht sprayed en dan blijft alles beter zitten), tinted lip conditioner, de brush cleanser, de oogschaduw, blushes ed. raad ik ook iedereen aan.
  Wat ik wel minder vind zijn de mascara’s, die zijn naar mijn idee wat klonterig en ze maken snel spinnenpoten.

 86. Shirley

  Ik ben trouwens in Rotterdam en Den Haag wel altijd goed geholpen! Leuke gesprekjes, helpen met uitzoeken, super leuk vind ik dat! :love: Naar Maastricht ga ik in ieder geval niet meer.
  Ik ben ook in (ik gelooof) Mannheim in Duitsland geweest, waren super aardige jonge meiden! Ze vroegen eerst of je hulp nodig had, ze lieten je gewoon lekker swatchen en zeiden van: ‘Als je me nodig hebt roep je me maar hoor!’ Dat vind ik ook wel fijn.

 87. milou

  Mijn ervaringen zijn verschillend.
  In Den Haag heb ik een keer echt een bitch gehad die me absoluut niet wilde helpen (waarschijnlijk omdat ik de eerste klant was om half 10 ’s ochtends, haha.) Toen ik later in de middag nog eens terug kwam, stond er een andere MUA die wel héél aardig was!
  In Rotterdam vind ik ze ALTIJD aardig. Zowel in Douglas als in Bijenkorf. Soms zit ik er uren (ja, serieus) en dan helpen ze me supergoed!! Dat vind ik echt superfijn.

  Ik weet nog wel de eerste keer dat ik naar MAC ging was ik ook heel verlegen en dacht ik dat ik nergens aan mocht komen, haha. Uiteindelijk werd ik supergoed geholpen en verliet ik de winkel met mijn eerste Dazzleglass :inlove:

 88. marijke

  In Amsterdam zijn de MUA’s sowieso super tof. Echt super gelachen de laatste keer dat ik daar was. In London vond ik ze daarintegen echt vreselijk. Ik zei dat ik een bepaalde lipstick wilde en ze keek me echt zo aan van :[ are you sure? Ja ik weet het zeker en pak het maar gewoon voor me dacht ik bij mezelf. ook vind ik ze daar een beetje kijken naar de mensen zelf, zien ze er rijk uit of juist niet. Beetje jammer, Maar Amsterdam Pro store echt goeie ervaringen mee en kan niet wachten om weer heen te gaan. I LOVE
  Alleen niet echt studentproof helaas. Heb al wel een lijstje klaar liggen voor mn volgende aankopen.

 89. Wen.

  Mac Tinted Lip Conditioners. :inlove:

 90. Rosanne

  Haha, ik ben woensdag voor het eerst naar MAC gegaan. Gelukkig had ik me al een beetje ingelezen in de algemene favorieten zegmaar, dit heb ik uiteindelijk gekocht:
  Oogschaduw in Shroom, Lipstick; chatterbox en viva glam lustre (fel roze, zo mooi!! ) en lipglass in Cultured ik ben gek op alle 4!! Zeker heengaan, ik ben naar die in Groningen geweest en de make up artists zijn zΓ³ aardig!! Echt ze komen met een grote glimlach naar je toe en helpen je goed ik ga zeker weer een keer heen πŸ™‚

 91. Maria

  Hoezo eng? Het is maar een winkel en de klant is koning! Mijn ervaring is dat het winkelpersoneel vriendelijk is en goed advies geeft over bepaalde producten. En als ze opdringerig overkomen, dan kun je altijd nog nee zeggen.

 92. Iris

  In Groningen zijn ze altijd echt ontzettend aardig en willen de verkoopsters je graag helpen!! Gewoon eerst even een poosje rustig rondkijken en dan op ze af stappen als je vragen hebt! πŸ™‚

  • Liz

   Ik vond ze in Groningen juist niet aardig.
   Maar goed, het verschilt ook wie je voor je hebt natuurlijk. Is in elke counter.

 93. Karin

  De eerste keer naar MAC vond ik ook eng, maar (in Utrecht) ze zijn superaardig. Goed advies gehad over mijn foundation. Oke, ze zijn duur, maar wel echt heel goed. Ik heb zelf een hele droge huid en alle foundations werden door mijn huid “opgedronken”. Gevolg? Geen dekking meer! Nu heb ik de Studio Sculpt op gelbasis en deze werkt fantastisch. Hij was prijzig (rond de 30 euro), maar gebruik hem elke dag en na een maand of 4 zie je amper dat er wat uit is, zo weinig hoef je maar te gebruiken!

