11 december 2016 door Emmy Bovenhorst Nog geen reacties
  • maskers
  • sephora
Een MissLipgloss artikel

Sephora Mix & Mask

sephora mix & mask

Door Emmy – Ik denk dat voor veel mensen die misslipgloss.nl volgen geldt: zie je een Sephora, dan loop je daar niet voorbij. Integendeel. Je rent naar binnen, vult een mandje en je vraagt je af waarom ze geen supermarkt karretjes hebben. Dan vergeet alle notie van tijd, en je krijgt opvliegers. Dan leg je 75% weer terug, en je geeft alsnog teveel uit. Nou zo is mij dat ook wel eens gebeurd. De laatste tijd ben ik beheerst, maar deze maskers moest ik gewoon testen. MOEST! Dus kijk wel even mee naar wat ik gekocht en getest heb, zodat ik mijn pegels juist heb besteed ;). 

sephora mix & mask

Ik kocht een gezichtsmasker, een nachtmasker, een voetenmasker, een oogmasker en een lipmasker bij de Sephora in Frankrijk. Hoe leuk! Dit kun je in een leuk zakje proppen zodat je niet door hebt hoeveel erin zit. Nog steeds leuk! Elk soort masker hebben ze in verschillende varianten, waarbij de ene meer opties heeft dan de ander. Ik wilde eigenlijk het liefst overal wel de avocado variant van pakken omdat ik weet dat mijn huid daar goed op reageert, maar ik koos toch nog wel wat verschillende opties.

sephora mix & mask

Het oogmasker met avocado kost €3,95 en in totaal zijn er 7 keuzes. Dit zijn de ingrediënten:

Water, Butylene Glycol, Glycerin, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Triethanolamine, Oryza Sativa (Rice) Extract, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tremella Fuciformis (Mushroom) Extract, Piroctone Olamine, Maltodextrin, Polyquaternium-51, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Sprout Extract, Fragrance, Peg-30 Dipolyhydroxystearate, Trideceth-6, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Triethanolamine in huidverzorging kan wel irriterend werken en omdat de huid rond de ogen zo gevoelig is vind ik het niet ideaal voor een oogmasker. Ook zit er parfum in en ik zie nog wat ingrediënten waarvan ik het niet wetenschappelijk kan onderbouwen, maar waarvan ik weet dat dit niet altijd rustgevend is. Ook zitten er wel goede dingen in zoals Avocado olie en vocht vasthoudende onderdelen.

sephora mix & mask

Het lipmasker is er in 2 varianten en kost €2,50. Dit zijn de ingrediënten:

Water, Butylene Glycol, Glycerin, Propanediol, Arginine, Carbomer, Xanthan Gum, Panthenol, Allantoin, Sodium Citrate, Phenoxyethanol, Sodium Hyaluronate, Dipotassium Glycyrrhizate, Polysorbate 20, Disodium EDTA, Tocopheryl Acetate, Butyrospermum Parkii Butter (Butyrospermum Parkii (Shea Butter)), Leontopodium Alpinum Extract

Ook hier zitten wat irriterende ingrediënten in, maar vooral veel ingrediënten die ook gebruikt worden in anti rimpel crèmes en vocht vasthoudende producten. De boters zitten er het minst in, het had voor mij dan ook wel wat vettiger gemogen.

sephora mix & mask

Kijk me nou staan. Grote pannenkoek. Ik doe het nog verkeerd ook nog, want het lipmasker heeft het beschermende laagje er nog op en daardoor gleed het me elke keer van m’n hoofd.

sephora mix & mask

Zo moet het dus wel. Voor zowel het oog als het lipmasker geldt: Het is vooral een leuk idee. Het irriteerde me absoluut niet, en naderhand voelde het wel even zacht. Maar dit was vooral omdat je het product in de huid moet smeren en niet af moet wassen. De volgende dag was het effect gewoon verdwenen. Ik vind dit vooral leuk voor een meidenavond met maskertjes enzo.

sephora mix & mask

Dan het nacht masker, of ook wel het slaap masker. Het masker komt in 11 varianten en kost €3,95.  Dit zijn de ingrediënten van de avocado variant:

Water, Butylene Glycol, Glycerin, Betaine, Phenoxyethanol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tremella Fuciformis (Mushroom) Extract, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Barosma Betulina Leaf Extract, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Hyaluronate, Fragrance, Camellia Sinensis Leaf Extract, Citric Acid, Linalool, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ci 19140 (Yellow 5), Ci 42090 (Blue 1)

Hier zitten veel verzachtende hydraterende en vocht vasthoudende producten in.

sephora mix & mask

Het is een soort gel, waar ik 3 nachten mee kon. Ik smeerde het riant in maar toch was het meer dan genoeg. Deze vond ik heel erg fijn. Mijn huid was ’s ochtends heel erg zacht en ik vond dat het er ook rustig uit zag. Geen roodheden en droge plekjes waren gehydrateerd. Wel moet je het echt even een half uurtje laten intrekken want anders plakt het behoorlijk aan je kussen. Alsnog wel een beetje, maar dat is wel te doen.

_mg_9058jpg

Bij het normale gezichtsmasker kies ik voor de lotus variant, maar je kunt kiezen uit 8 stuks. Het gezichtsmasker kost €3,95. Dit zijn de ingrediënten:

Water, Butylene Glycol, Glycerin, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Glycosyl Trehalose, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Triethanolamine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Oryza Sativa (Rice) Extract, Tremella Fuciformis (Mushroom) Extract, Piroctone Olamine, Nymphaea Alba Flower Extract, Polyquaternium-51, Maltodextrin, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Citric Acid, Fragrance, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Ik zie vochtinbrengers, en rustgevende ingrediënten. Dat is fijn.

sephora mix & mask

Dit masker bleef goed zitten zo, en als je het product na de inwerktijd insmeert blijft het ook nog wel een tijd heel zacht. Roodheden waren niet persé verminderd en je zag optisch ook geen verschil met voor en na. Maar mijn huid was zeker meer gehydrateerd.

_mg_9061jpg

Bij het voetmasker kun je uit twee varianten kiezen, en hij kost €3,95. Dit zijn de ingrediënten:

Water, Glycerin, Urea, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Cyclopentasiloxane, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Butylene Glycol, Cetearyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Dimethicone, Arginine, Carbomer, Caprylyl Glycol, Parfum (Fragrance), 1.2-Hexanediol, Propanediol, Allantoin, Adenosine, Disodium EDTA, Linalool, Hexyl Cinnamal, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Coumarin, Propylene Glycol, Citric Acid, Lactic Acid, Glycolic Acid, Tartaric Acid, Malic Acid, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Vaccinium Myrtillus Leaf Extract, Vitis Vinifera (Grape) Leaf Extract

Een behoorlijke lijst! De ingrediënten die er het meeste inzitten, doen goede dingen.

sephora mix & mask

Je moet deze ‘sokken’ aan doen, en daarin zit de gel die je voeten moet hydrateren. Met een plakkertje kun je de sok om je enkel dichtplakken waardoor het wat luchtdichter wordt. Mijn voeten zijn altijd vrij droog net als de rest van mijn lijf, en zo’n voetmaskertje kunnen ze dan ook wel gebruiken. Ik denk alleen wel dat je moet zorgen om elke avond je voeten dan ook in te smeren zodat het ook wel gehydrateerd blijft. Anders is het effect snel uitgewerkt. Eelt wordt er niet minder van, maar dat wordt ook niet geclaimd.

Conclusie: Het is vooral een ‘heb voor de heb’ concept waarbij je eigenlijk alles gewoon wilt hebben. Ik zou het nachtmasker zeker nog een keer kopen, en ik zou je ook aanraden om deze mee te nemen als je eens bij een Sephora bent. Voor de rest vind ik ze niet specialer dan andere maskers. Ze zijn wel gebruiksvriendelijk en ze doen, dan wel tijdelijk, wat ze zeggen. Ze zien er ook super leuk uit, en dat is ook wat waard. Tenminste, dat koopt leuker haha. De prijzen vind ik vriendelijk, en voor iedereen bereikbaar.

Heb jij ze al eens geprobeerd?

Liefs, Emmy

Je kunt me op Instagram volgen onder @mydiamakeup


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint