5 december 2016 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Sneak Peek week 48 2016: Terschelling

img_6087Afgelopen week was ik weer even op Terschelling! Ik neem je mee.

img_8548

Vrijdag haal ik Willem op van zijn werk en rijden we naar Harlingen. Deze week begint goed met deze zonsondergang, zo mooi!

img_8550

We zijn lekker op tijd in Harlingen en daar begint de vakantie met een wijntje en hapjes. Op een week lekker niksen!

img_8560

Haha! Zó blij ben ik met mijn Pedala cover. Rond half elf zijn we in ‘ons’ huisje.

img_8568

Goedemorgen! Wat een mist. Ik vind het altijd iets mysterieus hebben, zeker hier.

img_8386

Ik ben vroeg wakker, dus zodra de zon op is ga ik met Chubby wandelen. Thuis ga ik ook gerust voor zonsopgang wandelen maar hier is het zó pikkedonker dat ik toch altijd maar even wacht.

img_8626

We lopen samen de duinen in en elke keer weer als ik hier ben blijf ik me verbazen over hoe mooi het hier is. De duinen, het strand, de bossen. Ik hoop echt dat dit altijd zo blijft.

img_0949

’s Middags nog even het strand op.

img_8629

Rennen op zaterdag.

img_2797

Dit ding is zo’n topper. Het is een Libratone ONE, ik kreeg hem afgelopen zomer en het is een vrij grote draagbare Bluetooth speaker die ideaal is om mee te nemen. Er komt fantastisch geluid uit en het is echt een handig ding. Deze vakantie gebruikten wij hem voor muziek, maar vooral om series mee te kijken. Het geluid van mijn MacBook is niet zo geweldig en dit maakt het dan toch een stuk beter.

img_5596

Onmisbaar op Terschelling: een potje Catan. Ik won, natuurlijk 😉

img_5628

Op het groene strand.

img_6087

Wat een geluk hebben we met het weer! Niet normaal, zoveel zon, en zoveel mooie zonsopkomsten en zonsondergangen.

img_6990

Het bos in.

img_7738

Nog een keer het strand op. Ja, het is me een avontuur hier.

img_7757

Dit uitzicht hebben we vanuit het huisje.

img_7977     img_8567

Chubby slaapt ‘gewoon’ beneden maar als ik ’s ochtends wakker word neem ik hem soms even mee naar boven om te knuffelen. Kijk hem nou.

img_8571

Dit is echt de lekkerste en fijnste manier om koffie te maken: met de hand. Espresso met het espressopotje en melk met de hand opschuimen.
img_8570

Goedemorgen. Ik lees deze vakantie drie boeken van de Frieda Klein serie van Nicci French. De eerste (Blauwe Maandag) kreeg ik door een Facebook kettingbrief (‘sociaal experiment’) en die vond ik zo leuk dat ik meteen de drie vervolgen erop kocht. Ik en er helemaal door in de ban, heerlijk.

img_8630

Midsland aan Zee.

img_8652

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij verveelt dit dus echt nooit.

img_8665

Lunchen bij Loods met flammkuchen, deze is zó lekker met blauwe kaas.

img_8666

En daarna allemaal lekkere dingen delen.

img_8667

Zo dan, dit ziet er echt niet uit, maar het is ook maar saai om alleen de picture perfect gerechten te laten zien. We maken een ramvolle omelet met veel groenten, geitenkaas en ik doe er nog wat gerookte zalm bij. Vet lekker.

img_8680

Dit zie ik rond half negen ’s ochtends. Pfffff. Dit is toch niet normaal zo mooi? Bijna elke ochtend zag ik dit vanuit ons plekje.

img_9560

Even ‘winkelen’ op West en daar ruik ik bij Pand26 de fantastische geur Memoires de Mustique van Eight & Bob. Eight & Bob kende ik nog niet en ik was meteen verliefd op de geur.

img_8690

Maar: ik kom voor een nieuwe Molecule. Mijn 30ml flesje is vorige week op gegaan en deze vind ik zo lekker dat ik een nieuwe 100ml fles koop. Wel zit ik de hele tijd aan mijn pols te ruiken, want daar zit die Eight & Bob geur op… Beide geuren zijn nogal prijzig dus ik besloot erover na te denken, uiteindelijk koop ik aan het einde van de week de Eight & Bob geur toch nog. Ik vind hem zó waanzinnig lekker.

img_8702

Maandagavond gaan we naar Sander die voor ons kookt. Hij leert me hoe je bearnaisesaus maakt.

img_8705

Eet smakelijk!

img_8718

Brrrrrrrrr. Maar zó mooi! Overal ligt een laagje rijp op, prachtig. En niemand te zien rond negen uur. Ik ga dus even een stukje rennen.

img_8742

’s Middags wandel ik met Willem van de Bessenschuur naar West, waar we even koffie drinken. Onderweg zien we dit.

img_8743

Mood de hele week. Lui.

img_8757

Woensdag eten we bij Caracol (waar ik foto’s van op mijn goede camera heb staan voor een artikel) en donderdag gaan we naar De Zee. Deze week gaan we minder uit eten dan normaal, we hebben er wat minder zin in en eten lekker veel gewoon thuis. Maar dit is toch echt zo lekker, de pizza’s bij De Zee zijn echt aanraders.

img_8766

Ik ga weer ‘ns op pad.