  Ga binnenkort terug voor mijn “winter”foundationkleur en om de nieuwe lijn PRO LONGWEAR te checken. Ze testen alles op je gezicht zodat je zeker weet dat je met de juiste kleuren weggaat en dat is met foundation zeker ontzettend belangrijk!!

  Ik vind de MUA’s zelf echter niet altijd mooi opgemaakt en het is zeker niet mijn stijl, maar zolang ze dat bij mij niet doen, vind ik het prima! Je moet je zeker niet geΓ―ntimideerd voelen, dat is nergens voor nodig. Jij wilt hulp en zij kunnen het geven. Daardoor ga je straks de winkel uit met fantastische spullen waar je elke dag heel blij van wordt als je ze gebruikt. Zo moet je denken!! MAC is duur, dus laat hen maar zorgen dat jij met de juiste producten voor jou naar huis gaat!

  • Ellen

   Idd. ik wil ook een foundation en eindelijk eens de goede kleur. Ben zo bleek in de winter en bij mac hebben ze wel veel kleuren toch? Want dan maar een keer een dure foundation als elke keer goedkope foundations en uiteindelijk steeds een verkeerde kleur hebben. Danb en je ook veel geld kwijt. Doe ik het liever in een keer goed.
   Bovendien ben ik nog nooit bij een macstore geweest. Maar aangezien er nu een in eindhoven zit, is dat goed te doen voor mij:)

 94. sandra

  Ik heb eens gehoord dat je bij de mac een make-over kunt krijgen voor ik geloof 60 of 100 euro en als je daarna produkten koopt trekken ze dat bedrag v/d make-over ervan af.
  Dus kost de mak-over 60 euro en je koopt spullen voor 70 euro dan betaal je maar 10 euro.
  Koop je niks dan betaal je gewoon de 60 euro,dussss is het slimmer om voor die 60 euro produkten te nemen.

  • ikwilmnnaamnietzeggen

   Dat zou mooi zijn πŸ˜› Maar ik denk dat ze je de make-over dan gewoon niet laten betalen waardoor je €70 betaald ipv €130..

  • Brennie

   wat Sandra zegt klopt wel. Lushious Beauty heeft daar een heel stuk over op het forum staan.

  • HD15

   je betaalt niet 10 euro voor iets wat 130 euro kost, je betaalt 70 euro voor de producten die je koopt en de make over is dan gratis, dus wat degene boven jou zegt klopt.

 95. lisa

  ik vind het personeel van de MAC pro winkel zo irritant, opdringerig gewoon.
  ik ga alleen daarheen als ik echt wat nodig heb, ik ga niet om gewoon te ‘kijken’.

 96. MNG

  ik ben er nog nooit binnen geweest (maar er zijn ook niet veel counters in BelgiΓ«)
  maar mac is een canadees merk, de eerste store was niet in new york maar in toronto πŸ˜‰

  • Anoniem

   Dat wilde ik ook al zeggen. Iedereen gaat er zowat automatisch vanuit dat het een Amerikaans merk is..

  • Esther

   het merk is canadees, maar de eerste WINKEL opende in New York

  • MNG

   is dat niet de eerste winkel in de verenigde staten?

 97. kimberly

  tsja ik vind de mac muas ook niet altijd even aardig overkomen. Had laatst geen make up op want wilde juist daar testen maar werd nieteens aangekeken of aangesproken moest zelf vragen, kan iemand mij misschien helpen? Terwijl ze lekker een theekransje aan het houden waren.
  maar voor de rest fijne make up πŸ˜‰

 98. Ellyg

  Dit vind ik nou echt een fantastisch artikel, want
  *fluistermodusaan* ik heb helemaal niets van Mac, ben nog nooit in een Mac store geweest *fluistermodusuit* (kon het echt niet zachter zeggen;-) )

  Ik heb ook altijd een schroom om naar de winkels te gaan als Mac noob, maar met deze tips durf ik het denk ik een volgende keer wel aan.

