Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
4 mei 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Snel en makkelijk toetje met Appie fruit

Ik ben gek op toetjes. Helaas zijn deze over het algemeen niet zo best voor je. Arretjescake, tiramisu, chocolademousse, hallo kilo’s! Laatst bij vriendin Lieke at ik zó’n lekker toetje, wat zo gezond en makkelijk was, dat ik het zelf daarna maakte en met je wil delen!

Je hebt niet veel nodig. Als ‘basis’ gebruik ik yoghurtijs omdat ik de smaak daarvan gewoon heel lekker vind (en het is de meest ‘bewuste’ keuze op ijsgebied), maar je kan ook (slag)roomijs nemen. Verder heb je diepvriesfruit van de Albert Heijn nodig, van die bakjes zoals deze:

Kies gewoon welke je lekker vindt, mijn favoriet is de ‘Zomerfruit’ versie. Een bakje kost rond de één a twee euro, en je hebt dan genoeg voor twee personen.

Laat het fruit niet ontdooien, maar gooi het in een steelpannetje of kleine koekenpan. Zet het vuur hoog en laat op die manier het fruit ontdooien. Wanneer het ontdooit is, laat het dan nog even pruttelen tot het sap wat uit het fruit komt wat indikt. Wanneer het zo dik is als ranjasiroop, zet je het gas uit.

Pak nu het yoghurtijs, schep wat in een bakje en schep daaroverheen het fruit. Het is een beetje puzzelen met de verhouding, want als je te weinig ijs en teveel warm fruit doet, smelt het binnen een minuut en heb je alleen een papje. Het is lekkerder als de verhouding zó is, dat het ijs nog goed eetbaar blijft, maar wel een béétje smelt.

Dit is zó lekker. De combinatie van de warme, volle, zoete smaak van het fruit en het intens koude en frisse yoghurtijs is echt goddelijk. En het is zo snel gedaan! Als je meerdere eters hebt, kan je ook het ijs alvast in bakjes doen en het warme fruit op tafel zetten, zodat iedereen kan scheppen. Op die manier is het niet gesmolten voor je begint met eten.

Enne, je kan het natuurlijk nog lekkerder maken met een dot slagroom, wat chocoladeschaafsel of een beetje crunchy muesli. Daarvan wordt het ook meteen wat ongezonder 😉

Het is trouwens ook lekker met magere yoghurt of kwark, maar met yoghurtijs is het echt het best! Thanks Lieke voor dit heerlijke toetje!
Enjoy!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.