img_8770

Hij heeft zijn eigen mand mee, maar ligt het allerliefst op onze vieze was…

img_2223 img_8839

Vrijdag is het weer zulk lekker weer en kunnen we buiten zitten bij De Walvis. Ik neem de caprese salade en tja, het wordt wat eentonig, maar ook die is zo lekker.

img_8848

’s Avonds drinken we een borrel bij Sander & Marleen.

img_8854

Zaterdag is het tijd om het huisje op te ruimen, onze spullen te pakken en naar huis te gaan. Daar hebben we nog helemaal geen zin in! We wandelen nog wat op het groene strand en drinken koffie bij De Walvis.

img_8858

Ik krijg van de vorige bewoner van ons huis nog even een foto doorgestuurd van hoe het er uit zag toen zij er net kwamen wonen tien jaar geleden. Zo leuk om te zien, zo was onze woonkamer dus.

img_8874

:’)

img_8890

We komen thuis in een heel gezellig huis, want mijn schoonzus en haar vriend + zoon en hond logeerden bij ons. Nou ja, in ons huis, zonder ons. Ze hadden een feestje in de buurt en konden zo mooi gebruik maken van ons huis. We drinken en eten samen en we kunnen eindelijk weer lekker met die kleine knuffelen.

img_8885

Ik zit helemaal te obsederen over mijn nieuwe waxinelichthouder. Hoe tof is dit ding? Ik kocht hem bij de Bijenkorf (online) en hij is van &Klevering.

img_8534

Het ziet er niet uit maar toch is dit ding, de Ostrich Pillow Light, de laatste maanden mijn vaste reisvriend. Het is een slaapkussentje en masker in één en je kan er zo lekker mee slapen omdat het zo zacht is. Ik heb hem gekregen van @milehighsleep, een shop met allemaal accessoires om in het vliegtuig lekker te kunnen slapen ✈️

img_8908

img_8913

Ik spit wat post door en hóe leuk zijn deze adventkalenders? De bovenste is van Rituals en de onderste is van Clinique. Beide zitten ze vol met zowel mini’s als samples en dat vind ik zo tof. Ideaal om eens wat producten uit te proberen en persoonlijk vind ik die kleine verpakkingen van fijne producten te handig voor op reis. De adventkalender van Rituals kost €49,50 en die van Clinique €69,89 en beide zijn ze nog verkrijgbaar. Mag je meteen vijf vakjes openmaken 😉 Ik heb ze gekregen trouwens.

img_8936

Het is enorrrrrrm koud zondag en we gaan voor een lekkere wandeling naar de Horte. Wat is het bos toch mooi als het zo koud is.

img_8937

Daarna gaan we naar de kachelzaak om eindelijk onze houtkachel te kopen! Hier dromen we al zo lang van en nu is het eindelijk zover. Het is deze geworden, hij is van Dik Geurts en het model heet Lars 900. Bovenin zit een oventje, zó leuk. Nu moet alleen nog even de uitgang van ons rookkanaal worden verplaatst (die zit nu niet op de goede plek) en dan kan hij geïnstalleerd worden. Hopelijk kan dat snel, ik kan echt niet wachten om de fik erin te zetten! Deze foto is trouwens niet bij ons thuis, die heb ik gemaakt van de folder.

img_8938

Ik kan wel uren staren naar die miljoenen lichtjes.

img_8945

Ik ga voor het eten tóch nog even naar buiten om te rennen. Ik ‘moet’ van mijn Beginner 5K schema nu 4 kilometer rennen en dat gaat nog niet helemaal aan een stuk, maar het gaat wel steeds beter en dat vind ik leuk. Voor fietsen is het me nu echt te koud (en te glad), dus rennen is een mooi alternatief.

Wat een heerlijke week was het weer en wat is het voorbij gevlogen. Terschelling is altijd zo fijn. Het was een erg relaxte week, ik heb uren gelezen, geslapen, lekker gegeten, veel buiten geweest, en ik heb het spelletje Stardew Valley ontdekt waar ik ook heel wat uurtjes in gestoken heb. Ik heb er vreselijk van genoten. Deze hele week hebben we zitten fantaseren over een eigen (vakantie)huisje op het eiland: wat zou dat toch fantastisch zijn. Deels om zelf te gebruiken en deels om te verhuren. Toekomstmuziek, maar wel erg leuk om over na te denken. Om te bedenken hoe we het zouden inrichten, waar het zou moeten liggen. Rondwandelen en zeggen: ‘Dát huisje wil ik wel’, rondstruinen op sites van makelaars om te kijken hoe duur de huisjes zijn. Te leuk om over na te denken met het idee ‘ooit…’

Komende week ga ik weer hard aan het werk! Vandaag (zondag) begin ik vast aan het wegwerken van mijn mail, daar heb ik de hele week niet naar gekeken. Morgen (maandag) heb ik een afspraak en ’s avonds vieren we Sinterklaas met de familie. ’s Middags heb ik hopelijk wat tijd om aan de slag te gaan met blogposts. Daar heb ik ook echt zin in!
Dinsdag ga ik met stagiaire Danique naar Amsterdam voor een afspraak bij Blogmij – leuk voor haar om mee te kijken en nieuwe dingen op te snuiven. Woensdag, donderdag en vrijdag werk ik de hele dag thuis en het weekend is erg leuk: ik ga naar K-Otic (daar was ik vroeger enorm fan van) en ik ga een middag aan de slag voor een Renault campagne.

Ik heb er zin in, zeker na zo’n week. Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.