1 november 2012 door Cynthia Schultz 92 reacties
 • all nighter
 • fix+
 • Review
 • sephora
Een MissLipgloss artikel

Urban Decay All Nighter Setting Spray

Elke beautyliefhebber kent MAC Fix+, de setting spray om je make-up langer te laten zitten. Die van mij is bijna op, en al tijden wilde ik All Nighter van Urban Decay proberen. Ook een setting spray! Voor €23 kocht ik hem bij Sephora. Is ’t wat? Ik heb hem vergeleken met mijn huidige favoriet, MAC Fix+.

Urban Decay All Nighter is een spray die er simpelweg voor zorgt dat je make-up nog langer mooi blijft zitten. Volgens Urban Decay zelfs zestien uur! Het is geschikt voor alle huidtypes, is hypoallergeen en ‘groundbreaking’, volgens het merk. All Nighter heeft een ‘Temperature Control Technology’ die deze gewichtloze spray beter maakt dan vergelijkbare producten. Je make-up zal niet smelten als het warm of vochtig wordt, of juist wanneer het buiten erg koud en winderig is. Praktisch verlaagt All Nighter de temperatuur van je make-up zodat je foundation, oogschaduw, blush en concealer op hun plek blijven. Het spraykopje geeft een hele fijne mist zodat de spray goed over je gezicht verdeeld wordt.

Dat klinkt allemaal hartstikke goed! Maar hoe gebruik je zoiets nou? Het is echt heel simpel. Eerst doe je gewoon je make-up zoals je dat normaal ook doet. Dan pak je All Nighter, houdt het ongeveer twintig centimeter van je gezicht, en spray het in X en T vorm over je gezicht, zodat je elk stukje meepakt. That’s it!

De verpakking ziet er leuk uit, echt in Urban Decay stijl. De fles is qua vorm vrij basic, de MAC Fix+ verpakking vind ik wel wat mooier. In het flesje zit 118ml, in MAC Fix+ 100ml. All Nighter is ook wat duurder, €23, tegenover Fix+, €17.

Dit zijn de bestanddelen van All Nighter. In MAC Fix+ zitten vooral fruitextracten en vitamines. De lijst van All Nighter is een hoop abracadabra! Er zit vrij veel SD-Alcohol 39-C in, wat helaas een ‘harde’ vorm alcohol is die niet zo goed voor je huid is. Vrijwel alles wat er in zit synthetisch en niet verzorgend voor je huid, eigenlijk alleen aloë vera sap, maar dat staat zo onderin de lijst dat ik niet denk dat het echt iets voor je huid kan doen. PVP is bijvoorbeeld een kunsthars, wordt veel in haarlak gebruikt, en heeft waterproof eigenschappen. Daardoor blijft je make-up dus langer zitten! Ook zitten er wat siliconen in, die een soort laagje op je make-up leggen. Bedenk wel dat de spray zó fijn is dat het echt een mega dun laagje is, het is geen plastic folie of zo.

De bestanddelen in de spray zijn vooral om je make-up langer te laten zitten, niet om je huid te verzorgen of beschermen. Het is echt een make-up product, meer dan Fix+ waar ook verzorgende dingen in zitten voor een mooie huid. Het is maar net wat je wilt!

Ik heb het product getest puur op hoe het werkt op mijn huid en hoe mijn make-up er op ‘reageerde’. Ik merkte vooral dat de nevel echt super fijn is, veel fijner dan Fix+. Waar Fix+ nogal eens dikke druppels op mijn gezicht achterlaat, doet All Nighter dat totaal niet. Ik voel het bijna niet tijdens het sprayen, en dat is eigenlijk wel prettig. Fix+ maakt mijn gezicht altijd vrij nat, All Nighter doet dat niet echt.

Meteen is het poederige effect weg – als ik dat heb – en verder gebeurt er niet zoveel. Het voelt prettig aan op mijn huid, prikt niet en irriteert ook niet op een andere manier. En: ik merk wel écht dat dit werkt. Ik denk wel iets beter dan Fix+. Mijn make-up smelt veel minder snel van mijn gezicht af en blijft gewoon echt langer goed zitten. Aan het einde van een hele lange dag ziet mijn make-up er natuurlijk niet meer totaal vlekkeloos uit, maar zonder All Nighter was het een stuk erger geweest.

De combinatie van de betere prijs, de fijnere nevel en betere werking maakt dat ik eerder weer voor All Nighter zou gaan. Wel is het zo dat Fix+ wat ‘schonere’ bestanddelen heeft. Het is maar net waar je voor kiest!

Ik vind trouwens bijna alleen maar super positieve reviews over All Nighter, heel leuk om te lezen!

Pluspunten

 • All Nighter heeft een praktische, handzame verpakking
 • Vrij veel inhoud, 188ml (meer dan Fix+)
 • Goedkoper dan Fix+
 • Heeft een héél fijne nevel de je haast niet voelt
 • Haalt een eventueel poederig effect weg
 • Voelt prettig aan
 • Zorgt er écht voor dat mijn make-up veel langer blijft zitten
 • Zuinig in gebruik

Minpunten

 • €23 voor 118ml ‘cosmetisch water’ is natuurlijk wel wat prijzig
 • Bevat niet heel ‘schone’ bestanddelen
 • Alleen bij Sephora te koop

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een setting spray die er echt voor zorgt dat je make-up veel langer goed blijft zitten

Skippen als… je de bestanddelen niet goed vindt, of als je €23 te duur vindt.

Urban Decay All Nighter Setting Spray is bij Sephora te koop voor €23.

Bron bestanddelen: Schutte, M (2011). Lexicon van Cosmetische Ingrediënten. Rijswijk: Uitgeverij Lakerveld

xxxc Vichy Pureté Thermale


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

92 reacties
 1. Simone

  Naar zoiets was ik precies opzoek! Thanks!

 2. Anjana

  Ik ben vandaag naar de Sephora (Den Haag) geweest en hij kost daar € 27,50.

 3. selima

  yup! deze spray is geweldig! qp100versxhillende gehad maar deze is echt mijn toppppperrrrrr

 4. MelissaS.

  Dit is heel toevallig haha mijn MAC Fix+ is ook bijna op en zat ook al erover na te denken om die van Urban Decay een keer te proberen, bedankt voor het artikel! 🙂

 5. Astrid

  Was overigens bij Sephora in Haarlem.

 6. Astrid

  Lijkt me een fijn product!
  Vandaag bij Sephora geweest, maar die hebben dit niet in hun assortiment, werd mij verteld 🙁
  Jammer….
  Wie weet waar het wel te koop is?

 7. Anne vdh

  Klinkt goed deze spray! Heb zelf een mini fix+ waar het spuit-dingetje niet helemaal goed meer werkt, alles komt er echt als harde straal uit waardoor je je make-up juist verpest:( Moet hem misschien maar even in een ander spuitflesje overgieten.. Als die op is ga ik misschien deze wel proberen!:D

 8. Melissa

  Goed om te weten dat deze fijner is (en in verhouding goedkoper) dan MAC. 🙂 Bedankt voor dit duidelijke review! Nu ik er zo over nadenk wil ik best zo’n spray hebben, voor uitgaan lijkt het me heel handig, of voor op vakantie. Ik ga het onthouden!

 9. ,,,,

  Volgens mij is the all nighter gewoon een fixing spray en is het dus ook echt de bedoeling dat het langer blijft zitten terwijl mac fix+ alleen is om het poederige weg te halen, fix+ is eigenlijk gewoon water. The all nighter wordt volgens mij ook gemaakt door een ander bedrijf… volgens mij skindinavia als ik me niet vergis.

 10. Renée

  Top review!

 11. Maaike

  Klinkt goed, maar ik heb hier nooit echt het nut van ingezien. Ook niet van Fix+. Als je nou regelmatig na een lange dag nog een catwalk over moet en op de foto gaat: ala. Maar gewoon zo voor every day, vind ik het niet nodig.

