1 juli 2016 door Emmy Bovenhorst 69 reacties
 • city trip
 • reis tips
 • reizen
 • valencia
Een MissLipgloss artikel

Travel tips: Valencia

IMG_7292verkleindDoor Emmy – Ik ben gek op het strand, maar een hele week op een strand liggen is niks voor mij. Maar, bij een citytrip is een week misschien wat veel. Een combinatie van een strandvakantie en citytrip, dat wilde ik dit jaar doen, en dat is gelukt! Ik ging een weekje naar Valencia en ik ben FAN! Kijk je mee naar mijn tips?

IMG_7380verkleind

Valencia ligt in Spanje, en is qua aantal inwoners te vergelijken met Amsterdam. Echter, zo voelt het absoluut niet! Voor mij voelde het een beetje dorps qua sfeer, maar dan met alle voordelen van een grote stad. Dit gevoel kreeg ik ooit nog maar 1 keer eerder, en dat was in Stockholm. Ik had niet verwacht dit in een Zuid-Europees land ook zo te vinden.

SLAPEN

IMG_7373verkleind

IMG_7374verkleind

We verbleven bij ABCYou, een ontzettend leuke bed & breakfast die precies tussen het winkelgebied, en een hippe upcoming wijk ligt met leuke restaurants en barretjes ligt. Wij vonden deze b&b zelf ook op een blog, en we wisten gelijk: Hier willen we naar toe!

IMG_7378verkleind

Het gebouw van ABCYou is heel authentiek Spaans, met tegeltjes en deuren om verliefd op te worden. De b&b wordt gerund door een Nederlands stel, Wouter en Daphne, en dat maakt het ook heel gemakkelijk om leuke tips te vragen.

STRAND

foutje

Zoals ik al zei, ik wilde een combinatie van citytrip en een strandvakantie. Het strand is vanaf het centrum van Valencia ongeveer 20 minuten met de bus of 10 minuten met de taxi. Taxi’s zijn niet duur, maar de bus is natuurlijk veel goedkoper. We betaalden €1,50 per persoon voor dit ritje. Je kunt eerder uitstappen, maar wij bleven op aanraden van meerdere mensen zitten tot het einde van de lijn. Hier kom je in Patacona, en lijkt het strand op te houden, maar als je over een bruggetje loopt kom je op een rustiger stuk strand met nog een aantal hele leuke strandtentjes. Eén daarvan is La Mas Bonitas, die ook een klein hutje op het strand hadden.

IMG_7363verkleind

Hier hebben wij hebben 2 dagen op het strand doorgebracht en beide keren hebben we hier een bedje gehuurd voor €7,00 euro per bedje per dag. De parasol kost ook €7,00. We zagen om ons heen dat sommige mensen dat duur vonden, maar ik vind het een reguliere prijs. Het is een leuke plek om te liggen, een leuk muziekje op de achtergrond, en je kunt bij het ‘filiaal’ op het strand van La Mas Bonitas ook heerlijke taartjes, broodjes en drankjes halen.

IMG_7372verkleind

Het strand was netjes, mooi wit zand, en de zee was helder en schoon. Ik vond het een heerlijk plekje om tussen het citytrippen door even te chillen!

ETEN

Nou heb je even? Mijn HEMEL. Echt overal waar je loopt zijn hippe, leuk uitziende en ook kwalitatief goede restaurantjes. Soms heb je van die vakanties dat je maar een paar keer naar dezelfde toko gaat, omdat dat al een risico was, en dat was godzijdank wel oké. Nou hier wil je echt twee keer per dag bij een ander tentje aanschuiven. Ik had van te voren een aantal restaurants gevonden via blogs en advies websites.

nogerbij

IMG_7367verkleind

Om even in het strandleven te blijven, overal waar ik online kwam, las ik dat we naar La Mas Bonitas zouden moeten voor lunch en/of taartjes. Dit vonden we een hele leuke lunchtent. Ze hadden dus een restaurant aan de ‘boulevard’ en een klein strandtentje echt op het strand. In het restaurant hebben we geluncht, en het was echt een hele leuke plek met een super mooie tuin. Wel heel druk, en je kunt ook beter even een tafeltje reserveren als je weet dat je hier wilt lunchen. Bij de strandlocatie nam ik een red velvet cake en deze was ook echt heel erg lekker.

