23 december 2016 door Emmy Bovenhorst 32 reacties
 • How To
 • kleur
 • oogschaduw
 • palette
Een MissLipgloss artikel

Urban Decay Full Spectrum Review & Stap voor stap look

_mg_9740

Door Emmy – Het kon natuurlijk niet uitblijven dat ik niet aan de slag zou gaan met het Full Spectrum palette van Urban Decay. Ik was gelijk heel enthousiast door alle mooie felle kleuren, en door de mogelijkheden die je door Urban Decay in dit palette eigenlijk al een beetje voorgeschoteld worden. Hoezo? Nou, kijk maar mee. 

_mg_9735

_mg_9759

Het palette zit in een mooie stevige zwarte verpakking met een heel kleurrijk logo voorop. Het doosje voelt heel stevig en degelijk aan.

_mg_9745

Het doosje heeft ook over de hele grootte van de deksel een spiegel. Deze is zo lekker groot dat je hier prima je hele make-up in kunt doen.

_mg_9757

Dat paarse vlekje komt doordat ik met mijn stupide hoofd het kwastje vol in de paarse oogschaduw liet vallen voordat ik er een foto van maakte. Haha typisch weer hè.

_mg_9758

Urban Decay staat ook altijd garant voor een fatsoenlijke kwast bij het palette. Met de ene kant kun je kleur aan brengen, en met de andere kant kun je blenden. De korte stevige haartjes vind ik wel prettig, maar de haartjes van de blending kant vind ik te lang waardoor ik niet fijn kan blenden. Dat is wel persoonlijk, want veel mensen vinden dit soort blending brushes wél fijn.

_mg_9743

De kleuren komen echt op je af, prachtig! Zoals je kunt zien kun je eigenlijk elk rijtje van boven naar beneden zien als een ‘look’ in een bepaalde kleur. De donkere kleur in je arcadeboog en outer V, de middelste kleur in het midden van je bewegend ooglid, en de lichte kleur aan de binnenste zijde van je ooglid. Handig, zo hoef je niet lang na te denken over combinaties! Maar, wel heel ton sur ton. Bij het laatste rijtje zou ik je dit ook niet aanraden, deze kleuren kun je gebruiken om een andere look te versterken.

_mg_9768

Dan de swatches. Ik ga dan met mijn vinger een beetje heen en weer in de pan, en veeg 1 keer naar beneden. Ik bouw niet op, ik ga niet twee keer. No do-overs! Meedogenloze swatches!
Dit is de bovenste rij met kleuren. Alchemy – Warning – Midnight blaze – Hundred – Minx – Delirious – Platonic. De eerste twee swachten mooi, maar de twee die daarna volgen breken wel een beetje mijn klomp. Waar is het pigment? Minx is nog wel weer oké en de laatste twee zijn weer goed. Wel mooie kleuren zo bij elkaar. De eerste twee lijken me ook prachtig samen in een look.

_mg_9769

De middelste rij: Gossip – Seize – Calavera – Hatter – Blindsided – Sketch – Iced. Deze kleuren zijn qua pigmentatie mooi, alhoewel de een na laatste een beetje achterblijft. Gossip is echt heel fel, mooi!

_mg_9770

Dan de laatste rij: Paranoia – Jones – Goldmine – Mean – Metamorphosis – Faded – Bump. Nou, wat vind jij? De eerste kleur is mooi, de hemelblauwe tint is goed, en de witte kleur is mooi romig. De rest vind ik echt onder de maat. Dit had ik niet gezegd als het palette €15,00 zou kosten, maar voor €54,00 zeg ik dat wel. Dan moet naar mijn mening elke kleur goed gepigmenteerd zijn.

_mg_9767

Hier even een voorbeeldje. Om te janken toch? Ik wilde eigenlijk een look maken met goud, dat naar donkerder oranje doorliep en ergens zou ik nog een roze kleur erin rammen. Ik ben gewoon gestopt, want de gouden en oranje kleur zijn echt niet mooi als je deze met een kwast aan brengt. Je moet je bedenken dat een vinger ook altijd nog meer kleur oppakt dan een kwast. Dus met kwast, blijft er echt te weinig van over.

_mg_9761

Genoeg gezeik, we gaan een look maken. Want dat is natuurlijk echt wel mogelijk, het blijft een heel mooi palette.

