Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Structuurjunkie

Hey, stuctuurjunkie! Op deze pagina vind je alle extra’s bij Werkboek voor een Structuurjunkie in Spe en de Structuurjunkie Planner. Tips voor apps, podcasts, playlists, boeken en natuurlijk de printables die bij je boek horen.

Printables

Boekentips

Ik heb vrij veel boeken over planning, productiviteit en doelen stellen (en ontdekken wat je wilt) gelezen. Er is niet één boek waar ik alle tips uit heb toegepast. Veel boeken bevatten veel tips die niks voor mij zijn of die ik gewoon niet wil toepassen, maar elk boek bevat wel een of meerdere dingen die ik goed kon gebruiken in mijn werk. Welke boeken mij door de jaren heen het meest geholpen en geleerd hebben, vertel ik je hieronder.

  • Een werkweek van vier uur – Timothy Ferriss – Klik hier voor het fysieke boek, hier voor het e-book.
  • Miracle Morning – 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur ’s morgens – Hal Elrod  – Klik hier voor het fysieke boek, hier voor het e-book (alleen in het Engels).
  • Op de tweesprong van moeten en willen – Wat doe je en wat wil je écht? – Elle Luna – Klik hier voor het Engelse boek.
  • Ikigai – Francesc Miralles & Héctor Garcia –  Klik hier voor het fysieke boek, hier voor het e-book.
  • We Quit Mail – Doe mee en pak de regie over je werk terug – Kim Spinder – Klik hier voor het fysieke boek, hier voor het e-book.
  • Diep Werk – Cal Newport –  Klik hier voor het fysieke boek, hier voor het e-book.
  •  Nooit meer te druk – Tony Crabbe –  Klik hier voor het fysieke boek, hier voor het e-book.
  •  Passion Planner – Angelia Trinidad – Lees hier de blog die ik schreef over de Passion Planner.

Apps voor een telefoondetox

Voor iPhone is Moment een heel goede app. Moment houdt je telefoongebruik bij en dit is mega confronterend!

In de Android store kan je de app Quality Time downloaden, deze doet iets soortgelijks.

Lees hier mijn blogpost over hoe ik van mijn telefoonverslaving afkwam.  

Productieve Playlists

Ik werk graag in doodse stilte, maar soms kan de juiste muziek helpen om in een productieve flow te komen. Spotify heeft een eigen playlist, To Do List, en die vind ik top. Er is weinig zang en veel elektronische muziek met een bepaalde beat en snelheid, en dat werkt supergoed.

Ik zal hier meer toevoegen zodra ik zelf een perfecte productiviteits-playlist heb gemaakt!

Podcasts over ondernemen, productiviteit & planning

Afgelopen jaar heb ik podcasts echt ontdekt. Wat is het top om in de auto of tijdens een wandeling te luisteren naar een podcast en allemaal nieuwe dingen te leren, of om totaal geïnspireerd te raken! Dit zijn de podcasts die ik luister. Niet elke aflevering van elke podcast is top, maar deze spreken me aan:

  • The Goal Digger Podcast

Je kan podcasts luisteren in de Podcast app op iPhone, als je Pocket Casts download op je Android telefoon kan je ook aan de podcast. Ik zal deze lijst aanvullen wanneer ik meer podcasts ontdek!

Voorbeeld planner: weekoverzicht

Dit is een voorbeeld van hoe je een weekoverzicht kan invullen. Ik gebruik twee kleuren stiften om in de dagen aan te geven welke tijdsblokken ik met werk en privé bezig ben. Je kan natuurlijk meer kleuren gebruiken voor bijvoorbeeld verschillende projecten. Maar je kan ook zonder kleuren werken – het is maar net wat je zelf prettig vindt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.