 12. Joanne

  Chill dat het zo goed werkt! Maar ik sla ‘m over. Ik krijg er al zowat verstopte poriën van als ik naar de ingredientenlijst kijk, haha. (Zit vol met ingrediënten waarvan ik weet dat ik dat krijg)

 13. milou |shimmer-pie

  Hmm klinkt wel heel verlijdelijk!! Ik heb die van mac ook nog nooit geprobeerd maar ik ben hier wel heeel benieuwd naar nu! Dus ik ga het denk ik maar eens proberen!

 14. Angelique

  Klinkt goed ook al zitten er niet zulke goede bestandsdelen er in:-)

 15. Keshia

  Mac fix+ is geen setting spray.. het is een finishing spray die het poederige effect weghaald.
  En voor extra verzorging van je huid…
  je kan het ook gebruiken ter voorbereiding van je foundation.
  fix + is niet bedoeld om je foundation langer te laten zitten..

 16. T-shirrtje

  Wat een fijne review 🙂 thanks! Als m’n Mac op is ga ik deze denk aanschaffen om te testen.

 17. Jasmine

  Wat goed dat je hier een review over hebt gemaakt. Hij klinkt zeker erg fijn: lichte nevel en langer genieten van je make-up! Maar al bij al zou ik dan toch voor de Mac Fix+ kizzen denk ik.

 18. Nora

  Klinkt goed! maar wel beetje prijzig

 19. Chantal

  Klinkt als een erg fijn product en het flesje zelf ziet er natuurlijk ook hartstikke leuk uit

 20. Cynthiiaa

  Wow, wow en nog eens wow. Alsof je mijn gedachten hebt gelezen! Ik was trouwens hier laatst nog aan het over nadenken, stond mij iets van bij dat het een spray van UD was, best goed enzo, maar alweer vergeten hoe die nou heette. :’) Dankjewel, best een positieve review, helemaal omdat hij je make-up gewoon langer laat zitten, dat is wat wij willen! Mijn Fix+ is volgens mij ook bijna op, was de derde alweer. Alsof ik het opdrink. :’)

 21. Seff

  Mm klinkt goed, toch maar proberen wanneer m’n fix+ op is!

 22. Hester

  Ik vind het altijd leuk om te lezen dat er weer een product is dat nog beter is, haha. Klinkt goed!

 23. Natasja

  Ik ben nog bezig aan mijn flesje Fix+ en vind deze eigenlijk prima. Vind de ingredienten een fijner idee bij die van MAC, dan voel ik me net iets beter 🙂

 24. lien

  Dit komt op mijn verlanglijstje te staan.

 25. Yvonne

  Niks voor deze natuurlijke producten-liefhebber ^^

 26. saskia

  E.L.F heeft ook zo”n spray

  Zou je graag een product voor je make-up hebben zoals haarspray voor je haar? Een make-up die de hele dag door blijft zitten De mist hydrateert en verzacht je huid dankzij Aloe, groene thee, komkommer en vitaminen A, C & E. (gekopieerd van de site) er zit 60 ml in en is 4€
  ik heb hem nog in bestelling staan maar die wil ik nu gaan proberen. voor dat geld ook zeker de moeite waard om te proberen. elf mist&set heet ie.

 27. TrendyMommy

  Je kunt ook gewoon haarlak gebruiken, doen vele visagisten ook!

 28. F

  Ik heb een vraagje. Ik doe sochtends meestal beetje bb Cream op mijn wangen, blush en een klein beetje bronzer poeder en als laats pep en prime poeder maar als ik na de middag mijn make-up afhaal van mijn gezicht zie ik niks van die make-up terug op mijn wattenschijf. Moet ik nou juist zon mist spray gebruiken? Xxx

 29. Nikki

  Klinkt goed! Eens een kijkje nemen. Die slechte ingrediënten maken mij niet zo veel uit. Tegenwoordig is alles “slecht” en de hele dag met foundation op je huidje lopen is ook niet bepaald ideaal, dus ik ga me daar niet zo druk om maken hihi. Fijne review en ik ben benieuwd hoe hij werkt bij mij!