Ik ben heel erg gek op red velvet, wie stuurt mij het perfecte recept?! 

IMG_7360verkleind

Ook Copenhagen had ik veel over gelezen. Deze zit dichtbij de b&b waar wij verbleven en ideaal om ’s avonds naar toe te lopen. Ze eten heel laat (voor Nederlandse begrippen) in Valencia. De eerste dag is dat even wennen, maar daarna zit je helemaal in het ritme. De meeste restaurants gaan om 20:30 pas open, en de locals komen echt pas om 22:00 a 22:30 binnenlopen.
Anyhow, Copenhagen dus. Ik vond het een mooi restaurant, met een interessante kaart. De prijs viel ook wel mee, en de porties waren aanzienlijk. De kaart is compleet vega, wat mij heel erg aanspreekt. Authentiek Spaans is het niet, dus als je dat zoekt zou ik dit overslaan.

IMG_7509verkleind

Volgens mij las ik op Tripadvisor over The Black Turtle. Wederom niet authentiek Spaans, maar wel echt een aanrader. Hier heb ik de lekkerste burger OOIT gegeten. Hij heet The Tower Burger, en in plaats van een broodje, wordt de burger geserveerd op American pancakes. Yes, je leest het goed. Daartussen zit ook nog geitenkaas, gecarameliseerde ui, rucola, en bovenop is kaas gesmolten. Ik heb echt met mijn ogen dicht gegeten. Ik ben gek op zoet/zout combi’s en dit was HEAVEN.
Fijn detail: je kunt ook voor een vega burger kiezen, en dit kun je bij alle burgers mix and matchen. Als dessert nam ik wederom de red velvet cake, en die was net zo briljant.

Dit restaurant zit bij Copenhagen om de hoek, en zit dus in dezelfde hippe wijk. Eigenlijk merkten wij al snel dat je bij alle restaurants echt moet reserveren. Wij hadden vaak net geluk met het laatste tafeltje, of reserveerden ook even in het half Spaans, half Engels met soms nog vaagjes een woordje Duits of Nederlands tussendoor. Ze snapten het wel! Reservados foodos porvavor, zoiets ;).

canalla

bron (geleende foto, mijn foto’s waren te donker)

Ook las ik over Canalle Bistro, een wat prijziger restaurant met bijzondere smaakcombinaties. We besloten ervoor te gaan. Ik vond het wel lekker, maar wel een beetje gehyped. Het was eigenlijk vrij simpel, maar omdat je het op een bepaalde manier gepresenteerd werd leek het heel wat. Het was echt wel lekker hoor, maar ik had meer verwacht. In verhouding met de andere restaurants vond ik Canalle Bistro dan te duur voor de ervaring die je kreeg.

IMG_7439verkleind

ECHT overal las ik ook over Dulce de Leche, en ook in onze bed & breakfast zeiden ze dat we dit echt even moesten proberen. Nou ik kan me daar volledig bij aansluiten.

IMG_7442verkleind

Allerlei soorten taarten, ik kan ze niet eens opnoemen het waren er teveel.

IMG_7445verkleind

We namen (samen dat dan wel) een chocolade taart met witte chocolade en karamel, en een cronut. Ook ging er nog een croissantje met brie en vijgen in. Hoe ik niet 15 kilo aangekomen ben deze week is een godswonder.

IMG_7384verkleind

Ik heb er een beetje een gebruik van gemaakt dat ik in elke stad die ik bezoek sushi wil eten. Ondertussen heb ik op echt veel plekken sushi gegeten, maar niets kan nog steeds boven TAO in Enschede. Ook Miss Sushi in Valencia kan daar niet tegenop helaas. Ik zocht dit restaurantje uit op Tripadvisor omdat het er zo maf uit zag. Heel kitch ingericht en de kaart zag er online interessant uit. In het echt was het interieur wat verouderd en ze hadden geen garnaal meer. Nou, dat vind ik best stom. Dus dit is niet echt persé een tip. Waarom ik het dan vertel? Nou ja zodat jullie een ander sushi restaurant uitzoeken haha.

