Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
1 juli 2016 door Emmy Bovenhorst Nog geen reacties
  • city trip
  • reis tips
  • reizen
  • valencia
Een MissLipgloss artikel

Travel tips: Valencia

IMG_7292verkleindDoor Emmy – Ik ben gek op het strand, maar een hele week op een strand liggen is niks voor mij. Maar, bij een citytrip is een week misschien wat veel. Een combinatie van een strandvakantie en citytrip, dat wilde ik dit jaar doen, en dat is gelukt! Ik ging een weekje naar Valencia en ik ben FAN! Kijk je mee naar mijn tips?

IMG_7380verkleind

Valencia ligt in Spanje, en is qua aantal inwoners te vergelijken met Amsterdam. Echter, zo voelt het absoluut niet! Voor mij voelde het een beetje dorps qua sfeer, maar dan met alle voordelen van een grote stad. Dit gevoel kreeg ik ooit nog maar 1 keer eerder, en dat was in Stockholm. Ik had niet verwacht dit in een Zuid-Europees land ook zo te vinden.

SLAPEN

IMG_7373verkleind

IMG_7374verkleind

We verbleven bij ABCYou, een ontzettend leuke bed & breakfast die precies tussen het winkelgebied, en een hippe upcoming wijk ligt met leuke restaurants en barretjes ligt. Wij vonden deze b&b zelf ook op een blog, en we wisten gelijk: Hier willen we naar toe!

IMG_7378verkleind

Het gebouw van ABCYou is heel authentiek Spaans, met tegeltjes en deuren om verliefd op te worden. De b&b wordt gerund door een Nederlands stel, Wouter en Daphne, en dat maakt het ook heel gemakkelijk om leuke tips te vragen.

STRAND

foutje

Zoals ik al zei, ik wilde een combinatie van citytrip en een strandvakantie. Het strand is vanaf het centrum van Valencia ongeveer 20 minuten met de bus of 10 minuten met de taxi. Taxi’s zijn niet duur, maar de bus is natuurlijk veel goedkoper. We betaalden €1,50 per persoon voor dit ritje. Je kunt eerder uitstappen, maar wij bleven op aanraden van meerdere mensen zitten tot het einde van de lijn. Hier kom je in Patacona, en lijkt het strand op te houden, maar als je over een bruggetje loopt kom je op een rustiger stuk strand met nog een aantal hele leuke strandtentjes. Eén daarvan is La Mas Bonitas, die ook een klein hutje op het strand hadden.

IMG_7363verkleind

Hier hebben wij hebben 2 dagen op het strand doorgebracht en beide keren hebben we hier een bedje gehuurd voor €7,00 euro per bedje per dag. De parasol kost ook €7,00. We zagen om ons heen dat sommige mensen dat duur vonden, maar ik vind het een reguliere prijs. Het is een leuke plek om te liggen, een leuk muziekje op de achtergrond, en je kunt bij het ‘filiaal’ op het strand van La Mas Bonitas ook heerlijke taartjes, broodjes en drankjes halen.

IMG_7372verkleind

Het strand was netjes, mooi wit zand, en de zee was helder en schoon. Ik vond het een heerlijk plekje om tussen het citytrippen door even te chillen!

ETEN

Nou heb je even? Mijn HEMEL. Echt overal waar je loopt zijn hippe, leuk uitziende en ook kwalitatief goede restaurantjes. Soms heb je van die vakanties dat je maar een paar keer naar dezelfde toko gaat, omdat dat al een risico was, en dat was godzijdank wel oké. Nou hier wil je echt twee keer per dag bij een ander tentje aanschuiven. Ik had van te voren een aantal restaurants gevonden via blogs en advies websites.

nogerbij

IMG_7367verkleind

Om even in het strandleven te blijven, overal waar ik online kwam, las ik dat we naar La Mas Bonitas zouden moeten voor lunch en/of taartjes. Dit vonden we een hele leuke lunchtent. Ze hadden dus een restaurant aan de ‘boulevard’ en een klein strandtentje echt op het strand. In het restaurant hebben we geluncht, en het was echt een hele leuke plek met een super mooie tuin. Wel heel druk, en je kunt ook beter even een tafeltje reserveren als je weet dat je hier wilt lunchen. Bij de strandlocatie nam ik een red velvet cake en deze was ook echt heel erg lekker.

Ik ben heel erg gek op red velvet, wie stuurt mij het perfecte recept?! 

IMG_7360verkleind

Ook Copenhagen had ik veel over gelezen. Deze zit dichtbij de b&b waar wij verbleven en ideaal om ’s avonds naar toe te lopen. Ze eten heel laat (voor Nederlandse begrippen) in Valencia. De eerste dag is dat even wennen, maar daarna zit je helemaal in het ritme. De meeste restaurants gaan om 20:30 pas open, en de locals komen echt pas om 22:00 a 22:30 binnenlopen.
Anyhow, Copenhagen dus. Ik vond het een mooi restaurant, met een interessante kaart. De prijs viel ook wel mee, en de porties waren aanzienlijk. De kaart is compleet vega, wat mij heel erg aanspreekt. Authentiek Spaans is het niet, dus als je dat zoekt zou ik dit overslaan.

IMG_7509verkleind

Volgens mij las ik op Tripadvisor over The Black Turtle. Wederom niet authentiek Spaans, maar wel echt een aanrader. Hier heb ik de lekkerste burger OOIT gegeten. Hij heet The Tower Burger, en in plaats van een broodje, wordt de burger geserveerd op American pancakes. Yes, je leest het goed. Daartussen zit ook nog geitenkaas, gecarameliseerde ui, rucola, en bovenop is kaas gesmolten. Ik heb echt met mijn ogen dicht gegeten. Ik ben gek op zoet/zout combi’s en dit was HEAVEN.
Fijn detail: je kunt ook voor een vega burger kiezen, en dit kun je bij alle burgers mix and matchen. Als dessert nam ik wederom de red velvet cake, en die was net zo briljant.

Dit restaurant zit bij Copenhagen om de hoek, en zit dus in dezelfde hippe wijk. Eigenlijk merkten wij al snel dat je bij alle restaurants echt moet reserveren. Wij hadden vaak net geluk met het laatste tafeltje, of reserveerden ook even in het half Spaans, half Engels met soms nog vaagjes een woordje Duits of Nederlands tussendoor. Ze snapten het wel! Reservados foodos porvavor, zoiets ;).

canalla

bron (geleende foto, mijn foto’s waren te donker)

Ook las ik over Canalle Bistro, een wat prijziger restaurant met bijzondere smaakcombinaties. We besloten ervoor te gaan. Ik vond het wel lekker, maar wel een beetje gehyped. Het was eigenlijk vrij simpel, maar omdat je het op een bepaalde manier gepresenteerd werd leek het heel wat. Het was echt wel lekker hoor, maar ik had meer verwacht. In verhouding met de andere restaurants vond ik Canalle Bistro dan te duur voor de ervaring die je kreeg.

IMG_7439verkleind

ECHT overal las ik ook over Dulce de Leche, en ook in onze bed & breakfast zeiden ze dat we dit echt even moesten proberen. Nou ik kan me daar volledig bij aansluiten.

IMG_7442verkleind

Allerlei soorten taarten, ik kan ze niet eens opnoemen het waren er teveel.

IMG_7445verkleind

We namen (samen dat dan wel) een chocolade taart met witte chocolade en karamel, en een cronut. Ook ging er nog een croissantje met brie en vijgen in. Hoe ik niet 15 kilo aangekomen ben deze week is een godswonder.

