Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
22 juli 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beauty
  • gekocht
  • geshopt
  • privé
Een MissLipgloss artikel

Vakantie buys

Zoals beloofd vandaag een artikel met wat ik allemaal op vakantie heb gekocht!

Ten eerste: veel zeep. Ik las in reisgidsen die ik had gelezen al dat je vanuit Griekenland écht hun olijfzeep mee moet nemen. En je zag ze overal, voor heel weinig geld. Een stuk van 100 gram tachtig cent. Ik en Mascha werden lichtelijk gek toen we het zagen 🙂 We konden alleen niet heel veel meenemen omdat we bang waren dat onze koffers te zwaar zouden zijn (en er was geen weegschaal die we konden gebruik in ons hotel). De zepen die ik gekocht heb:

Blok van 200 gram, iets van €1,50.

Mega groot stuk met kamille. 200 gram voor €1,50. Hij ligt op mijn nachtkastje, m’n hele kamer ruikt er naar!


Deze komen uit een pak van vier, samen 400 gram. Was €3! Deze is pure olijfolie met olijfblaadjes erin. Hij werkt scrubbend. Een heb ik weggegeven aan mijn nicht, de andere ligt in mijn ondergoedla. Gaat alles lekker subtiel ruiken!
De mevrouw in de winkel waar ik deze zeep kocht, zei dat deze de beste was. En ‘scrubing!’

Blok van 200 gram, €1,50.

Ook uit een pak van vier, met honing en vanille. €3.

Lemon olijfzeep, €0,98

Rozen en bloemen zeep, beiden rond een euro.

Voor m’n moeder: olive hand cream, was €4,95. Hij is ongelooflijk lekker, ik jat soms een beetje van haar, haha.

Okee, dat waren de zepen en verzorgingsproducten! Het is allemaal zo heerlijk spul, ik wou dat ik terug kon gaan om nog veel meer in te slaan. Al denk ik dat ik hier voorlopig wel even mee vooruit kan…
Ze ruiken allemaal trouwens ook heerlijk, mijn favoriet is het mega kamille blok. Ze ruiken allemaal heel natuurlijk en iedereen die ik het laat ruiken (vriendinnen, familie) vindt het geweldig.

Peach Schnapps! Drank (21%), kregen we telkens na het eten bij Sergiani. Superlekker, smaakt gewoon naar pure perzik en brandt lekker in je keel 😉 Fles was twaalf euro op het vliegveld.

Mini kruikje gekocht bij een mega pottenbakkerij waar we heen gingen. Met de hand gemaakt, superleuk als souvenirtje.

En de komboloi! Dit vind ik heel leuk. Heb er twee meegenomen, de ene hangt nu bij mijn broer in de auto en deze is dus van mij. Past ‘ie niet mooi bij m’n behang? 😉 De komboloi is niet religieus of iets dergelijks, maar heeft alles te maken met stress management. Je kan als je zenuwachtig bent met de kralen spelen zodat je rustig wordt. Het helpt ook als je je verveeld. Ik vond het wel leuk, het is iets typisch Grieks! De Grieken hebben ze ook allemaal in hun auto hangen.

En ik heb natuurlijk de DiorKiss lipglossjes gekocht, daar komt nog een heel uitgebreid artikel over. Voor mijn broer had ik een miniflesje Raki en Ouzo meegenomen en een houten komboloi. Verder nog twee potjes honing uit de bergen, ZO lekker! Ik houd helemaal niet van honing maar deze vind ik echt geweldig. Ook heb ik nog twee zakjes Griekse kruiden meegenomen: kruiden voor tzatziki en dictamus. Dictamus is een kruid dat op Kreta groeit en je kan er thee van zetten. Het werkt tegen alles: darmklachten, maagklachten, verkoudheid, griep, hoofdpijn, menstruatiepijn… Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar als het echt een wondermiddel is, laat ik het jullie weten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.