lizarran_barra_0

bron

Wat leuk is, is dat met tapas in Valencia meestal pinchos bedoeld worden. Meestal tref je een lange bar aan, waar allerlei stokbroodjes klaar liggen met iets lekkers erop. Er zijn ook wel andere hapjes, maar meestal is het een stukje stokbrood met iets erop. Je loopt vervolgens dus langs die bar, en je kiest een aantal stokbroodjes die je ook zelf kunt pakken. Je bewaart de stokjes die in de broodjes zaten, en aan de hand van het aantal stokjes wordt uiteindelijk de rekening opgemaakt. Leuk toch?
Ook gaan er constant mensen rond met bordjes met nog wat specialiteiten, bijna niet te weerstaan allemaal. Wij bezochten Orio, maar vonden Lizarran een stuk leuker. Minder hip, maar authentieker, voordeliger en ook gewoon lekkerder. Sagardi moet ook echt goed zijn maar hier zijn we niet meer aan toegekomen helaas.

IMG_7508verkleind

Waar ik nergens over heb gelezen is Lambrusqueria. Dit is een Italiaans restaurant, dat ons opviel omdat het elke middag stampvol zat. Waar het druk is, moet het vast goed zijn toch? We probeerden het, en het was heel erg lekker, maar ook vooral heel erg goedkoop! Voor €7,95 heb je een drie gangen lunch en voor elke gang waren er een aantal keuzes. Wij hebben alles gedeeld omdat we niet zo heel veel trek hadden, en alsnog was het voldoende. Dat was dus wel een hele voordelige lunch!

IMG_7388verkleind

IMG_7393verkleind

Bij Mercado Colon heb je keuze uit een hele hoop leuke lunchtentjes waar volgens mij elke keuze juist is. Hier waren verder geen winkeltjes, maar dit ligt wel in het winkelgebied.

IMG_7487verkleind

Bij Marcado Central zijn een hele hoop kraampjes met allemaal andere lekkernijen, waar je goed souvenirtjes kan scoren voor thuis. Zo kocht ik leuke blikjes met ingeblikte vis en olijfolie.

IMG_7481verkleind

In de wijk Ruzafa waar veel restaurants liggen, heb je ook veel gezellige plekjes om wat te drinken. Zo kwamen wij uit bij een heel leuk jazz clubje wat achteraf een beetje een communistisch bolwerk bleek, maar toen ze nog muziek speelden en dansten was het in ieder geval heel erg leuk haha.

WINKELEN

IMG_7386verkleind

Voor leuke winkels kun je je shop hart ook ophalen in Valencia hoor! Het winkelgebied centreert zich eigenlijk vooral om Carrer Colon, met allerlei zijstraatjes. Ik mis echt een Zara Home in Nederland en hier ben ik dan ook nooit weg te slaan. Ook is Zara een stukje goedkoper in Spanje dus dat is ook een leuk feitje. Ik kocht van alles. Ik heb zelfs sierkussens voor op het bed gekocht. Ik hoorde: ‘Dat gaat niet passen, dat krijgen we nooit mee, je moet nu stoppen want de koffer wordt te zwaar maar nee nee nee. Het is hartstikke hard wel gelukt dus, met sierkussens erbij in en al! Ha!

Ook Kiko en NYX waren leuk om te kijken, evenals Sephora, COS, Lush, Nouja ga zo maar door. Ook zitten er veel leuke interieurwinkels met vriendelijke prijzen in de zijstraatjes.

IMG_7293verkleind

Op zondagochtend is er een grote rommelmarkt achter het voetbalstadion. Alhoewel hier ook écht rommel kan liggen (lege shampoo flessen enz.), kun je hier ook echt wel leuke snuisterijen tussen vinden. Wij kochten niks, maar ik wilde eigenlijk nog wel een kek stoeltje in mijn koffer proppen. Ik zag echter wel in dat dat dan weer net niet ging passen :).

SIGHTSEEING

IMG_7358verkleind

IMG_7511verkleind

Valencia is echt een prachtige stad. De gebouwen zijn overal waar je kijkt echt onwijs mooi, hoog en indrukwekkend. ABCYou ligt wat dat betreft in de mooiste wijk naar mijn mening, waar echt elk gebouw een lust voor het oog is.

IMG_7356verkleind

IMG_7357verkleind

Overal heb je mooie pleinen, maar de topper was toch wel Plaza de la Virgen. Hier zie je allerlei gebouwen die je ook van binnen kunt bezoeken vaak, en alles is van marmer.