IMG_7384verkleind

Ik heb er een beetje een gebruik van gemaakt dat ik in elke stad die ik bezoek sushi wil eten. Ondertussen heb ik op echt veel plekken sushi gegeten, maar niets kan nog steeds boven TAO in Enschede. Ook Miss Sushi in Valencia kan daar niet tegenop helaas. Ik zocht dit restaurantje uit op Tripadvisor omdat het er zo maf uit zag. Heel kitch ingericht en de kaart zag er online interessant uit. In het echt was het interieur wat verouderd en ze hadden geen garnaal meer. Nou, dat vind ik best stom. Dus dit is niet echt persé een tip. Waarom ik het dan vertel? Nou ja zodat jullie een ander sushi restaurant uitzoeken haha.

lizarran_barra_0

bron

Wat leuk is, is dat met tapas in Valencia meestal pinchos bedoeld worden. Meestal tref je een lange bar aan, waar allerlei stokbroodjes klaar liggen met iets lekkers erop. Er zijn ook wel andere hapjes, maar meestal is het een stukje stokbrood met iets erop. Je loopt vervolgens dus langs die bar, en je kiest een aantal stokbroodjes die je ook zelf kunt pakken. Je bewaart de stokjes die in de broodjes zaten, en aan de hand van het aantal stokjes wordt uiteindelijk de rekening opgemaakt. Leuk toch?
Ook gaan er constant mensen rond met bordjes met nog wat specialiteiten, bijna niet te weerstaan allemaal. Wij bezochten Orio, maar vonden Lizarran een stuk leuker. Minder hip, maar authentieker, voordeliger en ook gewoon lekkerder. Sagardi moet ook echt goed zijn maar hier zijn we niet meer aan toegekomen helaas.

IMG_7508verkleind

Waar ik nergens over heb gelezen is Lambrusqueria. Dit is een Italiaans restaurant, dat ons opviel omdat het elke middag stampvol zat. Waar het druk is, moet het vast goed zijn toch? We probeerden het, en het was heel erg lekker, maar ook vooral heel erg goedkoop! Voor €7,95 heb je een drie gangen lunch en voor elke gang waren er een aantal keuzes. Wij hebben alles gedeeld omdat we niet zo heel veel trek hadden, en alsnog was het voldoende. Dat was dus wel een hele voordelige lunch!

IMG_7388verkleind

IMG_7393verkleind

Bij Mercado Colon heb je keuze uit een hele hoop leuke lunchtentjes waar volgens mij elke keuze juist is. Hier waren verder geen winkeltjes, maar dit ligt wel in het winkelgebied.

IMG_7487verkleind

Bij Marcado Central zijn een hele hoop kraampjes met allemaal andere lekkernijen, waar je goed souvenirtjes kan scoren voor thuis. Zo kocht ik leuke blikjes met ingeblikte vis en olijfolie.

IMG_7481verkleind

In de wijk Ruzafa waar veel restaurants liggen, heb je ook veel gezellige plekjes om wat te drinken. Zo kwamen wij uit bij een heel leuk jazz clubje wat achteraf een beetje een communistisch bolwerk bleek, maar toen ze nog muziek speelden en dansten was het in ieder geval heel erg leuk haha.

WINKELEN

IMG_7386verkleind

Voor leuke winkels kun je je shop hart ook ophalen in Valencia hoor! Het winkelgebied centreert zich eigenlijk vooral om Carrer Colon, met allerlei zijstraatjes. Ik mis echt een Zara Home in Nederland en hier ben ik dan ook nooit weg te slaan. Ook is Zara een stukje goedkoper in Spanje dus dat is ook een leuk feitje. Ik kocht van alles. Ik heb zelfs sierkussens voor op het bed gekocht. Ik hoorde: ‘Dat gaat niet passen, dat krijgen we nooit mee, je moet nu stoppen want de koffer wordt te zwaar maar nee nee nee. Het is hartstikke hard wel gelukt dus, met sierkussens erbij in en al! Ha!

Ook Kiko en NYX waren leuk om te kijken, evenals Sephora, COS, Lush, Nouja ga zo maar door. Ook zitten er veel leuke interieurwinkels met vriendelijke prijzen in de zijstraatjes.

IMG_7293verkleind

Op zondagochtend is er een grote rommelmarkt achter het voetbalstadion. Alhoewel hier ook écht rommel kan liggen (lege shampoo flessen enz.), kun je hier ook echt wel leuke snuisterijen tussen vinden. Wij kochten niks, maar ik wilde eigenlijk nog wel een kek stoeltje in mijn koffer proppen. Ik zag echter wel in dat dat dan weer net niet ging passen :).

