Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
1 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • all nighter
 • fix+
 • Review
 • sephora
Een MissLipgloss artikel

Urban Decay All Nighter Setting Spray

Elke beautyliefhebber kent MAC Fix+, de setting spray om je make-up langer te laten zitten. Die van mij is bijna op, en al tijden wilde ik All Nighter van Urban Decay proberen. Ook een setting spray! Voor €23 kocht ik hem bij Sephora. Is ’t wat? Ik heb hem vergeleken met mijn huidige favoriet, MAC Fix+.

Urban Decay All Nighter is een spray die er simpelweg voor zorgt dat je make-up nog langer mooi blijft zitten. Volgens Urban Decay zelfs zestien uur! Het is geschikt voor alle huidtypes, is hypoallergeen en ‘groundbreaking’, volgens het merk. All Nighter heeft een ‘Temperature Control Technology’ die deze gewichtloze spray beter maakt dan vergelijkbare producten. Je make-up zal niet smelten als het warm of vochtig wordt, of juist wanneer het buiten erg koud en winderig is. Praktisch verlaagt All Nighter de temperatuur van je make-up zodat je foundation, oogschaduw, blush en concealer op hun plek blijven. Het spraykopje geeft een hele fijne mist zodat de spray goed over je gezicht verdeeld wordt.

Dat klinkt allemaal hartstikke goed! Maar hoe gebruik je zoiets nou? Het is echt heel simpel. Eerst doe je gewoon je make-up zoals je dat normaal ook doet. Dan pak je All Nighter, houdt het ongeveer twintig centimeter van je gezicht, en spray het in X en T vorm over je gezicht, zodat je elk stukje meepakt. That’s it!

De verpakking ziet er leuk uit, echt in Urban Decay stijl. De fles is qua vorm vrij basic, de MAC Fix+ verpakking vind ik wel wat mooier. In het flesje zit 118ml, in MAC Fix+ 100ml. All Nighter is ook wat duurder, €23, tegenover Fix+, €17.

Dit zijn de bestanddelen van All Nighter. In MAC Fix+ zitten vooral fruitextracten en vitamines. De lijst van All Nighter is een hoop abracadabra! Er zit vrij veel SD-Alcohol 39-C in, wat helaas een ‘harde’ vorm alcohol is die niet zo goed voor je huid is. Vrijwel alles wat er in zit synthetisch en niet verzorgend voor je huid, eigenlijk alleen aloë vera sap, maar dat staat zo onderin de lijst dat ik niet denk dat het echt iets voor je huid kan doen. PVP is bijvoorbeeld een kunsthars, wordt veel in haarlak gebruikt, en heeft waterproof eigenschappen. Daardoor blijft je make-up dus langer zitten! Ook zitten er wat siliconen in, die een soort laagje op je make-up leggen. Bedenk wel dat de spray zó fijn is dat het echt een mega dun laagje is, het is geen plastic folie of zo.

De bestanddelen in de spray zijn vooral om je make-up langer te laten zitten, niet om je huid te verzorgen of beschermen. Het is echt een make-up product, meer dan Fix+ waar ook verzorgende dingen in zitten voor een mooie huid. Het is maar net wat je wilt!

Ik heb het product getest puur op hoe het werkt op mijn huid en hoe mijn make-up er op ‘reageerde’. Ik merkte vooral dat de nevel echt super fijn is, veel fijner dan Fix+. Waar Fix+ nogal eens dikke druppels op mijn gezicht achterlaat, doet All Nighter dat totaal niet. Ik voel het bijna niet tijdens het sprayen, en dat is eigenlijk wel prettig. Fix+ maakt mijn gezicht altijd vrij nat, All Nighter doet dat niet echt.

Meteen is het poederige effect weg – als ik dat heb – en verder gebeurt er niet zoveel. Het voelt prettig aan op mijn huid, prikt niet en irriteert ook niet op een andere manier. En: ik merk wel écht dat dit werkt. Ik denk wel iets beter dan Fix+. Mijn make-up smelt veel minder snel van mijn gezicht af en blijft gewoon echt langer goed zitten. Aan het einde van een hele lange dag ziet mijn make-up er natuurlijk niet meer totaal vlekkeloos uit, maar zonder All Nighter was het een stuk erger geweest.

De combinatie van de betere prijs, de fijnere nevel en betere werking maakt dat ik eerder weer voor All Nighter zou gaan. Wel is het zo dat Fix+ wat ‘schonere’ bestanddelen heeft. Het is maar net waar je voor kiest!

Ik vind trouwens bijna alleen maar super positieve reviews over All Nighter, heel leuk om te lezen!

Pluspunten

 • All Nighter heeft een praktische, handzame verpakking
 • Vrij veel inhoud, 188ml (meer dan Fix+)
 • Goedkoper dan Fix+
 • Heeft een héél fijne nevel de je haast niet voelt
 • Haalt een eventueel poederig effect weg
 • Voelt prettig aan
 • Zorgt er écht voor dat mijn make-up veel langer blijft zitten
 • Zuinig in gebruik

Minpunten

 • €23 voor 118ml ‘cosmetisch water’ is natuurlijk wel wat prijzig
 • Bevat niet heel ‘schone’ bestanddelen
 • Alleen bij Sephora te koop

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een setting spray die er echt voor zorgt dat je make-up veel langer goed blijft zitten

Skippen als… je de bestanddelen niet goed vindt, of als je €23 te duur vindt.

Urban Decay All Nighter Setting Spray is bij Sephora te koop voor €23.

Bron bestanddelen: Schutte, M (2011). Lexicon van Cosmetische Ingrediënten. Rijswijk: Uitgeverij Lakerveld

xxxc Vichy Pureté Thermale


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.