IMG_7401verkleind

We dronken hier nog even wat bij Saona. Ik denk: nou, ik gooi er eens een drinkselfie tegen aan. Die zie je wel eens op Instagram, van die beeldige meisjes die dan zo bevallig aan een rietje drinken. Haha, nou je ziet de wanhoop in m’n ogen, ik kreeg het niet voor elkaar om mijn lippen normaal om dat rietje te klemmen. Dus alstu; mijn drinkselfie. Ik drink overigens een Tinto de Verano. Overal vroeg ik om een glas sangria maar dat deden ze dan alleen per kan. Omdat ik niet zo heel goed tegen alcohol kan vond ik dat teveel, en dan zeiden ze dat ze wel Tinto de Verano hadden. Lijkt er een beetje op, met maar 4% alcohol. Erg lekker hoor!

IMG_7488verkleind

Wat ik overal graag doe, waar ik ook kom, is een fiets huren of een fietstocht met gids boeken. Dit keer deden we beiden. We boekten voor de eerste dag een fietstocht met gids, zodat we daarna ons een beetje konden oriënteren in de stad. Altijd leuk, want zo hoor je altijd feitjes die je niet had gehoord als je alleen zou fietsen.

IMG_7299verkleind

IMG_7383verkleind

IMG_7298verkleind

Een van de beroemde sights van Valencia is het park de Turia. Dit is een rivierbedding waar ze een park van zo’n 10 kilometer in hebben gemaakt. De locals maken heel dankbaar gebruik van dit park waarin ook allerlei sportvelden liggen. Wij liepen tegen deze massale yoga les aan. Hoe leuk is dat!

IMG_7429verkleind

Elk gedeelte van het park is ontworpen door een andere landschapsarchitect en daardoor ziet het er ook constant weer anders uit.
Wij vonden het park het mooist dichtbij de ‘stad van kunst en wetenschappen’ of ook wel Ciudad de las Artes y Ciencias.

IMG_7417verkleind

IMG_7436verkleind

IMG_7414verkleind

Dit bouwwerk is echt gigantisch, en bestaat eigenlijk uit meerdere gebouwen. Die grote ronding op de laatste foto is dus echt serieus gemozaiekt. Wat een werk moet dat geweest zijn! Ik vond dit echt heel indrukwekkend en echt super mooi om te zien. We zijn hier met de fiets naar toe gegaan, en hebben zo een beetje rondom alle gebouwen gecrost. Er is ook nog een groot aquarium in het achterste gebouw. Ondanks dat dit heel indrukwekkend moet zijn, besloten wij hier niet heen te gaan. Ik geef liever geen geld uit aan het exploiteren van wilde dieren.

IMG_7490verkleind

IMG_7301verkleind

IMG_7353verkleind

Valencia is zowel hip als authentiek en zowel nieuw als oud. Als je gewoon gaat rondlopen in Valencia dan kom je vanzelf op allerlei leuke pleintjes, met kleine steegjes waar je elke keer weer wat nieuws ontdekt. Tot op de laatste dag werden we steeds weer verrast met een nieuw stukje dat we nog niet hadden gezien. Oriënteren vond ik erg moeilijk in Valencia, door allerlei steegjes die niet op de kaart stonden. Maar verdwalen was nog nooit zo leuk!
Liefs, Emmy.

Je kunt mij volgen via @mydiamakeup op Instagram!


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

69 reacties
 1. Mara

  Er zit een Zara Home in Rotterdam!

 2. Loes

  Hee wat leuk een artikel over ”mijn” stad Valencia. Ik woon hier sinds Januari en het is idd een fijne stad. Wel mis ik op dit lijstje de Agua de Valencia, het typisch Valenciaans drankje van sinaasappelen en likeur. Ook heeft Valencia het Albufera natuurpark vlak in de buurt, en kun je in de zone van Blasco Ibañez/Placa Honduras altijd goedkoop eten en drinken.
  Benvinguts a Valencia! ( welkom in Valencia in de lokale taal Valenciaans)

 3. Leone

  Zo leuk! Ik ben vorige zomer met mijn vriend naar Valencia gegaan en wij hebben het ook zo erg naar ons zin gehad. Een restaurant wat ons echt is bijgebleven is La Pappardella, een Italiaans restaurant met goddelijke pasta. En groot gelijk dat je niet naar het aquarium bent gegaan. Wij zijn wel geweest en achteraf had ik ontzettend spijt. Niet alleen omdat het vrij aan de prijs was, maar vooral omdat de dieren in te kleine hokken zaten. Zo zielig! Het brak echt m’n hart. Gelukkig heeft de rest van Valencia alles goed gemaakt. <3

