Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
2 mei 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • 's ochtends
  • back to school
  • beauty
  • make-up
Een MissLipgloss artikel

Snel naar school/werk: je routine verkorten

Inmiddels is het nét mei en is iedereen druk met school en werk (of hebben sommigen van jullie nu vakantie?). De zomervakantie is in zicht, maar we moeten toch nog wel even doorwerken. Vandaag wil ik je wat tips geven om je beautyroutine te verkorten, zodat je ’s ochtends niet zoveel tijd kwijt bent.

Want tja, je wil natuurlijk graag zo lang mogelijk in je comfy bed blijven liggen en ook niet hoeven haasten. Ik heb heel wat tips om je beautyroutine te verkorten zodat je ’s ochtends lekker snel de deur uit kan, maar wél mooi en verzorgd.

 

Douche ’s avonds! Douchen kost toch altijd flink wat tijd. Tijd die je ’s ochtends niet hebt! Als je je haar moet wassen, doe dit dan ook de avond ervoor. Dit kost nog meer tijd, zeker als je het ook graag  wilt föhnen en/of stijlen. Wil je toch graag douchen? Doe dat dan gewoon heel snel. Even inzepen, klaar!

Leg je kleren de avond vooraf al klaar, zodat je niet op de kop in je kledingkast hoeft, en zodat je ook zeker weet dat de kleren die je aan wilt, schoon zijn.

Toch een beetje vettig haar? Spray dan snel wat droogshampoo in je lokken, ga er even doorheen met je handen en klaar!

Heb je ‘lastig’ haar dat je echt moet föhnen en stijlen, doe het dan gewoon in een staart, of doe het op een andere manier vast. Dit is lekker snel. En het staat lekker fris! Je kan ook een mutsje of hoedje op doen, dat staat nog leuk ook.

Zorg dat je een ‘simpele make-up look’ hebt die je snel en makkelijk kan maken. Bij mij is dit foundation, poeder, blush, een beetje oogschaduw en mascara. De rest laat ik zitten. Ik zie er dan alsnog prima verzorgd uit, maar minder uitgebreid als normaal. Als je een beetje oefent, kan je dit in nog geen vijf minuten doen, waardoor je lekker snel klaar bent.

Nog handiger: als je de producten voor deze ‘simpele make-up look’ bij elkaar in een toilettas hebt. Zo kan je het snel pakken. En stel dat je nu zo’n haast hebt dat je het niet thuis kan doen, dan stop je het toilettasje snel in je hand- of schooltas, zodat je het in de trein of op de plek van bestemming nog kan doen. Kost maar weinig tijd, ziet er toch een stuk leuker uit.

Smeer niet teveel op je huid ’s ochtends. Even snel een reiniger en een dagcrème (met SPF!) is genoeg. Je hoeft geen tientallen smeerseltjes op je huid te doen om de deur uit te kunnen. Denk alsjeblieft wel aan een goede zonnebescherming, want dat is echt heel belangrijk. Daar ben je ’s ochtends nog geen minuutje mee bezig.

Inner beauty: maak je ontbijtje zo makkelijk mogelijk of maak het ’s avonds al. Als ik haast heb, eet ik alleen wat fruit. De laatste weken ben ik verzot geraakt op havermout als ontbijt, maar dat kost wel wat tijd om te maken. Soms maak ik het ’s avonds al en zet ik het daarna in de koelkast. Kan ik het ’s ochtends opwarmen, maar koud is het ook heel lekker.

 

Wat kan jij snel zijn! Kijk eens:

  • aankleden – 2 minuten
  • gezicht wassen en verzorgen – 2 minuten
  • deodorant opdoen – 0,5 minuut
  • make-up – 4 minuten

Zo ben je in nog geen 9 minuten compleet verzorgd! Perfect, toch? Zo kan je nog even verder snoozen…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.