4 mei 2012 door Cynthia Schultz 122 reacties
Een MissLipgloss artikel

Snel en makkelijk toetje met Appie fruit

Ik ben gek op toetjes. Helaas zijn deze over het algemeen niet zo best voor je. Arretjescake, tiramisu, chocolademousse, hallo kilo’s! Laatst bij vriendin Lieke at ik zó’n lekker toetje, wat zo gezond en makkelijk was, dat ik het zelf daarna maakte en met je wil delen!

Je hebt niet veel nodig. Als ‘basis’ gebruik ik yoghurtijs omdat ik de smaak daarvan gewoon heel lekker vind (en het is de meest ‘bewuste’ keuze op ijsgebied), maar je kan ook (slag)roomijs nemen. Verder heb je diepvriesfruit van de Albert Heijn nodig, van die bakjes zoals deze:

Kies gewoon welke je lekker vindt, mijn favoriet is de ‘Zomerfruit’ versie. Een bakje kost rond de één a twee euro, en je hebt dan genoeg voor twee personen.

Laat het fruit niet ontdooien, maar gooi het in een steelpannetje of kleine koekenpan. Zet het vuur hoog en laat op die manier het fruit ontdooien. Wanneer het ontdooit is, laat het dan nog even pruttelen tot het sap wat uit het fruit komt wat indikt. Wanneer het zo dik is als ranjasiroop, zet je het gas uit.

Pak nu het yoghurtijs, schep wat in een bakje en schep daaroverheen het fruit. Het is een beetje puzzelen met de verhouding, want als je te weinig ijs en teveel warm fruit doet, smelt het binnen een minuut en heb je alleen een papje. Het is lekkerder als de verhouding zó is, dat het ijs nog goed eetbaar blijft, maar wel een béétje smelt.

Dit is zó lekker. De combinatie van de warme, volle, zoete smaak van het fruit en het intens koude en frisse yoghurtijs is echt goddelijk. En het is zo snel gedaan! Als je meerdere eters hebt, kan je ook het ijs alvast in bakjes doen en het warme fruit op tafel zetten, zodat iedereen kan scheppen. Op die manier is het niet gesmolten voor je begint met eten.

Enne, je kan het natuurlijk nog lekkerder maken met een dot slagroom, wat chocoladeschaafsel of een beetje crunchy muesli. Daarvan wordt het ook meteen wat ongezonder 😉

Het is trouwens ook lekker met magere yoghurt of kwark, maar met yoghurtijs is het echt het best! Thanks Lieke voor dit heerlijke toetje!
Enjoy!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

122 reacties
 1. Claudia

  Nicee! Ga ik echt eens uitproberen! 😉

  allthatmatters.tk

 2. huda

  Ziet er heel lekker uit. Ik ben dol op yoghurtijs! ga ik zeker proberen 😛

 3. Sanne

  Och jeetje! :love:

 4. julia

  mijn ontbijt met magere yoghurt en 3 lepels havermout!

 5. Melanie

  Olala, dit lijkt me erg lekker! Misschien is het zelfs wel leuk (als je eters hebt bijvoorbeeld) om er bakjes met chocolade schaafsel, wafeltjes, smarties etc. bij te zetten, dan kun je je eigen swirl maken!

 6. Mirjam

  Ook héérlijk, en nog gezonder: een doosje zomerfruit en een pak vanilleyoghurt met een heleboel kaneel in de blender! Heerlijk voor in de zomer 🙂

 7. Iris

  Nomnomnom. Dit wordt een try-this-at-home woorden;).

 8. Evelien

  ik maak dit heel graag! het is ook lekker met kaneelijs, maar ik ga dit yoghurtijs zeker eens proberen.