 99. Charlotte

  Leuk artikel! Ik ben het er trouwens helemaal mee eens dat je gewoon moet gaan, misschien is het een goede tip om vantevoren even op internet te kijken naar de prijzen? Voordat je ineens voor een verrassing staat. In de Douglas in Rotterdam kon ik trouwens gewoon zelf de producten pakken, heel fijn. =D

 100. Nicki

  De mua’s zijn stuk voor stuk supervriendelijk! Nog even een tip: qua verzorgingsproducten is het volcano ash-masker wel een aanrader. Reinigt heel diep…

 101. Amanda

  Ik ga over een maandje voor het eerst naar de MAC, ik wil dan graag een mooie oogschaduw halen. Erg handig dit artikel, vroeg me ook al wat ik nou het beste als MAC-noob kan halen.

 102. Glyn

  In de Mac counter in de bijenkorf van Den Haag hoef je nΓ©rgens bang voor te zijn, gewoon naar binnenlopen, de make-up artists daar zijn enorm aardig!! Je kunt er echt terecht met vragen over producten tot vragen over welke kleurcombinatie jou het beste staat, en ze hebben eindeloos geduld!

  Als je toch een beetje twijfelt, kijk dan of de blonde man, of het wat “dikkere” vrouwtje er werken, die zijn allebei het liefst.

 103. DesirΓ©e

  Leuk artikel! Ik ben zelf ook enorm fan van MAC en heb een mooie groeiende verzameling hihi πŸ˜€

 104. Denise JustPink

  Ik ga morgen even voor MAC spulletjes kijken in Rotterdam πŸ˜€ Goed artikel!

 105. Cindy

  Is het echt nodig om 10 keer het woord make-up artists (schuingedrukt maar liefst :’) ) te gebruiken? Je zou het ook een aantal keer kunnen vervangen door ‘verkoopsters’ oid.

  Overigens sta ik vaak even stil bij MAC, maar heb er nog nooit wat gekocht. Wat hierboven ook al is gezegd, ik voel me er niet echt thuis. De MUA’s vind ik altijd onzettend ‘populair’ en arrogant overkomen, terwijl ik bij Chanel altijd met open armen ontvangen word.

  Als ik ergens een flinke zak met geld kom brengen in ruil voor doosjes poeder (om het zo maar te zeggen), dan verwacht ik dat ik netjes benaderd en behandeld word. Ik weiger dan ook om ‘me eroverheen te zetten’, of te denken ‘fuck you, ik wil iets hebben.’

  Jammer, de Chanel counter is 15 meter verderop, dan breng ik het liever daarheen!

  • Miss Lipgloss

   Dat is omdat de mensen bij MAC gewoon GEEN gewone verkoopsters zijn, maar make up artists. En omdat make up artists geen Nederlands woord is, heb ik het schuin gedrukt. Ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waarom je je daar aan stoort.

  • Cindy

   Counters, shoppen en skincare zijn ook geen Nederlandse woorden.

   Ik vind dat het je artikel een stuk minder lekker leesbaar maakt, en het kan zelfs overkomen als ‘interessant-doenerij.’

   Dat tweede punt kun je misschien niet met me eens zijn, maar het eerste waarschijnlijk wel.

  • Miss Lipgloss

   Ok, nu snap ik wat je bedoeld πŸ™‚ Counters, shoppen en skincare zijn inderdaad ook geen Nederlandse woorden maar die zijn wel meer ‘verNederlandst’ dan ‘make up artists’. Snap je dat? Dat is waarom ik mua’s wel schuin heb, maar die andere woorden niet.

  • Djee

   Haha, ik stoorde me er tijdens het lezen ook aan, maar ik dacht dat het aan mij lag. πŸ˜‰ Wel grappig dat iemand anders het dus ook opmerkt. Maar ik begrijp ook wel dat het lastig is een goed vervangend woord voor “make up artist” te vinden. Inderdaad: verkoper of medewerker dekt de lading eigenlijk onvoldoende. Nog een kleine opmerking: in de zin “Je word echt gek van deze producten, ik vind ze geweldig. Kwalitatief heel erg mooi.” moet het “wordt” zijn!

  • Brennie

   Ach Cindy an in iedergeval tellen! En mua is inmiddels een woord die in alle nederlandse blogs wordt gebruikt. Het is maar net waar je je aan stoort.

