Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 november 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Verliefd op mijn Acne Canada Scarf

Acne Canada ScarfKen je dat? Dat je een kledingstuk of beautyproduct spot en die jaren op het oog hebt? En telkens niet koopt? Om allerlei redenen. Dat had ik met de welbekende Acne Canada Scarf. Zo vaak zag ik hem voorbij komen, zo vaak deed ik hem in mijn online mandje, zo vaak stond ik er mee in mijn handen. Zo vaak als ik vroeg ‘wat een mooie sjaal, waar is die van?’ was het díe sjaal. En nu heb ik hem. Eindelijk. 

 

Ik weet niet wanneer ik hem voor het eerst zag en meteen wilde. Ik denk een jaar of drie geleden. Ik ben een echte sjaalliefhebber: in de herfst en de winter draag ik er elke dag één en ik heb ook altijd zo mijn favoriet. Al iets van twee jaar draag ik een hele fijne sjaal van Pieces, waar ik ook altijd veel vragen over krijg. Ik lééf in sjaals.

Dus: toen zag ik die mooie Acne Canada Scarf. Wat een mooie! Heel simpel. Een grote wollen sjaal met ‘sliertjes’. Elke keer als ik aan iemand vroeg ‘Wow, wat een mooie sjaal, waar is die van?’ was het antwoord: Acne. Ik ging op zoek naar een sjaal van een ander merk die er precies op leek – want €130 voor een sjaal… Oei. Maar ik vond hem niet. Niet! Nergens. Als ik iets soortgelijks vond, vond ik hem niet breed genoeg. Of te kort. Of  de wol was niet mooi of de kleur.

Een paar weken geleden dacht ik: Nu is ’t klaar. Ik koop hem gewoon. Ik ga hem duizenden keren dragen (ik reken altijd om naar cost per wear en dat is omgerekend dan gewoon helemaal niks). Zo ging het ook bij mijn Burberry jas die ik bijna vier jaar geleden kocht: ik was jaren op zoek naar die perfecte trenchcoat en hij was onvindbaar. Uiteindelijk ging ik overstag en kocht ik die Burberry Trenchcoat en hij was perfect en ik heb hem al ontelbaar vaak gedragen.

Goed. Ik bestelde hem dus, de Acne Canada Scarf, in de lichte grijze kleur (‘light grey melange’). Online, bij de Acne online shop. Voor €130. Ja.

Acne Canada Scarf

En oh oh oh. Wat ben ik er verliefd op! Ik had hem veel eerder moeten kopen! Sinds ik hem heb, draag ik hem elke dag. Hij is perfect.

De sjaal is gemaakt van 100% Virgin Wool, in het Nederlands scheerwol. Niet alle wol is scheerwol. Dat wist ik ook niet – weer wat geleerd. Scheerwol is ‘wol van de eerste schering’, geschoren van levende, gezonde schapen. Scheerwol heeft mooie glanzende vezels. Al lees is ook weer dat alleen lamswol van de eerste schering is. Wie vertelt me de waarheid? 😉

Na me even ingelezen te hebben in scheerwol heb ik ontdekt dat het je lichaamstemperatuur vasthoudt, vocht doorlaat, antistatisch, duurzaam en milieuvriendelijk is (biologisch afbreekbaar). Nou, is dat even mooi!

Acne Canada Scarf

Het is dus een vrij simpele sjaal, 200cm bij 70cm met ‘sliertjes’ aan het uiteinde.

Acne Canada Scarf

Zo draag ik hem het liefst. Op een leren jasje (Goosecraft), een keer omgeslagen en de uiteinden in mijn jasje gestoken. Zo is ‘ie lekker vol en losjes. Voor op niet al te koude dagen.

Acne Canada Scarf

Zo dus.

Acne Canada Scarf

Jaaa. Zo.

Acne Canada Scarf

Maar zo kan ook. Met de uiteinden los. Zie je hoe lekker vol en groot hij is? Ik houd zo van dit soort sjaals. Dit is een sjaal met mijn naam erop.

Acne Canada Scarf

Of zo.

Acne Canada Scarf

Zo kan ook nog, op koudere dagen, wanneer het lekker is als je een sjaal wat steviger omgeslagen hebt. De bril is trouwens van Komono.

Acne Canada Scarf

Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn koop. Ik ben er zó blij mee! Echt. Niet normaal. Hoe blij kan je zijn met een lap wol. Nou, heel blij dus.

Zie me blij zijn met mijn sjaal. Er zijn nog meer kleuren, zes welteverstaan. Ik ben nu op de groene aan het azen… 😉 Ik wilde mijn simpele blijdschap vanwege een sjaal graag met je delen. Yessss!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.