 9. mariek

  aaaaaaaaaaaaaahh, die Doosje met Frambozen heb ik als Mini. (mini, die dingen die je nu bij Appie bij elke 15,- aan boodschappen krijgt)

  love wolkjes:
  :blush:

 10. Lisa

  Lijkt me heel lekker :9

 11. Busra

  Heey Cynthia, ik vind je blog echt tof! En ik wil je ook heel erg bedanken voor dit heerlijke toetje. Ik heb het namelijk net nog uitgeprobeerd en vond het heerlijk 🙂 Er was wel iets misgegaan…Er kwam bijna geen sap uit het fruit. Het bleef zelfs een beetje plakken aan de bodem van de pan. Weet jij misschien waardoor dit komt? kus

 12. Parisa

  Wauuuw, het was echt héérlijk! 😀

 13. Sheila

  Hmm dat bevroren fruit van de Appie is zo lekker!
  Ik eet dat soms als middageten, met magere Franse kwark en zelfgemaakte muesli :love:
  Met zelfgemaakte muesli is het echt super lekker! Zeker omdat ik er altijd verse noten uit onze eigen tuin doorheen doe 😀

 14. Somebody That I used to know.

  He,
  Ik vroeg me af:
  ben je gestopt met weigh watchers?
  groetjes,
  Bolle Tina.

  • Merel

   Ze doet al heel lang geen ww meer (toch Cynthia?).

 15. C_Justine

  Ziet er ZO lekker uit! Deze ga ik zeker ook eens maken! ^^

 16. Marielle

  Heeerlijk! Dat ga ik ook eens doen binnenkort! :love:

 17. Sannne

  Ik ontbijt altijd met yoghurt of kwark, cruesli met noten en vers gesneden fruit! Lekkah!

 18. Luca

  Ik ontbijt heel vaak met soja yoghurt (lekkerder en gezonder dan normale yoghurt :)) waar ik bevroren fruit in doe. Lekkerrr!

 19. Michelle

  Oh, dus dat spul moet je verwarmen. Kom ik nu achter! Ik vond het altijd al zo’n gedoe met ontdooien haha. Dat ik daar zelf niet opgekomen ben 😳

  • shimmer-pie

   Je hoeft het niet te verwarmen hoor! Je kan het ook gewoon aten ontdooien dat het niet warm is. Gewoon een uurtje uit de vriezer leggen en t is goed!

 20. Mynthia

  Ziet er heerlijk uit! Het fruit eet ik al in combi met biogarde, maar dit ga ik ook eens proberen, hmmm! 🙂

 21. Allissa

  yoghurtijs <3

 22. Milou

  Super lekker, en super simpel. 😀 Daar houd ik van! 😉

 23. Nicole

  Dat ziet er heerlijk uit! :love: Ik ben echt een toetjespersoon dus deze ga ik zeker een keer maken! 😀

 24. Dita

  Lekker.. 🙂

 25. Diedeke

  Echt super lekker is dat diepvries fruit.
  Ik eet het vaak met magere kwark en wat cruesli of lijnzaad.

 26. Suus

  In plaats van yoghurtijs kun je ook ijs draaien (in een ijsmachine) of maken (in een ondiep bakje bevriezen, en ongeveer elk kwartier even doorrroeren/kloppen) van een bakje magere Griekse yoghurt met een schep honing.

 27. Nena

  mmmhhh ziet er lekker uit!

 28. Lotje

  Ziet er super lekker uit, ga ik ook eens maken!

 29. Priscilla

  Nom! Lekker, dit is een toetje dat ook tot mijn favorieten behoort. Al eet ik ’t meestal met vanilleijs :inlove:

 30. Jana

  Jummie ziet er lekker uit 😀 x

 31. Helen

  Oh jammm nu heb ik zin in een toetje! 😀

 32. Nienke

  Wat volkoren koekjes verkruimelen en daarna griekse yoghurt erover met vers fruit of wat saus is ook heel lekker en wat bewuster 😉 griekse yoghurt kan je nog wat zoeten met vanille aroma en/of zoetstof!

 33. Chantal

  Mmm, dat ziet er lekker uit! Die ga ik ook eens inslaan bij de Appie de volgende keer als ik er ben!

 34. Lisanne

  Hi Cynthia! :hihi: Je hebt echt een heel leuke blog, en ik vind het echt leuk dat je ook over dit soort dingen artikeltjes maakt! Kus

 35. eunice

  Te grappig..ik eet dit regelmatig! heb altijd diepvriesfruit in de diepvries..zo lekker ook door de yoghurt! en Yoghurt ijs van de appie is zo lekker!