SIGHTSEEING

IMG_7358verkleind

IMG_7511verkleind

Valencia is echt een prachtige stad. De gebouwen zijn overal waar je kijkt echt onwijs mooi, hoog en indrukwekkend. ABCYou ligt wat dat betreft in de mooiste wijk naar mijn mening, waar echt elk gebouw een lust voor het oog is.

IMG_7356verkleind

IMG_7357verkleind

Overal heb je mooie pleinen, maar de topper was toch wel Plaza de la Virgen. Hier zie je allerlei gebouwen die je ook van binnen kunt bezoeken vaak, en alles is van marmer.

IMG_7401verkleind

We dronken hier nog even wat bij Saona. Ik denk: nou, ik gooi er eens een drinkselfie tegen aan. Die zie je wel eens op Instagram, van die beeldige meisjes die dan zo bevallig aan een rietje drinken. Haha, nou je ziet de wanhoop in m’n ogen, ik kreeg het niet voor elkaar om mijn lippen normaal om dat rietje te klemmen. Dus alstu; mijn drinkselfie. Ik drink overigens een Tinto de Verano. Overal vroeg ik om een glas sangria maar dat deden ze dan alleen per kan. Omdat ik niet zo heel goed tegen alcohol kan vond ik dat teveel, en dan zeiden ze dat ze wel Tinto de Verano hadden. Lijkt er een beetje op, met maar 4% alcohol. Erg lekker hoor!

IMG_7488verkleind

Wat ik overal graag doe, waar ik ook kom, is een fiets huren of een fietstocht met gids boeken. Dit keer deden we beiden. We boekten voor de eerste dag een fietstocht met gids, zodat we daarna ons een beetje konden oriënteren in de stad. Altijd leuk, want zo hoor je altijd feitjes die je niet had gehoord als je alleen zou fietsen.

IMG_7299verkleind

IMG_7383verkleind

IMG_7298verkleind

Een van de beroemde sights van Valencia is het park de Turia. Dit is een rivierbedding waar ze een park van zo’n 10 kilometer in hebben gemaakt. De locals maken heel dankbaar gebruik van dit park waarin ook allerlei sportvelden liggen. Wij liepen tegen deze massale yoga les aan. Hoe leuk is dat!

IMG_7429verkleind

Elk gedeelte van het park is ontworpen door een andere landschapsarchitect en daardoor ziet het er ook constant weer anders uit.
Wij vonden het park het mooist dichtbij de ‘stad van kunst en wetenschappen’ of ook wel Ciudad de las Artes y Ciencias.

IMG_7417verkleind

IMG_7436verkleind

IMG_7414verkleind

Dit bouwwerk is echt gigantisch, en bestaat eigenlijk uit meerdere gebouwen. Die grote ronding op de laatste foto is dus echt serieus gemozaiekt. Wat een werk moet dat geweest zijn! Ik vond dit echt heel indrukwekkend en echt super mooi om te zien. We zijn hier met de fiets naar toe gegaan, en hebben zo een beetje rondom alle gebouwen gecrost. Er is ook nog een groot aquarium in het achterste gebouw. Ondanks dat dit heel indrukwekkend moet zijn, besloten wij hier niet heen te gaan. Ik geef liever geen geld uit aan het exploiteren van wilde dieren.

IMG_7490verkleind

IMG_7301verkleind

IMG_7353verkleind

Valencia is zowel hip als authentiek en zowel nieuw als oud. Als je gewoon gaat rondlopen in Valencia dan kom je vanzelf op allerlei leuke pleintjes, met kleine steegjes waar je elke keer weer wat nieuws ontdekt. Tot op de laatste dag werden we steeds weer verrast met een nieuw stukje dat we nog niet hadden gezien. Oriënteren vond ik erg moeilijk in Valencia, door allerlei steegjes die niet op de kaart stonden. Maar verdwalen was nog nooit zo leuk!
Liefs, Emmy.

Je kunt mij volgen via @mydiamakeup op Instagram!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)