_mg_9772

Ik bedenk deze look terwijl ik het aan het maken ben, en ik begin met de hemelsblauwe kleur Metamorphosis. Dit breng ik aan met een ZOEVA detail shader.

_mg_9773

Daarna pak ik Alchemy op een pencil brush van BH cosmetics, en breng deze onder mijn oog aan. Ook dep ik wat Paranoia over mijn binnenste ooghoek heen.

_mg_9774

Daarna trek ik dit verder over het blauw en over de rode tint onder mijn oog.

_mg_9775

Daarna Gossip, naast Metamorphosis.

_mg_9776

Daarna pak ik Delirious en deze breng ik op de buitenste ooghoek aan. Dit trek ik ook gelijk een beetje door in mijn arcadeboog. Het blauwe moet nog wel echt terugkomen vind ik.

_mg_9777

Dus, ik breng Minx aan in de buitenste hoek onder mijn oog, en in het midden Blindsided. Soms ga ik even terug naar een andere kleur om alles mooi over te laten lopen, of om een kleur een beetje te versterken die door het blenden teveel is vervaagd.

_mg_9778

Met een Morphe vegan eyeliner kwast zet ik Minx ook nog langs mijn bovenste wimperrand.

_mg_9779

En daarna een knalblauwe eyeliner van Max Factor op mijn waterlijn.

_mg_9786

Mascara maakt de ooglook af.

_mg_9783

_mg_9795

Op mijn lippen breng ik nummer 200 van Rimmel aan.

_mg_9785

De totale look vind ik gaaf geworden. Het palette vind ik voor deze prijs onder de maat. Maar, de kleuren die wel goed zijn, zijn gelijk wel echt heel erg tof. Zo kom je ze niet vaak tegen! Fall-out zie je op één foto een beetje onder mijn oog, maar zo lang ik de kwast af tik voor ik deze op mijn oog zet, vind ik dat heel minimaal, en dat is een plus. Het palette is voor €54,00 te koop bij Ici Paris.

Dit product heb ik gekregen.

Liefs, Emmy.

Je kunt mij volgen op Instagram via @mydiamakeup

 


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

32 reacties
 1. Aboutsbstyle

  Leuk om te experimenteren met al die kleuren, alleen jammer dat de kwaliteit prijs verhouding dan weer niet helemaal overeen komen. Ik waag het er niet op, zeker omdat het echt teveel kleur ’s voor mij. Liefs soraya

 2. Maaike

  Ik vond Jones (??) idd erg tegenvallen. Sommige kleuren werken alleen goed met je vinger en over een witte basis heen pakken de kleuren een stuk beter uit. Gelukkig bouwen de kleuren vaak wel goed op en is er daardoor nog steeds wel goed mee te werken.

 3. Nicole

  Fijne review! Wat jammer dat niet alle kleuren even gepigmenteerd zijn. Mooie look!

 4. rachel

  mooie look en duidelijke review. ik zou het zelf alleen niet kopen omdat de kleuren toch niet mijn ding zijn

 5. Monica

  Fijn dat je zo eerlijk bent. Ik vind de kleuren wel geinig maar zou het nooit dragen. En voor ruim 50 euro moet het pigment wel knallen vind ik.

 6. femketje

  ik ga deze zeker weten scoren zodra ik in de VS ben 😀

 7. Loes | Gewoon iets met Loes

  He, jammer dat de pigmentatie zo onder de maat is, dat had ik niet verwacht! Ik vind de look die je uiteindelijk hebt gemaakt wel echt prachtig!

 8. Britt

  Hmm, de meeste kleuren spreken me wel heel erg aan, en zou ik daarom ook graag in mijn stash willen hebben aangezien je look er ook ontzettend gaaf mee is, maar voor dat geld ga ik hem denk ik niet nemen voor een palette dat een beetje meh-meh is!

 9. marleen@burgertrutjes

  Prachtig weer Emmy!! Je weet goed raad met die felle kleuren zonder dat je meteen een clowntje wordt 😉 Ik vind dat altijd zo knap!

 10. Matanja

  Mooie ooglook heb je gemaakt zeg!!
  Daar zou ik nou niet opkomen om dat zo met elkaar te combineren, bedankt voor de inspiratie!!