  • Anoniem

   makeup artist = visagist(e) πŸ™‚

  • Sanne

   Wat dacht je van het woord ‘Visagisten’?
   Of komt dat nog steeds niet in de buurt? =)

   Goed artikel!
   Ik was een aantal weken in de Amsterdamse bijenkorf en heb ik heel kort gezwijmeld, ik moest snel door πŸ™‚ MAC producten lijken me zo fijn, maar laat ik eerst even wat geld bij elkaar schrapen πŸ™‚

 106. Rose

  Ohja, vond het wel grappig dat de MUA deze concealer voor het eerst gebruikte maandag, omdat het van de nieuwe lijn is en ze hem de vrijdag ervoor hadden binnengekregen. Right place at he right time πŸ˜‰

 107. Rose

  Ik ben maandag voor het eerst naar de MAC counter in de douglas in Groningen geweest. Ik ben altijd op zoek naar de perfecte concealer voor onder m’n ogen en denk hem nu gevonden te hebben in MAC pro longwear concealer. Zo duur is het ook helemaal niet. 16 euro voor 9 ml. En je hebt maar weinig nodig omdat het zeer goed dekt, dus je kan er heel lang mee doen.

 108. Blair

  Ik heb de eye liner en eye liner kwast van MAC. Het is absoluut een aanrader. ookal is het in eerste instantie wel even oefenen. Het zit in een klein rond glazen potje en je doet er super lang mee. en vooral HIJ IS WATER PROEF! sinds eeen tijdje ook de foundasion geweldig je hebt maar zooo weinig nodig.

  • Mandy

   Het is water-proof en Foundation :blush:

   Maar als ik in de buurt ben ga ik zeker een een kijkje nemen ..! πŸ˜€

 109. Deirdre

  Ze zijn echt heel aardig inderdaad! Ik was een paar weken terug in de Bijenkorf Amsterdam en naar mijn idee hadden ze daar veel meer dan in de pro-store. Achteraf hoorde ik dat de Bijenkorf de sets eerder naar buiten had gebracht dan de bedoeling was (lucky me! πŸ™‚ )

  Ik kwam bij de stand en vroeg aan de make up artist voor een compleet nieuwe set make-up en (natuurlijk πŸ˜‰ ) wou hij mij daarbij helpen. Hij heeft m’n hele gezicht opgemaakt. Dit doet ze normaal alleen op afspraak! Ze zijn echt aardig en hebben erg heel veel verstand van.

 110. Rakaus

  De cleanse off oil is inderdaad geweldig!! Ben al aan m’n tweede fles bezig hiervan.
  Goede tips allemaal, als je mac nog niet kende of eng vond lijkt me na dit artikel makkelijker om
  binnen te stappen!

 111. Laura

  Wat ik vooral erg fijn vind aan MAC is het feit dat ze zo veel kleuren foundation hebben! Jouw kleur zit er bijna altijd bij πŸ˜€

 112. michelle

  Wel altijd opletten met wat je allemaal wil, voordat je met een rekening van €200+ aan de kassa belandt. Oops.

  • Angela

   Auw 😐 daar kan ik wel 3 maand van eten.. maar je zult ongetwijfeld een mooie mac stash hebben πŸ˜€

 113. Charlotte

  Ik ben echt dol op MAC en dan vooral de Pro Store. Het is elke keer weer een feestje om er rond te neuzen en ik ben weer helemaal happy als ik met een tasje naar buiten loop. Ik heb het geluk dat er eentje vlak bij mij in de buurt zit, maar da’s af en toe ook een beetje gevaarlijk voor je budget πŸ˜‰

  Trouwens, MAC heeft veel keuze in foundations voor dames met een lichte huid. De meeste (zeg maar gerust bijna alle) drugstore foundations zijn voor mij te donker, maar bij MAC slaag ik altijd πŸ˜€ De huidverzorging is inderdaad niet heel spannend, maar de Cleanse Off Oil (reiniginsolie om je make-up mee te verwijderen) is echt fantastisch en absoluut een aanrader.

 114. Marjon

  Ik heb één lipstickje van Mac en ik ben er – ondanks dat ze me de verkeerde kleur meegegeven hebben – heel blij mee. Op het moment dat ik hem kocht had ik echt onwijs veel spijt omdat ik er zo veel geld aan had uitgegeven, maar eigenlijk vind ik hem dat wel waard. Ik ga er zeker weer een keer iets kopen, zodra ik er het geld weer voor over heb. πŸ˜›

 115. karin

  mijn vriendin is helemaal mac fan xD dus ik ben een keer met haar meegeweest naar de douglas in utrecht.. de mensen daar waren idd supervriendelijk!
  maar ik vind het toch een beetje te duur allemaal xD ik wacht nog wel ff met mijn eerste mac aankopen..