 4. Marijke

  Leuk dat je de beide Europese steden waar ik echt verliefd op ben noemt: Valencia en Stockholm! Nog een paar weekjes, dan gaan we weer naar Stockholm en hoop gauw weer naar Valencia te kunnen 🙂

 5. Brgit

  Valencia is echt een prachtige stad. Ik ben er afgelopen najaar twee maanden geweest en, ondanks dat ik (nog steeds) 0,0 Spaans spreek, heb ik me er echt super vermaakt. Het is overigens maar goed dat je niet naar dat aquarium Oceanografique bent geweest. Het is daar mooi, maar vooral de baluga’s hebben geen ruimte om daar te zwemmen. Maar, in tegenstelling tot het aquarium is de dierentuin werkelijk prachtig. Genoeg ruimte én geen hekwerk. Misschien klinkt dit als zelfpromotie, omdat ik er stage liep in die twee maanden, maar het is echt de moeite waard.

  Groetjes
  Brigit

 6. Selina

  Ik ga toevallig over 2 weken en heb ook bij ABCYOU gereserveerd met fietstocht! Fijn om te lezen dat het een goede keus is geweest en ga zeker van je tips gebruikmaken! Thanks!!!!

  (Hoe lang verbleven jullie daar?)

  • Selina

   Uh, 2 maanden.. Bedoelde ik

  • Enmy

   Ik was er een weekje!

 7. Ibrich

  Fijn artikel en goede tips!
  In Valencia ben ik nog niet geweest, misschien iets voor in de toekomst :-).

 8. Robert en Albert

  Hai Emmy, dit is nog eens wat anders dan bij de bieb voor mijn rekentoets te studeren. Wij zijn nu in Valencia en je hebt niets te veel gezegd. Prachtige stad met vele mogelijkheden. Leuk dat wij via abc je blog hebben ontvangen. Trouwens een mooi verslag. Wij genieten nog een paar dagen. Tot ziens in de bieb.

  • Enmy

   He wat leuk zeg! Geniet nog even van jullie vakantie en tot snel! 🙂

 9. Joyce

  Hey Emmy, je mag vaker reistips/verslagen maken: leuk!

  • Anne

   Emmy ik ben het helemaal met je eens Valencia is een heerlijke stad. De tip van Jessica spreekt mij ook aan Eerst een paar dagen naar Madrid, en vandaar met de trein naar Valencia.

 10. ABCyou

  Hola Emmy, wat een leuk artikel!! Fijn dat jullie hebben genoten!
  En misschien tot een volgende keer!

  • Enmy

   Thanks! Tot een volgende keer denk ik wel ja! 🙂

 11. Jessica

  Valencia is inderdaad een super leuke stad! Je kunt dit ook prima combineren door eerst een paar dagen naar Madrid te gaan en daarna met de trein naar Valencia. Heb ik een paar jaar geleden gedaan en onwijs genoten in beide steden. Spanje is een prachtig land

 12. Jessica

  Valencia staat heel hoog op mijn bucketlist om nog eens heen te gaan! Lijkt me zo ontzettend mooie stad.

 13. Julia

  wij zijn in mei twee weken in Calossa geweest anderhalf uur rijden van Valencia en hebben ook een dag Valencia gedaan. Was idd prachtig! ik herken de foto’s erg mooie foto’s overigens 🙂

 14. Joyce

  Ik ben ook net geweest. Het is een supermooie stad en er is erg veel te zien. Bij Plaza de la Reina kun je bij de kathedraal de toren beklimmen. Je hebt dan een supermooi uitzicht over de stad.

 15. Marieke

  Voor de mensen die nog naar Valencia gaan: vergeet vooral het uitgaansleven niet! Valencia staat er om bekend 😉

 16. Essie

  Ik ben er nu! Echt een enorme aanrader!

 17. Lori

  Dit komt echt als geroepen, want ben een vakantie aan het zoeken voor mij en mijn vriend in September, met een combinatie van cultuur en zon/strand!

  Hebben jullie een los vliegticket geboekt en daarna met een taxi naar de B&B gegaan?

