Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 november 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • recensie
  • thriller
Een MissLipgloss artikel

Thriller: Liefdesduivel

Carmen raakt bevriend met Jessie: de laatste verovering van haar gewelddadige ex-vriend Paul. Na een gezellige avond tussen de twee vriendinnen wordt Carmen wakker met een flinke snee in haar hoofd en een overhoop gehaalde kamer. Jessie en Paul zijn beiden verdwenen en Carmen denkt dat Jessie gevaar loopt. Wanneer niemand haar gelooft, gaat ze zelf op onderzoek uit. Zodra Carmen alleen thuis is, beginnen de bedreigingen. Door middel van cryptische briefjes en aanwijzingen wordt Carmen van hot naar her geleid in de zoektocht naar Jessie, totdat haar eigen leven in gevaar dreigt te komen.

Een boek vol angstaanjagende gebeurtenissen en enge personages. In het eerste deel van het verhaal volg je Carmen Cohn. Carmen heeft al het een en ander meegemaakt in haar leven en het lijkt alsof geluk niet voor haar bestemd is. Sinds ze de relatie met haar ex-vriend Paul verbroken heeft, is ze bang voor hem. Hij wordt de ‘liefdesduivel’ genoemd, omdat hij de liefde net zo vreselijk maakt als de hel.
Wanneer Carmen bevriend raakt met Jessie, belandt ze in een achtbaan van horror. Wanneer Jessie verdwijnt, staat ze er op haar te zoeken. Ze zegt op vakantie te zijn met Paul, maar Carmen gelooft er niks van. De mensen om haar heen denken dat ze gek wordt. Maar Carmen gaat door.
Chinouk heeft het boek opgedeeld in drie delen. In het tweede deel volg je Jocelyn, een makelaar. In deel drie wordt het verhaal niet meer vanuit Carmen of Jocelyn geschreven, maar vanuit een alziende verteller.

In het begin was het een beetje inkomen, maar na een paar hoofdstukken werd ik totaal meegesleurd door het verhaal. Op sommige momenten was het verhaal écht eng, en onwijs knap neergezet door Chinouk. Ook het einde is prachtig, er gebeurd iets wat je totaal niet verwacht. Erg ontroerend.

Conclusie: Een aanrader voor dames die van thrillers houden. Je moet kunnen tegen een beetje bloed en afgehakte ledematen.

Liefdesduivel
Chinouk Thijssen
ISBN 9789048405527
Uitgeverij Free Musketeers
Koop nu bij Cosmox voor €16,90: geen verzendkosten!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.