 11. Haydée

  Leuk om mee te experimenteren, maar ik vind deze kleuren minder draagbaar.
  Ik houd het dan ook liever bij de Naked-palettes van Urban Decay. Goed gepigmenteerd en zeer draagbaar!

 12. julie

  Hey Emmy, zou je een keer een minder belichte foto als eindfoto kunnen plaatsen om gewoon het verschil eens te zien? Want ik heb het idee dat jou ooglooks minder fel overkomen met dit soort belichting. Is gewoon een ideetje, ik hoop dat het niet negatief overkomt :s

 13. nicole

  Wat een fijn review, kwa kleuren is het niet helemaal mijn ding maar ik vind je ooglook wel erg gaaf geworden!

 14. Liset – Beautydagboek

  Dit is niet helemaal mijn ding qua kleuren, vooral omdat ze zo fel zijn. De pigmentatie had absoluut beter gekund voor die prijs. Normaal is Urban Decay daar wel een held in. Jammer, maar geen voltreffer dit keer ;). Je ooglook ziet er overigens wel heel tof uit.

  • Emmy

   Haai! Thanks! Nou, bij Sleek gebeurt het ook wel dat er in een palette bijvoorbeeld matte kleuren minder pigment hebben, maar door de prijs val je er dan niet zo over. De kleuren die wél goed zijn van UD zijn ook gelijk echt the bomb.

 15. Bianca

  Het is een heel gaaf palette en een mooie look, maar zulke kleuren draag ik zelf eigenlijk nooit x

 16. Ingrid

  Mooi!! Kan ik mij niet een keer laten opmaken door jou 🙂 Mij lukt een ooglook echt nóóit.. ja eyeliner en mascara, maar dan houdt het op 😉

  • Stephanie

   Dit ja! En zelfs met eyeliner heb ik nog de grootste moeite 😉

 17. Sandra

  Wat gaaf zeg, al zou ik dit palette zelf niet zo snel gebruiken denk ik…

 18. Meike

  Flinke prijs voor dit palette. Ik gebruik zelf nooit felle kleuren, dus niks voor mij

 19. juliette

  wat zonde dat niet alle kleuren zo goed zijn als we gewend zijn van UD… Wél een mooi palette!
  Je look is heavy maar erg mooi 🙂

 20. Mariëlle

  Ik vind het palette super gaaf en je look erg mooi! Maar voor mezelf zou het denk ik niet zo’n geschikt palette zijn!

 21. jeapiebel

  Ik vind alle kleuren van de palette top! Ik hou wel van kleuren. Dit is ook het moment om zo’n palette te pakken vind ik. Fijne feestdagen!

 22. Svenja

  Wauw, wat bevat het palette mooie felle kleurtjes. Jammer dat een aantal kleuren tegenvallen. Je weet er ondanks dat wel weer een onwijs unieke en prachtige oog look mee te maken. Love it.

 23. jonna@burgertrutjes

  Wow, you rock!! Kleuren staan super bij elkaar. Dit zou ik niet zo snel zelf verzinnen. Benieuwd of er nog meer looks online gaan komen met dit palette.

 24. Astrid

  Voor mij zou dit teveel out of the comfort zone zijn. Al lijkt het me wel leuk om ermee te spelen met al die kleuren! Jammer dat niet alle oogschaduws goed van pigment zijn. Voor zo’n prijs mag je dat inderdaad wel verwachten!

 25. Suzanne

  Hele fijne review. Dit zou geen palette zijn wat ik vaak zou gebruiken.

 26. Marloes

  Wat een mooie look heb je ermee gemaakt. Mooie en goede review! Jammer dat de pigmentatie van sommige kleuren zo tegenvalt. Ik zou zelf dit palette niet zo snel aanschaffen.

 27. Susan

  Duidelijk review! Je hebt een prachtige look ermee gemaakt, ondanks dat ik het palette persoonlijk niet zo draagbaar vind. Vind de prijs wel erg hoog.

 28. Femke

  Fijne en eerlijke review. De look die je uiteindelijk hebt gemaakt vind ik heel tof. Zelf ben ik niet zo van de felle kleuren, dus dit palette zou ik niet kopen. De pigmentatie van sommige swatches ziet er niet zo goed uit.. Jammer, want het is toch een prijzig palette. Toch zitten er nog een hoop kleuren bij die wel heel tof en goed gepigmenteerd zijn.