  Fijn dat je een leuke vakantie hebt gehad!

  • Enmy

   Ja inderdaad! Alles gewoon los geboekt en taxi’s zijn ook niet duur daar 🙂

 18. Wendy

  Wat een leuk artikel! Wij willen de eerste week oktober naar Vakantie, dus dit artikel komt op t juiste moment. Ik twijfel alleen hoe lang we moeten gaan, maar 5 dagen is zeker de moeite waard als ik zo lees.

  • Wendy

   naar Valencia natuurlijk…

 19. Petra

  Wat leuk om te lezen! Wij zijn in mei in Valencia geweest. Wilden naar hetzelfde b&b, maar dat zat vol. We verbleven nu in een leuk Airbnb appartement. Een aantal plekken zijn wij ook geweest. Hoogtepunt bij ons was een lokaal feest in het park. Wat een geweldig park! Heel de dag wordt daar gesport. En het eten! Zo lekker en ook nog goedkoop! Vooral als je in achterafstraatjes gaat kijken. Helaas heb ik NYX niet gezien, wel de Kiko!! Valencia is echt een topstad, wij vonden het leuker dan Barcelona!

 20. The Bag Hoarder

  De beste sushi ever at ik wél in Valencia! Bij Kamon op de Carrer del Comte d’Altea.

  • Enmy

   Oooo meen je niet we wilden daar heen, maar het was vol :(!

 21. Ise

  Lijkt me ook een erg leuke stad voor een citytrip!

 22. Nicole

  Wat een leuke trip! Ik ben er nog nooit geweest maar nu ben ik er erg benieuwd naar. Zoveel lekker eten wauwww.

 23. Lenneke

  Ik vind jou echt een heel leuke aanwinst voor Miss Lipgloss. Leuk artikel, mooie foto’s, fijne schrijfstijl. Dank je wel!

  • Enmy

   Leuk om te horen! X

 24. Charlene

  Ziet er goed uit! Leuk artikel!

  • Enmy

   Ik eet alleen biologisch vlees 🙂 ik ben niet tegen het eten van dieren, maar wel tegen het onjuist behandelen van dieren. Ik koop zelf ook geen vlees, maar in restaurants eet ik het wel biologisch! Weten jullie dat ook weer

 25. Lotte

  Niet naar een aquarium omdat je niet wilt betalen voor het exploiteren van wilde dieren maar wel vlees eten en daardoor betalen voor het exploiteren van koeien. Wow.

  • Enmy

   Ik eet alleen biologisch vlees 🙂 ik ben niet tegen het eten van dieren, maar wel tegen het onjuist behandelen van dieren. Ik koop zelf ook geen vlees, maar in restaurants eet ik het wel biologisch! Weten jullie dat ook weer

  • Lotte

   Ik vind het goed dat je er wel over nadenkt. Ik geloof zelf niet in biologisch vlees, maar daar mag iedereen zijn eigen mening over hebben, en die hoeft niet altijd hetzelfde te zijn. Ik waardeer het dat je de moeite neemt om te reageren.:)

 26. Gina

  Wat een boel foto’s, leuk! Het ziet er echt tof uit allemaal! Ik krijg gelijk zin in vakantie 😛

 27. Tewa

  Superleuk artikel Emmy!! Wil nu ook maar Valencia!!

 28. Kelly

  Valencia lijkt me prachtig, fijne tips!

 29. Naomi

  Super leuk, ben helemaal enthousiast geworden na het lezen van dit artikel!

 30. Laura

  Restaurant tip: La Pappardella. Beste pasta van mijn leven en niet duur!

 31. Monique

  Laat ik nou en ce moment in Valencia zijn en deze blog geeft me het gevoel alsof ik m zelf heb geschreven haha. Ik sta achter deze tips 😀

 32. Susan

  Oh wauw! Die foto’s. Ik ben één keer naar Valencia geweest maar dat was echt alleen een middagje om te shoppen (Sephora!). Zou er zeker een keer terug naar willen.