 30. Chinouk

  Oh ik vind €23 euro helemaal niet zo duur! Ze zijn namelijk in Amerika al $29, dus dat scheelt maar 50 cent, omgerekend dan. Ik heb op dit moment de Vitamine E spray van The Body Shop, en ik vind het wel een fijn gevoel als ik het op spray, maar ik weet niet of het nou echt helpt. Meestal spray ik het op m’n gezicht omdat ik vaak zo’n ‘trekkend’ gevoel krijg als ik poeder op heb gedaan. Als die op is ga ik zeker eens kijken voor een settingspray van Urban Decay!

 31. Mademoiselle Sophistiqué

  Ik vind niet dat Fix + mijn makeup langer laat zitten, ik gebruik ‘m enkel en alleen om het poederige effect weg te halen en daar is hij perfect voor, dus ik blijf bij Fix +

 32. Allissa

  klinkt wel heel erg goed eigenlijk als ie ook nog eens beter werkt dan dé Fix+

 33. Sara

  Klinkt erg goed! Jammer dat de bestanddelen dan weer wat tegenvallen. Ik gebruik zelf geen setting spray en heb aan het einde van de dag dan ook wel het gevoel dat mijn make-up er helemaal af is. Misschien dat ik dan ook maar eens zo’n spray moet gaan gebruiken 😀

 34. Sophie

  Owje, net een hele nieuwe fix+ gekocht Hahah. Maar voor de volgende keer ga ik voor de all nighter 🙂

 35. Desirée

  Klinkt goed! Ik ben zelf fan van de Clarins Fix’Make-up als settingspray, maar wil deze ook zeker eens proberen : )

 36. Eva

  Waauuw, die wil ik echt graag! Wel een beetje duur, sparen dus!

 37. Sofie

  Klinkt best fijn eigenlijk. Ik zie het wel zitten 🙂

 38. Jennifer

  Hier heb ik simpelweg geen centjes voor, 23 voor een beetje vloeistof is inderdaad wel veel van het goede. Ik gebruik ook verder geen FIX+ of iets dergelijks, dus .. ik sla over!

 39. Soof

  Dit klinkt heel goed! Fix+ staat al langer op mijn verlanglijstje, maar helaas is MAC hier in de buurt niet verkrijgbaar. Binnenkort ga ik naar Amsterdam en daar wilde ik eigenlijk Fix+ halen, maar nu ben ik toch ook wel erg benieuwd naar All Nighter.
  Ik heb mij laten vertellen dat er in Amsterdam geen sephora zit. Kun jij mij misschien vertellen of urban decay wel in Amsterdam te koop is? Alvast bedankt 🙂

  • Nikki

   Je moet naar de V&D in Amstelveen. Tram 5 vanaf Amsterdam centraal en dan de eindhalte. Als je uitstapt zie je gelijk de V&D en die hebben een grote Sephora. Inclusief deze spray en alle andere Urban Decay producten. Is ongeveer een half uurtje in de tram zitten.

  • soof

   Thanks 🙂

 40. martina

  wel jammer van de bestandsdelen……
  en de verpakking is echt niet mooi, beetje goedkoop voor mijn gevoel…
  verder een duidelijke review

 41. Jesdiny

  Ik kocht een XL versie in de sale bij Sephora. Zo blij mee. Echt een favoriet!

 42. Beautygeek30

  De spray van UD is van Skindanavia. Ik heb daar hun eigen setting spray van: moisture lock make up finishing spray. Die is ook zo fantastisch!! Ben het helemaal met je eens dat de nevel van die spray veel fijner en prettiger aanvoelt dan die van de Fix +. Make up blijft hele dag mooi!

 43. Anne Solveig

  Ik denk wel dat het goed zal werken maar is inderdaad een beetje prijzig..!

 44. Dank

  Is nu de standaard korting van 15%korting er al af?

 45. Kimberly

  Jammer van de bestandsdelen, maar hij klinkt wel heel erg fijn. Ik gebruik zelf niet echt een setting spray, ik denk ook niet dat ik het op dit moment nodig heb, maar misschien dat ik binnenkort maar eens ga kijken naar deze! Je maakt me nieuwschierig

 46. kimberly

  Klinkt goed! Ik heb er toevallig laatst nog eentje zelf gemaakt. Doet prima zijn werk en kost bijna niets 🙂

  • Nora

   Oeh, zou ik mogen weten hoe? 🙂

 47. Laura

  ik heb deze in New York gekocht zo’n twee maanden geleden, en ik moet zeggen, dit is en blijver! IK gebruik heeeeeel veel poeder, maar met dit product lijkt het of ik gewoon een flawless huid heb! Het geeft een heeeel licht glansje, maar als in een normale huid, niet het ‘dewy’, vettige effect. Prijzig, maar ik vond het zijn geld meer dan waard.

