Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
20 november 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • maastricht
  • reizen
  • winkelen
Een MissLipgloss artikel

Shoppen in Maastricht

Naast lekker eten kan je ook superleuk shoppen in Maastricht. Alle grote winkels zoals de Zara, H&M, Bershka, Invito zitten in Maastricht, maar Jo en ik hebben bewust de grote winkelstraten vermeden. Die zijn toch overal hetzelfde! Wij gingen op zoek naar leuke straatjes met kleine boetiekjes. Leuke plekken om heen te gaan zijn de zijstraatjes van de grote winkelstraten, de Stationsstraat, de Wycker Brugstraat en de Rechtstraat. Wanneer je gewoon kleine straatjes ingaat, vind je vanzelf leuke kleine winkeltjes!

Vandaag laat ik je een aantal winkels zien die wij erg leuk vonden.Bij Kideku Small Mall kan je terecht voor freaky furniture, amazing gadgets, stylish lightning, women’s clothing, coolest kids stuff, fun & decoration. Een rare, gekke, hippe, kleurrijke winkel met heel veel dingen. Beter kan ik het niet verwoorden! We spotten de coolste woonaccessoires, zoals glitterpapagaaien en levensgrote nephondjes. Maar ook dingen als pleisters in de vorm van bacon of kusjes, trendy behang in felle kleurtjes en grote boeddhabeelden. En mooie kleding! Kideku zit aan de Rechtstraat.De Living & Fashion is niet echt goed te herkennen door een ontbrekend naambord, maar is wel de moeite waard! Hij zit aan de Wycker Brugstraat 19, dat is vanaf het station gewoon rechtdoor lopen richting het centrum. Bij deze winkel kan je terecht voor meubels, woonaccessoires en tassen! Geweldig mooie tassen van prachtig leer in de mooiste knock-off modellen, zoals de Hermes Birkin en Hermes Kelly. Veel kleuren, maten en soorten, dus hier zal je je wel even vermaken. Absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een mooie tas. Niet heel goedkoop, de meeste tassen kosten rond de €120.


Aan de Rechtstraat zit Nina’s Boutique, een prachtige stijlvolle winkel met dito items. Veel mooie merken als Rykorn, Citizens of Humanity, Blue Blood, By Marlene Birger en Style Snob. Dure merken, maar absoluut heel mooi. Lekker stoer maar ook vrouwelijk! Sfeervolle winkel met ook mooie sieraden en tassen.

Ook aan de Rechtstraat: Villa Trepetie, een superschattige woonwinkel met erg veel leuke accessoires voor binnen en buiten.

Concept Green aan de Rechtstraat is een winkel vol kleding die een steentje bijdragen aan de wereld. Bijvoorbeeld broeken van Fair Trade katoen, of kleding waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Superleuke t-shirts met gekke printjes gespot, mooie jeans én prachtige vintage kleding. Als je op zoek bent naar leuke goedkope vintage tasjes, kijk zeker even bij Concept Green!


Maar er is nog veel meer, dus ik zou zeggen: pak de trein en ga naar Maastricht, want je moet het echt zelf zien. Het is ook erg leuk windowshoppen bij de wat duurdere winkels! En als je geen zin meer hebt om al die kleine winkeltjes op te zoeken, kan je toch altijd nog heel eventjes de H&M induiken…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.