Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
19 september 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • snelle make-up
  • tip
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Turbotempo make-up

Heb je ’s ochtends heel veel haast? Of maak je liever niet al te veel tijd vrij om je mooi te maken? Dan vandaag een aantal tips over hoe je je beautyroutine ’s ochtends zo kort mogelijk kan maken. Want je ten minutes of beauty kan je natuurlijk nooit overslaan!

Even ter vergelijking: wanneer ik voor een speciaal feestje of een stapavond op mijn gemakje mijn make-up doe, zit ik soms een halfuur voor de spiegel. Maar dan heb ik een muziekje op staan, ben ik lekker aan het rommelen in mijn make-up (wordt het deze kleur? Of toch deze? Even uitproberen…), doe ik alles heel langzaam en precies. Oftewel: ik trek er echt de tijd voor uit, ik vind dat echt heerlijk. ’s Ochtends heb ik daar natuurlijk geen tijd voor, maar ik sta wel altijd iets eerder op zodat ik wel wat aan mijn uiterlijk kan doen. Ik vind het sowieso heerlijk om ’s ochtends lekker rustig aan te doen. Vaak zorg ik dat ik me de avond ervoor al gedouched heb. Ik neem altijd een uur (soms een kwartiertje erbij) de tijd om me klaar te maken en te ontbijten en spullen te pakken.

Over mijn make-up doe ik ’s ochtends op zijn allersnelst vijf minuten. Maar dan doe ik geen boeiende oogschaduwcreaties op en doe ik het echt snelsnelsnel. Op turbotempo! Maar het liefst neem ik tien minuten de tijd. Dat is dus een derde van de tijd die ik ’s avonds besteed als ik een feestje heb. Een aantal tips voor turbotempomake-up:

  • Zorg dat je make-upplek opgeruimd en geordend is. Weet waar je producten liggen, zodat je niet hoeft te zoeken naar kwasten en mascara. Het scheelt heel veel tijd als je precies weet waar alles ligt. En het liefst ook nog binnen handbereik!
  • Nog handiger: een bakje of tasje waarin je de spulletjes hebt die je elke dag gebruikt.
  • Heel veel haast? Doe dan alles minder dan normaal of sla dingen over. Als ik echt enorme haast heb, sla ik de basis en concealer over. Ik smeer snel wat foundation op mijn wangen, kin en voorhoofd en smeer dat dan goed uit met mijn buffer kwast. Poeder erover, bronzer en snel wat blusher. Zwart oogpotlood, mascara, klaar. Lipgloss komt onderweg wel. Dus bedenk in je haast wat je kan laten zitten, dan kan je in een paar minuutjes klaar zijn.
  • Zorg er voor dat je ’s ochtends niet al te veel tijd aan je haar hoeft te besteden. Dat is ook een reden van mij waarom ik het niet vaak ’s ochtends was. Ik moet het dan namelijk fohnen en dat kost veel tijd.
  • Natuurlijk is snelle make-up aanbrengen ook een kwestie van oefenen. Dus oefen lekker veel op dagen dat je wel veel tijd hebt, zodat je het in rap tempo kan opdoen als je je moet haasten.

Als je zorgt dat je deze punten allemaal een beetje voor elkaar hebt, zal je merken dat je beautyroutine ’s ochtends een stuk sneller gaat. Succes en: don’t stress!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.