 48. Stèphanie

  Ik heb heel erg veel reviews over dit product gelezen en die waren allemaal laaiend enthousiast! Al een tijdje wil ik ook dit product aanschaffen, alleen dacht ik dat dit niet in NL te verkrijgen was, ook niet bij Sephora. Die indruk kreeg ik van andere beautybloggers omdat zij het in de VS hadden gekocht.. wantja, waarom zou je hem daar kopen als je hem hier ook kan kopen? Nou, dat wordt dan tijd dat er hier in de stad ook een Sephora komt!

 49. Sabrina

  Ben hier wel benieuwd naar! Ik gebruik zelden foundation en mijn blush is dan na een paar uur verdwenen. Werkt zo’n spray in zo’n geval ook of is het dan zinloos?

 50. Sabrina

  Ben hier wel benieuwd naar! Ik gebruik zelden foundation en mijn blush is dan na een paar uur verdwenen. Werkt zo’n spray in zo’n geval ook?

  • Nora

   Jawel, met alle makeup! ^^

 51. Nadine

  Klinkt goed, ben benieuwd! Die ingrediëntenlijst maakt niet zoveel uit, je gebruikt het toch niet als verzorging, maar als een soort ‘beschermlaag’. Ik vraag me ook af hoeveel van de verzorgende ingrediënten van MAC Fix+ door je dagcreme-foundation-concealer-poederlaag heen komen.

  • Sasha

   Dat vraag ik mij juist ook af! Jammer dat er geen voor en na foto’s waren!!

 52. romee

  je hebt een foutje gemaakt met het aantal ml in de tekst staat het anders dan bij je punten onderaan

  leuk geschreven
  liefs romy

 53. Esmay

  Ik hoor hier ook veel goeds over en hij klinkt supergoed 😀
  Ik heb namelijk ook best vaak last van dat poederige gezicht, dus deze maar eens proberen!

 54. Janet

  Het lijkt me tof om over een paar weken/maanden te lezen over je deze liever hebt of toch de mac!

 55. Rosamina

  Hmmmmm, vind het toch scary, dat van de PVP. Een kunsthars, wat ook nog eens veel in haarlak wordt gebruikt :s Ik denk dat ik dan eerder voor Fix+ van MAC ga.

 56. ValleyDoll

  Ik had al eerder fijne dingen gehoord over deze spray. Fix + is voorlopig nog mijn favoriet maar misschien moet ik maar eens deze uitproberen !

 57. K

  Ik heb de spray zelf en ik vind hem helemaal geweldig ! ik gebruik het wel niet elke dag enkel voor een feestje wanneer je toch wilt dat je make up de hele avond mooi op zijn plek blijft zitten. :inlove:

 58. Nora

  Ik ben echt een fan van All-Nighter! Ik vind ‘m persoonlijk veel fijner dan de Fix Plus, hoewel ik het flesje echt lelijk vind(!) ahahah, maar dat is natuurlijk niet belangrijk. Zoals je zegt: de mist is zooo fijn en het laagje wat’ie op je huid achterlaat is zo dun dat naar de bestanddelen kijken (imho!) mierneukerij is. alsof verzorgende bestanddelen in zo’n geval ook iets voor je huid zouden doen, en alsof de foundation die je eronder draagt minder slechte ingredienten heeft. 🙂

 59. Annelie

  Hij lijkt me goed! De prijs zou ik er dan wel voor over hebben, ik heb al zulke goede reviews gelezen hierover. Wel jammer dat de bestandsdelen iets minder zijn.

