Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
28 juli 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Tea Tree

Je hoort vaak dat tea tree olie goed werkt tegen heel veel kwaaltjes. Maar wat is tea tree, wat doet het en waarvoor en hóe kun je het gebruiken?

Wat?
Tea tree olie is olie afkomstig van de tea tree (theeboom). Deze boom groeit alleen in Australië en voor een paar druppels olie zijn tientallen kilo’s van de bladeren nodig! De werking van de tea tree werd eeuwen geleden ontdekt door de Aboriginals: ze behandelden huidaandoeningen en -ontstekingen met olie van de tea tree.

Wat doet het?
Tea tree olie kan je voor ontzettend veel kwaaltjes en (kleine) huidaandoeningen gebruiken. Zo doodt tea tree heel veel verschillende soorten schimmels en bacteriën en versterkt het je afweersysteem (perfect dus als je verkouden bent!).


Body Shop pure tea tree olie, ca. €9

Hoe kun je het gebruiken?
Er zijn verschillende manieren om tea tree olie te gebruiken. Als je veel last hebt van puistjes kan je de olie onverdund aanbrengen met een watje. Ook helpt het bij insectenbeten, kleine zweertjes, wratjes, eczeem, likdoorns, blauwe plekken… en tea tree is ideaal als je verkouden bent! Doe en paar druppeltjes in je gezichtssauna of in een teil met heet water en stomen maar. Binnen no time ben jij van je verkoudheid af! Er zijn tegenwoordig ook steeds meer producten met tea tree er in verwerkt zoals bodylotions. Klein nadeel: tea tree olie ruikt een beetje vreemd en zal niet door iedereen lekker gevonden worden…

Het gebruik van tea tree is een beetje omstreden. Zo schijnen er hormonen in te zitten die borstgroei stimuleren (en dus wordt het jongens in de puberteit afgeraden om tea tree te gebruiken). Houd tea tree ook absoluut uit de buurt van huisdieren en helemaal van katten: er zit een stofje in dat dodelijk is voor de beestjes. Gebruik tea tree ook nooit inwendig, gebruik het alleen voor je huid en gebruik het nooit op open wondjes.


The Body Shop is blijkbaar overtuigd van de werking van tea tree, want zij hebben een hele lijn met producten waarin tea tree olie verwerkt zit! Bodylotions, douchegels, zeep, sticks tegen onzuiverheden, gezichtsmaskers…


Tea tree olie is o.a. te koop bij drogisterijen, the Body Shop en de Tuinen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.