Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
2 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bed head
 • conditioner
 • dumb blonde
 • eview
Een MissLipgloss artikel

Tigi Bead Head Dumb Blonde


Qua shampoos en conditioners ben ik helemaal niet merkvast. Ik probeer veel verschillende merken en soorten, en vond nooit die shampoo en conditioner die voor mij perfect waren. Maar ik kan jullie het heugelijke feit mededelen dat ik ze gevonden heb! Ik gebruik ze nu drie maanden en ze zijn geweldig. Ik heb het over de Tigi Bed Head Dumb Blonde shampoo en conditioner. Voor mij werken ze zoals het ideale duo zou moeten werken. Omdat dit ook echt een duo is, dat optimaal samen gebruikt kan worden, review ik hem ook als duo.

Shampoo

Delivers mega-moisture, explodes with lather and adds super shine. Created by blondes for blondes and all the colors in between.
 • Helps protect and retain colour
 • Conditions and repairs without adding weight
 • Gentle cleansing

Conditioner

Salvage the wreckage with this protein packed moisturizer including wheat, soy, keratin and Pro-Vitamin B-5 complex.

 • Repairs and moisturizes without adding weight
 • Helps to protect and retain colour
 • Calms static

To Use: Leave on 1 – 3 minuets for daily use, 5 – 10 minuets as a mask. Rinse well with cool water.

Geur
De Dumb Blonde producten ruiken allemaal heerlijk. De Smoothing Stuff ruikt net als de shampoo en conditioner heerlijk zoet. Ik kan nergens precies vinden hoe de geur opgebouwd is, maar zoet ruikt ‘ie in ieder geval, en heel fruitig en fris. Deze geur blijf je ook nog heel lang ruiken na het wassen, dat vind ik heel lekker, alsof ik net van de kapper afkom.

Substantie & Verpakking
De shampoo heeft een echte shampoo substantie. Dun en makkelijk uit te smeren. Het schuimt lekker en erg snel, waardoor je maar weinig product nodig hebt. Met een fles shampoo van 300 milliliter doe ik bijna een half jaar. Ongelooflijk, toch? Ik was mijn haar drie a vier keer in de week. Ik denk dat het ook komt door de verpakking: de shampoo zit in een pompfles, waardoor je toch minder product pakt dan uit een tube of flacon.
De conditioner zit wel in een tube verpakking van 200 milliliter, de 600 milliliter variant zit wel in een pompfles, wat ik veel prettiger vind werken. Daarnaast is het ook zuiniger. Het product is geel, wat ik wel een beetje eng vind omdat ik niet wil dat mijn blonde haar geel wordt. Maar gelukkig doet ‘ie dat niet. De substantie is heel anders dan andere conditioners. Het is heel dik, vergelijkbaar met cakebeslag. Daardoor heb je ook wel vrij veel nodig, terwijl ik nog kort haar heb. Het verdeelt erg makkelijk over je haar, het maakt m’n lokken meteen zacht en ik kan mijn vingers makkelijk door m’n haar halen wanneer de conditioner erin zit.

Werking
De shampoo maakt mijn haar schoon, het eerste wat een shampoo hoort te doen. Daarbij verzorgt het mijn haar ook echt. Het maakt het niet pluizig of droog, maar juist glad en glanzend. Ik kan het zelfs gebruiken zonder conditioner, iets wat bij andere shampoos voor mij uitgesloten is. De shampoo laat m’n haar heerlijk ruiken en maakt het goed schoon. Ik heb maar één keer een pompje nodig, terwijl ik van andere shampoos veel meer gebruik. Ook hoef ik het maar één keer te wassen om het goed schoon te krijgen, bij andere shampoos moet dit vaak twee keer.
De conditioner is geweldig, het beste haarproduct op serum na wat ik ooit gebruikt heb. Wanneer ik de conditioner gebruik, laat ik hem altijd vijf tot tien minuten intrekken. Wanneer ik het gedroogd heb is mijn haar zacht, glanzend, de kleur ziet er mooi uit en het ruikt heel erg lekker. Alles wat een goede conditioner voor mij moet doen.

Dumb Blonde?
Een échte blondshampoo is dit niet, want op de verpakking staat ook dat mensen met alle kleuren haar deze producten kunnen gebruiken. Het zijn gewoon twee superverzorgende producten, die juist voor nepblond haar heel goed zijn, omdat dat juist de haarkleur is die nou niet echt lief is voor je haar. Toch moet je als blondine wel een zilvershampoo er bij gebruiken. Zelf gebruik ik ongeveer een keer in de twee weken een zilvershampoo om de kleur op te peppen.

Conclusie

 • Beide producten doen wat ze moeten doen
 • Glans, geur, zachtheid
 • Goede verpakkingen
 • Gaan lang mee: shampoo (300ml)  ongeveer een half jaar met 3 a 4 keer in de week gebruiken, conditioner (2ooml) drie maanden met 3 a 4 keer in de week gebruiken
 • Prijs is iets hoger, voor een duo (conditioner 700 ml en shampoo 700 ml) betaal je ca. €40

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.