 33. Marlous

  Hi Emmy,

  Er zit een Zara Home op 2 minuten lopen van de P.C. in Amsterdam. 😉

  • Enmy

   Meen je niet! Ik was echt in de veronderstelling dat de zara home helemaal weg was uit Nederland. Dit wordt gevaarlijk haha

  • Conny

   haha, in Maastricht ligt er ook gewoon eentje 🙂

  • Francy

   In Rotterdam ook 🙂

 34. Maaike

  Ziet er allemaal te gek uit! Valencia ook maar op m’n lijstje zetten… Al die heerlijke restaurantjes, hou ik zo van! Vind het een erg leuke blog, lekker uitgebreid. Dankje Emmy 🙂

 35. Mariëlle

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me zo’n mooie stad <3

 36. EliseDingen

  Wauw, wat is Valencia gaaf! Heb echt genoten van je verslag, om het even zo te noemen. The Tower Burger klinkt ook heel bijzonder qua smaak, lijkt mij lekker om eens te proberen!

 37. Assiepoes

  Leuk! Ik ben er nog niet geweest maar staat nu zeker op de planning. Trouwens Zara Home heb je wel in de grote steden in NL met soms belachelijk veel korting 😉

 38. Svenja

  Wauw, zo te zien is Valencia echt een onwijs mooie stad. De combinatie van zon, zee en stand en een citytrip lijkt mij ook heerlijk, zo heb je het beste val allebei. En wow, wat ziet het eten er daar onwijs goed uit. Je hebt mij overtuigd, ik wil ook heeeel snel een keer naar Valencia <3

 39. Loes | Gewoon iets met Loes

  Leuk, Valencia! Wat een fijn uitgebreid artikel zo. Lijkt me super om nog een keer naartoe te gaan. Al die restaurantjes klinken ontzettend leuk! Wel grappig dat je zo enthousiast bent over Tao, dat heb ik zelf ook!

 40. Lindsey Beljaars

  Superleuk! Valencia staat op mijn lijstje dus mocht ik er naartoe gaan dan pak ik zeker dit artikel erbij!

 41. Mieke

  Jaaaaa, NYE doorgebracht in Valencia en het is schitterend!
  Dulce de Leche is FANTASTISCH

 42. Sandra

  Wauw dat ziet er prachtig uit zeg! En al dat heerlijk eten, jummy.

 43. Desiree

  Wat een uitgebreide blogpost met leuke tips! Ik wilde altijd al een keer naar Valencia – en na deze foto’s (en tekst) gezien te hebben wil ik er al hélemaal heen!

 44. manon

  Valencia wil ik ook zeker nog eens naartoe! Je geeft ook fijne tips!

 45. Footstepsofatraveller

  Super leuke blog! Valencia staat bij deze op mijn bucketlist 🙂 leuk geschreven en mooie foto’s trouwens ??

 46. kirsten

  Wat een ontzettend leuke en uitgebreide review. De foto’s zijn ook prachtig- fijn dat we op deze manier konden meegenieten van jouw vakantie. Mijn vriend en ik gaan zeker 2 a 3 keer per jaar naar het buitenland voor een stedentrip en waren toevallig op zoek naar inspiratie. Als ik zo naar jouw foto’s kijk, heb ik meteen zin om die kant op te gaan. Dus wie weet 🙂

  • kirsten

   Tip: op vakantiepiraten staat er toevallig een mooie aanbieding (Citytrip Valencia: 3 tot 5 dagen in hotel met rooftop-pool, incl. ontbijt en vluchten voor 169 euro). Meestal is de geldigheid zeer beperkt, maar het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

 47. Fleur

  Lijkt mij een heerlijke stad om te bezoeken. Heel handig dat het strand zo dichtbij is! Leuk verslag 😀

 48. marije

  Valencia is zoo geweldig! Op de overdekte markt heb ik mijn ogen uitgekeken. Stad en strand is de beste combi

 49. Maaike

  Wow ziet er uit als een mooie stad! 🙂 En die combi van strand en stad is heerlijk. Dat vond ik ook zo leuk aan Barcelona.

 50. Mama Lifestyle Blog

  Wat een leuk, nuttig en uitgebreid artikel! Zo te zien heb je een leuke citytrip gehad Emmy! Wat ideaal dat je daar ook een strand hebt. Dan kun je sight seeing afwisselen met lekker relaxen op het strand.

 51. Femke

  Valencia en omgeving staan zeker nog op mijn wishlist om te bezoeken.. Als ik dit zo lees wil ik het liefste nu meteen vertrekken.. Wat een fijne tips geef je. Als ik een keer die kan op ga, zoek ik zeker dit artikel er weer even bij :-)!