Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bedhead
  • gel
  • haar
  • haarlak
Een MissLipgloss artikel

TIGI Dumb Blonde

En… het is de TIGI Dumb Blonde Smoothing Stuff!

Ik heb weer een heel fijn nieuw haarproduct: TIGI Dumb Blonde Smoothing Stuff. Bij mijn kapper gebruiken ze TIGI producten en laatst kreeg ik €12,50 korting op producten omdat ik genoeg punten had gespaard op mijn pas. Joepie! Ik wilde wel eens wat anders dan een serum, maar wilde wel graag glans en verzorging. Mijn kapster raadde me de TIGI Dumb Blonde Smoothing Stuff aan. Normaal is die €17,50, maar voor mij dus €5. Die wilde ik wel een keer proberen. Het bolletje lachte me in de kapsalon in ieder geval al toe!

Wat het product belooft:

Smart stuff for Dumb Blondes! Shine, defrizz and add the perfect finishing touch.
  • Helps restore moisture in colour treated, processed hair
  • Controls Frizz
  • Smoothes cuticle, helps protect against UV damage

Het werkt dus verzorgend, anti-pluis en beschermt tegen UV-stralen.


Ik vind dus ten eerste de verpakking echt ge-wel-dig. Hier word ik blij van! Knalroze, rond, vrolijk. Leuk! En nog een verrassing wanneer je het dekseltje eraf draait:

It’s All Good! Yay! Superleuk, er is echt nagedacht over de verpakking. Hier houd ik heel erg van. En het staat ook nog eens gewoon heel leuk in je badkamer of slaapkamer.

Op naar het product zelf! Het is soort creme met mini glittertjes (mica) erin. Geen dikke grote kinderglitters, maar hele subtiele glinstertjes. Het heeft niet de substantie van een dagcreme ofzo, maar van een gel. Maar het wordt niet hard, en is iets dunner en vetter. Een wax is het ook niet, zo vet is het ook weer niet. En de geur… Echt goddelijk, net als alle TIGI producten. Het is een lekker zoet aardbeien-achtig geurtje. Je ruikt het de hele dag als je het in je haar hebt gedaan, zo lekker! Alsof ik net van de kapper kom. Pluspunten!


Deze foto heb ik gemaakt zonder flits.

En deze met! Ziet dat er niet gaaf uit? Wanneer je deze foto ziet, begrijp je ook meer hoe de substantie is. En zie je die mini glittertjes?

En dan nu… de test! Op de eerste foto is mijn haar een beetje pluizig en droog. Mijn kapper had er die dag (zeven uur eerder) al een beetje van het Dumb Blonde spul ingedaan, je ziet een heel klein beetje de glittertjes zitten.

En op de foto hieronder heb ik de Dumb Blonde Smoothing Stuff in mijn haar gedaan.

Wat een verschil, he? Het effect is een beetje zoals met een serum, het verschil is alleen dat dit niet vettig is. Je haar voelt heel zacht, maar niet vet aan en ook je handen zijn nadien niet vet. Mijn haar glanst, de glinstertjes zie je alleen in zonlicht (of fel licht van een lamp) en m’n lokjes zien er gewoon gezond uit. Maar… wel glittertjes everywhere!

Maar het is gewoon even een kwestie van je handen wassen, dan zijn de glittertjes weer weg.

Of het op lange termijn ook echt je haar voedt en verzorgt, kan ik nog niet zeggen, aangezien ik het product net een paar dagen heb.

Enige minpuntje is dat het gladde, mooie effect niet de hele dag blijft zitten als je weinig gebruikt. Nu gebruik ik alleen maar een beetje in mijn lok (pony) en smeer wat ik nog ‘over’ heb in mijn hand over de rest van m’n haar. Het blijft zeker een halve dag goed zitten (stel, ik doe mijn haar om acht uur ’s ochtends, dan is het om twee uur ’s middags er wel een beetje uit), maar dan moet je er wel een beetje nieuw spul in doen. Het potje is niet zo handig om mee te nemen, dan was een pompflesje handiger geweest. Maar wel minder mooi, natuurlijk! Als je het effect langer wil houden, moet je er gewoon wat meer in smeren.

Conclusie is alsnog dat dit een geweldig product is. De verpakking (een 10), de geur (een 10), de substantie (een 10)… De prijs is wel aan de hoge kant, €17,50 voor een potje. Maar het is gewoon alles bij elkaar waar je voor betaalt. Een hip merk, een hippe verpakking, een hip product. Wat ook wel echt heel fijn is! Als ik het weer koop (lees: ik vind het goed genoeg om er bijna achttien euro voor te betalen), laat ik het jullie weten.

TIGI is te koop bij de kapper en op Haarshop.nl.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.