Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
23 december 2016 door Emmy Bovenhorst Nog geen reacties
  • How To
  • kleur
  • oogschaduw
  • palette
Een MissLipgloss artikel

Urban Decay Full Spectrum Review & Stap voor stap look

_mg_9740

Door Emmy – Het kon natuurlijk niet uitblijven dat ik niet aan de slag zou gaan met het Full Spectrum palette van Urban Decay. Ik was gelijk heel enthousiast door alle mooie felle kleuren, en door de mogelijkheden die je door Urban Decay in dit palette eigenlijk al een beetje voorgeschoteld worden. Hoezo? Nou, kijk maar mee. 

_mg_9735

_mg_9759

Het palette zit in een mooie stevige zwarte verpakking met een heel kleurrijk logo voorop. Het doosje voelt heel stevig en degelijk aan.

_mg_9745

Het doosje heeft ook over de hele grootte van de deksel een spiegel. Deze is zo lekker groot dat je hier prima je hele make-up in kunt doen.

_mg_9757

Dat paarse vlekje komt doordat ik met mijn stupide hoofd het kwastje vol in de paarse oogschaduw liet vallen voordat ik er een foto van maakte. Haha typisch weer hè.

_mg_9758

Urban Decay staat ook altijd garant voor een fatsoenlijke kwast bij het palette. Met de ene kant kun je kleur aan brengen, en met de andere kant kun je blenden. De korte stevige haartjes vind ik wel prettig, maar de haartjes van de blending kant vind ik te lang waardoor ik niet fijn kan blenden. Dat is wel persoonlijk, want veel mensen vinden dit soort blending brushes wél fijn.

_mg_9743

De kleuren komen echt op je af, prachtig! Zoals je kunt zien kun je eigenlijk elk rijtje van boven naar beneden zien als een ‘look’ in een bepaalde kleur. De donkere kleur in je arcadeboog en outer V, de middelste kleur in het midden van je bewegend ooglid, en de lichte kleur aan de binnenste zijde van je ooglid. Handig, zo hoef je niet lang na te denken over combinaties! Maar, wel heel ton sur ton. Bij het laatste rijtje zou ik je dit ook niet aanraden, deze kleuren kun je gebruiken om een andere look te versterken.

_mg_9768

Dan de swatches. Ik ga dan met mijn vinger een beetje heen en weer in de pan, en veeg 1 keer naar beneden. Ik bouw niet op, ik ga niet twee keer. No do-overs! Meedogenloze swatches!
Dit is de bovenste rij met kleuren. Alchemy – Warning – Midnight blaze – Hundred – Minx – Delirious – Platonic. De eerste twee swachten mooi, maar de twee die daarna volgen breken wel een beetje mijn klomp. Waar is het pigment? Minx is nog wel weer oké en de laatste twee zijn weer goed. Wel mooie kleuren zo bij elkaar. De eerste twee lijken me ook prachtig samen in een look.

_mg_9769

De middelste rij: Gossip – Seize – Calavera – Hatter – Blindsided – Sketch – Iced. Deze kleuren zijn qua pigmentatie mooi, alhoewel de een na laatste een beetje achterblijft. Gossip is echt heel fel, mooi!

_mg_9770

Dan de laatste rij: Paranoia – Jones – Goldmine – Mean – Metamorphosis – Faded – Bump. Nou, wat vind jij? De eerste kleur is mooi, de hemelblauwe tint is goed, en de witte kleur is mooi romig. De rest vind ik echt onder de maat. Dit had ik niet gezegd als het palette €15,00 zou kosten, maar voor €54,00 zeg ik dat wel. Dan moet naar mijn mening elke kleur goed gepigmenteerd zijn.

_mg_9767

Hier even een voorbeeldje. Om te janken toch? Ik wilde eigenlijk een look maken met goud, dat naar donkerder oranje doorliep en ergens zou ik nog een roze kleur erin rammen. Ik ben gewoon gestopt, want de gouden en oranje kleur zijn echt niet mooi als je deze met een kwast aan brengt. Je moet je bedenken dat een vinger ook altijd nog meer kleur oppakt dan een kwast. Dus met kwast, blijft er echt te weinig van over.

_mg_9761

Genoeg gezeik, we gaan een look maken. Want dat is natuurlijk echt wel mogelijk, het blijft een heel mooi palette.

_mg_9772

Ik bedenk deze look terwijl ik het aan het maken ben, en ik begin met de hemelsblauwe kleur Metamorphosis. Dit breng ik aan met een ZOEVA detail shader.

_mg_9773

Daarna pak ik Alchemy op een pencil brush van BH cosmetics, en breng deze onder mijn oog aan. Ook dep ik wat Paranoia over mijn binnenste ooghoek heen.

_mg_9774

Daarna trek ik dit verder over het blauw en over de rode tint onder mijn oog.

_mg_9775

Daarna Gossip, naast Metamorphosis.

_mg_9776

Daarna pak ik Delirious en deze breng ik op de buitenste ooghoek aan. Dit trek ik ook gelijk een beetje door in mijn arcadeboog. Het blauwe moet nog wel echt terugkomen vind ik.

_mg_9777

Dus, ik breng Minx aan in de buitenste hoek onder mijn oog, en in het midden Blindsided. Soms ga ik even terug naar een andere kleur om alles mooi over te laten lopen, of om een kleur een beetje te versterken die door het blenden teveel is vervaagd.

_mg_9778

Met een Morphe vegan eyeliner kwast zet ik Minx ook nog langs mijn bovenste wimperrand.

_mg_9779

En daarna een knalblauwe eyeliner van Max Factor op mijn waterlijn.

_mg_9786

Mascara maakt de ooglook af.

_mg_9783

_mg_9795

Op mijn lippen breng ik nummer 200 van Rimmel aan.

_mg_9785

De totale look vind ik gaaf geworden. Het palette vind ik voor deze prijs onder de maat. Maar, de kleuren die wel goed zijn, zijn gelijk wel echt heel erg tof. Zo kom je ze niet vaak tegen! Fall-out zie je op één foto een beetje onder mijn oog, maar zo lang ik de kwast af tik voor ik deze op mijn oog zet, vind ik dat heel minimaal, en dat is een plus. Het palette is voor €54,00 te koop bij Ici Paris.

Dit product heb ik gekregen.

Liefs, Emmy.

Je kunt mij volgen op Instagram via @mydiamakeup

 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)