Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 oktober 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Video: tanden bleken bij WIT

 Twee weken geleden liet ik mijn tanden bleken bij WIT! In bovenstaande video (klik hier als je hem niet kan zien) laat ik je zien hoe dat werkt en in deze blogpost ga ik er nog wat dieper op in. Doet het pijn, is het schadelijk? Enne, ik heb een code voor je waarmee jij €70 korting kan krijgen op deze veilige bleekbehandeling.

Ik vertelde je al eens dat de wetgeving rondom het bleken van tanden veranderd is. Niet meer alle percentages mogen gebruikt worden én het mag niet zomaar overal meer gedaan worden. Bij WIT gebruiken ze de laagst mogelijke percentage (6%) waterstofperoxide en dit gebeurt onder toezicht van een tandarts. Hierdoor krijg je nog wel mooie, witte resultaten, en alles gaat volgens de nieuwe wetgeving.

De behandeling is pijnloos, maar niet heel prettig. Je ligt nu eenmaal een uur met zo’n gekke spreider in je mond en mijn tanden werden wel een beetje gevoelig. Niet pijnlijk, maar ik voelde ze wel. Ook werd het na een half uur minder fijn om met de spreider en watten in mijn mond te liggen, maar het resultaat mag er zijn. En verder wordt het je zo comfortabel mogelijk gemaakt: je kan lekker een DVD naar keuze kijken (ik ging voor Gooische Vrouwen!) en als er wat is kan je altijd op een belletje drukken. Dit was bij mij niet het geval.

Ik had niet echt gele tanden maar ze konden best een opfrisser gebruiken. De laatste keer dat ik mijn tanden bleekte is alweer twee jaar geleden en het is veilig om je tanden elk 1,5 tot 2 jaar opnieuw te laten bleken. Daar hoef je niet bang voor te zijn! Dit is het uiteindelijke resultaat:

P1180736

Boven is voor, onder is na. Het is geen resultaat waar mensen opmerkingen over maken, maar het verschil is er absoluut. Dit is het witste voor mijn tanden, ik werd ook het witst op dat ‘schaaltje’ met al die losse tandjes die je in de video zag. Ik ben erg blij met het resultaat en het ziet er gewoon lekker fris uit.

P1180769

24 uur na de behandeling mocht ik niks gekleurds eten, alleen witte dingen! Je krijgt een lijstje met suggesties mee en het bleek helemaal niet zo lastig. Tip als je in Den Haag gaat: om de hoek zit BLOEM, een bakkerij met geweldige cheesecake. En dat is wit! Ha!

Ik had achteraf ook geen pijn of gevoeligheid, na het bleken voelde ik er helemaal niks meer van. De nazorg stelt weinig voor: goed poetsen met de BriteSmile tandpasta en verder niks bijzonders. Het resultaat zou zeker zo’n 1,5 – 2 jaar aan moeten houden, dan kan het wel wat teruglopen, maar dat hangt ook af van je gewoontes. Als je veel rookt, rode wijn en koffie drinkt, dan loopt het resultaat sneller terug. Dat doe ik niet, dus dat scheelt weer!

De behandeling bij WIT kost €395 (maar is goedkoper met mijn ‘code’, zie onderaan deze blogpost), wat natuurlijk veel geld is. Vroeger, toen de andere wetgeving er was, kon je voor veel minder je tanden bleken. Dat is nu niet meer het geval, maar nu bleek je je tanden onder toezicht van een tandarts en met een lager percentage. Veiliger, en het resultaat mag er absoluut zijn. Ook is de sfeer en de deskundigheid bij WIT heel erg prettig.

Nog wat antwoorden op veel voorkomende vragen:

1.        Is het bleken van tanden veilig? 
Ja, mits dit veilig en professioneel gebeurt. De PrevDent behandeling,is een veilige in-office behandeling die diepliggende verkleuringen verwijdert met gegarandeerd het laagste percentage (6%) aan waterstofperoxide. De behandelmethode voldoet volledig aan de nieuwe wetgeving van de EU, welke sinds 1 november 2012 geldt.

2.        Is het bleken van tanden gevoelig? 
De PrevDent behandeling verloopt in 99% van alle gevallen zonder pijn. De nHAP (nano-Hydroxyapatiet) die verwerkt is in de 6% re-Whtening Solution staat bekend om zijn herstellende werking van het glazuur zowel tijdens als na het bleken. De methode is daarom ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. In geval er toch een lichte gevoeligheid ontstaat, zal dit binnen 24 uur na de behandeling zijn verdwenen.
 

3.        Is de peroxidehoudende gel schadelijk voor mijn tanden? 
Door de nieuwe wetgeving van de EU per 1 november 2012 wordt het gebruik van waterstofperoxide in producten aan banden gelegd. PrevDent gebruikt slechts 6% en voldoet daarmee aan de veiligheid norm. Peroxide is een oxidant. Waterstofperoxide valt uiteen in H2O+O2 (water en zuurstof) en bindt zich aan pigmenten (verkleuringen) en dringt door tot in de tandkern. Door het gebruik van een bleeklamp wordt het oxidatieproces versneld. Vervolgens valt de peroxide die gebonden is met de pigmenten uiteen in water en zuurstof en wordt deze afgevoerd via de tanden en uiteindelijk door het lichaam. Water en zuurstof zijn lichaamseigen stoffen en dus niet schadelijk. De veiligheid van waterstofperoxide is onafhankelijk vastgesteld en beoordeeld door de Scientific Committee on Cosmetic and Non-Food Products (SCCNFP), US Food & Drug Administration (FDA), wereldwijde professionele organisaties en key opinion leaders uit de dentale professie. Al deze instanties hebben geconcludeerd dat het gebruik voor het witter maken van de tanden zowel veilig als effectief is.
 

 

Deze PrevDent behandeling bij WIT kost normaal gesproken €395, maar als je met vermelding van Miss Lipgloss boekt, krijg je €70 korting! Je betaalt dan dus €325. Als je boekt via http://misslipgloss.wit.nl of als je aan de telefoon Miss Lipgloss vermeldt krijg je de korting. WIT zit in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Maastricht en Gent.

Ik heb deze behandeling gekregen ter review. Dit maakt, net als bij producten, geen verschil in mijn eerlijkheid over deze behandeling.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.