 36. Sophie

  Looks delicious! Maak ’t zelf ook wel eens, echt een aanrader! 😀

 37. Michelle

  Zo grappig dat veel meiden dit niet lijken te kennen, is toch het meest standaard wat er bestaat? Wel erg lekker op een warme zomerdag 🙂

 38. Jorinde

  Wij maken heel soms panna cotta met opgewarmd zomerfruit uit de vriezer 🙂

 39. Elyne

  Klinkt super lekker! Morgen meteen de spullen er voor halen. Het is morgen tenslotte weekend

 40. Marijn

  Weet je ook of ze ook een doosje hebben met alleen kersen? Daar ben ik dol op <3

  • Anneloes

   Ja die zijn er!

 41. kirst

  hmmm klinkt lekker! ga het snel eens proberen!

 42. Marii

  Jummie ziet er lekker uit!! hebben ze ook die dozen fruit met alleen aardbei of weet je dat niet?? ik kom zelf namelijk nooit bij de AH

 43. Amy

  Dit ga ik volgende week zeker een keertje maken! :love:

 44. Cynthiiaa

  Oh nommienommie! Ik eet wel sinds kort het bevroren fruit. Ben er nu helemaal verliefd op, lekker in smoothies. namnam!

 45. Iris

  Oooh, dat ziet er lekker uit! Als ik morgen voor mijn verjaardag al geen 3 kleuren-chocoladeijs had gekocht (myfavorite!) had ik dit wel gemaakt, ik las het nét iets te laat.
  Nu het toch over eten gaat: die Bugles die jij vult, zijn die in de smaak ‘Naturel’? Die kan je namelijk nog niet bij mijn Albert Heijn kopen, jammer! Anders had ik die lekker gevuld voor morgen, maar ik ben niet zo’n fan van gevulde Nacho Cheese.

  • Miss Lipgloss

   Ik vind zelf de Sour Cream het lekkerst, maar je kan ze allemaal vullen hoor 🙂

  • Savannah

   Ze zijn er volgens mij ook niet in Naturel hoor! de nacho cheese is zeg maar de ‘naturel’ versie 😉

  • Merel

   Ja dat dacht ik ook! En sour Cream heb ik ook nog nooit gezien. Wel dus nacho cheese, iets met paprika en Chili.

  • oke

   bij mijn appie heb je de buggles wel in naturel variant

 46. angelaa

  Deze ga ik een keer maken! Het ziet eruit alsof t heel moeilijk is, dus ik ga me voordoen als chefkok haha

 47. Sylviaa

  Nee lijkt me niet lekker! Hou niet zo van fruit.

 48. Kim

  Klinkt lekker!
  kleine opmerking: de foto van het fruit staat op de verkeerde plek, die moet iets omlaag, anders staat de tekst een beetje gek.

 49. Cindy

  Ik laat het juist net zo ontdooien dat het niet meer keihard is maar in de blender kan, en dan samen met roomkaas in de blender, en je hebt heerlijk ijs 🙂

 50. Maaike

  Oh ja lekker!!! Ik gebruik dit soort bakjes fruit wel eens voor smoothies. Maar alleen in de winter als er geen ander fruit is. Ik ga toch het liefste voor vers!

 51. Marilyne

  Toevallig zit ik net yoghurt met fruit te eten 😀 Eens proberen met warm fruit en yoghurt ijs.. Verdorie, ik krijg hier zo veel zin in !

 52. Esmay

  Hoe simpel eten zó lekker kan zijn! Heb ik ook heel vaak. Dan denk je van: pff, simpel. Maar dan is het gewoon zó goddelijk!
  Dit lijkt me ook heerlijk!

 53. Cute as a Cupcake blog

  Hmm, lekker!
  Yoghurtijs smaakt inderdaad heerlijk! Gemakkelijke en snelle receptjes, helemaal perfect 😉

 54. Toad

  Het toetje zal vast en zeker lekker zijn, maar gezond zou ik het toch niet noemen. Yoghurtijs is dan misschien gezonder dan roomijs, maar nog steeds is ongeveer 30% van het ijs suiker, helemaal niet gezond dus. Het fruit kun je beter eten met kwark of yoghurt als je echt een gezond toetje wil eten 🙂

  • Anneke

   Fijn dat je dit erbij vermeldt. Zo blijkt maar weer dat dus zelfs yoghurtijs niet helemaal gezond is. Het ziet er trouwens wel heel erg lekker uit!

  • swa

   Het is sowieso nogal een flinke portie.

   Aan de andere kant: hoe vaak eet je nou een toetje? Als het bij mij eens in de twee weken is, is het veel, en dan mag het ook best wel wat luxer zijn.