 116. Des

  De opmerking “Ze zien er misschien wat β€˜intimiderend’ uit in hun prachtige zwarte outfits en geweldige make-up” begrijp ik heel goed. Dat heb ik ook als ik bij MAC binnenloop waardoor ik nauwelijks iets durf te vragen. Heel stom: ik wil ze ook niet “lastig vallen”! Maar nu weet ik dat dat juist hun taak is om iets uit te leggen.

 117. Anjana

  De Bijenkorf in Den Haag heeft ook een Mac counter.
  Bedankt voor deze artikel!!

 118. Jessica

  De painpot als oogschaduwbasis kun je wel vergeten als je erg vette oogleden heb. Dan creast het alsnog binnen een paar uur (spreek uit ervaring πŸ™ ). Maar de kwasten: :love: , ik heb er 2. Een rib uit m’n lijf maar ik gebruik ze dagelijks en na een jaar zijn ze nog net zo mooi als toen ik ze kocht. Er vallen amper haren uit. Echt waard om in te investeren!

 119. Lisanneleeft

  Mijn eerste MAC bezoekje was in Saint Tropez, zelfs daar waren ze hartstikke aardig πŸ˜€
  ze spraken alleen niet zo goed engels hahaha πŸ˜›

  • Evelien

   DAMN ER WAS EEN MAC IN SAINT TROPEZ :O

   Was daar deze zomer, maar dacht gho dat hebben ze hier niet.
   Dus ook niet echt naar gezocht.
   Wat jammer πŸ™

 120. Loeder

  heb toevallig gister een viva glam gekocht van Cindi Lauper πŸ˜€
  verder ben ik altijd een beetje ‘ bang’ van de de MAC mensen haha

 121. Ann

  Ik ben één keer in de Bijenkorf in Maastricht geweest, voelde me daar niet echt op mijn gemak. Okay, ik had toen totaal geen make-up op (net met de bedoeling dat ik misschien wat kon testen en om aan de visagisten te vragen welke foundation bij mij past), maar ik werd echt bekeken van: “Wat komt zij hier nou zoeken?” Durfde al bijna niet naar de make-up te kijken, haha :). Gaat natuurlijk maar over één winkel, maar ik vond hun echt arrogant.

  • Elien

   Ik ben daar ook binnengeweest toen ik naar Maastricht ging! En ik voelde me inderdaad ook niet echt op mijn gemak.

  • Miss Lipgloss

   Awww. dat kan natuurlijk ook gebeuren, dat is echt super vervelend. Misschien kan je eens een andere counter proberen? Of je er over heen zetten, en denken FUCK YOU, IK WIL GEWOON MAC KOPEN!?
   Of ze aanspreken? Misschien dat ze dan wel aardig zijn.

  • Sheila

   Ik vind ze net heel vriendelijk in Maastricht! Maar misschien is dat omdat ze je gezicht herkennen en weten dat je er vaker komt. Ik ben van BelgiΓ« en ga echt véél liever in Nederland winkelen de mensen zijn echt zoveel vriendelijker en behulpzamer. Ik kan toch geen slecht woord zeggen over de MAC counter in Maastricht hoor πŸ™‚ xx

  • Elien

   Normaal gezien ga ik in Gent, daar zijn ze wel supervriendelijk πŸ™‚ Maar omdat ik in Maastricht was wou ik er eens gaan kijken πŸ™‚

  • MissCherryPop

   Ja! Klopt!!! Ik werd ook absoluut niet geholpen (totaal niet dus) door de MUA in Maastricht. Blijkbaar vonden ze een klein meisje (jaar of 8) met een rijke moeder belangrijker om achterna te lopen en overal mee te helpen. o_0

  • Shirley

   In Maastricht werd ik ook al niet goed geholpen! Werd ook aangekeken met een ‘Wat moet jij hier nou?’ blik. En toen ik aan de MUA vroeg welke dazzleglass het best bij me zou passen, zei hij: Ja doe maar die paarse want je hebt nu een paars jasje aan.
   Oke dan?! Toen hij merkte dat ik daadwerkelijk wat wilde kopen, hielp hij me wel, maar erg prettig voelde ik me er niet bij πŸ™

  • JoΓ«lle

   Woo dat vind ik niet echt een professioneel antwoord..