 60. Lisa – Une Belle Vie

  Klinkt goed! De Fix+ spray staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar als ik dit zo ga ik het maar even veranderen 🙂 Jammer van de ‘troep’ die erin zit, maar zoals je al zegt: je sprayt maar een dun laagje op je make-up. En ook niet meteen op je huid. Voor mij niet zo’n probleem dus ^^ .
  xxx

 61. Miranda

  Klinkt goed. Al houden mij de bestandsdelen wat tegen..

 62. Sacha

  Jammer dat de ingredienten niet heel verzorgend werken, maar los van dat lijkt het me wel een heel fijn product. Dan zou ik liever deze setting spray kopen dan die van MAC. 🙂

 63. nathalie

  Wat zit er veel troep in zeg! niet normaal! wat je ook gewoon kan doen om je make-up te “setten” is een evian spray gebruiken of rozenwaterspray is veeel beter voor je huid.

 64. isa

  Jammer dat er geen foto’s bij staan van hoe je make-up er nog uitziet aan de einde van de dag!

  • isa

   * het einde van de dag

 65. Laura

  Ah! Deze lijkt me heel erg fijn, ik ga zeker binnenkort bij sephora kijken:)

 66. Lifesplash

  Klinkt goed! Zulke sprays zijn altijd wel handig voor als je hele mooie uitgebreide looks hebt, als ik een beetje eyeliner en mascara heb vind ik het nooit nodig. Ik moest wel lachen toen je vertelde dat het geen plastic folie is, haha. Het zal wat zijn als je iemand met plastic folie over zijn of haar gezicht ziet. :p By the way, wat ik me afvraag is dat je altijd zegt bij de ingrediënten dat de producten die onderaan staan waarschijnlijk niet zo veel van inzit. Is de lijst van ingrediënten dan gesorteerd op hoeveelheid dat erin zit oid? 🙂

  • Nora

   Ja! Ingredienten moeten(!) op de verpakking staan vermeld in de volgorde van hoeveelheid bestanddeel die erin zit. Daarom is ‘aqua’ (water) op heel veel ingredientenlijsten het eerste ingredient, daar zit gewoon heel vaak het hoogste percentage van in. 🙂

  • Rosalinde

   Hoe hoger een ingrediënt op de ingrediëntenlijst staat, hoe meer er van dat ingrediënt in het product zit. Daarom zie je bij veel dingen ook als eerste ‘Aqua’ staan, omdat water in veel make-up producten het grootste bestanddeel is. Ik hoop dat je vraag hiermee is beantwoord. 🙂

  • Rosalinde

   Oeps, je vraag was al beantwoord. Dat had ik niet gezien!

 67. ellen

  Wauw, klinkt goed zeg! Ik ben echt al een tijdje op zoek naar zo’n spray die je make-up set. Ik denk zelf dat ik toch degene van MAC zou kopen, gewoon puur omdat ik er meer over heb gehoord.
  Liefs, Ellen 🙂

 68. Amber

  De All nighter heb ik zelf en ik vind ‘m ook super! Niet echt verzorgde bestanddelen, maar na een dagje weg te zijn geweest verbaas ik me telkens weer hoe goed mijn make-up er nog op zit!

 69. Sanne

  Mocht mijn Fix+ op zijn dan zou ik zeker overwegen om deze uit te proberen. Ik vind de Fix+ namelijk wel heel fijn (ruikt ook zo lekker) maar ik vind het altijd een beetje lastig ‘sprayen’.

 70. Lotte

  Sounds gooood! Jammer van de ingrediënten, maar als het goed werkt… Tja. Ik zou het er op zich best voor over hebben, toch handig voor feestjes en dat soort situaties, of voor hele lange dagen. En ach, ik gebruik genoeg producten voor het gezicht waar wél veel verzorgende ingrediënten in zitten!

 71. Tim

  Ondanks de enkele slechte ingrediënten en de verpakking die ik oerlelijk vind (haha sorry!) ben ik toch wel heel benieuwd naar de spray. Ga hem zeker in overweging nemen als mijn Fix+ op is!

 72. Aranka

  Oeeh! Dat klinkt heel erg goed als ik al die postitieve dingen lees. Zelf wil ik ook nog heel erg graag een keer zo een spray, dus deze houd ik in gedachten!