   Ik ben alleen nooit zo’n enorme fan van koud met warm. M’n tanden!

  • Joke

   Er bestaat tegenwoordig ook ijs van amandelmelk (lactosevrij), zou dat magerder zijn dan youghurtijs?

 55. wendy

  Mmmm;ziet er heerlijk uit,ik ga het zeker proberen! 🙂

 56. Lisa

  Ziet er erg lekker uit, ga ik ook eens maken!

 57. Madeli

  Fruit van de AH is super! Ik gooi het altijd door smoothies of maak het warm zoals dit! Jumbo had trouwens altijd hele onvoordelige fruitkokers maar heeft het nu ook in bakjes. Maar blijf de AH fan!

 58. Bianca

  Lekker die anti oxidanten in dat fruit!!

 59. Trienke

  Ik vind diepvries fruit echt niet smaken. Ik heb het nu een paar keer geprobeerd maar elke keer vind ik het niet lekker. Geef mij maar vers fruit misschien duurder maar veel lekkerder!

  • Mynthia

   Ik vind het ook niet lekker, nog best zuur 🙁 en ik nam het ook nog met yoghurt, niet lekker, heb nog wat suiker erover gestrooid, maar was nog geen succes, helaas!

 60. Miek

  Is dat diepgevroren fruit van de AH lekker? Ik heb wel eens zo’n zak diepgevroren rood fruit bij Aldi gekocht, maar ik vond het erg zuur smaken en het had ook iets bitters:s Absoluut niet lekker om puur te eten, in een smoothie met veel zoetstof ging het nog wel.

  • Miss Lipgloss

   Ik vind het heel lekker ja, van de AH 🙂

 61. Marloes

  Jammer kom net van de winkel af anders had ik het zeker gehaald en daarna gemaakt. Lijkt me echt heerlijk!

 62. Puck

  Oehh.. dit lijkt me echt heel erg lekker! Ik ga het zeker wel eens maken denk ik :D.

 63. Anna!!!

  Oooohhh wat ongelooflijk lekker!!!!
  Ik eet nu vaak als ontbijt een bakje yoghurt met dat fruit en wat crusli spul.. dat is ook heerlijk!
  Maar je zegt dat yoghurt ijs het bewust is, maar sorbetijs is beter! Ik had dit zelf ook niet gedacht maar daar kwam ik laatst achter;)

 64. Joyce

  Hmm dat ziet er lekker uit. Ik hou van yoghurtijs! :love: :love:

 65. Mariska

  Ziet er heerlijk uit 🙂 Nu wil ik ook een ijsje!

 66. girlsDEPARTMENT

  ziet er heeerlijk uit, ook maar eens gaan proberen 🙂

  check ons blog
  liefs.

 67. Sophie

  Ziet er yummy uit 🙂 Ik heb deze varianten trouwens ook altijd standaard in huis, fijn voor in smoothies maar ook in baksels, ik doe ze op pannenkoeken, bak ze in muffins & cupcakes en mijn vriend doet ze door zijn yoghurt :9

 68. Alicia

  Op Curacao is alles wel “iets” goedkoper..

 69. Josephine

  Wat een lekker recept! Lijkt sprekend op ijs wat wij normaal kant en klaar kopen , alleen is het fruit dan warm. Ik vind warme dan lekkerder denk ik hmmm!

 70. Cheryl

  Lekker ! Ga ik ook e’s proberen, kijken hoe het is als ik magere kwark in de vriezer leg en dat erbij doe !

  Ff off topic > Ik ga 11 Mei naar Curacao – jij net 2 weken later, jammer haha Had wel grappig geweest om je tegen het lijf te lopen 😉 – maar kan op internet niks vinden of het voordelig is om naar make up te kopen. Er is bv een MAC store maar ja, of dat veel goedkoper is dan hier, geen idee! Weet jij dat toevallig ??

  • Miss Lipgloss

   Hee wat toevallig 🙂 Ik heb echt geen flauw idee, sorry!