  • Peejeej

   Ben ook niet echt te spreken over de counter in Maastricht. Ze waren meer bezig met kletsen onder elkaar dan het helpen van een klant. Bij de Douglas in R’dam werd ik wel goed geholpen.

  • Tessabd

   ligt aan de mua’s, ik word bijna altijd prima geholpen en er word zelfs een praatje met je gemaakt in Maastricht! maar ik vind ook dat 1 vrouw er staat alsof ze er niet eens graag is..

  • Chrissie

   Hier idem, ook absoluut geen goede ervaringen bij de MAC in Maastricht. Zijn te beroerd om je te helpen met het uitzoeken van wat oogschaduwkleurtjes.. Kom je bij de kassa met een oogschaduwkwast, gaan ze je ineens wel een brush cleanser aansmeren, dat kunnen ze dan wel.

  • Christine

   genoeg gelezen over maastricht. daar ga ik dus niet heen. ik hoop dat ze mij niet (ook niet bij een andere store of counter) zo aankijken want ik bΓ©n al zo onzeker en dan durfi k helemaal niks meer. achterlijke arrogante mensen. sommigen hebben het echt te hoog in hun bol. bah! en zelfs in de douglas in zwolle voel ik me niet op mijn gemak! bij die kakwijven die je zo gaan lopen aankijken. je voelt dat ze je gewoon willen wegkijken daar.. maar aan de kassa zijn ze dan wel weer aardig, die jongere meisjes..

  • Arina

   Ohh ik was daar juist een tijdje terug voor het eerst met mijn moeder.. alleen oogmakeup en ook op zoek naar een foundation. Ik werd juist zo vriendelijk geholpen en ze maakte mijn hele gezicht op met foundation, concealer, blush en zelfs geshaped. alleen mijn ogen heeft ze niet gedaan omdat ik die al opgemaakt had. Was heel erg vriendelijk en ze vonden het niet eens erg dat ik er nog over na wilde denken. Ze schreef zelfs voor me op welke producten ze gebruikt had zodat als ik tevreden was ik later terug kon komen πŸ™‚

   nee vind ze daar echt heel vriendelijk, maar misschien ligt het aan de persoon die je helpt?

 122. Suzanne

  MAC heeft wel een oogschaduwbasis, de prep+prime eye. Die is crap dus die mag je ook overslaan! πŸ˜‰ :9

  • Brennie

   Ben ik het helemaal mee eens.. Die heb ik weleens meegenomen op aanraden van de mua, maar ligt ongebruikt in de la!

 123. Milou (Cherize)

  Ik hou zoveel van Mac en de service als je daar bent πŸ™‚ Ik was altijd een beetje bang dat het erg veel koste en dat ik er niet blij mee zou zijn maar hoe meer ik koop hoe positiever ik word.

 124. Samantha

  Grappig! Ik ben woensdag voor het eerst naar MAC geweest en ik vond het ook super eng! Maar ze helpen zo ontzettend goed en ze zijn aardig, dus ik had niet bang hoeven zijn. πŸ˜› Ik ben thuis gekomen met 2 producten: Een dazzleglass in Babysparks en een Blush in Springsheen. Ik testte eerst een paar lipsticks, maar ik wilde lichte kleuren die niet zo opvielen, maar het meisje dat me hielp zei dat ik erg gepigmenteerde lippen had en dus ging ik maar voor een dazzleglass!

  Niet bang zijn, gewoon gaan! Is niks engs aan en de producten zijn super, ik heb mijn ogen uitgekeken! :inlove:

 125. Manon

  Je vergeet;
  – de Bijenkorf in Eindhoven

  Leuk artikel verder!

  • Miss Lipgloss

   Thanks Manon, ga ik er bijzetten πŸ™‚

 126. Lee;

  Ik ben alleen nog maar in de Pro store geweest aan de Heiligeweg en de eerste schrok ik zowat hoe klein het is. Ik had het veel groter verwacht haha πŸ˜‰
  Ze hebben wel echt super aardig personeel en ik werd goed geholpen!