Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
5 maart 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Urban Decay Eyeshadow Primer Eden

Al jaren ben ik trouw aan mijn Too Faced Shadow Insurance. Mijn favoriete oogschaduwbasis! Toch besloot ik laatst om bij Sephora de Urban Decay Primer Potion in Eden aan te schaffen. Al een tijdje was ik nieuwsgierig naar deze matte oogschaduwbasis.

De Urban Decay Eyeshadow Primer Potion in Eden bevat 11ml en kost €17. Too Faced Shadow Insurance kost €16 en bevat 10.35ml. Dat komt dus ongeveer op het zelfde neer, al lijkt de tube van Urban Decay veel groter. De prijs is dus praktisch hetzelfde. UDPP in Eden is verpakt in een kunststoffen doosje wat een luxe gevoel geeft.

Trouwens, voor wie niet weet wat oogschaduwbasis is: dit gebruik je als basis voor je je oogschaduw aanbrengt, zo blijft dit de hele dag (en nacht!) zitten. Ideaal, ik kan zelf echt niet zonder. Als ik oogschaduw gebruik, gebruik ik áltijd oogschaduwbasis.

Eden is een compleet matte versie van de UDPP. Er zijn juist ook glanzende versies, maar deze is helemaal mat. Er zit geen enkele glans of shimmer in en hij zorgt ervoor dat je oogschaduws ook wat matter worden. Matte oogschaduws worden nóg matter, glanzende oogschaduws worden wat minder glanzend. Ik ben echt dol op matte oogschaduwlooks, dus Eden is perfect voor mij. Toch ben ik ook wel heel benieuwd naar de glanzende versies, dus misschien voeg ik die binnenkort ook nog wel toe aan mijn collectie.

De verpakking van UDPP is flink verbeterd! Vroeger was het een hard flesje met een sponsapplicator, waar je na een tijdje niks meer uit kon krijgen. Je moest hem dan doorzagen (!) om er weer een half jaar mee verder te kunnen. Heel onpraktisch, daar kwam ook heel veel kritiek op. Gelukkig besloot Urban Decay een andere verpakking te maken voor hun Primer Potions, en dit is hem geworden. Het is een vrij grote tube met draaidop en een klein ’tuutje’ waar de basis uitkomt. Ik had het tuutje zelf liever nog ietsje smaller gezien, maar dan ben ik wel heel kritisch.

Je hebt maar een mini beetje UDPP nodig voor beide oogleden, dit is zelfs al iets teveel. Het is onwijs zuinig in gebruik en je kan met een tube denk ik langer dan een jaar doen als je het elke dag gebruikt.

Wanneer je het verdeelt over je huid zie je dat het echt compleet mat is. Het ziet er zelfs een beetje poederig uit! Heel erg mooi, daar houd ik van. Oogschaduw is er erg makkelijk op aan te brengen en ook goed te blenden, en het effect is wel heel erg mooi. Het is niet heel duidelijk, maar ik merk toch dat alles net wat matter wordt en dat vind ik prachtig!

Als oogschaduwbasis werkt ‘ie gewoon perfect. Hij doet wat ‘ie moet doen: mijn oogschaduw een hele dag – en als het nodig is een nacht – op zijn plek laten zitten. I love it.

Ik weet niet of ik hem fijner of beter vind dan Too Faced Shadow Insurance. Ik vind de verpakking mooier, en het matte effect ook. Dus ja, ik denk wanneer mijn TFSI op is, dat ik gewoon lekker overstap op UDPP Eden. Hij bevalt echt heel erg goed en het effect vind ik erg mooi.

Pluspunten

  • Hele mooie én praktische verpakking
  • Zéér zuinig in gebruik, met een tube doe je denk ik 1,5 jaar als je het dagelijks gebruikt
  • Geeft een mooi mat effect aan je oogschaduws
  • Laat make-up tientallen uren lang perfect op haar plek zitten
  • Verdeelt makkelijk
  • Is in verhouding met hoe lang je het gebruikt absoluut niet duur, eenmalig €17 uitgeven voor iets wat je anderhalf jaar lang kan gebruiken is niet duur
  • Urban Decay test niet op dieren

Minpunten

  • Alleen verkrijgbaar bij Sephora

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een heel goede matte oogschaduwbasis die heel lang meegaat

Skippen als… je niet zo van mat houdt, als je er geen €17 voor over hebt of als je geen oogschaduw gebruikt.

Urban Decay Primer Potion in Eden is voor €17 te koop bij Sephora.

xxxc MAC Penultimate Eyeliner


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.