  • Suus

   Mijn ervaring op de Caribbean (waar ik ooit een aantal weken heb rondgezeild) was dat alles in die toeristenparadijzen ongeveer even duur is als hier. Je kunt wel andere merken/producten vinden, en tax free shoppen op de vliegvelden/in tax free shops. Daar heb je vaak meer travel editions en andere aparte setjes, dat is ook heel leuk! Maar MAC gaat er (vrees ik) niet echt veel goedkoper zijn. De prijzen in luxere winkels zijn daar (heel oneerlijk!) niet aangepast op het inkomensniveau van de bewoners, maar op dat van de toeristen. Balen voor ons, maar nog veel meer voor de mensen die daar wonen en werken, en zich maar weinig kunnen veroorloven van al die mooie spullen die op hun eigen eiland te koop zijn.

   Denk er ook aan dat het daar retewarm is (ook nu vaak nog). Dus als je met je zuurverdiende of braafgespaarde centjes bijvoorbeeld een prachtig lipgloss pallette van Guerlain koopt, leg die dan in de koelkast (of op een andere koele plek) tot vertrek. Ask me how I know…

  • Linda

   Ja, alles is daar echt een stuk goedkoper. Er zit trouwens ook een Inglot, ook echt vele malen goedkoper. Oh en de limited editions van MAC blijven daar ook veel langer liggen, het is daar minder een ‘hype’ dan hier, lijkt.

 71. Susanne

  Ik vind yoghurtijs echt heerlijk, vooral die waar al bosvruchtensaus doorheen zit. Dit is ook een goede tip, en inderdaad nog redelijk gezond!

 72. Stèphanie

  Hmm.. lekker! Smoothies maken van het fruit lijkt me ook wel wat!

 73. Elodie

  Gewoon magere platte kaas (of kwark zoals jullie dat zeggen) met zo’n portie gemengde rode vruchten of verse aardbeien is ook wel erg lekker! En lief voor je lijn 😉

  • fran

   bedoel je niet huttenkäse als je platte kaas zegt? 😉

 74. Lifesplash

  Ahww, lijkt me lekker! Ga ik denk ik vanavond proberen. Jummie! 😀 Wij hebben ook altijd die zomerfruit in huis, vind ik heeeerlijk. :love:

 75. Michaela

  Oh nom nom nom ! Ziet er echt heel simpel , maar lekker uit! Dat moet ik zeker een keer proberen =)

 76. JoycevdB

  Aaaaah lekker! Ik moet zo nog boodschappen doen en ga dit meteen halen.
  Zowieso is al het fruit wat uit die doosjes komt écht heel lekker!

 77. Sophie

  Aah, dit lijkt me héérlijk! Jummie! <3 :love:

 78. Paola

  Ziet er erg lekker uit! Ik kom nooit bij de Appie, maar ga nu wel even kijken!

  • Margarita

   De Dirk van den Broek heeft ze ook, zag ik toevallig vandaag. Kost daar 1, 69 per doos, geloof ik.

  • shimmer-pie

   Je hebt ze bij bijna iedere supermarkt wel!
   Ik heb ze ook standaard in de vriezer!
   Ik maak er vaak een ongezondere variant mee!
   Hahah een lekkere crumble!
   50 gram boter, 50 gram suiker, 50 gram bloem even tussen je vingers wrijven tot een kruimeldeegje, fruit in een ovenschaal, crumbledeegje er op even in de oven en je bent klaar!
   Super super lekker is dit en super simpel om bijvoorbeel te maken als je (overwachts) bezoek krijgt!

   Ik ga er binnenkort ook een recept van op mijn site plaatsen! Ik mag hier natuurlijk geen link plaatsten maar als je op mijn naam klikt kom je er ook!

  • O

   Omg hou op, krijg nu al trek.. hoe lang moet dat in de oven dan ? :inlove: :inlove: ik ga zo maar even de keukenkastjes doorspitten naar iets lekkers hahaha

  • shimmer-pie

   Hahah 20 minuutjes op 175 graden! ik heb het net nog op!!!

   Ahhhhh heerlijk!

  • O

   okee ! thanks :hihi: dat word straks dus even boodschapjes doen en smullen haha

 79. debby

  nou ik weet wat ik straks als toetje eet 🙂

 80. AnnaSophia

  Ik eet elke ochtend diepvriesfruit met yoghurt. Gezond en ongelooflijk lekker!

 81. LottedeJ

  Ah, heerlijk! Ik ben zelf ook dol op yoghurtijs, dat is veel gezonder dan slagroomijs en ik vind de smaak ook veel frisser. Dit ga ik ook eens proberen, lijkt me super lekker!